Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Par riječi iz 20 godišnjeg iskustva u namjeri da Vam pomognemo oko izbora odgovarajućeg klima uređaja.

 
 
 
20 godišnje iskustvo omogućuje nam da Vam pomognemo oko izbora odgovarajućeg klima uređaja. Klima uređaj se ne kupuje svaki dan a većina kupaca nema potrebna znanja iz područja klimatizacije pa odabir klima uređaja bez iskustva nije jednostavan.

Krenimo od samog početka, osnovna namjera je da klimatiziramo željeni prostor i već tu se otvara niz pitanja, što je sve potrebno znati i poduzeti prije kupovine i montaže klima uređaja da bi u potpunosti bili zadovoljni investicijom i radom klima:

 
 
Na raznim internetskim stranicama, web shopovima i katalozima možete pronaći sve tehničke podatke klima uređaja koje razmatrate, ipak iz takvih izvora nećete pronaći podatke iz prakse, kako se određeni klima uređaj ponaša u praksi i u radnim situacijama i vanjskim temperaturama i uvjetima a isto tako nećete naći usporedne podatke različitih klima uređaja raznih proizvođača a iste snage, odnosno kako se ponašaju u praksi u određenim situacijama i uvjetima i koji je klima uređaj za vas najbolji.
Takve informacije isključivo možete dobiti od specijaliziranih trgovaca klima uređaja i od iskusnih montažera pa se u praksi pokazalo da je takva informacija ključna za odluku kupca koji će klima uređaj kupiti.
U tom će slučaju trgovac jamčiti za preporučeni klima uređaj i voditi računa da njegov kupac bude zadovoljan.
Dakle, preporuka je kupovati klima uređaje u specijaliziranim trgovinama klima uređaja gdje možete dobiti sve informacije o određenom klima uređaju iz prakse i kako će se taj klima uređaj ponašati u vašem prostoru i prije nego se montira.
 

Slijede podaci iz našeg dugogodišnjeg iskustva u ovlaštenoj prodaji, montaži i servisu klima uređaja većine klima uređaja koji se mogu pronaći i kupiti i Hrvatskoj
 
Naravno da je najbolje kupiti skupi klima uređaj i time osigurati kvalitet, tišinu rada, energetsku učinkovitost i komfor, međutim to većini kupaca nije opcija jer je takav klima uređaj skup i prelazi planirani budžet.
 
Postavlja se logično pitanje, da li kupiti najjeftiniji klima uređaj i time zadovoljiti osnovnu namjeru, klimatizirati prostor ili razmišljati i o drugim detaljima za vrhunsko zadovoljstvo i maksimalni komfor.
 

Ako pogledamo ponudu na internetu odnosno Web Shopovima ili fizičkim trgovinama uočit ćemo velike razlike u cijenama raznih klima uređaja iste snage te se već tu postavlja pitanje, u čemu je bitna razlika ?

 
Klima uređaji Japanskih proizvođača: MITSUBISHI ELECTRICDAIKINTOSHIBAFUJITSU, HITACHI i PANASONIC su najkvalitetniji i najskuplji, zatim slijede klima uređaji proizvođača koji spadaju u srednju klasu: GREESAMSUNG, LG, MIDEAHAIER i SINCLAIR i na kraju jeftiniji klima uređaji Kinsekih priozvođača: KORELAZURIMAXON, TCL,  QUADRO, FUJIAIR, TERMA i mnogi drugi.
 
Klima uređaji svih navedenih priozvođača u Vrhunskoj i srednjoj klasi imaju 3 do 5 serija koje su različite po cijeni, kvaliteti, mogućnostima , energetskoj učinkovitosti, razini buke i kvaliteti hlađenja i grijanja u određenim uvjetima.
 
Da Vam bolje približimo različite serije unutar jednog proizvođača za primjer ćemo uzeti Mitsubishi electric.
 
 

Mitsubishi electric početna/ulazna serija STANDARD ECO INVERTER oznake HR je planetarno poznat klima uređaj prihvatljive cijene i solidnih tehničkih karakteristika koji će odgovarati manje zahtjevnim kupcima te svojom stabilnošću i pouzdanošću zadovoljiti osnovu namjenu. 

 

Klima uređaji serije HR se u praksi ne kvare i odlične rezultate postižu u hlađenju na svim područjima te u grijanju u priobalju gdje se zimske temperature ne spuštaju ispod -5 stupnjeva. U praksi su dovoljno tihi da njihov rad ne smeta a rad vanjske jedinice neće čuti susjed niti vlasnik ako su vrata zatvorena, ipak za spavaće sobe postoje i bolje, tiše klime iz bolje/skuplje serije.

 


 

Mitsubishi Electric DC INVERTER oznake BT modernog bijelog dizajna pruža vam vrlo visoku energetsku učinkovitost, prema zakonskoj regulativi Erp svrstavamo ga u A++ razred. Motor koji stvara iznimnu snagu, pouzdanost, kompaktnost, brz rad ventilatora učinit će vaš prostor komfornim i jako udobnim za boravak. 


Nova serija DC INVERTER odlikuje se najvišim standardima kvalitete, novim R-32 rashladnim sredstvom, niskom razinom buke, stilskim i kompaktnim daljinskim upravljačem s velikim zaslonom i jednostavnim gumbima radi lakšeg funkcioniranja klima uređaja kojeg možete daljinski kontrolirati putem aplikacije i na svojim mobilnim uređajima. Pored toga, ovaj uređaj ima najnaprednija poboljšanja u pogledu funkcionalnosti koje omogućuju maksimalne performanse i upotrebljivost bilo kojeg korisnika.
  

 
Zatim na red dolazi planetarno popularna i proslavljena serija SUPER INVERTER+ oznake AP a koja je uistinu vrijedna pažnje pa ćemo ovoj seriji pokloniti više pažnje. Ovo je serija sa kojom se ne može pogriješiti jer se najviše cijeni i prodaje na svjetskoj razini te će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupaca.
 
Mitsubishi Electric Super Inverter+ modernog bijelog dizajna pruža vam vrlo visoku energetsku učinkovitost, prema zakonskoj regulativi Erp svrstavamo ga u A+++ razred. Motor koji stvara iznimnu snagu, pouzdanost, kompaktnost, brz rad ventilatora učinit će vaš prostor komfornim i jako udobnim za boravak. U stanju mirovanja (stand-by funkcija) potrošnju električne energiju uspio je smanjiti za čak 90%. 
 
Ugrađen je Wi-fi adapter pa možete upravljati svojim pametnim telefonima, tabletima, računalima kad ste na nekoj udaljenijoj lokaciji. 
Sustav upravljanja putem pulsne amplitudne modulacije, inverterski način rada održat će iznimno jak rad kompresora. Uz uključen klima uređaj spavanje će biti ugodnije a to će vam omogućiti tihi rad te nezamjetna razina buke.
 
Mitsubishi electric SUPER INVERTER+ oznake AP svakako preporučujemo svim kupcima koji žele vrhunski klima uređaj po prihvatljivoj cijeni.
 
Za ovaj klima uređaj se zaista isplati izdvojiti koju kunu više posebno ako je to za klimatizaciju prostora u kojem Vi boravite jer će Vam ovaj klima uređaj za razliku od nešto povoljnijih zbilja osigurati puno bolju klimatizaciju i komfor.
 
Ovaj uređaj je na tržištu od 2013. godine pa Vam iz iskustva možemo reći da je vrlo pouzdan i ako montira kvalitetno i po pravilu struke nećete imati primjedbe. NAŠA PREPORUKA !!
 
 
 
 

Slijedeća serija proizvođača Mitsubishi electric je KIRIGAMINE ZEN serija oznake EF
Ovo je dizajnerski model pametne klime sa senzorom prisutnosti a unutarnja jedinica je dostupna u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji.
 
Unutarnja jedinica se savršeno uklapa u moderne interijere a vrhunska energetska učinkovitost A+++, vrlo tihi rad i ugrađeni senzor prisutnosti dokazuje da je to klima uređaj najviše klase te će sa njim biti zadovoljni i najzahtjevniji kupci kojima je sve bitno. 

Ugrađen je Wi-fi adapter pa možete upravljati svojim pametnim telefonima, tabletima, računalima kad ste na nekoj udaljenijoj lokaciji.

 
Par riječi o senzoru prisutnosti:
 
  • Integrirani senzor prisutnosti u realnom vremenu mjeri temperaturu na svim točkama prostora te klimi daje naredbu gdje treba pojačano hladiti ili grijati da bi temperatura u svim dijelovima prostora bila ujednačena.
  • Senzor prati kretanje ljudi u prostoru te kada ni jedne osobe nema u prostoru klima smanjuje snagu ili se gasi a kada osoba uđe u prostor klima uređaj nastavlja sa radom sa prethodno postavljenim postavkama.
  • U hlađenju klima izbjegava puhati u osobe a u grijanu ih prati, te na taj način postiže dodatnu energetsku učinkovitost a time i uštedu energije i komforniji boravak u klimatiziranom prostoru.
 
 
 
 

I najbolja zidna klima kućne serije Mitsubishi electric, njihova perjanica KIRIGAMINE STYLE INVERTER serija oznake LN

Ovo je TOP model koji ima najveću energetsku učinkovitost A+++, odlično grije do -15 stupnjeva, ugrađen WIFI adapter i senzor prisutnosti.

Mitsubishi Electric Kirigamine Style Inverter je tehnološki lider i novi rekorder energetske učinkovitosti na svijetu. Zahvaljujući inovativnom modernom dizajnu, naprednom sustavu distribucije, kontrole, usmjeravanja i filtriranja zraka, 3D "I-SEE" senzoru, dvostrukom ispuhu, ugrađenom Wi-Fi adapteru za upravljanje sa udaljene lokacije i mogućnosti spajanja žičanog upravljača Mitsubishi Electric Kirigamine Style Inverter klima uređaji postaju pravi izbor za sve koji cijene vrhunsku japansku kvalitetu.
Ukratko, ako želite najbolji klima uređaj na tržištu model LN će najvjerojatnije biti Vaš izbor.
 

Kao što vidite, svaki proizvođač ima više serija a u većini serija postoje klime snage od 2,5, 3,5, 4,2, 5,5, 6 i 7 kW.
Svaka serija je specifična na svoj način pa je jako važno odabrati klima uređaj iz odgovarajuće serije koji će zadovoljit zahtjeve kupca,
nadalje potrebno je odabrati i odgovarajuću snagu a to bitan faktor za osiguranje kvalitetne klimatizacije prostora.
 
 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja razvrstanu po snazi i površini prostora: 


Ponuda klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2

 
 
 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


SAVJETI ZA POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA


ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O PODNOM GRIJANJU!


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se