SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

 

Funkcije daljinskog upravljača klima uređaja


Najbolji komfor na najvišoj razini

 
 
Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja. Velika je vjerojatnost da ste upoznati samo sa načinom grijanja i hlađenja vašeg klima uređaja.

Daljinski upravljači klima uređaja opremljeni su brojnim funkcijama za vašu udobnost. Osim standardnih načina hlađenja, brzine ventilatora, kontrole lopatica, itd., postoji još mnogo funkcija i simbola koji mogu biti krajnje zbunjujući! Međutim, ako savladate te pojmove i naučite nešto o njima, to će vam pomoći u održavanju savršene kućne temperature.

U daljnjem tekstu proći ćemo kroz načine rada i funkcije klima uređaja koji se često nalaze na daljinskom upravljaču, a objasniti ćemo i neke dodatne funkcije.

Imajte na umu da u svijetu postoje doslovno stotine proizvođača klima uređaja, a svaki proizvođač nudi desetke daljinskih upravljača. Svaki daljinski upravljač klima uređaja dolazi s vlastitim tehničkim žargonom i patentiranim nazivima. Iako većina njih koristi uobičajene funkcije, točno označavanje može varirati. Dakle, nije moguće opisati baš svaku funkciju koju nudi svaki proizvođač.

Primjer slike daljinskog upravljača sa nekim funkcijama 

Načini rada klima uređaja na vašem daljinskom upravljaču

 
Ovo su neki uobičajeni ili standardni načini rada koje nude gotovo svi proizvođači klima uređaja i koje posjeduje gotovo svaki klima uređaj.

Način hlađenja (Cool mode)
 
 
Ovo je postavka koju većina nas povezuje s klima uređajima. U ovom načinu rada vaš klima uređaj uključuje kompresor i gura hladan zrak u prostoriju. Kada unutarnji temperaturni senzor unutar klima uređaja osjeti da je dostignuta željena temperatura, kompresor će se isključiti i raditi će samo ventilator. Ovo je energetski najintenzivniji način rada vašeg klima uređaja. Što je podešena niža temperatura, to je duže vrijeme koje će kompresor raditi, a samim time veća je i potrošnja električne energije.

Način rada ventilatora (Fan mode)
 

Kada je aktiviran način rada ventilatora unutarnji ventilator unutar klima uređaja vrši cirkulaciju zraka unutar prostorije.
Glavna prednost korištenja načina rada ventilatora kod klima uređaja je očita ušteda energije jer se u ovom slučaju ne pali kompresor vanjske jedinice. Međutim, u ovom načinu rada nemamo hlađenje već samo puhanje zraka, slično kao običan ventilator.

Isušivanje (Dry mode)
 

Ako živite u vlažnom području, sigurno ste upoznati s postavkom isušivanja zraka u vašem klima-uređaju. U slučaju da je danas posebno vlažan zrak, temperatura nije previsoka, a znoj vam se kotrlja niz čelo, odabrati ćete ovaj način rada.

Isušivanje uklanja dodatnu vlagu u vašoj prostoriji tako što se kompresor uključuje i isključuje na kratko vrijeme. U međuvremenu ventilator stalno radi malom brzinom. Vrijeme rada kompresora je podešeno tako da se isključuje kada unutarnji senzor vlažnosti klima uređaja detektira dovoljno nisku razinu vlažnosti.
 
Način grijanja (Heat mode)
 
 
U ovom načinu rada, protok zraka unutar klima uređaja je obrnut nego kod načina grijanja. To znači da se vrući zrak uvodi u prostoriju, umjesto da se ispuhuje u okolinu. Hladan se zrak s druge strane izbacuje van. Topli zrak osigurava kompresor vanjske jedinice. Umjesto hladnog zraka, kompresor prostoriju sada opskrbljuje toplim zrakom.
 
Automatski način rada (Auto mode)
 
 
Slično načinu hlađenja, automatski način rada dostupan na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja služi za postizanje određene zadane vrijednosti temperature i održavanje iste. Klima uređaj automatski prilagođava brzinu kompresora i ventilatora u odnosu na trenutnu temperaturu prostorije.
Kada se postigne željena temperatura, kompresor se isključuje, a brzinu ventilatora automatski podešava klima uređaj. Kada se temperatura ponovno promijeni u odnosu na zadanu vrijednost, kompresor se ponovno uključuje i brzina ventilatora se podešava tako da se postigne željena temperatura.
Ponekad se čak i ventilator isključi nakon što se postigne željena temperatura, čime se štedi još više energije.
 
Eko način rada (Eco mode)
 
 
Ovo je način koji svi volimo! Sada ga ima gotovo svaki moderni daljinski upravljač za klima uređaj. Djeluje tako da učinkovito koristi vaš kompresor i ventilator tako da se troši minimalna energija za postizanje željene temperature. Različiti proizvođači koriste različite tehnike kako bi to postigli. Neki postavljaju željenu temperaturu nekoliko stupnjeva više od vaše odabrane. Kada klima uređaj postigne ovu temperaturu, kompresor se isključuje, ali se brzina ventilatora održava. To služi za postizanje i održavanje željene temperature, ali bez dodatne potrošnje energije.
 
Turbo način rada (Turbo mode)
 
 
Sušta suprotnost eco načinu rada, u turbo načinu rada klima uređaj daje svoj maksimum u postizanju željene temperature u najkraćem mogućem vremenu. U ovom načinu rada koristi se maksimalna snaga, s kompresorom i ventilatorom koji rade pod punom snagom. Ovaj način rada također je poznat kao jet, powerful, fast itd.
Kao što možete pretpostaviti, potrošnja energije je vrlo visoka u ovom načinu rada i bilo bi mudro koristiti je samo kratko vrijeme. Ovo može biti idealna postavka kada je ekstremno vruće ili ekstremno hladno, a kada se željena temperatura dostigne, možete ga isključiti.
 
Način zaštite od smrzavanja (Freeze protection mode)
 
 
U ovom načinu rada, klima uređaj radi na minimalnoj snazi i postavljen je na grijanje kako bi puhao topli zrak u prostoriju. Održava temperaturu od oko 8 °C kako bi spriječio smrzavanje.
Ovaj način rada prikladan je za domove u ekstremno hladnim klimama i u slučajevima gdje se prostor dulje vrijeme ne koristi. Nakon aktiviranja, način zaštite od smrzavanja spriječit će da se unutarnja temperatura prostorije približi točki smrzavanja. Klima uređaji rade s najmanjim kapacitetom, osiguravajući minimalnu potrošnju električne energije.
Ovaj način rada pomaže u sprječavanju oštećenja osjetljive električne opreme i smrzavanja vodovodnih cijevi tijekom ekstremne hladnoće. To ga čini idealnim za primjenu u garažama, gospodarskim zgradama ili kućama gdje se ne boravi dulje vrijeme.
 
Samočišćenje uređaja (Frost Clean) – 99,99% pročišćen zrak
 
 
Omogućava automatsko samočišćenje hladnom ekspanzijom - zaleđivanjem površine isparivača vežu se čestice nečistoće i bakterije te se otapanjem uklanjaju kroz odvod kondenzata. Hidrofilna aluminijska folija na unutarnjoj jedinici ne dopušta razvoj bakterija i spriječava koroziju isparivača.
 
Slijedi me način rada (Follow Me mode)
 
 
Uz Slijedi me način rada vaš daljinski upravljač djeluje kao termostat.

Obično se senzor temperature nalazi u vašem klima uređaju, ali kod Slijedi me načina rada osjetnik za temperaturu nalazi se i u daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja. Nakon što se aktivira Follow Me način rada, klima uređaj očitava temperaturu područja u kojem se nalazi daljinski upravljač i sukladno tome hladi/grije.

Ovo je korisno jer se sobna temperatura može jako razlikovati od jednog do drugog kraja prostorije. Pomoću točnog očitanja temperature područja koje želite hladiti/grijati možete bolje postići željenu temperaturu. Klima uređaj će hladiti/grijati u skladu s temperaturom oko daljinskog upravljača.

U nekim klima uređajima ovaj način rada ima nešto drugačiju funkciju. U tom slučaju ne morate čekati da se cijela soba ohladi/zagrije da biste se osjećali ugodno. Način rada Slijedi me usmjerava strujanje zraka prema vama. Ovaj način rada se također naziva i-Feel u nekim modelima klima uređaja.

U ovakvim modelima klima uređaja ugrađena tehnologija s dvostrukim senzorom bilježi kretanje i zatim u skladu s tim mijenja smjer strujanja zraka. Smjer se ažurira svake 3 minute. Da biste aktivirali ovu značajku, upotrijebite daljinski upravljač i pritisnite gumb Follow Me.
 
Samočišćenje uređaja (Self Clean)
 
 
Uz kontinuiranu uporabu, unutar vašeg klima uređaja može se nakupiti prljavština, što rezultira prijenosom štetnih mikroorganizama u zrak.

Način samočišćenja ili automatskog čišćenja sprječava rast bakterija u zraku uklanjanjem vlage unutar jedinice za grijanje/hlađenje. Ovaj način rada se često koristi kada postoji visoka vlažnost zraka. Čisti i suši vaš isparivač održavajući vaš klima uređaj svježim.

Način samočišćenja omogućava vam da udišete čisti zrak. Funkcija samočišćenja može se koristiti u načinima hlađenja i isušivanja, a kod nekih modela klima uređaja moguće ga je koristiti i u načinu grijanja. Nakon što se način samočišćenja aktivira, klima uređaj će raditi oko 30 minuta nakon čega će se automatski isključiti. Vrijeme se može razlikovati ovisno o proizvođaču.
 
 
Plasma-Quad Filter
 
 
Novi napredni Plasma Quad Plus sustav za filtriranje, s visokoučinkovitom tehnologijom plazme u dvije faze, filtrira zrak kako bi uklonio mirise, prašinu, plijesni i druge uobičajene alergene u kućanstvu.

Dvostupanjski plazma filtar
 
Plasma Quad Plus filtar radi poput električne zavjese, koristeći električno pražnjenje kako bi uhvatio i neutralizirao čak i mikroskopski male čestice u zraku. Zapravo, može uhvatiti čak i čestice PM2,5 (koje su i do 20 puta manje od širine ljudske kose!).
 
Visoko učinkovita filtracija
 
Neovisni rezultati testiranja potvrđuju da Plasma Quad Filtration Systems postiže iznimno visoke rezultate smanjenja alergena, plijesni, bakterija i virusnih čestica u prostoriji i osigurava vam zdravije i čišće životno okruženje.
 
3D I-See Senzor
 

3-D "I-See" Senzor otkriva i smanjuje rasipanje energije. Pomoću visokotehnoloških senzora i preciznih programa upravljanja, analizira uvjete u prostoriji i u skladu s tim prilagođava snagu hlađenja ili grijanja. Senzor je dovoljno pametan da usmjeri djelovanje na potrebna mjesta te vam tako omogući veću uštedu energije.
 
UV-C sterilizacija
 

LED UV-C svjetiljka ugrađena u klima uređaje osvjetljava zrak kratkovalnim zrakama koje prolaze kroz klima uređaj, a koji može sadržavati 5-34% mikroorganizama. Usisani zrak se prvo filtrira kroz set standardnih filtera, a zatim se ozrači UV-C lampom, koja može inhibirati rast virusa i bakterija do 99,99% , što je provjereno i potvrđeno od strane međunarodne istraživačke organizacije Texcell SA.

Funkcija UV-C STERILIZACIJA uključuje se i isključuje jednim gumbom na razini bežičnog daljinskog upravljača
 
56° C Steri Clean
 

Pametna tehnologija koja uništava bakterije i viruse zagrijavanjem isparivača na 56 °C tijekom 30 i više minuta. Osigurava visoku kvalitetu zraka čišćenjem unutrašnjosti jedinice.
 
 
3D protok zraka
 
 
Ova funkcija brzo stvara ugodnu mikroklimu uz učinak prirodne cirkulacije zraka i eliminira mogućnost neugodnog propuha.

Dodatne funkcije dostupne na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja

Osim različitih načina rada, postoji još neke postavke koje možete kontrolirati pomoću daljinskog upravljača klima uređaja. One pomažu u postizanju savršene temperature i donose udobnost.

Brzina ventilatora
 
 
Ventilator klima uređaja je komponenta koja izbacuje hladni ili vrući zrak u prostoriju. Podešavanje ove postavke omogućuje vam kontrolu brzine ventilatora te na taj način možete kontrolirati jačinu hlađenja ili grijanja prostorije.

Većina klima uređaja ima 4 postavke za ventilator: sporo, srednje, brzo i automatski. Automatska postavka ventilatora automatski regulira brzinu ventilatora prema trenutnoj temperaturi i željenoj temperaturi koju treba postići.

Podešavanje timera


 
 
Većina modernih klima uređaja posjeduje timer. On vam omogućuje postavljanje vremena rada klima uređaja čime se štedi energija. Ovo je izuzetno korisno tijekom spavanja, gdje možete postaviti timer na nekoliko sati, a kada zaspite, klima uređaj će se automatski isključiti.

Neki timeri rade na temelju 24 sata, gdje možete postaviti vrijeme kada klima uređaj mora biti uključen ili isključen. Kod nekih modela klima uređaja možete omogućiti postavljanje broja sati kada će klima ueđaj biti aktivan.

Funkcija ionizatora
 
 
 
Funkcija ionizatora nije baš sveprisutna u daljinskim upravljačima klima uređaja te je posjeduju samo neki modeli. Kada se aktivira, unutar unutarnje jedinice pali se visokonaponska elektronska mreža koja služi za ioniziranje zraka negativnim ionima. Ti ioni privlače čestice prašine i eliminiraju neugodne mirise, dim i pelud.

Kontrola položaja klapne
 
 
Pomoću ovog načina rada možete kontrolirati položaj zakretne lamele. Postoje različiti kutovi za odabir kako biste podesili puhanje zraka u točnom smjeru koji vam se sviđa. Prethodni modeli klima uređaja dopuštali su samo vertikalnu kontrolu položaj klapne, ali sada možete kontrolirati i horizontalni položaj.

Tu je i funkcija automatskog swinga, koja kontinuirano mijenja kut položaja klapne vašeg klima uređaja. Na taj način zrak se ispuhuje u različitim smjerovima što omogućava ravnomjernije zagrijavanje ili hlađenje.

Tihi način rada
 
 
Kada je aktivan ovaj način rada, unutarnja jedinica klima uređaja radi što je moguće tiše. To se postiže smanjenjem brzine ventilatora na minimum.


I za kraj...
 
Potrudili smo se nabrojati većinu funkcija daljinskog upravljača vašeg klima uređaja te vam pojasniti čemu služe, kako se koriste i u kojim uvjetima.
U slučaju da imate nekih pitanja ili nejasnoća u vezi funkcija vašeg daljinskog upravljača, ili bilo kakvo drugo pitanje u vezi klima uređaja, kontaktirajte nas.


Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


SAVJETI ZA POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA


ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O PODNOM GRIJANJU!


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se