10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA

Zašto se kvarovi događaju te kako ih spriječiti i popraviti

 

 

U vrućim ljetnim danima u klimatiziranom prostoru doživjeti kvar na klima uređaju nije ugodno. Isto tako zimi kad uživamo u klimatiziranom prostoru na ugodnih 27°C kada se na klima uređaju pojavi kvar i prestane sa radom, a nemamo drugi izvor grijanja nije nimalo ugodno boraviti u takvom prostoru. 


Mogući problemi na klima uređajima javljaju se zbog loše i neprofesionalne montaže te lošeg i neredovitog održavanja.
 
Važno je da klima uređaj montira ovlašteni montažer sa iskustvom jer će se tako spriječiti mogući problemi sa curenjem vode/kondenzata iz unutarnje ili vanjske jedinice. Također ćete tako biti sigurni da vaš novi klima uređaj daje tvornički deklariranu snagu jer ako montažer nepropisno montira, ne nadopuni plin, postavi prekratku ili predugu freonsku instalaciju ili postavi unutarnju ili vanjsku jedinicu na neprimjerenu poziciju sve to može dovesti do prijevremenog kvara a usto klima uređaj neće raditi deklariranom snagom već će zbog loše montaže imati smanjeni učinak.
 
Za kvalitetan i dug rad klima uređaja potrebno je znati i osnove upravljanja pa vam preporučujemo da pročitate upute za korištenje i klima uređaj koristite u skladu sa uputama proizvođača.
 
Održavanje klima uređaja je od presudne važnosti jer se ispravnim i pravovremenim održavanjem mogu spriječiti mnogi kvarovi i produljiti vijek trajanja klima uređaja te čitavo vrijeme korištenja imati tvornički deklariranu raspoloživu snagu.

Preporuka je da pri aktivnom korištenju klima uređaja dva puta na mjesec očistite PVC mrežaste filtere a jednom u godini pozovete ovlaštenog servisera da obavi dubinsko čišćenje unutarnje jedinice i prekontrolira cijeli sustav uključujući i sustav odvodnje vode-kondenzata.
 
U daljnjem tekstu ćemo navesti najčešće kvarove koji se mogu pojaviti na klima uređajima i pojasniti koje kvarove možete popraviti sami a za koje kvarove treba angažirati servisera.
 

Najčešći problemi koji se mogu javiti prilikom korištenja klima uređaja:

 

Kvar 1. - Zašto curi voda iz unutarnje jedinice?

Curenje vode iz unutarnje jedinice je najčešći problem ljeti kad klimu koristimo za hlađenje prostora.
Glavni razlozi zbog kojih klima procuri su slijedeći:
 

 

 • Začepljenje odvoda vode u kadici kondenzata u unutarnjoj jedinici. Ako se ovo dogodi potrebno je pozvati servisera jer je potrebno rastaviti unutarnju jedinicu i izvaditi kadicu i odstraniti nečistoću ili strano tijelo.

 

 • Začepljenje cijevi za odvod kondenzata: upalo strano tijelo, mulj, vodena sluz ili je u crijevo ušao kukac.

 

 • Deformiralo se crijevo za odvod kondenzata te se stvaraju "sinfoni" odnosno ulegnuća koja blokiraju protok vode.

 

 • Kraj crijeva kondenzata potopljen u vodu u posudi. Potrebno je podignuti crijevo kondenzata tako da nikada ne bude potopljeno u vodu.

 

 • Potpuno začepljeni filteri na unutarnjoj jedinici uslijed čega se snižava temperatura ispuha pa se stvara kondenzacija na plastičnim djielovima kod ispuha klime te plastika orošava i sa klime kapa voda. Ovo možete sami popraviti jednostavno čišćenjem plastičnih mrežastih filtera na unutarnjoj jedinici.

 

 • Zamrzava se izmjenjivač unutarnje jedinice uslijed nedostatka rashladnog medija pa curi voda kad se led odmrzava. Za popravak ovok kvara potrebno angažirati servisera. Napomena: kod Inverter klimamuređaja nije dovoljno samo nadopuniti rashladni medij već je potrebno rekuperatorom povući ostatak rashladnog medija u bocu zatim vakumirati sustav i napuniti tvornički propisanu količinu i vrstu rashladnog medija-freona.


 

 
 

Kvar 2. - Zašto curi voda iz vanjske jedinice?

Curenje vode iz vanjske jedinice se može događati ljeti i zimi.

Da pojasnimo: kad klima hladi voda se stvara u unutarnjoj jedinici i najčešće se crijevom dovodi u vanjsku jedinicu. To je kaoflex rebrasto gumirano crijevo sive boje koje izlazi iz zida zajedno sa bakrenim cijevima i ubodeno je u podnožje odnosno kadicu vanjske jedinice. Kadica vanjske jedinice ima svoj priključak-lulicu na koju se priključuje crijevo koje se spaja u kućni odvod ili se odvodi do mjesta gdje će voda neometano teći i gdje neće nikome smetati. 
 
Ukoliko se zaštopaju perforirani kanali na kadici vanjske jedinice ili se ošteti lulica voda će se prelijevati preko vanjske jedinice.
 
Kondenzat-voda iz unutarnje jedinice koja se odvodi u vanjsku jedinicu također može curiti iz vanjske jedinice ako je oštećeno crijevo kondenzata koje dolazi iz unutarnje jedinice ili ako se crijevo pomakne sa pozicije gdje je postavljenu u kadicu vanjske jedinice. Većima vlasnika klima uređaja sami mogu vidjeti gdje voda curi i u većini slučajeva sami sanirati kvar.
 
U režimu grijanja voda se stvara samo na vanjskoj jedinici pa je zato nužno na odvod odnosno lulicu vanjske jedinice spojiti crijevo o odvesti kondenzat u odvod ili urediti da voda neometano otječe. 
 
Kupci nas često pitaju zašto klima ne pušta vodu? 
Važno je napomenuti da je voda nus pojava u radu klima uređaja koja se ne može izbjeći ali voda se ne stvara uvijek već samo kada se stvore uvjeti za to.
U režimu hlađenja voda-kondenzat teče iz unutarnje jedinice isključivo kada se ista kondenzira na iznjenjivaču unutarnje jedinice a da bi se to dogodilo preduvjet je da je u prostoriji topao i vlažan zrak i da klima uređaj hladi odnosno da su lamele izmjenjivača na unutarnjoj jedinicu niže temperature od temperature zraka u prostoriji. Što je ta razlika u temperaturi veće stvara se više vode.
 
U hlađenju se na vanjskoj jedinici ne stvara voda, a ako u hlađenju na vanjskoj jedinici curi voda zasigurno je kondenzat iz unutarnje jedinice doveden u vanjsku jedinicu.
 

 

Kvar 3. - Zašto klima radi, ali ne hladi ili slabo hladi?

Jedan od najčešćih problema je upravo ovaj, klima uređaj radi, ali ne hladi ili slabo hladi. Nažalost, uzroka za ovaj problem ima više, od onih najbanalnijih koje možete sami riješiti do kompleksnih za koje je potrebno pozvati servisera.
 
Najprije provjerite na kojem je modu rada postavljen vaš klima uređaj.
Za hlađenje mora biti postavljen na mod Hlađenja, na daljinskom upravljaču pritiskajte tipku: MODE dok se na displeju daljinskog upravljača pojavi oznaka: COOL ili simbol: PAHULJICA.

Ukoliko je ljeti za potrebe hlađenja prostora klima uređaj postavljen na automatsko rad neće dovoljno hladiti/grijati. Ako je postavljen na odvlaživanje puhat će ali neće hladiti a ako je postavljen na grijanje neće niti puhati.
 
Nakon mijenjanja moda rada potrebno je pričekati 10-ak minuta da klima počne hladiti.
 
Nadalje, u hlađenju temperatura na daljinskom upravljaču mora niti podešena na minimalno pet stupnjeva niže od one u prostoriji.

Ako klima i dalje nedovoljno hladi provjerite filtere na unutarnjoj jedinici. Ako ste ih zaboravili očistiti prije početka sezone hlađenja, vrlo je moguće da se nakupilo prljavštine. Jednostavno otvorite kućište, izvadite filtere, operite ih, pustite da se osuše i vratite natrag.
 
Ako i nakon svega spomenutog klima i dalje nedovoljno hladi ili uopće ne hladi potrebno je pozvati servisera je se očito radi o ozbiljnijem kvaru.

 

Ostali mogući problemi zbog kojih klima uređaj neće dobro hladiti su slijedeći:

 • Nedostatak rashladnog sredstva u sistemu a to može utvrditi jedino serviser te klimu napuniti rashladnim sredstvo na tvornički propisanu količinu.
 • Loše napajanje 
 • Kvar na elektronici na unutarnjoj ili vanjskoj jedinici
 • Neispravana osjetnik/sonda na izmjenjivaču
 • Kvar na motoru ventilatora na unutarnjoj ili na vanjskoj jedinici
 • Suženje na bakrenim cijevima između unutarnje i vanjske jedinice. To se uglavnom događa kada se obavljaju građevinski radovi u blizini instalacija klima uređaja pa se instalacije oštete
 
  
 

 
 

Kvar 4. - Zašto klima radi, ali ne grije ili slabo grije?

Jedan od najčešćih problema je upravo ovaj, klima uređaj radi, ali ne grije ili slabo grije. Nažalost, uzroka za ovaj problem ima više, od onih najbanalnijih koje možete sami riješiti do kompleksnih za koje je potrebno pozvati servisera.
 
Najprije provjerite na kojem je modu rada postavljen vaš klima uređaj.
Za grijanje mora biti postavljen na mod: GRIJANJE, na daljinskom upravljaču pritiskajte tipku: MODE dok se na displeju daljinskog upravljača pojavi oznaka: HEAT ili simbol: SUNCE.

Ukoliko je zimi za potrebe grijanja klima uređaj postavljen na automatsko rad neće dovoljno grijati. Ako je postavljen na odvlaživanje puhat će ali neće grijati a ako je postavljen na hlađenje samo će puhati.
 
Nakon mijenjanja moda rada potrebno je pričekati 10-ak minuta da klima počme grijati.
 
Nadalje, u grijanju temperatura na daljinskom upravljaču mora niti podešena na minimalno pet stupnjeva više od one u prostoriji. 
 
Ako klima i dalje nedovoljno grije provjerite filtere na unutarnjoj jedinici. Ako ste ih zaboravili očistiti prije početka sezone grijanja, vrlo je moguće da se nakupilo prljavštine. Jednostavno otvorite kućište, izvadite filtere, operite ih, pustite da se osuše i vratite natrag.
 
Ako i nakon svega spomenutog klima i dalje nedovoljno grije ili uopće ne grije potrebno je pozvati servisera je se očito radi o ozbiljnijem kvaru.

 

Ostali mogući problemi zbog kojih klima uređaj neće dobro grijati su slijedeći:

 • Nedostatak rashladnog sredstva u sistemu a to može utvrditi jedino serviser te klimu napuniti radnom tvari - freonom na tvornički propisanu količinu.
 • Loše napajanje 
 • Kvar na elektronici na unutarnjoj ili vanjskoj jedinici
 • Neispravan osjetnik/sonda na izmjenjivaču
 • Kvar na motoru ventilatora na unutarnjoj ili na vanjskoj jedinici
 • Suženje na bakrenim cijevima između unutarnje i vanjske jedinice. To se uglavnom događa kada se obavljaju građevinski radovi u blizini instalacija klima uređaja pa se instalacije oštete
 
 
 
 

 

Kvar 5. - Zašto se klima ne može uključiti?

Najprije treba provjeriti napajanje električnom energijom. U utičnicu u kojoj je bio uključen klima uređaj, uključite neki drugi uređaj te tako provjerite njenu ispravnost.

 
Drugi korak je da provjerite ispravnost daljinskog upravljača. Ako se na displeju daljinskog ništa ne prikazuje, vjerojatno su istrošene baterije pa ih samo treba zamijeniti.
 
Često se zna dogoditi da na displeju daljinskog pokazuju zadane funkcije, ali se signal s klimom ne može uspostaviti. U tom slučaju, na unutarnjoj jedinici podignite poklopac i sa desne strane pronađite mali prekidač ili taster pomoću kojega možete pokrenuti klimu. Ako ni tada klima ne radi, treba pozvati servisera

 

 
 

 

Kvar 6. - Zašto daljinski upravljač klime ne radi?

Ako ne radi daljinski upravljač ili radi displej a ne reagira na klima uređaj najprije zamijenite baterije. Preporuka je da postavite kvalitetne Alkaline baterije koje će duže trajati i neće ispustiti kiselinu koja u većini slučajeva uništi daljinski upravljač.
 
Ako je nakon zamjene baterija proradio displej a i dalje ne reagira na klima uređaj preporučujemo da testirate da li daljinski šalje signal prema unutarnjoj jedinici. Uzmite mobitel i na njemu uključite kameru, okrenite kameru prema prednjoj strani daljinskog upravljača gdje se nalazi IC dioda koja šalje signal. Na mobitelu gledajte u prednju stranu daljinskog upravljača odnosno u IC diodu koja odašilje signal. Pritisnite bilo koju tipku na daljinskom upravljaču i ako daljinski šalje signal na ekranu mobitela ćete iz prednje strane daljinskog vidjeti plavičasti ili crvenkasto svjetlo kao na donjoj slici. Mobitel vidi Infracrveno svjetlo koje ljudsko oko ne vidi i to je znak da je daljinski upravljač ispravan i da odašilje signal.
 
Ako je daljinski ispravan trebate pozvati servisera da pregleda prijemnik daljinskog upravljača na unutarnjoj jedinici i po potrebi ga izmijeni.
 
 
 
 

Kvar/problem 7. - Zašto se iz klime širi neugodan miris?

U režimu hlađenja prašina se lijepi za vlažne lamele izmjenjivača i sakuplja u kadici gdje se miješa sa vodom/kondenzatom pa se nakon prestanka rada klime tu se nakupljaju bakterije koje razgrađuju ostatke prašine i stvaraju neugodan miris.


Da bi umanjili taj efekt noviji klima uređaji imaju automatsku funkciju samočišćenja. U biti klima uređaj u režimu hlađenja ugasimo daljinskim upravljačom još neko vrijeme nastavlja raditi ventilator na unutarnjoj jedinici da posuši izmjenjivač kako bi spriječio ili umanjio nastanak bakterija i neugodnih mirisa.

Razlog neugodnih mirisa su prljavi filtri ili izmjenjivač topline, kadica za odvod kondenzata ili turbina ventilatora, odnosno nakupine bakterija na njima a kojima pogoduje vlaga odnosno kondenzirana voda.


Za filtere smo već rekli da ih sami možete izvaditi i očistiti, dok za izmjenjivač topline, kadicu za odvod kondenzata ili turbinu ventilatora treba pozvati servisera. On će rastaviti unutarnju jedinicu, napraviti servis i dezinficirati izmjenjivač topline.

Važno je redovno raditi godišnje servise jer je uprotivnom veća šansa da se pojave neugodni mirisi a ako se duže vrijeme ne reagira vrlo teško je potpuno ukloniti neugodan miris iz unutarnje jedinice klima uređaja.


Na internetu se mogu naći upute kako očistiti ovaj dio klime, ali s obzirom da treba rastavljati unutarnju jedinicu, najbolje je pozvati stručnu osobu kako bismo bili sigurni u ispravnost.Kvar 8. - Zašto se u unutarnjoj jedinici stvara led?

Pri otvaranju poklopca unutarnje jedinice, nakon skidanja filtera, ugledali ste led. Led se stvorio na isparivaču unutarnje jedinice vrlo vjerojatno kao rezultat nedostatka rashladnog sredstva, a ovo se događa kada je klima u režimu hlađenja.

Osim toga, razlog mogu biti prljavi filteri, sužen protok plina ili nedovoljna otvorenost krilaca na unutarnjoj jedinici. Također, jedan od razloga može biti prljavi isparivač ili turbina ventilatora na unutarnjoj jedinici.


Ako ugledate led u jedinici, pozovite servisera koji će prekontrolirati tlakove rashladnog sredstva i po potrebi ga nadopuniti.

 
 
 
 

 

Kvar 9. - Zašto se na vanjskoj jedinici stvara led?

U režimu grijanja kada su zahtjevi za grijanjem prostora veliki, a velika vlaga u vanjskom zraku moguće je stvaranje leda na izmjenjivaču vanjske jedinice a koji se vidi prostim okom, odnosno vanjska jedinica klime se ledi. To je normalna pojava koju kvalitetnije inverter klime same rješavaju, a jeftiniji klima uređaji zbog toga mogu raditi pauze od 5 do 10 minuta a za to vrijeme ne griju već otapaju led koji se nakupio na vanjskoj jedinici. To se može ponoviti više puta u sat vremena pa se sa takvom klimom nećemo ugrijati.
 
Ipak kad se pojavi led na vanjskoj jedinici i klima prestane grijati prostor i počne grijati vanjsku jedinicu da bi otopila led, korisnici se zbune misleći da je to kvar i ugase klimu. To je pogrešno, treba pustiti klima uređaju da odradi ciklus defrosta odnosno uklanjanja leda sa vanjske jedinice nakon čega će ponovo krenuti sa grijanjem. Ti ciklusi grijanja i defrosta se mogu ponavljati dok god postoje gore navedeni uvjeti.
 
Kvalitetniji klima uređaji imaju bolje kompresore tako da postižu veći učinak bez stvaranja leda na vanjskoj jedinici a ako se led ipak pojavi takav klima uređaj će neznatno smanjiti snagu kompresora klime i balansirati stvaranje leda i učinak u grijanju prostora, te pojave korisnik neće niti osjetiti a klima će grijati neprekidno i učinkovito.
 
 
 

 

Kvar 10. - Zašto vanjska ili unutarnja jedinica proizvodi buku?

Ako je neposredno nakon ugradnje vanjska jedinica vašeg klima uređaja jako bučna, vjerojatno nije dobro postavljena, odnosno nije ugrađena prema instalacijskim uputama proizvođača.
 
Ako se nakon određenog vremena pojavi brujanje na vanjskoj jedinici može biti nekoliko razloga:
 • Ventilator se pomaknuo iz osi rotiranja pa se zato jače čuje ili su se istrošili ležajevi na motoru ventilatora klime
 • Zapinjanje cijevi o krak elise ventilatora na vanjskoj jedinici
 • Dodirivanje cijevi o cijev ili cijevi o kučište
 • Loši amortizeri na podnožju kompresora pa kompresor vibrira i buči
 • Ugrađeno manje od 2 metra bakrenih cijevi od unutarnje do vanjske jedinice, u nekim slučajevima se može na unutarnju jedinicu prenositi zvukovi rada kompresora vanjske jedinice.
 • Nedostatak rashladnog sredstva, u tom slučaju kompresor radi jačom snagom jer pokušava kompenzirati nedostatak plina
 
U slučaju da je sam kompresor bučan, stručnjaci se slažu da je to prvi znak dotrajalosti klime.


Ako je unutarnja jedinica previše bučna najčešći je razlozi su:
 
Kvar na motoru ventilatora klime
Oštećena jedna ili više peraja turbine pa ista više nije u balansu
Zujanje elektronike. Kod jeftinijih klima uređaja ponekad se čuje zvuk visoke frekvencije koji je na granici čujnosti. To je nus pojava rada naponskog sklopa-oscilatora koji radi na visokoj frekvenciji nešto iznad 15000 Hz.
 
U svakom od ovih slučajeva potrebno je kontaktirati ovlaštenog servisera koji će utvrditi uzrok buke i otkloniti kvar.

Kako znati da u klimi nema plina?

Klima uređaji kao radni medij u pripadajućim instalacijama koriste plin freon. Količina plina je izrazito bitna za pravilno funkcioniranje uređaja. Svaki komplet klima uređaja je prednapunjen određenom količinom plina za određenu duljinu instalacija. Ukoliko je duljina instalacija veća od duljine za koju je klima uređaj prednapunjen potrebno nadopuniti potrebnu razinu plina. Takvi podaci su dostupni za svaki klima uređaj pri čemu se moraju poštivati stroge upute proizvođača. Primjer takvih podataka:

 


Pravilna montaža instalacija i klima uređaja podrazumijeva da plin kao radni medij se isključivo nalazi u instalacijama, tj. da instalacija ne propušta.Ukoliko su zadovoljeni svi prethodni uvjeti klima uređaj funkcionirau svom punom kapacitetu.


Ukoliko ti uvjeti nisu zadovoljeni, primjerice nije nadopunjena količina plina vrlo lako može doći do trajnog kvara na kompresoru, smrzavanja zavojnica isparivača te generalno lošijeg rada uređaja. Također manja količina plina znači veći napor klima uređaja da ispuni zadane zahtjeve zbog čega troši više električne energije te skraćuje vijek trajanja dijelova uređaja.


Najčešći oblik kvara kada nema plina u sustavu je da klima ne hladi, ili ne grije, kompresor na vanjskoj jedinici ne radi. U tom slučaju ovlašteni instalater treba utvrditi nedostatak plina te nadopuniti potrebnom količinom kako bi klima uređaj ispravno radio. Još jedan od simptoma nedostatka rashladnog sredstva je povećana buka vanjske jedinice, u tom slučaju kompresor radi jačom snagom jer pokušava kompenzirati nedostatak plina.


Ukoliko curi voda iz unutarnje jedinice a da je odvod kondenzata uredan, nedostatak freona može biti jedan od uzroka. Zamrzava se izmjenjivač unutarnje jedinice uslijed nedostatka rashladnog medija pa curi voda iz unutarnje jedinice kad se led odmrzava. Konačno, utvrđivanje nedostatka freona krajnjem korisniku je zaključak do kojeg će teško sa sigurnošću doći bez angažiranja ovlaštenog servisera.


Opažanje prethodno navedenih simptoma u radu može dovesti do filtriranja mogućih uzroka kvara među kojima je i nedostatak freona. Ukoliko je mjesto propuštanja na instalaciji veliko te se može utvrditi vizualno, češći je slučaj da je mjesto opažanja jako malo i vizualno neuočljivo. Tek utvrđivanje od strane ovlaštenog servisera sa adekvatnim alatima može sa sigurnošću potvrditi nedostatak freona. U tom slučaju se isprazni instalacija plina te se adekvatno nadopuni odgovarajućom količinom plina prema pravilima struke.


 

Svaki uređaj zahtijeva održavanje radi kvalitetnijeg i dužeg trajanja. Proizvođači klima uređaja preporučuju redovito čišćenje klima uređaja od strane ovlaštenog servisa. Korisnik treba čistiti filtere na unutarnjoj jedinici minimalno jednom mjesečno kad se klima uređaj aktivno koristi ili češće ako više osoba borave u prostoru, ako se puši i ako imate kućnog ljubimca.
 
Jednom ili dva puta godišnje bi trebali pozvati servisera da obavi dubinsko čišćenje i pregleda sve funkcije klima uređaja a najbolje prije početka sezone hlađenja ili grijanja, u zavisnosti od učestalosti korištenja.
A zašto je to potrebno? Iz dva vrlo važna razloga. Prvo, čistoća zraka u prostoriji nam je najvažnija, a drugo je da protok zraka i rad uređaja treba biti nesmetan, a to zahtijeva čist uređaj.

Što redovitije održavate svoj klima uređaj, on će učinkovitije raditi te samim tim i duže trajati!
 


 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

Blog i novosti

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje n...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati...

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?

Koliko košta dizalica topline? Koliki je povrat investicije? Koju dizalicu topline odabrati? Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja Planiranje ...

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prost...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupn...

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!...

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden! Ovogodišnji E-commerce...

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja. Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke i koji su ...

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta: * najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju * podno grijanje * dizalicu topline za radija...

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih? Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tak...

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama....

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način...

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i za...

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te ko...

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!...

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu....

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bac...

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora? U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna ...

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama. Podni klima-...

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke,...

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određe...

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje: da li je jeftinije ostaviti k...

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti...

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi kli...

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u koj...

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije...

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblo...

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristik...

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima. 1. Koliko ...

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje. ...

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

- kojeg proizvođača odabrati - koju snagu - koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati - gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najb...

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Informacije iz 25 godina iskustva: - gdje kupiti klima uređaj - gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju - zašto je važna ovlaštena mo...

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije. Tako se 20...

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja! Klima uređaj mi je preglasan! Nisam očekivao/la o...

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati vis...

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i...

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba? Kako to funkcionira u praksi? Pročitajte obrazloženje stručnjaka i don...

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako k...

KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Cijenjeni kupci, Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u priobalju i na ...

PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Kad unutarnja ili vanjska jedinica nije postavljena na odgovarajuću poziciju... To smanjuje učinkovitost, povećava potrošnju električne energije i ...

AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Svaki mjesec nove akcije i promocije ... Nagradne igre ... Kupon kodovi za popust ... Pratite nas i na društvenim mrežama i ostvarite brojne pop...

KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?

U moru klima uređaja teško je odabrati onaj najbolji za vas i vaše potrebe. Stručnjaci Klima koncepta daju odgovore na većinu pitanja koje kupci po...

MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja ...

WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu r...

DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno t...

NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Pregled najboljih klima uređaja na svijetu koje odlikuje visoko napredna najnovija tehnologija, najviša energetska učinkovitost, najniža razina buke i...

Ostvarite državni poticaj za sustav dizalice topline - Saznajte kako vam možemo pomoći!

Objavljen je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća! Ovim državnim poticajem možete ostvariti sufinanciranje u iznosima između 40% i 80% uk...

PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornij...

REKUPERATORI ZRAKA

Rekuperacija zraka je postupak izmjene „potrošenog" boravišnog zraka sa svježim zrakom iz vanjske okoline u uređaju koji se naziva - rekuperator zraka...

PREDNOSTI I MANE NOVOG FREONA R32 U ODNOSU NA R410A

Odgovori na pitanja:

- Da li je bitna vrsta plina u klima uređaju?
- Da li tip freona utječe na energetsku učinkovitost?
- Da li će freon...

MITSUBISHI - DAIKIN - TOSHIBA - FUJITSU - PANASONIC - GREE - KLIME AKCIJA

Vrhunski japanski klima uređaji na akciji i uz kupon kod dostupni svima ... Platite karticom do 24 rate Besplatna dostava Ovlaštena montaža u cijel...

PROČISTAČI ZRAKA

Zašto kupiti pročistač zraka?

U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, ...

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je proces održavanja željene temperature, vlažnosti i čistoće zraka u zatvorenim prostorima radi osiguravanja uvjeta za udoban boravak i...

KLIMA UREĐAJ S DVIJE UNUTARNJE JEDINICE: MULTI SPLIT - DUAL

Multi split klima uređaj DUAL Dvije unutarnje i jedna vanjska jedinica Komaktan dizajn Kvalitetno tehničko rješenje za klimatizaciju dva prostora s...

MITSUBISHI ELECTRIC - NOVI ELITE INVERTER

Novi rekorder energetske učinkovitosti te tehnološki lider među klima uređajima na tržištu. Postiže najviše SEER i SCOP koificijente, omogućuje upravl...

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem: KEKS PAY Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpun...

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne stran...

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u we...

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 201...

KLIMA KONCEPT - VEĆ 25 GODINA S VAMA!

Priča Klima koncepta počinje davne 1995. godine. Gospodin Jozo Kekez vlasnik i jedini osnivač pokreće obrt za prodaju i servis TV, audio/video opreme....

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Vrhunski klima uređaji na velikoj Božićnoj Akciji

Na najvećem web shopu klima uređaja u Hrvatskoj nudimo vam:
Preko 50 klima uređaja po nepo...

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene u kompletu sa montažom na web shopu www.klimakoncept.hr od 0...

BLACK FRIDAY 2023. - NAJVEĆI POPUSTI U GODINI NA SVE KLIMA UREĐAJE

Ne propustite Veliku BLACK FRIDAY Akciju i najveće popuste u godini. Dostava na Vašu adresu je je besplatna. Ovlaštenu montažu klima uređaja vršim...

Sve o klima uređajima:

KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE

Kad prođe ljeto i sezona hlađenja potrebno je za grijanje na daljinskom upravljaču postaviti mog rada: grijanje. To čete napraviti na način da na d...

GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM

Savjeti stručnjaka za odabir adekvatnog klima uređaja za grijanje. Odabir kvalitetnog klima uređaja i postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na ...

POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?

Inverterski način rada klima uređaja ostvaruje značajnu uštedu energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 30% u odnosu na klasične klima uređaje. A...

SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

Jedno od čestih pitanja kod kupnje klima uređaja je INVERTER! Odgovaramo - što je to inverter, ima li određena klima inverter, što dobivam ako kupim k...

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna d...

Princip rada klima uređaja

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. kružnom procesu. Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nala...

KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to o...

ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?

Najčešća pitanja o klima uređajima: 1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju...

Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Kojeg proizvođača odabrati ? Koju snagu ? Koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ? Koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad kl...

ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE

Koju snagu klima uređja odabrati ? Gdje postaviti unutarnju njedinicu ? Gdje postaviti vanjsku jedinicu ? Gdje odvesti vodu-kondenzat ? Gdje spoji...

GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?

Kod montaže klima uređaja treba obratiti pažnju na nekoliko detalja. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo V...

NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA

1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju ponekad prestane sa radom i napravi je...

TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA

ZIDNI KLIMA UREĐAJ Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga ...

SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja....

JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI

Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija a očekivanja kupca su velika,klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, k...

VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA

Sastavni dio klima uređaja čine filteri. Uloga filtera za klima uređaje je održavati kvalitetu zraka, pročišćavati, uklanjati mirise, ionizirati i niz...

ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetnog i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električni...

SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI

Sve o 3-D senzoru prisutnosti i kako možete postići uštedu električne energije. - senzor temperature - pretraživanje područja - otkrivanje aktivn...

KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?

Provjerite je li vaš klima uređaj spreman za ljeto već danas, kako biste uštedili novac i vrijeme čekajući stručnu pomoć kasnije. Sezona hlađenja k...

ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA

Pregled situacija koje dovode do curenja vode na unutarnjoj jedinici klima uređaja i savjeti za rješavanje problema. U režimu hlađenja klima uređaj...

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje koja se postavlja na zid prostorije koja se želi klimatizirati i vanjske jed...

MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ

Multi split klima uređaji su setovi koji se sastoje od dvije ili više unutarnjih jedinica koje se plinskim i elektro instalacijama spajaju na jednu va...

ZIDNI KLIMA UREĐAJI

Zidni klima uređaji su najtraženiji tipovi klima uređaja koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora i objekata sa specifičnim ...

PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI

Podni klima uređaji su vrlo traženi tipovi klima uređaja sa naglaskom na grijanje a koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora...

PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI

Podstropni klima uređaji se koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih prostora. ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI

Kazetni klima uređaji se uglavnom koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih pros...

KANALNI KLIMA UREĐAJI

Kanalni klima uređaji su odlično rješenje za klimatizaciju hotelskih soba, ureda i drugih prostora koji zahtijevaju indirektnu distribuciju zraka i di...

ZRAČNE ZAVJESE

Zračna zavjesa je uređaj koji proizvodi mlaz zraka velike brzine preko cijele širine otvora. Ova zračna barijera odvaja područja sa različitim tempera...

Prijenosni klima uređaji - Prednosti i nedostaci mobilne klime

Prijenosni klima uređaji, odnosno mobilne klime, imaju svoje prednosti i nedostatke. U ovom ćemo tekstu odgovoriti na pitanje "Kako funkcioniraju prij...

TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Što znače novi pokazatelji SEER i SCOP? Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti...

UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA

PRAVILNI POSTUPCI • Podesite pogodnu sobnu temperaturu. Odstupanja od maksimalne razlike od 7°C između vanjske i unutarnje temperature izazivaju zd...

DIZALICA TOPLINE

Što je dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!

U standardnu montažu klima uređaja uključena su: do 3 metra duljine plinske i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra d...

POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ

Svaki mono split klima uređaj koji se sastoji od unutarnje i vanjske jedinice mora imati instalacije koje povezuju unutarnju i vanjsku jedinicu. Te in...

DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA

U klima uređaju se nalazi plin koji uništava ozon pa Vas molimo da demontažu vašeg klima uređaja povjerite profesionalcima koji imaju znanje za demont...

POPRAVAK KLIMA UREĐAJA

Ako imate bilo kakav problem sa klima uređajem, javite nam se s povjerenjem jer je iza nas 20 godina uspješnog rada i više tisuća popravljenih klima u...

GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Dočekajte spremno ljetne vrućine i n...

PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Da bi Vaš klima uređaj radio besprijekorno bio zdravstveno ispravan potrebno je periodično obaviti preventivni servis. Preventivni servis uključuje...

GENERALNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

VAŽNOST SERVISA KLIMA UREĐAJA! Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održav...

SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVA

Kupcima kojima je Klima koncept prodalo i montirao klima uređaj omogućavamo produljenje jamstvenog roka na ukupno 7 godina. Jedini uvjet je da svak...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva da je instalacija ispravno postavljena i da odgovara klimi koja se montira. Važno je da...

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više