PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Vodič za podno grijanje: odgovori na vaša često postavljana pitanja

Podno grijanje sve je popularnija opcija, pružajući energetski učinkovitu alternativu tradicionalnim sustavima radijatora. No, je li podno grijanje najbolji izbor i kako funkcionira? U ovom tekstu donosimo vam ove i druge odgovore na pitanja o podnom grijanju.

Što je podno grijanje?

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornijih, ali i najskupljih varijanti centralnog grijanja. Postoji više vrsta podnog grijanja koji se mogu direktno ili indirektno pogoniti na struju, ili niz drugih energenata. Iz toga proizlazi i zaključak kada govorimo o podnom grijanju, govorimo i o centralnom grijanju, koje može biti podno ili centralno grijanje na struju, direktno, indirektno, ali i na niz drugih načina. U sljedećih nekoliko crta ćemo pisati o najčešćim i najboljim varijantama podnog grijanja.

Koje su vrste podnog grijanja?

Podna grijanja se mogu podijeliti u dvije veće skupine: hidraulička i električna. Hidraulička podna grijanja također mogu biti indirektno električna ukoliko je centralni izvor energije zagrijavanja struja. Glavno obilježje hidrauličkih podnih grijanja jest zagrijavanje prostorija strujanjem zagrijanog radnog medija (voda) kroz polietilenske cijevi koje su položene u pod. Zagrijana voda struji kroz petlju cijevi koja ima polazište i povrat u istom "centralnom" mjestu čime se postiže neprekidna cirkulacija vode kroz toplinsko polje.

Hidrauličko podno grijanje

Hidraulička podna grijanja su skuplja rješenja u vidu montaže i početne investicije, ali su dugotrajna, kvalitetna te iznimno komforna rješenja. Ukoliko je pogonski energent energetski efikasan uređaj (dizalica topline) riječ je o sustavu koji se može dugotrajno u kontinuitetu koristiti s jako malim mjesečnim troškovima. Hidraulička podna grijanja se mogu pogoniti na niz načina: plin, lož ulje, drva, struja, itd.

Podno grijanje dizalicom topline

Dugoročno najisplativiji način zagrijavanja podnog grijanja koji se nametnuo na tržištu jest zagrijavanje dizalicom topline koja uz pomoć struje koristi toplinu iz vanjskog zraka za zagrijavanje radnog medija. Kompletom kvalitetne dizalice topline uz vodeno podno grijanje se postiže najkvalitetnije i najkomfornije rješenje uz početnu veću investiciju, ali dugoročno iznimno kvalitetno i energetski učinkovito. Električna podna grijanja su direktno pogonjena na struju za razliku od vodenih koji mogu biti indirektno (strujom preko dizalice topline).

 

Takva vrsta podnog grijanja se spaja na stalno napajanje strujom te se za razliku od vodenog podnog grijanja ne ugrađuje u estrih nego ispod zadnjeg sloja poda ugradnje, bilo to keramika, parket ili neka druga vrsta završnog sloja. Takva vrsta podnog grijanja je jeftinija pri početnoj investiciji dobave i ugradnje ali je također riječ o puno ne efikasnijem sustavu grijanja u odnosu na hidrauličko.Za razliku od dizalice topline gdje potrošnja električne energije je cca 4 puta manja u odnosu na toplinsku energiju koju emitira, kod električnog podnog grijanja je to otprilike 1kw=1kw toplinske energije. Zato se električna podna grijanja najčešće postavljaju u manje prostorije gdje će utrošak energije biti manji.

 

Podno grijanje

Kako funkcionira podno grijanje?

Sa sustavima podnog grijanja vaš pod radi kao radijator. Podno grijanje zagrijava prostoriju od temelja, kroz niz cijevi (podno grijanje s toplom vodom) ili kabela (električno podno grijanje) ugrađenih u pod. Postoji mnogo različitih vrsta podnog grijanja – na primjer, tanko naknadno podno grijanje za renoviranje.

Koje su prednosti podnog grijanja?

✓ Razina udobnosti: Podno grijanje s toplom vodom daje ugodniju toplinu od radijatora. Osjećaj je prirodan, jer je sličan načinu na koji vas grije sunce. Gdje radijatori zagrijavaju zrak konvekcijom, uvlačeći hladan zrak preko poda i do stropa, podno grijanje proizvodi toplinu. Cijeli se pod zagrijava tako da se toplina ravnomjerno oslobađa – nema hladnih mjesta, zagušljivosti ili propuha. Dobivate i lijep topli pod.
✓ Niski troškovi rada: Jednom postavljeno, podno grijanje je vrlo energetski učinkovito – oko 25% učinkovitije od radijatora. Koristi niže temperature i pokriva mnogo veću površinu prostorije. Ako je pravilno postavljeno, podno grijanje može vam pomoći u uštedi energije i uštedjeti novac na mjesečnim računima.
✓ Sloboda dizajna: podno grijanje oslobađa zidni i podni prostor, dajući veću slobodu dizajna interijera. Sustavi podnog grijanja su nevidljivi, jer su skriveni ispod poda, što ih čini idealnim za život otvorenog tipa.
✓ Sigurnost i zdravlje: Nježna toplina i niska vlažnost stvaraju zdravije okruženje a cirkulacija prašine i grinja je smanjena, čineći zrak čišćim i manje alergenim. Podno grijanje idealno je za alergičare, ali i starije osobe i djecu jer nema izloženih vrućih ili oštrih površina.

Koliko košta ugradnja i rad podnog grijanja?

Možda sada znate kako funkcionira podno grijanje, ali može li vam to zapravo uštedjeti novac na vašim mjesečnim računima? Hidrauličko podno grijanje je stvarno učinkovito – oko 25% učinkovitije od radijatora kada je upareno s modernim kondenzacijskim bojlerom i do 40% učinkovitije kada radi iz toplinske pumpe. Zbog toga su troškovi rada često niži od tradicionalnog sustava radijatora i oko trećine cijene ekvivalentnog električnog sustava.

Je li moj dom prikladan za sustav podnog grijanja?

Bez obzira na starost, veličinu ili konstrukciju vaše nekretnine, velika je vjerojatnost da je prikladna za podno grijanje.
Sustav se može koristiti u starijim nekretninama sve dok su razine izolacije poboljšane što je više moguće u skladu s važećim građevinskim propisima. Gdje to nije moguće druge nadogradnje, kao što je dvostruko staklo, pomoći će. U zgradi gdje su takva poboljšanja nepraktična, podno grijanje se još uvijek može instalirati, ali može zahtijevati višu temperaturu polaza i bliži razmak cijevi nego u dobro izoliranom objektu.

Kako se postavlja podno grijanje – trebam li iskopati pod?

Ne! Za nove gradnje i proširenja popularan je izbor postavljanje cjevovoda u sloj estriha na novom podu dok je postavljen.
Podno grijanje također se može postaviti na vaš postojeći pod, a sustavi niskog profila smanjit će na najmanju moguću mjeru bilo kakvo ometanje čvora i armatura. Za renoviranje doma, gdje naknadno ugrađujete podno grijanje u postojećoj kući, tanki i niskoprofilni sustavi podnog grijanja su idealni.
 
Podno grijanje na struju

Koje podne obloge najbolje odgovaraju sustavu podnog grijanja?

✓ Kamen i keramika: Tvrdi pod je najučinkovitija vrsta podnih obloga za korištenje s podnim grijanjem. Kamen, mramor, polirani estrih ili keramičke pločice su toplinski najvodljivije podne obloge koje omogućuju brz prijenos energije na površinu. Pločama je potrebno više vremena da postignu odgovarajuću temperaturu, ali će emitirana toplina biti ista kao kod tanjeg kamena.
✓ Drvo: Drveni podovi najbolja su opcija za korištenje sustava podnog grijanja jer se dobro ponašaju s fluktuirajućim temperaturama. Čvrsto tvrdo i meko drvo također dobro prenosi toplinu, ali je bitna odgovarajuća debljina drveta. Parket se također može koristiti sve dok je kontinuirano zalijepljen na estrih ili drvenu podlogu za dobar prijenos topline. Važno je zapamtiti "efekt tepiha"! Ako stavite tepih na drveni pod preko podnog grijanja, zarobljena toplina može oštetiti drveni pod. Prije postavljanja podnog grijanja uvijek provjerite je li vaš pod prikladan.
✓ Laminati i vinil: Ovo su praktične i svestrane podne obloge, ali važno je provjeriti maksimalnu temperaturu podne površine koju preporučuje proizvođač kako biste bili sigurni da je podna obloga kompatibilna s podnim grijanjem.

Hidrauličko ili električno – koje vrste podnog grijanja su najbolje?

Kod hidrauličkog podnog grijanja zagrijana voda se pumpa kroz niz cijevi ugrađenih u pod. Sustavi tople vode su prikladni za veće objekte ili one s nižom razinom izolacije, zbog njihove veće toplinske snage. Ovi sustavi se mogu upariti s obnovljivim izvorima energije kao što su toplinska pumpa.
Električno podno grijanje sastoji se od kablova koji se polažu preko poda. Ovi sustavi savršeni su za ugradnju u male prostore kao što su kupaonice. Brzo se zagrijavaju, ali ne zadržavaju toplinu kao sustav podnog grijanja s toplom vodom. "Mokri" ili "suhi" tipovi podnog grijanja mogu se odnositi na to koristi li sustav vodu ili struju, ali i koristi li se postupak ugradnje tekućeg estriha za razliku od drugih metoda.

Mogu li koristiti podno grijanje sa dizalicom topline i solarnim panelima?

Ako stvarate ekološki prihvatljiviji dom, mnoge vrste podnog grijanja mogu se upariti s obnovljivim opcijama kao što su solarni termalni paneli ili dizalica topline.
Podno grijanje idealno je za integraciju s dizalicama topline, zbog niskih temperatura polaza koje koriste obje komponente. Podno grijanje nije ograničavajući čimbenik u takvom sustavu. Razina izolacije ključna je za dizajn, a potom i performanse. Ako je izolacija dovoljna, sustavi se mogu projektirati na najniže temperature, koje mogu biti niže od 40°C.

Imam bojler i radijatore – mogu li i ja imati podno grijanje?

Nije potreban poseban bojler – podno grijanje radi na plinske, uljne i LPG kotlove kao i sa dizalicom topline. Sustav podnog grijanja se može kombinirati sa vašim postojećim sustavom grijanja.

Razbijeni mitovi o podnom grijanju!

Drago nam je da vam je naš vodič za podno grijanje do sada bio koristan. Međutim, još uvijek postoje mnoge zablude o podnom grijanju.

Mit: Podno grijanje nije sigurno i može propuštati

Naše cijevi za podno grijanje su izuzetno čvrste i neće propuštati. Morali biste fizički probušiti cijev da bi se desilo propuštanje, što zahtijeva znatan trud! U cijevi nikada nema nikakvih spojeva osim na razdjelniku, tako da nema slabih točaka u sustavu gdje bi se moglo pojaviti propuštanje.

Mit: Podnom grijanju treba dugo da se zagrije

Različiti sustavi podnog grijanja nude različite toplinske snage i vrijeme odziva. Korištenje nekretnine važan je čimbenik u odabiru načina rada podnog grijanja. Neki sustavi podnog grijanja se vrlo brzo zagrijavaju i prikladni su za nekretninu u koju vlasnici često ulaze i izlaze tijekom dana. Drugi su dizajnirani da pohranjuju i polako oslobađaju toplinu te su idealni za nekoga tko provodi više vremena kod kuće. Podno grijanje s estrihom, najčešći sustav za novogradnje, drži cijev u debelom sloju estriha. Ovom rješenju potrebno je dulje zagrijavanje, ali također zadržava toplinu mnogo dulje.

Mit: Električno podno grijanje bolje je za kupaonice i kuhinje

Jeftiniji početni trošak električnog podnog grijanja može se činiti primamljivim kada se instalira u prostor kao što je kuhinja ili kupaonica, ali budući da se radi o električnom sustavu, znatno je skuplji u radu – oko tri puta više od cijene tople vode – pa je prikladniji za manje površine. Sustav podnog grijanja sa toplom vodom sastoji se od mnogo više komponenti, tako da košta malo više. Ali imate koristi od daleko nižih operativnih troškova u budućnosti, a 25% je učinkovitiji od sustava radijatora. Nema smisla instalirati električno podno grijanje u velikom prostoru ako ga nikada ne možete koristiti zbog velikih mjesečnih računa

Cijena podnog grijanja na struju

Samim time se prednost niže početne investicije u odnosu na hidraulička podna grijanja poništava s puno višim mjesečnim troškovima održavanja. Također, sam efekt vodenog podnog grijanja je najčešće veći za razliku od električnog zbog većeg promjera zagrijavajućeg sloja. Hidrauličko podno grijanje je inertnije, sporije od električnog podnog grijanja, ali se u oba slučaja radi o sustavima koji se upale i održavaju duže vrijeme na željenoj temperaturi. Stoga je efikasnost vodenog podnog grijanja ipak ključna prednost, pogotovo ako se upari s dizalicom topline.


Podno grijanje podiže kvalitetu boravka u grijanim prostorijama na višu razinu. Pored toga sustav je ugrađen u pod ili ispod podne obloge te kao takav ne zauzima prostor niti vizualno narušava prostor. Zbog toga su podna grijanja sustavi koji se ugrađuju u objekte različitih namjena i površina, od luksuznih vila do staračkih domova.

Podno grijanje kao rješenje

Iz svih navedenih razloga, podno grijanje je kompleksan sustav različitih varijanti pa tako na primjer jednostavno pitanje podno grijanje na struju postoji niz varijanti koje upadaju u tu kategoriju. Definitivno se može reći da je kombinacija vodenog podnog grijanja pogonjenog dizalicom topline najbolje i najmodernije rješenje.


Cijena dobave i ugradnje podnog grijanja varira u skladu s različitim vrstama podnog grijanja. Stoga bi bilo neozbiljno paušalno određivati cijene podnog grijanja dok se ne definira tip podnog grijanja sukladno vašim namjenama, preferencijama i budžetu. Za kvalitetnu procjenu i ponudu se slobodno obratite našem stručnom timu:


 
Upite pošaljite na mail: hrvoje@klimakoncept.hr
ili kontaktirajte Projekt inženjera:
Hrvoje Šerić, mag. ing. ind.
mob. 098 285 113
Rado ćemo odgovorit na sva vaša pitanja i dati vam korisne prijedloge i ponudu.
 


Možemo vam ponuditi:

 

- savjetovanje, prijedloge, ponude
- po potrebi izradu projekta i troškovnika termotehničkih instalacija
- dizalicu topline po najnižoj cijeni u Hrvatskoj 
- besplatnu dostavu na vašu adresu
- ovlaštenu montažu na području cijele Hrvatske
- puštanje u rad od strane ovlaštenog servisa uvoznika opreme
- višegodišnje jamstvo na opremu i uslugu ugradnje
- održavanje 

 

 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

Blog i novosti

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje n...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati...

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?

Koliko košta dizalica topline? Koliki je povrat investicije? Koju dizalicu topline odabrati? Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja Planiranje ...

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prost...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupn...

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!...

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden! Ovogodišnji E-commerce...

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja. Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke i koji su ...

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta: * najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju * podno grijanje * dizalicu topline za radija...

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih? Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tak...

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama....

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način...

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i za...

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te ko...

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!...

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu....

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bac...

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora? U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna ...

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama. Podni klima-...

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke,...

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određe...

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje: da li je jeftinije ostaviti k...

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti...

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi kli...

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u koj...

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije...

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblo...

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristik...

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima. 1. Koliko ...

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje. ...

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

- kojeg proizvođača odabrati - koju snagu - koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati - gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najb...

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Informacije iz 25 godina iskustva: - gdje kupiti klima uređaj - gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju - zašto je važna ovlaštena mo...

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije. Tako se 20...

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja! Klima uređaj mi je preglasan! Nisam očekivao/la o...

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati vis...

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i...

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba? Kako to funkcionira u praksi? Pročitajte obrazloženje stručnjaka i don...

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako k...

KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Cijenjeni kupci, Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u priobalju i na ...

PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Kad unutarnja ili vanjska jedinica nije postavljena na odgovarajuću poziciju... To smanjuje učinkovitost, povećava potrošnju električne energije i ...

AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Svaki mjesec nove akcije i promocije ... Nagradne igre ... Kupon kodovi za popust ... Pratite nas i na društvenim mrežama i ostvarite brojne pop...

KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?

U moru klima uređaja teško je odabrati onaj najbolji za vas i vaše potrebe. Stručnjaci Klima koncepta daju odgovore na većinu pitanja koje kupci po...

MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja ...

WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu r...

DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno t...

NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Pregled najboljih klima uređaja na svijetu koje odlikuje visoko napredna najnovija tehnologija, najviša energetska učinkovitost, najniža razina buke i...

Ostvarite državni poticaj za sustav dizalice topline - Saznajte kako vam možemo pomoći!

Objavljen je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća! Ovim državnim poticajem možete ostvariti sufinanciranje u iznosima između 40% i 80% uk...

REKUPERATORI ZRAKA

Rekuperacija zraka je postupak izmjene „potrošenog" boravišnog zraka sa svježim zrakom iz vanjske okoline u uređaju koji se naziva - rekuperator zraka...

PREDNOSTI I MANE NOVOG FREONA R32 U ODNOSU NA R410A

Odgovori na pitanja:

- Da li je bitna vrsta plina u klima uređaju?
- Da li tip freona utječe na energetsku učinkovitost?
- Da li će freon...

MITSUBISHI - DAIKIN - TOSHIBA - FUJITSU - PANASONIC - GREE - KLIME AKCIJA

Vrhunski japanski klima uređaji na akciji i uz kupon kod dostupni svima ... Platite karticom do 24 rate Besplatna dostava Ovlaštena montaža u cijel...

PROČISTAČI ZRAKA

Zašto kupiti pročistač zraka?

U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, ...

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je proces održavanja željene temperature, vlažnosti i čistoće zraka u zatvorenim prostorima radi osiguravanja uvjeta za udoban boravak i...

KLIMA UREĐAJ S DVIJE UNUTARNJE JEDINICE: MULTI SPLIT - DUAL

Multi split klima uređaj DUAL Dvije unutarnje i jedna vanjska jedinica Komaktan dizajn Kvalitetno tehničko rješenje za klimatizaciju dva prostora s...

MITSUBISHI ELECTRIC - NOVI ELITE INVERTER

Novi rekorder energetske učinkovitosti te tehnološki lider među klima uređajima na tržištu. Postiže najviše SEER i SCOP koificijente, omogućuje upravl...

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem: KEKS PAY Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpun...

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne stran...

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u we...

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 201...

KLIMA KONCEPT - VEĆ 25 GODINA S VAMA!

Priča Klima koncepta počinje davne 1995. godine. Gospodin Jozo Kekez vlasnik i jedini osnivač pokreće obrt za prodaju i servis TV, audio/video opreme....

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Vrhunski klima uređaji na velikoj Božićnoj Akciji

Na najvećem web shopu klima uređaja u Hrvatskoj nudimo vam:
Preko 50 klima uređaja po nepo...

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene u kompletu sa montažom na web shopu www.klimakoncept.hr od 0...

BLACK FRIDAY 2023. - NAJVEĆI POPUSTI U GODINI NA SVE KLIMA UREĐAJE

Ne propustite Veliku BLACK FRIDAY Akciju i najveće popuste u godini. Dostava na Vašu adresu je je besplatna. Ovlaštenu montažu klima uređaja vršim...

Sve o klima uređajima:

KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE

Kad prođe ljeto i sezona hlađenja potrebno je za grijanje na daljinskom upravljaču postaviti mog rada: grijanje. To čete napraviti na način da na d...

GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM

Savjeti stručnjaka za odabir adekvatnog klima uređaja za grijanje. Odabir kvalitetnog klima uređaja i postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na ...

POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?

Inverterski način rada klima uređaja ostvaruje značajnu uštedu energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 30% u odnosu na klasične klima uređaje. A...

SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

Jedno od čestih pitanja kod kupnje klima uređaja je INVERTER! Odgovaramo - što je to inverter, ima li određena klima inverter, što dobivam ako kupim k...

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna d...

Princip rada klima uređaja

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. kružnom procesu. Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nala...

KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to o...

ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?

Najčešća pitanja o klima uređajima: 1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju...

Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Kojeg proizvođača odabrati ? Koju snagu ? Koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ? Koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad kl...

ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE

Koju snagu klima uređja odabrati ? Gdje postaviti unutarnju njedinicu ? Gdje postaviti vanjsku jedinicu ? Gdje odvesti vodu-kondenzat ? Gdje spoji...

GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?

Kod montaže klima uređaja treba obratiti pažnju na nekoliko detalja. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo V...

NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA

1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju ponekad prestane sa radom i napravi je...

10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA

Zašto curi voda iz unutarnje ili vanjske jedinice Zašto klima slabo hladi ili slabo grije Zašto klima neće da se uključi Zašto ne radi daljinski up...

TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA

ZIDNI KLIMA UREĐAJ Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga ...

SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja....

JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI

Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija a očekivanja kupca su velika,klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, k...

VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA

Sastavni dio klima uređaja čine filteri. Uloga filtera za klima uređaje je održavati kvalitetu zraka, pročišćavati, uklanjati mirise, ionizirati i niz...

ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetnog i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električni...

SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI

Sve o 3-D senzoru prisutnosti i kako možete postići uštedu električne energije. - senzor temperature - pretraživanje područja - otkrivanje aktivn...

KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?

Provjerite je li vaš klima uređaj spreman za ljeto već danas, kako biste uštedili novac i vrijeme čekajući stručnu pomoć kasnije. Sezona hlađenja k...

ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA

Pregled situacija koje dovode do curenja vode na unutarnjoj jedinici klima uređaja i savjeti za rješavanje problema. U režimu hlađenja klima uređaj...

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje koja se postavlja na zid prostorije koja se želi klimatizirati i vanjske jed...

MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ

Multi split klima uređaji su setovi koji se sastoje od dvije ili više unutarnjih jedinica koje se plinskim i elektro instalacijama spajaju na jednu va...

ZIDNI KLIMA UREĐAJI

Zidni klima uređaji su najtraženiji tipovi klima uređaja koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora i objekata sa specifičnim ...

PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI

Podni klima uređaji su vrlo traženi tipovi klima uređaja sa naglaskom na grijanje a koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora...

PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI

Podstropni klima uređaji se koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih prostora. ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI

Kazetni klima uređaji se uglavnom koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih pros...

KANALNI KLIMA UREĐAJI

Kanalni klima uređaji su odlično rješenje za klimatizaciju hotelskih soba, ureda i drugih prostora koji zahtijevaju indirektnu distribuciju zraka i di...

ZRAČNE ZAVJESE

Zračna zavjesa je uređaj koji proizvodi mlaz zraka velike brzine preko cijele širine otvora. Ova zračna barijera odvaja područja sa različitim tempera...

Prijenosni klima uređaji - Prednosti i nedostaci mobilne klime

Prijenosni klima uređaji, odnosno mobilne klime, imaju svoje prednosti i nedostatke. U ovom ćemo tekstu odgovoriti na pitanje "Kako funkcioniraju prij...

TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Što znače novi pokazatelji SEER i SCOP? Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti...

UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA

PRAVILNI POSTUPCI • Podesite pogodnu sobnu temperaturu. Odstupanja od maksimalne razlike od 7°C između vanjske i unutarnje temperature izazivaju zd...

DIZALICA TOPLINE

Što je dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!

U standardnu montažu klima uređaja uključena su: do 3 metra duljine plinske i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra d...

POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ

Svaki mono split klima uređaj koji se sastoji od unutarnje i vanjske jedinice mora imati instalacije koje povezuju unutarnju i vanjsku jedinicu. Te in...

DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA

U klima uređaju se nalazi plin koji uništava ozon pa Vas molimo da demontažu vašeg klima uređaja povjerite profesionalcima koji imaju znanje za demont...

POPRAVAK KLIMA UREĐAJA

Ako imate bilo kakav problem sa klima uređajem, javite nam se s povjerenjem jer je iza nas 20 godina uspješnog rada i više tisuća popravljenih klima u...

GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Dočekajte spremno ljetne vrućine i n...

PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Da bi Vaš klima uređaj radio besprijekorno bio zdravstveno ispravan potrebno je periodično obaviti preventivni servis. Preventivni servis uključuje...

GENERALNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

VAŽNOST SERVISA KLIMA UREĐAJA! Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održav...

SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVA

Kupcima kojima je Klima koncept prodalo i montirao klima uređaj omogućavamo produljenje jamstvenog roka na ukupno 7 godina. Jedini uvjet je da svak...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva da je instalacija ispravno postavljena i da odgovara klimi koja se montira. Važno je da...

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više