VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Planirate ugraditi Dizalicu topline? Sve što trebate znati o Dizalicama topline! Od ideje do realizacije!

Gradite ili renovirate Vaš stan ili kuću, želite dugoročno riješiti problem grijanja i hlađenja?


U tom slučaju ste vjerojatno čuli za dizalice topline ali ne znate detaljne informacije. Na jednom mjestu ćete pronaći sve informacije koje trebate znati za realizaciju projekta kojim možete dugoročno riješiti pitanje komfora u Vašem domu.


Dizalice topline su u svijetu već nekoliko godina proizvod koji se koristi kao najmodernije i najefikasnije rješenje za grijanje i hlađenje. Kako se i u Hrvatskoj sve više približavamo svjetskim standardima komfornog boravka tako se i na našem tržištu sve više ugrađuju dizalice topline (toplinske pumpe). 


Unatoč tome kupci trebaju prave informacije od strane stručnjaka, inženjera kako bi mogli steći objektivnu sliku o tome da li im dizalice topline trebaju, da li su prava rješenja za njihove domove, te koliko sve to skupa košta. Bitno je da te informacije budu podržane stručnim tehničkim razlozima, a ne isključivo površnim prodajnim argumentima. 

DIZALICE TOPLINE – vrste i namjena

Dizalice topline zrak-voda su uređaji koji zahvaljujući naprednim tehničkim elementima koriste toplinu iz zraka te time obrađuju radni medij (voda) koji se koristi za grijanje, hlađenje i zagrijavanje potrošne tople vode. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4.


Pojednostavljeno, dizalica topline može za svaki 1 kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije pa i više, ovisno o vanjskoj temperaturi, brandu i snazi uređaja. U toj ključnoj osobini leži razlog zašto su dizalice topline najisplativiji način grijanja i hlađenja uz najvišu razinu komfora. Postoji više vrsta dizalice topline ali ćemo se u ovom tekstu baviti dizalicama topline zrak-voda, najčešćem i najraširenijem tipu dizalica koji se ugrađuje.


Postoje dvije osnovne podjele dizalica topline a to su: visoko temperaturna i nisko temperaturna, ovisno o tome do koje temperature mogu osigurati polaz radnog medija vode. Nisko temperaturne najčešće mogu zagrijati polaz vode do 60 C, dok visoko temperaturne do 80 C. Kada ugraditi nisko temperaturnu, a kada visoko temperaturnu?


Nisko temperaturne dizalice topline se ugrađuju u objekte koji imaju podno grijanje, PTV, ventilokonvektore ili nisko temperaturne radijatore. Nisko temperaturne su više energetski učinkovite te su i povoljnije, stoga u velikoj većini objekata se ugrađuju nisko temperaturne dizalice topline. Visoko temperaturne dizalice topline se ugrađuju u objekte sa visoko temperaturnim radijatorima, najčešće u sustave gdje imate postojeće radijatore, a želite zamijeniti postojeći visoko temperaturni izvor energije (peleti, lož ulje, drva, struja). Tada dizalica topline može osigurati polaz vode viši od 60 C za osiguravanje dovoljne toplinske energije.


Razlike između split i monoblok sustava

Više o razlikama između split i monoblok sustava možete pročitati na našem tekstu o split i monoblok sustavima dizalica topline.

Primjer monoblok sustava - OVDJE.

Primjer istovjetnog modela sa integriranim PTV spremnikom - OVDJE.

Primjer bez integriranog PTV spremnika - OVDJE.


 

ODLUČIO SAM SE ZA SUSTAV DIZALICE TOPLINE. KOJU DIZALICU TOPLINE TREBAM ODABRATI?

Dizalice topline se mogu ugraditi u sve objekte, manjih i većih kvadratura, dobre i loše izolacije, samo je bitno da se pravilno projektira snaga dizalice ovisno o sustavu koji će pogoniti te temperaturnim zahtjevima mjesta gdje se ugrađuje. S obzirom da je riječ o ozbiljnom sustavu koji se sastoji od niz elemenata potrebno je ići korak po korak. Svaka paušalna procjena bez kvalitetne razrade sustava bi bila netočna za procjenu snage ali i budžeta koji Vam je potreban.


Za Vaš objekt je potrebno prvo izraditi strojarski projekt/proračun gdje bi se točno izračunali toplinski gubitci Vašeg objekta, te sukladno tome i adekvatni uređaji. Po tom proračunu bi se izradio troškovnik koji bi predstavljao preciznu procjenu Vaših troškova. Sa izrađenim projektom i troškovnikom od strane ovlaštenog strojarskog projektanta dobivate dokument pomoću kojeg možete pratiti montažu sustava od početka do kraja uz potpunu kontrolu svih predviđenih troškova. Ukoliko želite da Vam izradimo strojarski projekt, cijena ovisi o složenosti projekta.


U konačnici, taj iznos predstavlja minimalni postotak u odnosu na veličinu projekta cca. 5% ukupne investicije, ali isto tako predvidi sve buduće troškove te eliminira potrebu za naknadnim većim troškovima što je čest slučaj. Samo projektirani sustav može biti u potpunosti ispravan i dugotrajan sa proračunatim dimenzijama svih cjevovoda, ventila, pumpi i ostalih elemenata. Takav sustav će u potpunosti ispuniti Vaša očekivanja, a to je visoka razina komfora i zadovoljstvo dobivenog za uložen novac.


Ukoliko ne želite izradu strojarskog projekta, te imate potrebe za tehničkim rješenjem ili pomoći i savjetu pri odabiru dizalice topline slobodno nam se obratite.


 

Odabir dizalice topline ovisi o potrošačima koji iskorištavaju njenu energiju. Stoga se dizalica topline teško može procijeniti prema kvadraturi Vašeg objekta, ona se procjenjuje prema ukupnim zahtjevima koji je opterećuju. Zbog njene visoke efikasnosti, preporuka je dizalicu topline što više opteretiti sustavima kako bi njena štednja došla do punog izražaja.


U sljedećih nekoliko redaka ćemo proći kroz moguće scenarije koji mogu biti prilikom dimenzioniranja i odabira dizalice topline za Vaš dom.IMAM/ŽELIM PODNO GRIJANJE:

Dizalica topline je idealna za zagrijavanje podnog grijanja, te u ovom trenutku ne postoji bolji i srodniji način pogona podnog grijanja od dizalice topline. Riječ je o dva srodna sustava sličnih osobina (inertnost, niži temperaturna razina, efikasnost u dugotrajnom korištenju, nema potrebe za čestim paljenjem i gašenjem.) što ih čini idealnim partnerima. Ukoliko imate ili ćete ugraditi podno grijanje dalje od dizalica toplina ne trebate tražiti. Procjena potrebne snage dizalice za podno grijanje ovisi od uvjetima objekta, te podneblju u kojem se ugrađuje ali u pravilu se kreće mjera od 40-70 W /m2. Sukladno površini Vašeg podnog grijanja možete procijeniti snagu koja Vam je potrebna.IMAM/ŽELIM RADIJATORE:

Ukoliko imate postojeće radijatore, ili tek ugrađujete isti u Vaš objekt potrebno je odrediti ključnu prethodno pojašnjenu razliku, a to je da li su Vam radijatori nisko temperaturni ili visoko temperaturni. Sukladno tome odabirete i model dizalice koji Vam je potreban. Stariji radijatori su u velikoj većini visoko temperaturni te ukoliko želite promijeniti postojeći izvor energije na postojeće radijatore to najčešće bude visoko temperaturna dizalica topline. Ukoliko radite novi objekt možete odabrati nisko temperaturne ili visoko temperaturne radijatore te sukladno tome i pripadajuću dizalicu topline. Snaga dizalice topline se odabire sukladno ukupnom zahtjevu svih radijatora ovisno o broju članaka. Ukupni zahtjevi ovise o količini i vrsti radijatora/članaka koji su ugrađeni.IMAM/ŽELIM VENTILOKONVEKTORE:

Ventilokonvektori služe za grijanje/hlađenje zrakom, te ukoliko želite hlađenje pomoću dizalice topline ventilkonvektori su jedini način kojim se možete hladiti. Ventilokonvektorske jedinice/uređaji su vizualno slični klima uređajima koji vrše grijanje i hlađenje zrakom. Glavna razlika između klima uređaja i ventilokonvektora je u radnom mediju čijom se cirkulacijom osigurava grijanje ili hlađenje. U slučaju klima uređaja je to plin, dok je u slučaju ventilokonvektora to voda. Ovisno o režimu grijanja ili hlađenja instalacijama struji hladna ili topla voda. Postoje razne vrste ventilokonvektora, sličnog dizajna kao i klima uređaji (podni, zidni, kanalni, kazetni.)

Primjere ventilokovektora možete pregledati na ovoj poveznici.


Snaga dizalice topline koja pogoni ventilokonvektore se određuje prema ukupnom zahtjevu kW svih ventilokonvektora, kako bi u najkritičnijem zahtjevu ukoliko svi ventilokonvektori rade u maksimumu dizalica topline mogla sve uredno pogoniti.IMAM/ŽELIM ZAGRIJAVANJE POTROŠNE TOPLE VODE:

Zagrijavanje potrošne tople vode je u prošlosti najčešće bilo riješeno uređajima poput klasičnih električnih bojlera koji su izrazito neefikasni. Vremenom su se na tržištu pojavile dizalice topline koje su dugoročno najjeftiniji i najučinkovitiji način zagrijavanja potrošne tople vode. Na pripremu potrošne tople vode (PTV) u prosječnom kućanstvu u kontinentalnom dijelu RH otpada otprilike 20% ukupne godišnje potrošnje toplinske energije, dok se ostatak troši na grijanje prostora (oko 73%) i kuhanje (oko 7%). U primorskim dijelovima, udio energije za pripremu PTV-a još je i veći. U sezoni bez grijanja, priprema potrošne tople vode predstavlja pojedinačno najveći izdatak za energiju jednog kućanstva, bez obzira koji se energent koristi. Učinkovita priprema i korištenje potrošne tople vode može stoga znatno utjecati na smanjenje ukupnih troškova za energiju u kućanstvu.


Ako imate riješen način grijanja i hlađenja, te ga nemate potrebe mijenjati u dogledno vrijeme pravo rješenje za PTV su specijalizirane dizalice topline za potrošnu toplu vodu. To su dizalice topline koje mogu ili ne moraju imati vanjsku jedinicu, a unutarnja jedinica je hidro tank, kompaktni uređaj unutar kojeg imate spremnik za potrošnu toplu vodu sa svim potrebnim elementima. 

Primjeri takvih uređaja - OVDJE.


Spremnici takvih, specijaliziranih dizalica topline se kreću oko 180-260 L što je dovoljno za trajno korištenje za 4-6 osoba. Takva vrsta dizalica topline se pokazala idealna za turističke namjene gdje je bitna spremnost PTV potrošnje i za najkritičnije slučajeve uz što manje mjesečne troškove. Zahvaljujući modernog tehnologiji specijalizirane PTV dizalice od oko 200 L imaju mjesečnu potrošnju el. energije kao klasični bojler od 80 L zbog čega se vrlo brzo, kroz nekoliko godina isplate u vidu uštede električne energije.IMAM/ŽELIM KOMBINIRATI RAZLIČITE SUSTAVE POPUT PODNOG GRIJANJA, PTV, RADIJATORA I PTV-A

U tom slučaju se dimenzionira snaga dizalice topline dovoljne snage da može pogoniti tražene sustave istodobno, ovisno o tome koliko složen sustav imate. To su i najčešći načini ugradnje s obzirom da je dizalica izuzetno efikasna, pa je cilj iskoristiti njenu efikasnost sa što većom razinom komfora. Dimenzioniranje takvih sustava je najbolje prepustiti nama.

 
 

CIJENA MONTAŽE, ISPLATIVOST SUSTAVA

Ukoliko ste definirali način grijanja i hlađenja, sa našim stručnjacima odabrali model dizalice topline koji želite, još je ostalo pitanje ugradnje čitavog sustava. S obzirom da se svaki objekt znatno razlikuje nije moguće dati preciznu ponudu za montažu na temelju nekoliko informacija.

 

Iz iskustva možemo reći da trošak sustava sa dizalicom topline iznosi od 110 do 160 Eura + PDV po m2. To ovisi o mnogim parametrima uz koje imate mogućnost smanjiti ili povećati cijenu kao što je ugradnja podnog grijanja, zagrijavanja potrošne tople vode, solarnog grijanja, posebne kontrole upravljanja i upravljanja sa udaljene lokacije. Ovaj podatak iz prakse može vam poslužiti kao okvirni primjer za procjenu vaše investicije iako nije uvijek konačan i ovisi o vašim željama, načinu izvedbe i vrsti opreme koja se ugrađuje. 

 

 

 


 

Kao jedna od najboljih tvrtki ovlaštenih za ugradnju ovakvih sustava dnevno primamo desetine upita. Iz tog razloga ne želimo pružati kupcima krive i površne informacije. Svakom upitu pristupamo maksimalno ozbiljno i precizno te nam je kvaliteta na prvom mjestu.


Iz tog razloga Vam prvo pomognemo pri odabiru uređaja, a ukoliko Vam je ponuda prihvatljiva te idemo u realizaciju šaljemo montažere na uviđaj da se s Vama dogovore o obujmu i zahtjevima radova. Pri tom uvažavamo sve Vaše zahtjeve sukladno vašem objektu i budžetu. Cijene montaže ovakvih sustava su uvijek predmet dogovora Vas i Klima koncepta. Montaža uređaja i sustava može biti i u Vašem aranžmanu. Ukoliko je u Vašem aranžmanu mi pružamo inženjersku podršku Vama i Vašim instalaterima kada Vam je potrebna. Na kraju ovlašteni serviser provjeri sve parametre sustava, podesi sustav na željenu razinu te probno pusti u rad. Napravi se zapisnik o ovlaštenom puštanju u pogon koji je valjani dokument za jamstvo uz račun.


Jedino ovlaštenom montažom uz savjete stručnjaka možete ispuniti sva Vaša očekivanja, te riješiti pitanje komfora za dugi niz godina.


 

Sufinanciranje dizalica topline

Republika Hrvatska u suradnji s Europskom unijom često nudi subvencije za sustave dizalice topline. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost građanima sudjeluje u troškovima za korištenje obnovljivih izvora energije.
 
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.
Javite nam se za izradu ponude za dizalicu topline Mitsubishi electric, Daikin, LG, Vaillant ili GREE, koju ćete priložiti svom zahtjevu.

Više o sufinanciranju pročitajte na stranicama fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

 


Pogledajte našu ponudu dizalica topline:

 Dizalice topline Mitsubishi Electric - ECODAN 


Dizalice topline GREE - VERSATI


  
 

DIZALICE TOPLINE - od projekta do realizacije u cijeloj Hrvatskoj!

Dizalica topline je kompleksan sustav pa je potreban i poseban pristup!

Ako od nas tražite savjet ili ponudu molimo da nam pošaljete što više detalja:
1. Za što Vam točno treba dizalica topline: hlađenje, grijanje, podno grijanje, potrošna topla voda PTV, spajanje na solar itd.
2. Lokacija objekta.
3. Broj prostorija, površina i namjena.
4. Ako imate projekt i/ili troškovnik termotehničkih instalacija sa navedenim tipom uređaja, pošaljite nam - to će puno pomoći za razradu ponude.
5. Tlocrt, slike i ostalo što može pomoći za specificiranje ponude.

Upite pošaljite na mail: hrvoje@klimakoncept.hr
ili kontaktirajte Projekt inženjera:
Hrvoje Šerić, mag. ing. ind.
mob. 098 285 113
Rado ćemo odgovorit na sva vaša pitanja i dati vam korisne prijedloge i ponudu.

 


Možemo vam ponuditi:

- savjetovanje, prijedloge, ponude
- po potrebi izradu projekta i troškovnika termotehničkih instalacija
- dizalicu topline po najnižoj cijeni u Hrvatskoj 
- besplatnu dostavu na vašu adresu
- ovlaštenu montažu na području cijele Hrvatske
- puštanje u rad od strane ovlaštenog servisa uvoznika opreme
- višegodišnje jamstvo na opremu i uslugu ugradnje
- održavanje 
 

 

 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

 

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O PODNOM GRIJANJU!


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se