ZATVORI
PROČIŠĆIVAČI ZRAKA

Pročišćivači zraka – princip rada i osnovne funkcije

Pročišćivač zraka funkcionira na sljedećem jednostavnom principu: zrak u prostoriji uvlači se ventilatorom, prolazi kroz sustav filtera za čišćenje i ponovno ispušta u prostoriju kroz otvor za zrak. Rezultat je zrak gotovo bez prašine. Tehnološki razvoj posljednjih godina ne samo da je doveo do impresivnih učinaka čišćenja, već i do činjenice da je prodaja pročišćivača zraka protiv prašine i fine prašine naglo rasla posljednjih godina.

Za filtriranje fine prašine u stambenim i radnim prostorima mogu se koristiti različiti uređaji koji se razlikuju po načinu rada ovisno o cjenovnom razredu i konstrukciji. Međutim, srce svakog pročišćivača zraka je sustav filtera, koji je odgovoran za čišćenje zraka od prašine. Trenutno najučinkovitiji sustavi filtriranja koriste tzv. HEPA filter tehnologiju koja može filtrirati do 99% čestica iz onečišćenog zraka u prostoriji. Ovi filteri su vrlo učinkoviti protiv prašine i uglavnom se koriste u kombinaciji s drugim filterima kako bi se povećala učinkovitost čišćenja i vijek trajanja pročistača zraka. U nastavku smo saželi najčešće tipove filtara i sustave s njihovim odgovarajućim svojstvima filtera.
 
Pročišćivači zraka

Sustav filtera u pročišćivačima zraka

Kvalitetni i pouzdani pročišćivači zraka obično imaju nekoliko filtara povezanih u nizu. Mnogi uređaji rade s četiri različite razine filtera. Ti filteri su slijedeći:

- Predfilter (faza 1): Predfilter se brine za prvo grubo čišćenje zraka u prostoriji i filtrira veće čestice poput prašine, dlaka ili životinjske dlake.
- Filter s aktivnim ugljenom (faza 2): Filter s aktivnim ugljenom čisti zrak u prostoriji od hlapljivih organskih spojeva, a također uklanja neugodne mirise i štetne plinove.
- HEPA filter (faza 3): HEPA filter čisti zrak koji udišemo od fine prašine (često do PM 2,5), filtrira pelud, grinje, životinjske alergene, plijesan, bakterije i viruse.
- Nano filter (razina 4): Nano filter može, na primjer, filtrirati formaldehid iz zraka koji udišemo.
 
Pročišćivač zraka - konstrukcija

Važno je da se filteri redovito servisiraju, održavaju i po potrebi mijenjaju. Intervali čišćenja i zamjene razlikuju se od uređaja do uređaja i obično se mogu pronaći u uputama za uporabu. Obično je predfiltre potrebno mijenjati svaka dva do četiri tjedna, filtere s aktivnim ugljenom jednom godišnje, a HEPA filtere otprilike svake tri godine. Naravno, intervali zamjene također uvelike ovise o stupnju onečišćenja zraka i radnom vremenu. Česta uporaba uređaja naravno također znači da se filteri moraju češće čistiti ili mijenjati.

Većina uređaja ima senzore onečišćenja i indikatorska svjetla koja pokazuju kada koji filter treba zamijeniti. Neki filteri imaju kartice u boji, koje također mogu dati naznaku vremena zamjene. Dok se filteri s aktivnim ugljenom i HEPA filteri obično moraju u potpunosti zamijeniti, predfiltri se obično mogu ponovno koristiti. Kod većine pročistača zraka, prašina na predfilterima može se ukloniti usisavačem ili vodom.

HEPA filter protiv fine prašine

Skraćenica HEPA znači "High Efficiency Particulate Air Filter". U prijevodu, HEPA znači "filter visoke učinkovitosti protiv čestica". Drugim riječima, filteri koji su izuzetno učinkoviti u filtriranju najsitnijih čestica (prašine) iz zraka koji udišemo. HEPA filteri ne samo da su iznimno učinkoviti, već ih karakterizira i visoka izdržljivost i dugovječnost. Najkvalitetniji HEPA filteri mogu filtrirati do 99,97% suspendiranih tvari s veličinom zrna veće od 0,3 mikrona (tj. 0,0003 milimetara) iz zraka za disanje, što ih čini jednim od najučinkovitijih tipova filtera na tržištu. . Za usporedbu: presjek ljudske kose je oko 300 puta veći.Općenito, učinak HEPA filtera je mnogo puta veći od učinka običnog standardnog filtra. Neki uređaji imaju takozvane kombinirane filtere, odnosno filterske ploče koje su strukturno jedan element, ali se sastoje od dva različita filtera, na primjer kombinirani filtar koji se sastoji od filtera s aktivnim ugljenom i HEPA filtera.

Kako izvući maksimum iz pročistača zraka?

Pročišćivač zraka uvlači zrak, zadržava zagađivače, a zatim ispušta očišćeni zrak natrag u prostoriju. Ipak, svaki put kada hodate po podu, vaša stopala mogu podignuti čestice s tepiha, šaljući ih u zrak, a svaki put kada sjednete na tapecirani kauč ili otvorite zavjese, više čestica se može ispustiti u zrak. Kako biste smanjili količinu čestica u zraku i drugih okidača alergija, važno je spriječiti da one dođu u kuću i ukloniti one koje su već u kući.
 
Evo nekoliko preporučenih strategija za to:
✓ Usisavajte često usisavačem koji je opremljen HEPA filterom. HEPA filter je sposoban uhvatiti do 99,97 posto čestica valičine čak 0,3 mikrona.
✓ Ostavite cipele pred vratima i navucite papuče.
✓ Nemojte dopustiti pušenje u kući. Udisanje dima pogoršava simptome alergije.
✓ Četkajte kućne ljubimce često kako biste uklonili dlaku koja bi inače mogla završiti na sofama i tepisima, a na kraju i u zraku koji udišete.
✓ Perite posteljinu barem jednom tjedno u vrućoj vodi kako biste uništili grinje.
✓ Zamijenite tepih tvrdim podom koji je lakše održavati čistim i bez prašine.
✓ Razmislite o zamjeni tapeciranog namještaja komadima koji neće zarobiti toliko prašine i peludi, kao što su koža, vinil ili drvo.
✓ Upotrijebite odvlaživač zraka ako živite u vlažnom području i instalirajte ispušni ventilator u kupaonici kako biste uklonili paru iz tuša. Visoka vlažnost zraka dovodi do rasta plijesni, a spore plijesni glavni su okidači za alergičare.

Pročišćivač i ovlaživač zraka u jednom uređaju

Osim pročišćivača zraka, postoje i kombinirani uređaji koji imaju i funkciju ovlaživača zraka. Velika prednost ove kombinacije je što vam je potreban samo jedan uređaj. To obično štedi prostor, struju i troškove održavanja. Unutarnji zrak je relativno suh pogotovo tijekom razdoblja grijanja. Dok je pročišćivač zraka često dovoljan ljeti za čišćenje zraka od prašine, opcijska funkcija ovlaživanja zraka osigurava optimalnu vlažnost zraka zimi.

Daljnji kombinirani uređaji protiv prašine i fine prašine

Sve više pročišćivača zraka ima dodatne funkcije za dodatno povećanje učinka čišćenja ili raspona usluga. Na primjer, neki uređaji rade s opcijskim preklopnim UV-C svjetlom kako bi uništili klice i mirise (prouzročene kuhanjem, cigaretama ili životinjama) u zraku koji udišemo.

Širok izbor pročišćivača zraka pronaći ćete u našoj internetskoj trgovini.
 
 
Pročišćivači zraka
 

Što je Daikin streamer tehnologija ?

Streamer pražnjenje je vrsta pražnjena plazme u kojoj su generirani elektroni velike brzine sposobni da vrše oksidativnu neutralizaciju. Imaju mogućnost eliminirati bakterije i plijesan, kao i opasne kemijske tvari i alergene itd. U usporedbi sa standardnim pražnjenjem plazme(pražnjenje tinjanjem), raspon pražnjenja Daikin Streamer pražnjenja širi je i jednostavniji za elektrone koji se sudaraju s molekulama kisika i dušika u zraku. Ovo omogućuje elektronima velike brzine trodimenzionalno generiranje preko širokog podrućja, što rezultira brzinom oksidativne neutralizacije koja je veća preko 1.000 puta s istim električnim napajanjem. Daikin Streamer tehnologija dokazano je uspješna u stabilnom generiranju elektrona velike brzine, značajke koja se do sada smatrala vrlo teškom.
 

Kako radi mehanizam za neutralizaciju Streamer tehnologije?

Veliko streamer pražnjenje pogađa viruse, neutralizira i komada njihove proteinske površine, koje su potom uništene kroz oksidaciju te na taj način čine virus sigurnim. Streamer pražnjenje potom se razgrađuje u sigurne atome dušika i kisika, te molekule vode. 
Primjeri rezultata nakon neutralizacije
U nastavku su neke od opasnih čestica u zraku koje su često opasne po zdravlje no pročistači zraka ih filtriraju, neutraliziraju velikim streamer pražnjenjem i čine zrak sigurnim.
 
 
Pročišćivač zraka
 
 

Poboljšana tehnologija znači čisti zrak

Čisti zrak može se definirati uklanjanjem svih štetnih čestica i onečišćenja, no Daikin ide i dalje od toga. Naša tehnologija pročišćavanja zraka namijenjena je ne samo uklanjanju i potom neutraliziranju štetnih čestica, već i prašine, neugodnih mirisa, bakterija, dlaka kućnih ljubimaca, plijesni, peluda i grinja te drugih alergena ostavljajući zrak u čistom i zdravom stanju.
 

Snažna neutralizacija u šest  slojeva i sustav za uklanjanje

Pročišćivači zraka - klimakoncept.hr

Popis funkcija

Fotokatalitički filter od titana/apatita

Bakterije i virusi su temeljito apsorbirani od strane titan apatita i potom uklonjeni od fotokatalizatora.

Plisirani filter za skupljanje prašine 

Vrlo ekonomičan, pročistač zraka standardno se isporučuje s 5 zamjenskih filtera. Nećete morati kupovati filtere 10 godina (1 filter se može koristiti 2 godine).

Način rada protiv peludi

Prebacivanjem između normalnog i niskog protoka zraka za stvaranje nježnog kovitlaca, pelud je zahvaćena prije nego padne na pod.

Tajmer isključen

Može se postaviti vrijeme za zaustavljanje rada.

Streamer pražnjenje 

Ova funkcija brzo razgrađuje neugodne mirise i alergene, itd., pomoću elektrona velike brzine koji imaju snažnu mogućnost oksidiranja.

Žaruljice senzora za prašinu i neugodne mirise

Prašina i neugodni mirisi su otkriveni i prikazani u 3 lako razumljive boje koje naznačuju razinu. 

Način rada pri spavanju

Način rada se u skladu sa zagađenosti zraka automatski prebacuje između načina rada „Tiho” i „Nisko”. Ovo se preporučuje za vremena kako kad spavamo.

Blokada za djecu

Ovo se može koristiti za sprječavanje da mala djeca pogrešno rukuju pročistačem zraka.

Streamer deodorirajući katalizator

Neugodni mirisi i alergeni, itd., su apsorbirani u katalizatoru i potom razgrađeni snagom streamera.

Inverter s uštedom energije

Za smanjenje utroška energije inverter štedi energiju učinkovitim kontroliranjem brzine rotacije motora.

Turbo način rada

Ovaj pouzdani način rada pruža vrlo snažan rad za brzo čišćenje zraka u prostoriji kada ste, primjerice, doma ili kada imate više gostiju.

Podešavanje zaslona

Svjetlina žaruljica na ploči s pokazivačima može se podesiti.

Plazma skupljanje prašine

Prašina i pelud sakupljeni su na način da ih se napuni pozitivnim nabojem dok se elektrostatički filter za sakupljanje prašine napuni negativnim nabojem.

Automatska ušteda energije

Pročistač zraka je pokrenut bez nepotrebnog rada, samo u skladu s razinom zagađenja u zraku, koja je detektirana putem senzora.

Predfilter

Ovo zahvaća velike čestice prašine. Bakterije i alergeni su uklonjeni preko streamera i filtera.

 

   DAIKIN PROČISTAČI ZRAKA - katalog 
Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu komercijalnih klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ugradnje vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.
 
Javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 504 2215, email: info@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.

SERIJE

10  proizvod/a

Filter za pročišćivač zraka Elfy
iTherapy

Šifra: 3142
Univerzalni kompozitni filter zraka za aktivno i pasivno pročišćavanje zatvorenih prostora (uredi, apartmani idr.)

UNIŠTAVA: mikro organizme, bakterije, viruse, formaldedid, benzen, amonijak
APSORBIRA. širok spektar plinova, dim cigareta, smrad
UKLANJA: prašinu, grinje, spore plijesni i pelud
ISPUŠTA antioksidanse i vitamin C u prostor
13,14
Cijena za jednokratno plaćanje:
13,14
Dodaj u košaricu

iTHE100
Filter za iTherapy pročišćivač zraka Model 1

Šifra: 2053
Univerzalni kompozitni filter zraka za aktivno i pasivno pročišćavanje zatvorenih prostora (uredi, apartmani idr.)
UNIŠTAVA: mikro organizme, bakterije, viruse, formaldedid, benzen, amonijak
APSORBIRA. širok spektar plinova, dim cigareta, smrad
UKLANJA: prašinu, grinje, spore plijesni i pelud
ISPUŠTA antioksidanse i vitamin C u prostor
43,00
Cijena za jednokratno plaćanje:
43,00
Dodaj u košaricu

iFilter protiv plijesni
Filter za iTherapy Eco pročišćivač zraka

Šifra: 3144
Univerzalni kompozitni filter zraka za aktivno i pasivno pročišćavanje zatvorenih prostora (uredi, apartmani idr.)

UNIŠTAVA: mikro organizme, bakterije, viruse, formaldedid, benzen, amonijak
APSORBIRA. širok spektar plinova, dim cigareta, smrad
UKLANJA: prašinu, grinje, spore plijesni i pelud
ISPUŠTA antioksidanse i vitamin C u prostor
43,00
Cijena za jednokratno plaćanje:
43,00
Dodaj u košaricu

iThe Allergy
Filter za alergije

Šifra: 3146
iThe Allergy je posebno dizajniran antialergijski filter koji se može koristiti u pročišćivačima zraka iTherapy Model 1, i Model Eco.
iThe Allergy uklanja 94% alergena već u prvih 5 minuta!
Ukoliko vas muče jake alergije u unutarnjim prostorima, preporučamo da isprobate iThe Allergy koji će vam olakšati tegobe.
u prostor
47,78
Cijena za jednokratno plaćanje:
47,78
Dodaj u košaricu

iTHERAPY ELFY
Sofisticirani pametni uređaj za pročišćavanje, obogaćivanje, signalizaciju kvalitete zraka i edukaciju korisnika u svrhu podizanja svijesti o važnosti kvalitete zraka u prostoru u kojem boravimo!

Šifra: 3139
Elfy kao model 1 radi 3 stvari od jednom; PROČIŠĆAVA, INFORMIRA I OBOGAĆUJE zrak u našim prostorima.
Različite brzine ventilatora
Vremenskim timer
Funckija “Negativ ion”
Funkcija “Deodorization”
Funkcija “Sterilization”
Petoslojni filter ima radni vijek od 1500 sati
Preporučena veličina prostora: ≤ 15-20 m2
Tvorničko jamstvo: 2 godine
151,23
Cijena za jednokratno plaćanje:
151,23
Dodaj u košaricu

iTHERAPY Model 1
Sofisticirani pametni uređaj za pročišćavanje, obogaćivanje, signalizaciju kvalitete zraka i edukaciju korisnika u svrhu podizanja svijesti o važnosti kvalitete zraka u prostoru u kojem boravimo!

Šifra: 1907
iTherapy je jedini pročišćivač zraka koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom natjecanju Inovacije vs Korona 2020.

61% bolji radni učinak koncentracija i fokus sa iTherapy zrakom znače 6 dodatnih ljudi u timu od 10!

iTherapy pročišćava unutrašnji zrak od više zagađivača (čestice, dim, otpad grinja, spore plijesnji, smrad, alergene, pelud, VOC (organske isparive spojeve), plinove, radon, formaldehid, benzen, amonijak, mikro-organizmes, bakterije,viruse...)

Montaža isključivo na upit
Tvorničko jamstvo: 2 godine
430,02
Cijena za jednokratno plaćanje:
430,02
Dodaj u košaricu

iTHERAPY ECO
Sofisticirani pametni uređaj za pročišćavanje, obogaćivanje, signalizaciju kvalitete zraka i edukaciju korisnika u svrhu podizanja svijesti o važnosti kvalitete zraka u prostoru u kojem boravimo!

Šifra: 3140
Pročišćivači zraka Eco inovativni je automatizirani ekološki sustav visoke djelotvornosti. Kontrolira atmosferu i upravlja kvalitetom zraka tijekom procesa uzgoja i skladištenja voća/povrća.

Nova tehnologija upravljanja kvalitetom zraka dodatno povećava trajnosti i usporava pojavu fizioloških poremećaja starenja na uskladištenim poljoprivrednim kulturama.

Tvorničko jamstvo: 2 godine
430,02
Cijena za jednokratno plaćanje:
430,02
Dodaj u košaricu

DAIKIN MC55W Ururu pročistač zraka

Šifra: 2495
Prikladno za pročišćivanje prostora do 41m2
Snažno pročišćavanje zraka povećava kvalitetu unutarnjeg zraka s Daikin Flash Streamer tehnologijom
Nečujno tihi rad: do razine tlaka zvuka od 19 dBA
Lagana i kompaktna
Jednostavno čišćenje ravne ploče
Daljinski upravljač
Jamstvo: 3 godine
551,86
Cijena za jednokratno plaćanje:
551,86
Dodaj u košaricu

Prikladno za prostor

35-40 m2

iTHERAPY + ELFY
Sofisticirani pametni uređaj za pročišćavanje, obogaćivanje, signalizaciju kvalitete zraka i edukaciju korisnika u svrhu podizanja svijesti o važnosti kvalitete zraka u prostoru u kojem boravimo!

Šifra: 3141
iTherapy je jedini pročišćivač zraka koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom natjecanju Inovacije vs Korona 2020.

61% bolji radni učinak koncentracija i fokus sa iTherapy zrakom znače 6 dodatnih ljudi u timu od 10!

iTherapy pročišćava unutrašnji zrak od više zagađivača (čestice, dim, otpad grinja, spore plijesnji, smrad, alergene, pelud, VOC (organske isparive spojeve), plinove, radon, formaldehid, benzen, amonijak, mikro-organizmes, bakterije,viruse...)

Montaža isključivo na upit
Tvorničko jamstvo: 2 godine
596,06
Cijena za jednokratno plaćanje:
596,06
Dodaj u košaricu

DAIKIN MCK55W Ururu pročistač zraka

Šifra: 2494
URURU ovlaživanje: održava komfornu razinu vlažnosti iz ugrađenog spremnika vode od 2,7 litre
Prikladno za pročišćivanje prostora do 41m2
Prikladno za pročiščivanje i odvlaživanje prostora do 23m2
Snažno pročišćavanje zraka povećava kvalitetu unutarnjeg zraka s Daikin Flash Streamer tehnologijom
Nečujno tihi rad: do razine tlaka zvuka od 19 dBA
Lagana i kompaktna
Jednostavno čišćenje ravne ploče
Daljinski upravljač
Jamstvo: 3 godine
701,17
Cijena za jednokratno plaćanje:
701,17
Dodaj u košaricu

Prikladno za prostor

35-40 m2

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više