ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka - što je ionizator u klima uređaju?


Možda ste primijetili da se danas mogu kupiti klima uređaji s ugrađenim ionizatorima. Što je inoizator zraka i vrijedi li kupiti takav klima uređaj?
Klima uređaji s ugrađenim ionizatorom uređaji su koji ne samo da koriste filter za čišćenje zraka u prostoriji već i emitiraju ione koji se vežu s različitim česticama i smanjuju broj onečišćujućih tvari u zraku.
Je li zrak koji ima ione u sebi dobar za vas? Ili neki ionizatori mogu biti opasni po zdravlje? Kako rade ionizatori zraka i, konačno, je li takav uređaj bolji od običnog pročišćivača zraka?
Evo odgovora koje ste tražili.

Je li ionizirani zrak dobar za vas?

 
Negativni ioni koji se javljaju prirodno izuzetno su korisni za vaše zdravlje. Zapravo, zelene površine, oceani i zrak oko vodopada puni su iona.
Takav zrak ima nekoliko prednosti:
Ima veću kvalitetu. Ioni pomažu ukloniti prašinu, pelud, spore plijesni i bakterije u zraku, tako da stvarni zrak postaje čišći i, kao rezultat, bolji za vaše zdravlje.Broj štetnih bakterija u takvom zraku znatno je manji, što znači manji rizik od primjerice prehlade ili gripe.Istraživanja pokazuju da negativni ioni koji su prisutni u zraku koji udišete pomažu poboljšati vaše raspoloženje i kvalitetu sna. Negativni ioni mogu djelovati čak i kao antidepresivi.

Kako rade ionizatori zraka?

 
Gore smo naveli prednosti negativnih iona koji se pojavljuju u prirodi. U idealnom slučaju, visokokvalitetni ionizator zraka mogao bi učiniti istu stvar.
Uređaj oslobađa negativno nabijene ione koji se vežu za pozitivno nabijene čestice koje lete po prostoriji (prašina, mikrobi, dim, razni alergeni...). Zajednički spoj iona i čestice je pretežak, pa takve ionizirane čestice potom padaju na tlo.
Zatim je potrebno upotrijebiti usisivač da biste se riješili ovih čestica.
Pročišćivač zraka radi na drugačiji način i umjesto emitiranja iona uvlači zrak u sustav i skuplja onečišćujuće tvari na sustavu filtera.
 
Ionizator zraka

Jesu li ionizatori zraka štetni?

 
Naravno, takav uređaj neće moći prirodno proizvoditi ione. Negativni ioni u ionizatoru zraka stvaraju se uz pomoć metode koja se naziva električno pražnjenje.
Tijekom ovog procesa, ozon se može proizvesti kao nusprodukt. Opasnosti i zdravstveni rizici udisanja ozona uključuju iritaciju grla, bol u prsima, otežano disanje, kašalj i povećan rizik od respiratornih infekcija (sasvim suprotno od onoga zašto biste uopće htjeli nabaviti ionizator zraka).
Srećom, ne predstavljaju svi ionizirajući uređaji takav rizik. Kada birate klima uređaj, svakako odaberite onaj koji nije generator ozona ili onaj koji vam omogućuje potpunu kontrolu razine proizvodnje ozona.

Ionizator zraka i eventualni nedostaci

 
Ionizatori prljaju prostor
Ionizatori zraka zapravo ne filtriraju zrak. Ioni samo stvaraju vezu s pozitivnim česticama koje zauzvrat padaju na pod i namještaj i lijepe se za zidove.
Morali biste i dalje usisati sobu kako biste bili sigurni da je čista. Ako to ne učinite – čim sjednete na namještaj ili čak jednostavno prošetate po podu, čestice će se ponovno podignuti u zrak.
Ionizatori mogu stvoriti štetne plinove i čestice
Neki ionizatori zraka mogu stvoriti razne hlapljive organske spojeve, kao što su aceton, etanol, formaldehid i drugi.
Štoviše, ioni mogu pokrenuti različite kemijske reakcije u zraku što može dovesti do povećanja opasnih razina malih čestica.

Što je bolje - pročišćivač zraka ili ionizator?Ionizator zraka

Pročišćivač zraka

Opis metode
Ionizator zraka šalje negativno nabijene ione koji se vežu u zraku s raznim štetnim nečistoćama. Nove čestice su preteške da bi ostale u zraku pa se na kraju zalijepe za površine ili padaju na pod.

Pročišćivač zraka ima ventilator koji uvlači zrak u uređaj. Zatim gusti filtar zadržava čestice unutra, a čisti zrak se pušta natrag u prostoriju.
 

Pokrivenost područja
Postoje iznimno snažni ionizatori koji mogu pročistiti zračni prostor do 3.500 četvornih metara.

Obično je područje koje pročistač zraka može pokriti malo manje od ionizatora jer pročistač koristi fizički filtar.

Početni trošak
Općenito, ionizatori zraka su jeftiniji od pročistača zraka.

Pročišćivači zraka obično su skuplji.

Troškovi održavanja
Jedini troškovi su cijena električne energije koju će ionizator zraka potrošiti. Osim toga, održavanje takvog uređaja praktički je besplatno.

Pročišćivač zraka ima filter koji treba mijenjati svakih 6-12 mjeseci. Naravno, u troškove ulazi i potrošnja električne energije.

Učinkovitost Ionizatori zraka zapravo ne eliminiraju nečistoće iz zraka jer će one i dalje biti prisutni u prostoriji dok ne usisate prostor.
Nisu svi pročišćivači dizajnirani jednako i neki uređaji su sigurno bolji od drugih. No, sve u svemu, učinkovitost pročišćivača zraka je blizu 80% (to znači da uređaj može ukloniti 80% čestica iz zraka).


Na koji način koristiti ionizator?

 
Savjetuje se da koristite ionizator zraka samo kada nema nikoga u prostoriji. U tom slučaju može se uključiti 24/7.
Ako ionizator stvara ozon, nije dobra ideja ostaviti ga uključenog u zatvorenom prostoru kada su prisutni ljudi. U slučaju da morate biti u sobi, obavezno otvorite prozor.
U idealnom slučaju, želite isključiti uređaj kad god je netko u sobi.

Stvaraju li klima uređaji negativne ione?

 
Obični klima uređaji imaju filtere koji čiste prostoriju od prašine, mikroorganizama, mirisa i tako dalje. No, ne tako davno proizvođači su počeli stvarati klima uređaje s ugrađenim ionizatorima kako ne biste morali kupiti samostalni uređaj.
Neki klima uređaji mogu emitirati ione plazme. To znači da imaju oba polariteta (pozitivan i negativan).
Ova metoda ioniziranja učinkovitija je od one kod tipičnih generatora negativnih iona. Takvi modeli ne stvaraju ozon koji se može detektirati i u stanju su smanjiti širi raspon onečišćujućih tvari u zraku.
Na primjer, ioni s oba polariteta mogu okružiti viruse i oštetiti njihove stanice. Kao rezultat toga, zagađivači u zraku postaju neaktivni.

Što je ionizator u klima uređaju?

Neki klima uređaji dolaze s ugrađenim ionizatorima koji pomažu u pročišćavanju zraka. Usput, postoje modeli koji mogu emitirati i pozitivne i negativne ione.
Nažalost, nisu svi ionizatori zraka jednako dobri za vas.
Neki stvaraju ozon koji može naštetiti vašem zdravlju. Postoje i uređaji koji stvaraju čestice i štetne plinove.
Međutim, svi naši klima uređaji sa ionizatorom zraka su proizvedeni od strane pouzdanih proizvođača i visokokvalitetni su proizvodi te nemaju ovakve nedostatke.
Klima uređaj s ionizatorom zraka može postati odlična investicija jer najbolji modeli djeluju na eliminaciju virusa oštećujući njihove stanice.

ZAŠTO IONIZATOR ZRAKA?


Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetskg i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električnih uređaja (TV, računala, el. instalacije, mobilni…).

Ionizator istovremeno pročišćava zrak i aktivira kisik, te na taj način poboljšava kvalitetu zraka i čini boravak u takvom prostoru ugodnijim. Dokazano je da ionizator zraka umanjuje negativnu energiju nastalu kao posljedicu stresa te čini prostor ugodnijim za život bilo da se radi o poslovnom ili stambenom prostoru.

 
Ionizator zraka

 

Važnost negativnih iona


Odavna je poznat utjecaj promjene ionizacije zraka u prirodi na čovjeka. Elektricitet u zraku najčešće primjećujemo s promjenom vremena ili nailaskom ciklone. Nagli porast pozitivnih iona pred oluju loše utječe na ljude, dok izrazito povećanje negativnih iona nakon oluje osvježuje i stimulira. Zagađeni zrak velikih gradova oblikuje stalnu ciklonu s velikim manjkom negativnih iona.
 
U zatvorenim prostorima ureda, radnih mjesta i modernih stanova negativnih iona ima još manje, posebno ako su ti prostori građeni od armiranog betona (Faradayev kavez), uporabom centralnog i toplozračnog grijanja i klimatizacije, TV monitora i računala te zagađenjem dimom cigarete ili niskom relativnom vlagom zraka i drugim.
 
 
Što je ionizator zraka? 

 
Razna mjerenja pokazuju slične rezultate u različitim industrijskim područjima.
Jedno takvo mjerenje pokazuje količinu negativnih iona po cm 3 zraka:

● na selu: 800 - 1800
● ulici većeg grada: 200 - 450
● zatvorenom prostoru veće uredske zgrade: 30 - 50
 

Sva ta neprirodna stanja odražavaju se na čovjeka pojavom brojnih simptoma koje neki nazivaju "bolešću civilizacije", a drugi "simptomima bolesnih zgrada".
Navedimo neke:

● malaksalost (fizička i mentalna)
● gubitak koncentracije
● depresija i pesimizam
● neuroza i povećana osjetljivost
● migrena i glavobolja
● besanica
● teškoće dišnih organa
● osjećaj gušenja - kao da nema dovoljno kisika u zraku
● hipertonija i srčane tegobe i druge
 
 
Osjetljivima na klimatske promjene takvi uvjeti su neizdrživi i bitno smanjuju njihove radne sposobnosti uz izrazit osjećaj nelagode. Tajna je u činjenici da kisik koji udišemo prodire kroz alveole pluća u krv samo zahvaljujući svom negativnom naboju. U protivnom nastaje osjećaj gušenja - dišemo , ali bez ikakvog učinka. To se najjače očituje pred oluju kad je zrak prezasičen pozitivno nabijenim ionima.

 
 
Ionizator zraka u klima uređajima 
 
 

Ionizacija zraka


Istraživanja pokazuju da jedan negativan ion svojim nabojem omogućuje djelotvorno vezanje od 10 do čak 80 molekula iona kisika, pa negativni ioni uravnotežuju sve značajne biološke procese ljudskog organizma, pospješujući fizičku djelotvornost mišića te hormonalnu i intelektualnu aktivnost.

Navesti ćemo zanimljivo zapažanje kao rezultat mjerenja g. Yalcou-a u jednom kazalištu u New Yorku. Mjerenja izvršena prije izvedbe, u pauzama i nakon predstave pokazuju zapanjujuće povećanje pozitivnih iona a smanjenje negativnih, s početka prema kraju predstave, kao i jedno razumljivo zadovoljstvo publike koja izlazi iz kazališta i olakšavajuće udiše ulični zagađeniji zrak, ali ipak sa više negativnih iona.
 
Posljedice smanjenja negativnih iona u zatvorenim prostorima poznate su svima koji prisustvuju na sastancima i seminarima. U početku su svi učtivi i raspoloženi, postupno ton raste, razgovori postaju čak agresivni iako temperatura zraka nije porasla. To su simptomi pada negativnih iona u zraku i udisanja dima cigareta. Isti fenomen pojavljuje se u automobilu, čime se objašnjava tendencija agresivnosti vozača.
 
Ioni se u prirodi stalno stvaraju ali i brzo nestaju, a broj im varira ovisno o meteorološkim i kozmičkim uvjetima, te o vlazi i onečišćenosti zraka. Negativne ione stvaraju kozmička i sunčeva zračenja, radioaktivnost zemlje, zatim kiša i prskanje vode te vatra (svijeća je jak ionizator).
 
 
Kako radi ionizator zraka
 
 

Važnost negativnih iona

Novija istraživanja (prof. J.G. Metadier) pokazuju da klorofil biljaka ne stvara neutralni kisik, već atome kisika s viškom jednog, obično dva elektrona (O 2- ili O 1-), koji se spajaju u dvoatomne molekule s dva nesparena elektrona. Takve negativne ione kisika možemo nazivati "kisikoni" (prema engleskom - oxions). Istaknimo da borove iglice proizvode više kisikona od drugog drveća, jer uz klorofil, u listu koji je u obliku igle, stvaraju i negativne ione na osnovu "efekta difuzora" (veće izbijanje elektrona na površini manje zakrivljenosti).Već se dugo zna da je zrak u borovim šumama ljekovit a sada znamo i zašto. Vodopadi i prskanje vode ioniziraju zrak s negativnim ionima na osnovu tzv. "Leonardova efekta".
 
Negativni ioni nisu samo neophodni za život , oni daju život i životnu efikasnost svim živim organizmima bilo bolesnim ili zdravim.
Stimuliraju sve funkcije, što su dokazala i mjerenja:

● fizička snaga mišića (mjereno na ergografu)
● intelektualna aktivnost (mjerena na encefalografu)
● hormonalna aktivnost (mjerena prema izlučivanju žlijezda)
 
Kada su tjelesne funkcije normalne negativni ioni su nedjelotvorni, a važno je istaknuti da su neškodljivi, ali s posljedicom da mogu ponekad djelovati u jednom, ponekad u drugom smjeru. Na primjer: ako je arterijski tlak previsok negativni ioni ga smanjuju, a ako je prenizak oni ga povećavaju.
Negativni ioni također vrlo dobro pročišćavaju zrak, posebno u kombinaciji sa niskom koncentracijom ozona. Naime, negativno nabijeni ioni se vežu za zagađivala i alergene, koji su pozitivno nabijeni. Novonastale veće čestice padaju na tlo i uklanjaju se iz zraka koji udišemo.
Većina lebdećih zagađivala i alergena su pozitivno nabijena. U području gdje postoji visoka koncentracija negativnih iona, dolazi do mijenjanja naboja lebdećih zagađivala u negativan.
 
 
 


Čemu služe negativni ioni?

To ima za posljedicu magnetsku privlačnost među zagađivalima u zraku, uzrokujući njihovo međusobno gomilanje.
Tada postaju preteška da bi nastavila lebdjeti u zraku i bezopasno padaju na tlo, odakle ne mogu dospijeti u vaš respiratorni trakt. Čak ako su udahnute prije nego su dospjele na tlo, te su čestice sada toliko velike da se zaustavljaju se na "filterima" gornjih dišnih puteva. Naravno, bez stalnog generiranja negativnih iona neke od tako uvećanih zagađivala se mogu vratiti u zrak.
Neka istraživanja sugeriraju da negativni ioni imaju i biološki efekt na bakterije i viruse, uništavajući ih kontaktom u mnogim slučajevima.

Kao izvor negativnih iona u današnjim urbanim sredinama preporučljivo je, pa i neophodno, koristiti ionizator zraka. Budući da su "mali" negativni ioni, koji su bitni za žive organizme, vrlo nestabilni i brzo nestaju u onečišćenom zraku (nekoliko sekundi do minute), ionizatori trebaju biti postavljeni u blizinu ljudi: na radnom stolu preko dana, u spavaćoj sobi tijekom noći, u autu tijekom vožnje.

Ukratko, negativni ioni uništavaju bakterije, vitaliziraju naše stanice, povećavaju kapacitet kisika u krvi, poboljšavaju rad metabolizma, povećavaju moć koncentracije i budnost, uklanjaju umor, povećavaju otpornost prema bolestima, iznimno dobro utječu protiv glavobolje, besanice, zatvora, alergija, astme, i mnogih drugih tegoba.
 
 

 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 
 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


SAVJETI ZA POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA


ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O PODNOM GRIJANJU!


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se