SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

 

Funkcije daljinskog upravljača klima uređaja


Najbolji komfor na najvišoj razini

 
 
Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja. Velika je vjerojatnost da ste upoznati samo sa načinom grijanja i hlađenja vašeg klima uređaja.

Daljinski upravljači klima uređaja opremljeni su brojnim funkcijama za vašu udobnost. Osim standardnih načina hlađenja, brzine ventilatora, kontrole lopatica, itd., postoji još mnogo funkcija i simbola koji mogu biti krajnje zbunjujući! Međutim, ako savladate te pojmove i naučite nešto o njima, to će vam pomoći u održavanju savršene kućne temperature.

U daljnjem tekstu proći ćemo kroz načine rada i funkcije klima uređaja koji se često nalaze na daljinskom upravljaču, a objasniti ćemo i neke dodatne funkcije.

Imajte na umu da u svijetu postoje doslovno stotine proizvođača klima uređaja, a svaki proizvođač nudi desetke daljinskih upravljača. Svaki daljinski upravljač klima uređaja dolazi s vlastitim tehničkim žargonom i patentiranim nazivima. Iako većina njih koristi uobičajene funkcije, točno označavanje može varirati. Dakle, nije moguće opisati baš svaku funkciju koju nudi svaki proizvođač.

Primjer slike daljinskog upravljača sa nekim funkcijama 

Načini rada klima uređaja na vašem daljinskom upravljaču

 
Ovo su neki uobičajeni ili standardni načini rada koje nude gotovo svi proizvođači klima uređaja i koje posjeduje gotovo svaki klima uređaj.

Način hlađenja (Cool mode)
 
 
Ovo je postavka koju većina nas povezuje s klima uređajima. U ovom načinu rada vaš klima uređaj uključuje kompresor i gura hladan zrak u prostoriju. Kada unutarnji temperaturni senzor unutar klima uređaja osjeti da je dostignuta željena temperatura, kompresor će se isključiti i raditi će samo ventilator. Ovo je energetski najintenzivniji način rada vašeg klima uređaja. Što je podešena niža temperatura, to je duže vrijeme koje će kompresor raditi, a samim time veća je i potrošnja električne energije.

Način rada ventilatora (Fan mode)
 

Kada je aktiviran način rada ventilatora unutarnji ventilator unutar klima uređaja vrši cirkulaciju zraka unutar prostorije.
Glavna prednost korištenja načina rada ventilatora kod klima uređaja je očita ušteda energije jer se u ovom slučaju ne pali kompresor vanjske jedinice. Međutim, u ovom načinu rada nemamo hlađenje već samo puhanje zraka, slično kao običan ventilator.

Isušivanje (Dry mode)
 

Ako živite u vlažnom području, sigurno ste upoznati s postavkom isušivanja zraka u vašem klima-uređaju. U slučaju da je danas posebno vlažan zrak, temperatura nije previsoka, a znoj vam se kotrlja niz čelo, odabrati ćete ovaj način rada.

Isušivanje uklanja dodatnu vlagu u vašoj prostoriji tako što se kompresor uključuje i isključuje na kratko vrijeme. U međuvremenu ventilator stalno radi malom brzinom. Vrijeme rada kompresora je podešeno tako da se isključuje kada unutarnji senzor vlažnosti klima uređaja detektira dovoljno nisku razinu vlažnosti.
 
Način grijanja (Heat mode)
 
 
U ovom načinu rada, protok zraka unutar klima uređaja je obrnut nego kod načina grijanja. To znači da se vrući zrak uvodi u prostoriju, umjesto da se ispuhuje u okolinu. Hladan se zrak s druge strane izbacuje van. Topli zrak osigurava kompresor vanjske jedinice. Umjesto hladnog zraka, kompresor prostoriju sada opskrbljuje toplim zrakom.
 
Automatski način rada (Auto mode)
 
 
Slično načinu hlađenja, automatski način rada dostupan na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja služi za postizanje određene zadane vrijednosti temperature i održavanje iste. Klima uređaj automatski prilagođava brzinu kompresora i ventilatora u odnosu na trenutnu temperaturu prostorije.
Kada se postigne željena temperatura, kompresor se isključuje, a brzinu ventilatora automatski podešava klima uređaj. Kada se temperatura ponovno promijeni u odnosu na zadanu vrijednost, kompresor se ponovno uključuje i brzina ventilatora se podešava tako da se postigne željena temperatura.
Ponekad se čak i ventilator isključi nakon što se postigne željena temperatura, čime se štedi još više energije.
 
Eko način rada (Eco mode)
 
 
Ovo je način koji svi volimo! Sada ga ima gotovo svaki moderni daljinski upravljač za klima uređaj. Djeluje tako da učinkovito koristi vaš kompresor i ventilator tako da se troši minimalna energija za postizanje željene temperature. Različiti proizvođači koriste različite tehnike kako bi to postigli. Neki postavljaju željenu temperaturu nekoliko stupnjeva više od vaše odabrane. Kada klima uređaj postigne ovu temperaturu, kompresor se isključuje, ali se brzina ventilatora održava. To služi za postizanje i održavanje željene temperature, ali bez dodatne potrošnje energije.
 
Turbo način rada (Turbo mode)
 
 
Sušta suprotnost eco načinu rada, u turbo načinu rada klima uređaj daje svoj maksimum u postizanju željene temperature u najkraćem mogućem vremenu. U ovom načinu rada koristi se maksimalna snaga, s kompresorom i ventilatorom koji rade pod punom snagom. Ovaj način rada također je poznat kao jet, powerful, fast itd.
Kao što možete pretpostaviti, potrošnja energije je vrlo visoka u ovom načinu rada i bilo bi mudro koristiti je samo kratko vrijeme. Ovo može biti idealna postavka kada je ekstremno vruće ili ekstremno hladno, a kada se željena temperatura dostigne, možete ga isključiti.
 
Način zaštite od smrzavanja (Freeze protection mode)
 
 
U ovom načinu rada, klima uređaj radi na minimalnoj snazi i postavljen je na grijanje kako bi puhao topli zrak u prostoriju. Održava temperaturu od oko 8 °C kako bi spriječio smrzavanje.
Ovaj način rada prikladan je za domove u ekstremno hladnim klimama i u slučajevima gdje se prostor dulje vrijeme ne koristi. Nakon aktiviranja, način zaštite od smrzavanja spriječit će da se unutarnja temperatura prostorije približi točki smrzavanja. Klima uređaji rade s najmanjim kapacitetom, osiguravajući minimalnu potrošnju električne energije.
Ovaj način rada pomaže u sprječavanju oštećenja osjetljive električne opreme i smrzavanja vodovodnih cijevi tijekom ekstremne hladnoće. To ga čini idealnim za primjenu u garažama, gospodarskim zgradama ili kućama gdje se ne boravi dulje vrijeme.
 
Samočišćenje uređaja (Frost Clean) – 99,99% pročišćen zrak
 
 
Omogućava automatsko samočišćenje hladnom ekspanzijom - zaleđivanjem površine isparivača vežu se čestice nečistoće i bakterije te se otapanjem uklanjaju kroz odvod kondenzata. Hidrofilna aluminijska folija na unutarnjoj jedinici ne dopušta razvoj bakterija i spriječava koroziju isparivača.
 
Slijedi me način rada (Follow Me mode)
 
 
Uz Slijedi me način rada vaš daljinski upravljač djeluje kao termostat.

Obično se senzor temperature nalazi u vašem klima uređaju, ali kod Slijedi me načina rada osjetnik za temperaturu nalazi se i u daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja. Nakon što se aktivira Follow Me način rada, klima uređaj očitava temperaturu područja u kojem se nalazi daljinski upravljač i sukladno tome hladi/grije.

Ovo je korisno jer se sobna temperatura može jako razlikovati od jednog do drugog kraja prostorije. Pomoću točnog očitanja temperature područja koje želite hladiti/grijati možete bolje postići željenu temperaturu. Klima uređaj će hladiti/grijati u skladu s temperaturom oko daljinskog upravljača.

U nekim klima uređajima ovaj način rada ima nešto drugačiju funkciju. U tom slučaju ne morate čekati da se cijela soba ohladi/zagrije da biste se osjećali ugodno. Način rada Slijedi me usmjerava strujanje zraka prema vama. Ovaj način rada se također naziva i-Feel u nekim modelima klima uređaja.

U ovakvim modelima klima uređaja ugrađena tehnologija s dvostrukim senzorom bilježi kretanje i zatim u skladu s tim mijenja smjer strujanja zraka. Smjer se ažurira svake 3 minute. Da biste aktivirali ovu značajku, upotrijebite daljinski upravljač i pritisnite gumb Follow Me.
 
Samočišćenje uređaja (Self Clean)
 
 
Uz kontinuiranu uporabu, unutar vašeg klima uređaja može se nakupiti prljavština, što rezultira prijenosom štetnih mikroorganizama u zrak.

Način samočišćenja ili automatskog čišćenja sprječava rast bakterija u zraku uklanjanjem vlage unutar jedinice za grijanje/hlađenje. Ovaj način rada se često koristi kada postoji visoka vlažnost zraka. Čisti i suši vaš isparivač održavajući vaš klima uređaj svježim.

Način samočišćenja omogućava vam da udišete čisti zrak. Funkcija samočišćenja može se koristiti u načinima hlađenja i isušivanja, a kod nekih modela klima uređaja moguće ga je koristiti i u načinu grijanja. Nakon što se način samočišćenja aktivira, klima uređaj će raditi oko 30 minuta nakon čega će se automatski isključiti. Vrijeme se može razlikovati ovisno o proizvođaču.
 
 
Plasma-Quad Filter
 
 
Novi napredni Plasma Quad Plus sustav za filtriranje, s visokoučinkovitom tehnologijom plazme u dvije faze, filtrira zrak kako bi uklonio mirise, prašinu, plijesni i druge uobičajene alergene u kućanstvu.

Dvostupanjski plazma filtar
 
Plasma Quad Plus filtar radi poput električne zavjese, koristeći električno pražnjenje kako bi uhvatio i neutralizirao čak i mikroskopski male čestice u zraku. Zapravo, može uhvatiti čak i čestice PM2,5 (koje su i do 20 puta manje od širine ljudske kose!).
 
Visoko učinkovita filtracija
 
Neovisni rezultati testiranja potvrđuju da Plasma Quad Filtration Systems postiže iznimno visoke rezultate smanjenja alergena, plijesni, bakterija i virusnih čestica u prostoriji i osigurava vam zdravije i čišće životno okruženje.
 
3D I-See Senzor
 

3-D "I-See" Senzor otkriva i smanjuje rasipanje energije. Pomoću visokotehnoloških senzora i preciznih programa upravljanja, analizira uvjete u prostoriji i u skladu s tim prilagođava snagu hlađenja ili grijanja. Senzor je dovoljno pametan da usmjeri djelovanje na potrebna mjesta te vam tako omogući veću uštedu energije.
 
UV-C sterilizacija
 

LED UV-C svjetiljka ugrađena u klima uređaje osvjetljava zrak kratkovalnim zrakama koje prolaze kroz klima uređaj, a koji može sadržavati 5-34% mikroorganizama. Usisani zrak se prvo filtrira kroz set standardnih filtera, a zatim se ozrači UV-C lampom, koja može inhibirati rast virusa i bakterija do 99,99% , što je provjereno i potvrđeno od strane međunarodne istraživačke organizacije Texcell SA.

Funkcija UV-C STERILIZACIJA uključuje se i isključuje jednim gumbom na razini bežičnog daljinskog upravljača
 
56° C Steri Clean
 

Pametna tehnologija koja uništava bakterije i viruse zagrijavanjem isparivača na 56 °C tijekom 30 i više minuta. Osigurava visoku kvalitetu zraka čišćenjem unutrašnjosti jedinice.
 
 
3D protok zraka
 
 
Ova funkcija brzo stvara ugodnu mikroklimu uz učinak prirodne cirkulacije zraka i eliminira mogućnost neugodnog propuha.

Dodatne funkcije dostupne na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja

Osim različitih načina rada, postoji još neke postavke koje možete kontrolirati pomoću daljinskog upravljača klima uređaja. One pomažu u postizanju savršene temperature i donose udobnost.

Brzina ventilatora
 
 
Ventilator klima uređaja je komponenta koja izbacuje hladni ili vrući zrak u prostoriju. Podešavanje ove postavke omogućuje vam kontrolu brzine ventilatora te na taj način možete kontrolirati jačinu hlađenja ili grijanja prostorije.

Većina klima uređaja ima 4 postavke za ventilator: sporo, srednje, brzo i automatski. Automatska postavka ventilatora automatski regulira brzinu ventilatora prema trenutnoj temperaturi i željenoj temperaturi koju treba postići.

Podešavanje timera


 
 
Većina modernih klima uređaja posjeduje timer. On vam omogućuje postavljanje vremena rada klima uređaja čime se štedi energija. Ovo je izuzetno korisno tijekom spavanja, gdje možete postaviti timer na nekoliko sati, a kada zaspite, klima uređaj će se automatski isključiti.

Neki timeri rade na temelju 24 sata, gdje možete postaviti vrijeme kada klima uređaj mora biti uključen ili isključen. Kod nekih modela klima uređaja možete omogućiti postavljanje broja sati kada će klima ueđaj biti aktivan.

Funkcija ionizatora
 
 
 
Funkcija ionizatora nije baš sveprisutna u daljinskim upravljačima klima uređaja te je posjeduju samo neki modeli. Kada se aktivira, unutar unutarnje jedinice pali se visokonaponska elektronska mreža koja služi za ioniziranje zraka negativnim ionima. Ti ioni privlače čestice prašine i eliminiraju neugodne mirise, dim i pelud.

Kontrola položaja klapne
 
 
Pomoću ovog načina rada možete kontrolirati položaj zakretne lamele. Postoje različiti kutovi za odabir kako biste podesili puhanje zraka u točnom smjeru koji vam se sviđa. Prethodni modeli klima uređaja dopuštali su samo vertikalnu kontrolu položaj klapne, ali sada možete kontrolirati i horizontalni položaj.

Tu je i funkcija automatskog swinga, koja kontinuirano mijenja kut položaja klapne vašeg klima uređaja. Na taj način zrak se ispuhuje u različitim smjerovima što omogućava ravnomjernije zagrijavanje ili hlađenje.

Tihi način rada
 
 
Kada je aktivan ovaj način rada, unutarnja jedinica klima uređaja radi što je moguće tiše. To se postiže smanjenjem brzine ventilatora na minimum.


I za kraj...
 
Potrudili smo se nabrojati većinu funkcija daljinskog upravljača vašeg klima uređaja te vam pojasniti čemu služe, kako se koriste i u kojim uvjetima.
U slučaju da imate nekih pitanja ili nejasnoća u vezi funkcija vašeg daljinskog upravljača, ili bilo kakvo drugo pitanje u vezi klima uređaja, kontaktirajte nas.

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

Blog i novosti

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje n...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati...

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?

Koliko košta dizalica topline? Koliki je povrat investicije? Koju dizalicu topline odabrati? Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja Planiranje ...

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prost...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupn...

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!...

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden! Ovogodišnji E-commerce...

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja. Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke i koji su ...

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta: * najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju * podno grijanje * dizalicu topline za radija...

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih? Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tak...

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama....

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način...

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i za...

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te ko...

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!...

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu....

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bac...

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora? U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna ...

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama. Podni klima-...

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke,...

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određe...

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje: da li je jeftinije ostaviti k...

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti...

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi kli...

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u koj...

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije...

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblo...

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristik...

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima. 1. Koliko ...

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje. ...

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

- kojeg proizvođača odabrati - koju snagu - koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati - gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najb...

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Informacije iz 25 godina iskustva: - gdje kupiti klima uređaj - gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju - zašto je važna ovlaštena mo...

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije. Tako se 20...

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja! Klima uređaj mi je preglasan! Nisam očekivao/la o...

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati vis...

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i...

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba? Kako to funkcionira u praksi? Pročitajte obrazloženje stručnjaka i don...

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako k...

KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Cijenjeni kupci, Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u priobalju i na ...

PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Kad unutarnja ili vanjska jedinica nije postavljena na odgovarajuću poziciju... To smanjuje učinkovitost, povećava potrošnju električne energije i ...

AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Svaki mjesec nove akcije i promocije ... Nagradne igre ... Kupon kodovi za popust ... Pratite nas i na društvenim mrežama i ostvarite brojne pop...

KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?

U moru klima uređaja teško je odabrati onaj najbolji za vas i vaše potrebe. Stručnjaci Klima koncepta daju odgovore na većinu pitanja koje kupci po...

MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja ...

WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu r...

DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno t...

NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Pregled najboljih klima uređaja na svijetu koje odlikuje visoko napredna najnovija tehnologija, najviša energetska učinkovitost, najniža razina buke i...

Ostvarite državni poticaj za sustav dizalice topline - Saznajte kako vam možemo pomoći!

Objavljen je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća! Ovim državnim poticajem možete ostvariti sufinanciranje u iznosima između 40% i 80% uk...

PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornij...

REKUPERATORI ZRAKA

Rekuperacija zraka je postupak izmjene „potrošenog" boravišnog zraka sa svježim zrakom iz vanjske okoline u uređaju koji se naziva - rekuperator zraka...

PREDNOSTI I MANE NOVOG FREONA R32 U ODNOSU NA R410A

Odgovori na pitanja:

- Da li je bitna vrsta plina u klima uređaju?
- Da li tip freona utječe na energetsku učinkovitost?
- Da li će freon...

MITSUBISHI - DAIKIN - TOSHIBA - FUJITSU - PANASONIC - GREE - KLIME AKCIJA

Vrhunski japanski klima uređaji na akciji i uz kupon kod dostupni svima ... Platite karticom do 24 rate Besplatna dostava Ovlaštena montaža u cijel...

PROČISTAČI ZRAKA

Zašto kupiti pročistač zraka?

U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, ...

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je proces održavanja željene temperature, vlažnosti i čistoće zraka u zatvorenim prostorima radi osiguravanja uvjeta za udoban boravak i...

KLIMA UREĐAJ S DVIJE UNUTARNJE JEDINICE: MULTI SPLIT - DUAL

Multi split klima uređaj DUAL Dvije unutarnje i jedna vanjska jedinica Komaktan dizajn Kvalitetno tehničko rješenje za klimatizaciju dva prostora s...

MITSUBISHI ELECTRIC - NOVI ELITE INVERTER

Novi rekorder energetske učinkovitosti te tehnološki lider među klima uređajima na tržištu. Postiže najviše SEER i SCOP koificijente, omogućuje upravl...

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem: KEKS PAY Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpun...

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne stran...

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u we...

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 201...

KLIMA KONCEPT - VEĆ 25 GODINA S VAMA!

Priča Klima koncepta počinje davne 1995. godine. Gospodin Jozo Kekez vlasnik i jedini osnivač pokreće obrt za prodaju i servis TV, audio/video opreme....

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Vrhunski klima uređaji na velikoj Božićnoj Akciji

Na najvećem web shopu klima uređaja u Hrvatskoj nudimo vam:
Preko 50 klima uređaja po nepo...

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene u kompletu sa montažom na web shopu www.klimakoncept.hr od 0...

BLACK FRIDAY 2023. - NAJVEĆI POPUSTI U GODINI NA SVE KLIMA UREĐAJE

Ne propustite Veliku BLACK FRIDAY Akciju i najveće popuste u godini. Dostava na Vašu adresu je je besplatna. Ovlaštenu montažu klima uređaja vršim...

Sve o klima uređajima:

KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE

Kad prođe ljeto i sezona hlađenja potrebno je za grijanje na daljinskom upravljaču postaviti mog rada: grijanje. To čete napraviti na način da na d...

GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM

Savjeti stručnjaka za odabir adekvatnog klima uređaja za grijanje. Odabir kvalitetnog klima uređaja i postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na ...

POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?

Inverterski način rada klima uređaja ostvaruje značajnu uštedu energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 30% u odnosu na klasične klima uređaje. A...

SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

Jedno od čestih pitanja kod kupnje klima uređaja je INVERTER! Odgovaramo - što je to inverter, ima li određena klima inverter, što dobivam ako kupim k...

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna d...

Princip rada klima uređaja

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. kružnom procesu. Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nala...

KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to o...

ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?

Najčešća pitanja o klima uređajima: 1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju...

Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Kojeg proizvođača odabrati ? Koju snagu ? Koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ? Koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad kl...

ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE

Koju snagu klima uređja odabrati ? Gdje postaviti unutarnju njedinicu ? Gdje postaviti vanjsku jedinicu ? Gdje odvesti vodu-kondenzat ? Gdje spoji...

GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?

Kod montaže klima uređaja treba obratiti pažnju na nekoliko detalja. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo V...

NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA

1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju ponekad prestane sa radom i napravi je...

10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA

Zašto curi voda iz unutarnje ili vanjske jedinice Zašto klima slabo hladi ili slabo grije Zašto klima neće da se uključi Zašto ne radi daljinski up...

TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA

ZIDNI KLIMA UREĐAJ Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga ...

JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI

Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija a očekivanja kupca su velika,klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, k...

VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA

Sastavni dio klima uređaja čine filteri. Uloga filtera za klima uređaje je održavati kvalitetu zraka, pročišćavati, uklanjati mirise, ionizirati i niz...

ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetnog i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električni...

SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI

Sve o 3-D senzoru prisutnosti i kako možete postići uštedu električne energije. - senzor temperature - pretraživanje područja - otkrivanje aktivn...

KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?

Provjerite je li vaš klima uređaj spreman za ljeto već danas, kako biste uštedili novac i vrijeme čekajući stručnu pomoć kasnije. Sezona hlađenja k...

ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA

Pregled situacija koje dovode do curenja vode na unutarnjoj jedinici klima uređaja i savjeti za rješavanje problema. U režimu hlađenja klima uređaj...

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje koja se postavlja na zid prostorije koja se želi klimatizirati i vanjske jed...

MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ

Multi split klima uređaji su setovi koji se sastoje od dvije ili više unutarnjih jedinica koje se plinskim i elektro instalacijama spajaju na jednu va...

ZIDNI KLIMA UREĐAJI

Zidni klima uređaji su najtraženiji tipovi klima uređaja koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora i objekata sa specifičnim ...

PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI

Podni klima uređaji su vrlo traženi tipovi klima uređaja sa naglaskom na grijanje a koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora...

PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI

Podstropni klima uređaji se koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih prostora. ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI

Kazetni klima uređaji se uglavnom koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih pros...

KANALNI KLIMA UREĐAJI

Kanalni klima uređaji su odlično rješenje za klimatizaciju hotelskih soba, ureda i drugih prostora koji zahtijevaju indirektnu distribuciju zraka i di...

ZRAČNE ZAVJESE

Zračna zavjesa je uređaj koji proizvodi mlaz zraka velike brzine preko cijele širine otvora. Ova zračna barijera odvaja područja sa različitim tempera...

Prijenosni klima uređaji - Prednosti i nedostaci mobilne klime

Prijenosni klima uređaji, odnosno mobilne klime, imaju svoje prednosti i nedostatke. U ovom ćemo tekstu odgovoriti na pitanje "Kako funkcioniraju prij...

TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Što znače novi pokazatelji SEER i SCOP? Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti...

UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA

PRAVILNI POSTUPCI • Podesite pogodnu sobnu temperaturu. Odstupanja od maksimalne razlike od 7°C između vanjske i unutarnje temperature izazivaju zd...

DIZALICA TOPLINE

Što je dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!

U standardnu montažu klima uređaja uključena su: do 3 metra duljine plinske i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra d...

POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ

Svaki mono split klima uređaj koji se sastoji od unutarnje i vanjske jedinice mora imati instalacije koje povezuju unutarnju i vanjsku jedinicu. Te in...

DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA

U klima uređaju se nalazi plin koji uništava ozon pa Vas molimo da demontažu vašeg klima uređaja povjerite profesionalcima koji imaju znanje za demont...

POPRAVAK KLIMA UREĐAJA

Ako imate bilo kakav problem sa klima uređajem, javite nam se s povjerenjem jer je iza nas 20 godina uspješnog rada i više tisuća popravljenih klima u...

GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Dočekajte spremno ljetne vrućine i n...

PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Da bi Vaš klima uređaj radio besprijekorno bio zdravstveno ispravan potrebno je periodično obaviti preventivni servis. Preventivni servis uključuje...

GENERALNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

VAŽNOST SERVISA KLIMA UREĐAJA! Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održav...

SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVA

Kupcima kojima je Klima koncept prodalo i montirao klima uređaj omogućavamo produljenje jamstvenog roka na ukupno 7 godina. Jedini uvjet je da svak...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva da je instalacija ispravno postavljena i da odgovara klimi koja se montira. Važno je da...

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više