ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka - što je ionizator u klima uređaju?


Možda ste primijetili da se danas mogu kupiti klima uređaji s ugrađenim ionizatorima. Što je inoizator zraka i vrijedi li kupiti takav klima uređaj?
Klima uređaji s ugrađenim ionizatorom uređaji su koji ne samo da koriste filter za čišćenje zraka u prostoriji već i emitiraju ione koji se vežu s različitim česticama i smanjuju broj onečišćujućih tvari u zraku.
Je li zrak koji ima ione u sebi dobar za vas? Ili neki ionizatori mogu biti opasni po zdravlje? Kako rade ionizatori zraka i, konačno, je li takav uređaj bolji od običnog pročišćivača zraka?
Evo odgovora koje ste tražili.

Je li ionizirani zrak dobar za vas?

 
Negativni ioni koji se javljaju prirodno izuzetno su korisni za vaše zdravlje. Zapravo, zelene površine, oceani i zrak oko vodopada puni su iona.
Takav zrak ima nekoliko prednosti:
Ima veću kvalitetu. Ioni pomažu ukloniti prašinu, pelud, spore plijesni i bakterije u zraku, tako da stvarni zrak postaje čišći i, kao rezultat, bolji za vaše zdravlje.Broj štetnih bakterija u takvom zraku znatno je manji, što znači manji rizik od primjerice prehlade ili gripe.Istraživanja pokazuju da negativni ioni koji su prisutni u zraku koji udišete pomažu poboljšati vaše raspoloženje i kvalitetu sna. Negativni ioni mogu djelovati čak i kao antidepresivi.

Kako rade ionizatori zraka?

 
Gore smo naveli prednosti negativnih iona koji se pojavljuju u prirodi. U idealnom slučaju, visokokvalitetni ionizator zraka mogao bi učiniti istu stvar.
Uređaj oslobađa negativno nabijene ione koji se vežu za pozitivno nabijene čestice koje lete po prostoriji (prašina, mikrobi, dim, razni alergeni...). Zajednički spoj iona i čestice je pretežak, pa takve ionizirane čestice potom padaju na tlo.
Zatim je potrebno upotrijebiti usisivač da biste se riješili ovih čestica.
Pročišćivač zraka radi na drugačiji način i umjesto emitiranja iona uvlači zrak u sustav i skuplja onečišćujuće tvari na sustavu filtera.
 
Ionizator zraka

Jesu li ionizatori zraka štetni?

 
Naravno, takav uređaj neće moći prirodno proizvoditi ione. Negativni ioni u ionizatoru zraka stvaraju se uz pomoć metode koja se naziva električno pražnjenje.
Tijekom ovog procesa, ozon se može proizvesti kao nusprodukt. Opasnosti i zdravstveni rizici udisanja ozona uključuju iritaciju grla, bol u prsima, otežano disanje, kašalj i povećan rizik od respiratornih infekcija (sasvim suprotno od onoga zašto biste uopće htjeli nabaviti ionizator zraka).
Srećom, ne predstavljaju svi ionizirajući uređaji takav rizik. Kada birate klima uređaj, svakako odaberite onaj koji nije generator ozona ili onaj koji vam omogućuje potpunu kontrolu razine proizvodnje ozona.

Ionizator zraka i eventualni nedostaci

 
Ionizatori prljaju prostor
Ionizatori zraka zapravo ne filtriraju zrak. Ioni samo stvaraju vezu s pozitivnim česticama koje zauzvrat padaju na pod i namještaj i lijepe se za zidove.
Morali biste i dalje usisati sobu kako biste bili sigurni da je čista. Ako to ne učinite – čim sjednete na namještaj ili čak jednostavno prošetate po podu, čestice će se ponovno podignuti u zrak.
Ionizatori mogu stvoriti štetne plinove i čestice
Neki ionizatori zraka mogu stvoriti razne hlapljive organske spojeve, kao što su aceton, etanol, formaldehid i drugi.
Štoviše, ioni mogu pokrenuti različite kemijske reakcije u zraku što može dovesti do povećanja opasnih razina malih čestica.

Što je bolje - pročišćivač zraka ili ionizator?Ionizator zraka

Pročišćivač zraka

Opis metode
Ionizator zraka šalje negativno nabijene ione koji se vežu u zraku s raznim štetnim nečistoćama. Nove čestice su preteške da bi ostale u zraku pa se na kraju zalijepe za površine ili padaju na pod.

Pročišćivač zraka ima ventilator koji uvlači zrak u uređaj. Zatim gusti filtar zadržava čestice unutra, a čisti zrak se pušta natrag u prostoriju.
 

Pokrivenost područja
Postoje iznimno snažni ionizatori koji mogu pročistiti zračni prostor do 3.500 četvornih metara.

Obično je područje koje pročistač zraka može pokriti malo manje od ionizatora jer pročistač koristi fizički filtar.

Početni trošak
Općenito, ionizatori zraka su jeftiniji od pročistača zraka.

Pročišćivači zraka obično su skuplji.

Troškovi održavanja
Jedini troškovi su cijena električne energije koju će ionizator zraka potrošiti. Osim toga, održavanje takvog uređaja praktički je besplatno.

Pročišćivač zraka ima filter koji treba mijenjati svakih 6-12 mjeseci. Naravno, u troškove ulazi i potrošnja električne energije.

Učinkovitost Ionizatori zraka zapravo ne eliminiraju nečistoće iz zraka jer će one i dalje biti prisutni u prostoriji dok ne usisate prostor.
Nisu svi pročišćivači dizajnirani jednako i neki uređaji su sigurno bolji od drugih. No, sve u svemu, učinkovitost pročišćivača zraka je blizu 80% (to znači da uređaj može ukloniti 80% čestica iz zraka).


Na koji način koristiti ionizator?

 
Savjetuje se da koristite ionizator zraka samo kada nema nikoga u prostoriji. U tom slučaju može se uključiti 24/7.
Ako ionizator stvara ozon, nije dobra ideja ostaviti ga uključenog u zatvorenom prostoru kada su prisutni ljudi. U slučaju da morate biti u sobi, obavezno otvorite prozor.
U idealnom slučaju, želite isključiti uređaj kad god je netko u sobi.

Stvaraju li klima uređaji negativne ione?

 
Obični klima uređaji imaju filtere koji čiste prostoriju od prašine, mikroorganizama, mirisa i tako dalje. No, ne tako davno proizvođači su počeli stvarati klima uređaje s ugrađenim ionizatorima kako ne biste morali kupiti samostalni uređaj.
Neki klima uređaji mogu emitirati ione plazme. To znači da imaju oba polariteta (pozitivan i negativan).
Ova metoda ioniziranja učinkovitija je od one kod tipičnih generatora negativnih iona. Takvi modeli ne stvaraju ozon koji se može detektirati i u stanju su smanjiti širi raspon onečišćujućih tvari u zraku.
Na primjer, ioni s oba polariteta mogu okružiti viruse i oštetiti njihove stanice. Kao rezultat toga, zagađivači u zraku postaju neaktivni.

Što je ionizator u klima uređaju?

Neki klima uređaji dolaze s ugrađenim ionizatorima koji pomažu u pročišćavanju zraka. Usput, postoje modeli koji mogu emitirati i pozitivne i negativne ione.
Nažalost, nisu svi ionizatori zraka jednako dobri za vas.
Neki stvaraju ozon koji može naštetiti vašem zdravlju. Postoje i uređaji koji stvaraju čestice i štetne plinove.
Međutim, svi naši klima uređaji sa ionizatorom zraka su proizvedeni od strane pouzdanih proizvođača i visokokvalitetni su proizvodi te nemaju ovakve nedostatke.
Klima uređaj s ionizatorom zraka može postati odlična investicija jer najbolji modeli djeluju na eliminaciju virusa oštećujući njihove stanice.

ZAŠTO IONIZATOR ZRAKA?


Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetskg i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električnih uređaja (TV, računala, el. instalacije, mobilni…).

Ionizator istovremeno pročišćava zrak i aktivira kisik, te na taj način poboljšava kvalitetu zraka i čini boravak u takvom prostoru ugodnijim. Dokazano je da ionizator zraka umanjuje negativnu energiju nastalu kao posljedicu stresa te čini prostor ugodnijim za život bilo da se radi o poslovnom ili stambenom prostoru.

 
Ionizator zraka

 

Važnost negativnih iona


Odavna je poznat utjecaj promjene ionizacije zraka u prirodi na čovjeka. Elektricitet u zraku najčešće primjećujemo s promjenom vremena ili nailaskom ciklone. Nagli porast pozitivnih iona pred oluju loše utječe na ljude, dok izrazito povećanje negativnih iona nakon oluje osvježuje i stimulira. Zagađeni zrak velikih gradova oblikuje stalnu ciklonu s velikim manjkom negativnih iona.
 
U zatvorenim prostorima ureda, radnih mjesta i modernih stanova negativnih iona ima još manje, posebno ako su ti prostori građeni od armiranog betona (Faradayev kavez), uporabom centralnog i toplozračnog grijanja i klimatizacije, TV monitora i računala te zagađenjem dimom cigarete ili niskom relativnom vlagom zraka i drugim.
 
 
Što je ionizator zraka? 

 
Razna mjerenja pokazuju slične rezultate u različitim industrijskim područjima.
Jedno takvo mjerenje pokazuje količinu negativnih iona po cm 3 zraka:

● na selu: 800 - 1800
● ulici većeg grada: 200 - 450
● zatvorenom prostoru veće uredske zgrade: 30 - 50
 

Sva ta neprirodna stanja odražavaju se na čovjeka pojavom brojnih simptoma koje neki nazivaju "bolešću civilizacije", a drugi "simptomima bolesnih zgrada".
Navedimo neke:

● malaksalost (fizička i mentalna)
● gubitak koncentracije
● depresija i pesimizam
● neuroza i povećana osjetljivost
● migrena i glavobolja
● besanica
● teškoće dišnih organa
● osjećaj gušenja - kao da nema dovoljno kisika u zraku
● hipertonija i srčane tegobe i druge
 
 
Osjetljivima na klimatske promjene takvi uvjeti su neizdrživi i bitno smanjuju njihove radne sposobnosti uz izrazit osjećaj nelagode. Tajna je u činjenici da kisik koji udišemo prodire kroz alveole pluća u krv samo zahvaljujući svom negativnom naboju. U protivnom nastaje osjećaj gušenja - dišemo , ali bez ikakvog učinka. To se najjače očituje pred oluju kad je zrak prezasičen pozitivno nabijenim ionima.

 
 
Ionizator zraka u klima uređajima 
 
 

Ionizacija zraka


Istraživanja pokazuju da jedan negativan ion svojim nabojem omogućuje djelotvorno vezanje od 10 do čak 80 molekula iona kisika, pa negativni ioni uravnotežuju sve značajne biološke procese ljudskog organizma, pospješujući fizičku djelotvornost mišića te hormonalnu i intelektualnu aktivnost.

Navesti ćemo zanimljivo zapažanje kao rezultat mjerenja g. Yalcou-a u jednom kazalištu u New Yorku. Mjerenja izvršena prije izvedbe, u pauzama i nakon predstave pokazuju zapanjujuće povećanje pozitivnih iona a smanjenje negativnih, s početka prema kraju predstave, kao i jedno razumljivo zadovoljstvo publike koja izlazi iz kazališta i olakšavajuće udiše ulični zagađeniji zrak, ali ipak sa više negativnih iona.
 
Posljedice smanjenja negativnih iona u zatvorenim prostorima poznate su svima koji prisustvuju na sastancima i seminarima. U početku su svi učtivi i raspoloženi, postupno ton raste, razgovori postaju čak agresivni iako temperatura zraka nije porasla. To su simptomi pada negativnih iona u zraku i udisanja dima cigareta. Isti fenomen pojavljuje se u automobilu, čime se objašnjava tendencija agresivnosti vozača.
 
Ioni se u prirodi stalno stvaraju ali i brzo nestaju, a broj im varira ovisno o meteorološkim i kozmičkim uvjetima, te o vlazi i onečišćenosti zraka. Negativne ione stvaraju kozmička i sunčeva zračenja, radioaktivnost zemlje, zatim kiša i prskanje vode te vatra (svijeća je jak ionizator).
 
 
Kako radi ionizator zraka
 
 

Važnost negativnih iona

Novija istraživanja (prof. J.G. Metadier) pokazuju da klorofil biljaka ne stvara neutralni kisik, već atome kisika s viškom jednog, obično dva elektrona (O 2- ili O 1-), koji se spajaju u dvoatomne molekule s dva nesparena elektrona. Takve negativne ione kisika možemo nazivati "kisikoni" (prema engleskom - oxions). Istaknimo da borove iglice proizvode više kisikona od drugog drveća, jer uz klorofil, u listu koji je u obliku igle, stvaraju i negativne ione na osnovu "efekta difuzora" (veće izbijanje elektrona na površini manje zakrivljenosti).Već se dugo zna da je zrak u borovim šumama ljekovit a sada znamo i zašto. Vodopadi i prskanje vode ioniziraju zrak s negativnim ionima na osnovu tzv. "Leonardova efekta".
 
Negativni ioni nisu samo neophodni za život , oni daju život i životnu efikasnost svim živim organizmima bilo bolesnim ili zdravim.
Stimuliraju sve funkcije, što su dokazala i mjerenja:

● fizička snaga mišića (mjereno na ergografu)
● intelektualna aktivnost (mjerena na encefalografu)
● hormonalna aktivnost (mjerena prema izlučivanju žlijezda)
 
Kada su tjelesne funkcije normalne negativni ioni su nedjelotvorni, a važno je istaknuti da su neškodljivi, ali s posljedicom da mogu ponekad djelovati u jednom, ponekad u drugom smjeru. Na primjer: ako je arterijski tlak previsok negativni ioni ga smanjuju, a ako je prenizak oni ga povećavaju.
Negativni ioni također vrlo dobro pročišćavaju zrak, posebno u kombinaciji sa niskom koncentracijom ozona. Naime, negativno nabijeni ioni se vežu za zagađivala i alergene, koji su pozitivno nabijeni. Novonastale veće čestice padaju na tlo i uklanjaju se iz zraka koji udišemo.
Većina lebdećih zagađivala i alergena su pozitivno nabijena. U području gdje postoji visoka koncentracija negativnih iona, dolazi do mijenjanja naboja lebdećih zagađivala u negativan.
 
 
 


Čemu služe negativni ioni?

To ima za posljedicu magnetsku privlačnost među zagađivalima u zraku, uzrokujući njihovo međusobno gomilanje.
Tada postaju preteška da bi nastavila lebdjeti u zraku i bezopasno padaju na tlo, odakle ne mogu dospijeti u vaš respiratorni trakt. Čak ako su udahnute prije nego su dospjele na tlo, te su čestice sada toliko velike da se zaustavljaju se na "filterima" gornjih dišnih puteva. Naravno, bez stalnog generiranja negativnih iona neke od tako uvećanih zagađivala se mogu vratiti u zrak.
Neka istraživanja sugeriraju da negativni ioni imaju i biološki efekt na bakterije i viruse, uništavajući ih kontaktom u mnogim slučajevima.

Kao izvor negativnih iona u današnjim urbanim sredinama preporučljivo je, pa i neophodno, koristiti ionizator zraka. Budući da su "mali" negativni ioni, koji su bitni za žive organizme, vrlo nestabilni i brzo nestaju u onečišćenom zraku (nekoliko sekundi do minute), ionizatori trebaju biti postavljeni u blizinu ljudi: na radnom stolu preko dana, u spavaćoj sobi tijekom noći, u autu tijekom vožnje.

Ukratko, negativni ioni uništavaju bakterije, vitaliziraju naše stanice, povećavaju kapacitet kisika u krvi, poboljšavaju rad metabolizma, povećavaju moć koncentracije i budnost, uklanjaju umor, povećavaju otpornost prema bolestima, iznimno dobro utječu protiv glavobolje, besanice, zatvora, alergija, astme, i mnogih drugih tegoba.
 
 

 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 
 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

Blog i novosti

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje n...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati...

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?

Koliko košta dizalica topline? Koliki je povrat investicije? Koju dizalicu topline odabrati? Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja Planiranje ...

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prost...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupn...

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!...

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden! Ovogodišnji E-commerce...

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja. Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke i koji su ...

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta: * najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju * podno grijanje * dizalicu topline za radija...

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih? Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tak...

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama....

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način...

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i za...

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te ko...

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!...

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu....

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bac...

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora? U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna ...

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama. Podni klima-...

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke,...

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određe...

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje: da li je jeftinije ostaviti k...

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti...

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi kli...

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u koj...

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije...

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblo...

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristik...

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima. 1. Koliko ...

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje. ...

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

- kojeg proizvođača odabrati - koju snagu - koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati - gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najb...

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Informacije iz 25 godina iskustva: - gdje kupiti klima uređaj - gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju - zašto je važna ovlaštena mo...

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije. Tako se 20...

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja! Klima uređaj mi je preglasan! Nisam očekivao/la o...

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati vis...

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i...

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba? Kako to funkcionira u praksi? Pročitajte obrazloženje stručnjaka i don...

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako k...

KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Cijenjeni kupci, Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u priobalju i na ...

PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Kad unutarnja ili vanjska jedinica nije postavljena na odgovarajuću poziciju... To smanjuje učinkovitost, povećava potrošnju električne energije i ...

AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Svaki mjesec nove akcije i promocije ... Nagradne igre ... Kupon kodovi za popust ... Pratite nas i na društvenim mrežama i ostvarite brojne pop...

KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?

U moru klima uređaja teško je odabrati onaj najbolji za vas i vaše potrebe. Stručnjaci Klima koncepta daju odgovore na većinu pitanja koje kupci po...

MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja ...

WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu r...

DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno t...

NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Pregled najboljih klima uređaja na svijetu koje odlikuje visoko napredna najnovija tehnologija, najviša energetska učinkovitost, najniža razina buke i...

Ostvarite državni poticaj za sustav dizalice topline - Saznajte kako vam možemo pomoći!

Objavljen je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća! Ovim državnim poticajem možete ostvariti sufinanciranje u iznosima između 40% i 80% uk...

PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornij...

REKUPERATORI ZRAKA

Rekuperacija zraka je postupak izmjene „potrošenog" boravišnog zraka sa svježim zrakom iz vanjske okoline u uređaju koji se naziva - rekuperator zraka...

PREDNOSTI I MANE NOVOG FREONA R32 U ODNOSU NA R410A

Odgovori na pitanja:

- Da li je bitna vrsta plina u klima uređaju?
- Da li tip freona utječe na energetsku učinkovitost?
- Da li će freon...

MITSUBISHI - DAIKIN - TOSHIBA - FUJITSU - PANASONIC - GREE - KLIME AKCIJA

Vrhunski japanski klima uređaji na akciji i uz kupon kod dostupni svima ... Platite karticom do 24 rate Besplatna dostava Ovlaštena montaža u cijel...

PROČISTAČI ZRAKA

Zašto kupiti pročistač zraka?

U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, ...

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je proces održavanja željene temperature, vlažnosti i čistoće zraka u zatvorenim prostorima radi osiguravanja uvjeta za udoban boravak i...

KLIMA UREĐAJ S DVIJE UNUTARNJE JEDINICE: MULTI SPLIT - DUAL

Multi split klima uređaj DUAL Dvije unutarnje i jedna vanjska jedinica Komaktan dizajn Kvalitetno tehničko rješenje za klimatizaciju dva prostora s...

MITSUBISHI ELECTRIC - NOVI ELITE INVERTER

Novi rekorder energetske učinkovitosti te tehnološki lider među klima uređajima na tržištu. Postiže najviše SEER i SCOP koificijente, omogućuje upravl...

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem: KEKS PAY Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpun...

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne stran...

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u we...

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 201...

KLIMA KONCEPT - VEĆ 25 GODINA S VAMA!

Priča Klima koncepta počinje davne 1995. godine. Gospodin Jozo Kekez vlasnik i jedini osnivač pokreće obrt za prodaju i servis TV, audio/video opreme....

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Vrhunski klima uređaji na velikoj Božićnoj Akciji

Na najvećem web shopu klima uređaja u Hrvatskoj nudimo vam:
Preko 50 klima uređaja po nepo...

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene u kompletu sa montažom na web shopu www.klimakoncept.hr od 0...

BLACK FRIDAY 2023. - NAJVEĆI POPUSTI U GODINI NA SVE KLIMA UREĐAJE

Ne propustite Veliku BLACK FRIDAY Akciju i najveće popuste u godini. Dostava na Vašu adresu je je besplatna. Ovlaštenu montažu klima uređaja vršim...

Sve o klima uređajima:

KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE

Kad prođe ljeto i sezona hlađenja potrebno je za grijanje na daljinskom upravljaču postaviti mog rada: grijanje. To čete napraviti na način da na d...

GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM

Savjeti stručnjaka za odabir adekvatnog klima uređaja za grijanje. Odabir kvalitetnog klima uređaja i postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na ...

POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?

Inverterski način rada klima uređaja ostvaruje značajnu uštedu energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 30% u odnosu na klasične klima uređaje. A...

SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

Jedno od čestih pitanja kod kupnje klima uređaja je INVERTER! Odgovaramo - što je to inverter, ima li određena klima inverter, što dobivam ako kupim k...

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna d...

Princip rada klima uređaja

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. kružnom procesu. Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nala...

KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to o...

ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?

Najčešća pitanja o klima uređajima: 1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju...

Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Kojeg proizvođača odabrati ? Koju snagu ? Koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ? Koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad kl...

ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE

Koju snagu klima uređja odabrati ? Gdje postaviti unutarnju njedinicu ? Gdje postaviti vanjsku jedinicu ? Gdje odvesti vodu-kondenzat ? Gdje spoji...

GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?

Kod montaže klima uređaja treba obratiti pažnju na nekoliko detalja. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo V...

NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA

1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju ponekad prestane sa radom i napravi je...

10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA

Zašto curi voda iz unutarnje ili vanjske jedinice Zašto klima slabo hladi ili slabo grije Zašto klima neće da se uključi Zašto ne radi daljinski up...

TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA

ZIDNI KLIMA UREĐAJ Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga ...

SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja....

JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI

Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija a očekivanja kupca su velika,klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, k...

VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA

Sastavni dio klima uređaja čine filteri. Uloga filtera za klima uređaje je održavati kvalitetu zraka, pročišćavati, uklanjati mirise, ionizirati i niz...

SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI

Sve o 3-D senzoru prisutnosti i kako možete postići uštedu električne energije. - senzor temperature - pretraživanje područja - otkrivanje aktivn...

KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?

Provjerite je li vaš klima uređaj spreman za ljeto već danas, kako biste uštedili novac i vrijeme čekajući stručnu pomoć kasnije. Sezona hlađenja k...

ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA

Pregled situacija koje dovode do curenja vode na unutarnjoj jedinici klima uređaja i savjeti za rješavanje problema. U režimu hlađenja klima uređaj...

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje koja se postavlja na zid prostorije koja se želi klimatizirati i vanjske jed...

MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ

Multi split klima uređaji su setovi koji se sastoje od dvije ili više unutarnjih jedinica koje se plinskim i elektro instalacijama spajaju na jednu va...

ZIDNI KLIMA UREĐAJI

Zidni klima uređaji su najtraženiji tipovi klima uređaja koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora i objekata sa specifičnim ...

PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI

Podni klima uređaji su vrlo traženi tipovi klima uređaja sa naglaskom na grijanje a koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora...

PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI

Podstropni klima uređaji se koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih prostora. ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI

Kazetni klima uređaji se uglavnom koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih pros...

KANALNI KLIMA UREĐAJI

Kanalni klima uređaji su odlično rješenje za klimatizaciju hotelskih soba, ureda i drugih prostora koji zahtijevaju indirektnu distribuciju zraka i di...

ZRAČNE ZAVJESE

Zračna zavjesa je uređaj koji proizvodi mlaz zraka velike brzine preko cijele širine otvora. Ova zračna barijera odvaja područja sa različitim tempera...

Prijenosni klima uređaji - Prednosti i nedostaci mobilne klime

Prijenosni klima uređaji, odnosno mobilne klime, imaju svoje prednosti i nedostatke. U ovom ćemo tekstu odgovoriti na pitanje "Kako funkcioniraju prij...

TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Što znače novi pokazatelji SEER i SCOP? Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti...

UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA

PRAVILNI POSTUPCI • Podesite pogodnu sobnu temperaturu. Odstupanja od maksimalne razlike od 7°C između vanjske i unutarnje temperature izazivaju zd...

DIZALICA TOPLINE

Što je dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!

U standardnu montažu klima uređaja uključena su: do 3 metra duljine plinske i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra d...

POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ

Svaki mono split klima uređaj koji se sastoji od unutarnje i vanjske jedinice mora imati instalacije koje povezuju unutarnju i vanjsku jedinicu. Te in...

DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA

U klima uređaju se nalazi plin koji uništava ozon pa Vas molimo da demontažu vašeg klima uređaja povjerite profesionalcima koji imaju znanje za demont...

POPRAVAK KLIMA UREĐAJA

Ako imate bilo kakav problem sa klima uređajem, javite nam se s povjerenjem jer je iza nas 20 godina uspješnog rada i više tisuća popravljenih klima u...

GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Dočekajte spremno ljetne vrućine i n...

PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Da bi Vaš klima uređaj radio besprijekorno bio zdravstveno ispravan potrebno je periodično obaviti preventivni servis. Preventivni servis uključuje...

GENERALNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

VAŽNOST SERVISA KLIMA UREĐAJA! Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održav...

SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVA

Kupcima kojima je Klima koncept prodalo i montirao klima uređaj omogućavamo produljenje jamstvenog roka na ukupno 7 godina. Jedini uvjet je da svak...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva da je instalacija ispravno postavljena i da odgovara klimi koja se montira. Važno je da...

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više