65  članaka

5 GODINA JAMSTVA NA GREE I AZURI KLIMA UREĐAJE

Produlji jamstvo i uživaj u 5 godina sigurnosti!

Od sada, uz registraciju vašeg Gree i Azuri klima uređaja možete ostvariti produljeno jamstvo od čak 3+2 godine!
To znači ukupno 5 godina sigurnosti za vaš klima uređaj, pružajući vam mir i bezbrižnost znajući da će vaš uređaj biti pokriven protiv nepredviđenih kvarova!

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini
Savjeti kupcima iz bogatog 25 godišnjeg iskustva!

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje naprosto iz razloga što postoji puno uvjeta i parametara koji utjeću na konačni izbor.

Pokušat ćemo Vam u nekoliko rečenica pojasniti na što treba paziti pri odabiru novog klima uređaja kako bi donijeli ispravnu odluku da bi sa zadovoljstvom koristili i uživali u komforu koji će Vam pružiti uz najmanji mogući trošak.

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI
Klima koncept preporuka za kupnju povoljnijih kvalitetnih klima uređaja jeftinije

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prostora.

U povoljnijim ulaznim klasama veća cijena nije uvijek garancija bolje kvalitete i funkcije jer ako se dobro informirate kod povjerljivog stručnjaka za klimatizaciju možete kupiti bolji klima uređaj za manji iznos.

Zbog toga dajemo na temelju iskustva dajemo preporuke za kupovinu klima uređaja niže klase...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI
Savjeti i preporuke iz 25 godišnjeg iskustva u prodaji i montaži klima uređaja.

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati na vrlo niskim vanjskim temperaturama do -25°C.

Ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za grijanje prostora naprosto iz razloga što postoji puno uvjeta i parametara koji utječu na konačni izbor.

Pokušati ćemo Vam u nekoliko rečenica pojasniti na što treba paziti pri odabiru novog klima uređaja kako bi donijeli ispravnu odluku da bi sa zadovoljstvom koristili i uživali u komforu koji će Vam pružiti uz najmanji mogući trošak.

I u ovom slučaju vrijedi staro pravilo: koliko para toliko i muzike, pa je prema tome najbolje kupiti klima uređaj vrhunskog proizvođača iz visoke klase koji će osigurati maksimalan komfor.

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?
Sve što treba znati za pokretanje investicije...

Koliko košta dizalica topline?
Koliki je povrat investicije?
Koju dizalicu topline odabrati?
Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja
Planiranje i projektiranje dizalice topline
Grijanje potrošne tople vode PTV
Izračun potrošnje dizalice topline
Izračun troškova/investicije po kvadratu površine

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!
Informacije iz 25 godišnjeg iskustva

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupnjom klima uređaja japanskog proizvođača ne može pogriješiti.

Ipak treba obratiti pažnju na serije klima uređaja određenog proizvođača pa se tako početna ili ulazna serija gdje su klima uređaji i najpovoljniji uglavnom koristi za hlađenje i dogrijavanje prostora a za kvalitetno i komforno grijanje čak i na vrlo niskim vanjskim temperaturama treba razmatrati nešto skuplje uređaje.

Najveća razlika između klima uređaja japanskih i kineskih proizvođača se primjeti u režimu grijanja gdje su klima uređaji japanskih proizvođača, posebno oni nešto skuplji, nadmoćni u odnosu na kineske i besprijekorno će grijati u svim uvjetima.

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON
Planirate ugraditi Dizalicu topline? Sve što trebate znati o Dizalicama topline! Od ideje do realizacije!

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta:
* najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju
* podno grijanje
* dizalicu topline za radijatore
* grijanje i hlađenje dizalicom topline
* grijanje potrošne tople vode

Na pravom ste mjestu, sve vam to možemo ponuditi, ugraditi i održavati bilo gdje u Hrvatskoj i po najboljoj cijeni na tržištu!

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?
Koliko buke stvaraju klima uređaji?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja.

Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke
i koji su najtiši modeli klima uređaja na tržištu.

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!

Ovogodišnji E-commerce JAM, najveći i najpoznatiji regionalni e-Commerce događaj, održao se 9.11.2023. u Kinu Šiška (Ljubljana, Slovenia) a u sklopu e-Commerce JAM-a, održala se i dodjela WRA nagrada.

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih?
Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tako i da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj.

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način grijanja, bez obzira na poskupljenje električne energije.

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?
Redovito održavanje klima uređaja pomaže vam u očuvanju zdravlja

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama.

U ovom članku ćemo detaljno raspraviti o tome kako klima uređaji mogu pozitivno utjecati na zdravlje.

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i zato što može utjecati na korištenje energije, pravilno hlađenje i grijanje, ali i zdravlje vas i vaše obitelji.

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te koji od ova dva sistema kupiti i ugraditi.

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime
Na koji način možete povećati efikasnost vašeg klima uređaja?

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu.

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?
Da li kupiti novi klima uređaj ili popravljati stari? Koliko se isplati popravak starog klima uređaja?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bacite na otpad.

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?
Otkrivamo vam prema kojim simptomima možete znati kada u klima uređaju nedostaje plina i da li je vrijeme da zovete majstora

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora?

U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna pokazatelja kako se manifestira nizak nivo rashladnog medija. Također ćemo istražiti druge razloge kako biste mogli odrediti imate li doista problem s rashladnim sredstvom ili ne.

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama.

Podni klima-uređaji su klima-uređaji koji se postavljaju na pod, u blizini poda ili su uvučeni na mjestima poput neiskorištenih kamina. Podnim klima uređajima lako je pristupiti i održavati ih te su popularni u domovima s malo zidnog prostora ili visokim stropovima.

Planirate li instalirati podni klima uređaj ili vas samo zanima kako rade, naš tekst će odgovoriti na vaša pitanja.

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE
Sve o magnetskim kontaktima, funkciji, načinu spajanja i uštedi

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog kontrolera i senzora pokreta.

Ugradnjom magnetnih kontakata godišnje uštedimo 968 kw/h odnosno +1.161,60 kuna. Napominjemo da je ovo izračun samo za jedan klima uređaj. U slučaju da posjedujete više klima uređaja ušteda je, naravno, i veća.

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE
Saznajte što su to kazetni klima uređaji, gdje se najčešće ugrađuju te koje su prednosti i nedostaci ovakvih klima uređaja.

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke, kao i način instalacije.

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR
Oplemenite svoj prostor odabirom unutarnje jedinice u boji.

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određeni brandovi klima uređaja prepoznali su ovu potrebu te su izašli u susret svojim klijentima na način da su proizveli serije klima uređaja u boji.

Ovdje u Klima konceptu nudimo vam različite serije klima uređaja u boji.

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?
Preporuke za uštedu električne energije prilikom podešavanja klima uređaja.

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje:

da li je jeftinije ostaviti klima uređaj uključen cijeli dan? Ili biste ga trebali isključiti kad god izađete iz kuće?

Danas ćemo odgovoriti na ova i druga pitanja.

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?
Savjeti kako se riješiti vlage u stanu

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti čistim, sigurnim i ugodnim za život?

Jeste li znali da je vlažni zrak teže zagrijati?
To znači da su manji i troškovi za grijanje ako je manje vlage u zraku.

Za postizanje sobne temperaturu od 22°C potrebno nam je:
26% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 70%
36% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 80%
47% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 90%

To znači da su toliko i skuplji troškovi grijanja u odnosu na relativnu vlažnost zraka od 45%. Previsoka vlaga dovodi do pojave plijesni, hrđe, gljivica i truleži. Prekomjerna vlaga u zraku može uzrokovati zdravstvene probleme i oštećenje nekretnine i stvari u njoj.

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi klimatizacije) i klasičnog centralnog grijanja s radijatorima i kotlom tj. bojlerom (plin, biomasa, peleti…)?

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno te s vremenom dizalica topline doprinosi uštedama koje ukupne troškove investicije i održavanja prebacuju na povoljniju stranu u odnosu na centralno grijanje.

Još jedna od prednosti je što nema potrebe za izgradnjom dimnjaka, samim time nema ispuha dima ni potrebe za dodavanjem energenata poput peleta, drva i tomu slično.

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?
Zašto je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u kojem boravimo? Kako postići najbolju kvalitetu zraka u vašem domu?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u kojem boravimo.

Kvaliteta zraka uvelike utječe i na kvalitetu života i zdravlje. Čisti zrak je nužnost za dugotrajan i kvalitetan život. Zrak se sastoji od niza molekula i čestica koje bitno utječu na naše zdravlje.

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u kojem boravimo.

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije) u odnosu na klasično centralno grijanje s radijatorima i kotlom tj. bojlerom (plin, biomasa, peleti…)?

Odabir adekvatnog sustava grijanja može predstavljati veliku nepoznanicu svakome laiku. Stoga je svaka informacija i prijedlog stručnih osoba dobrodošao. U ovom tekstu ćemo Vam pokušati približiti osnovne razlike između klimatizacijskih sustava i sustava klasičnog centralnog grijanja.

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblok i split sustava dizalica topline.

Monoblok i split sustavi dizalica topline mogu vršiti jednake uloga u grijanju i hlađenju. Vrlo jednostavno, obje varijante mogu zagrijavati PTV, ali samo kod integrirane verzije imate sve potrebne elemente i spremnik unutar jedne kompaktne jedinice.

Na monoblok i na split sustav se mogu spajati unutarnje jedinice, ventilkonvektori bilo kojeg proizvođača i vrste jer se ventilkonvektori žičano i komunikacijski ne povezuju s dizalicom topline već imaju svoju autonomnu regulaciju putem zasebnog upravljača.

Ukratko, monoblokovi i split sustavi, imali oni integrirani spremnik ili ne, mogu obavljati iste zadaće, stvar je samo razlike rasporeda samih elemenata unutar sustava.

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristika koje dizalice topline diferenciraju u odnosu na klimatizacijski sustav, ali i nekoliko zajedničkih detalja!

Kad je riječ o cijeni početne investicije klimatizacijski sustavi su tu definitivno povoljniji u odnosu na dizalice topline. Ali takvo što je i logično s obzirom da su sustavi koje pogoni dizalica topline znatno kompleksniji sustavi od klimatizacijskih. Klimatizacijski uređaji mogu biti u mono split i multi split izvedbi.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više