51  članaka

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI
Savjeti i preporuke iz 25 godišnjeg iskustva u prodaji i montaži klima uređaja.

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati na vrlo niskim vanjskim temperaturama do -25°C.

Ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za grijanje prostora naprosto iz razloga što postoji puno uvjeta i parametara koji utječu na konačni izbor.

Pokušati ćemo Vam u nekoliko rečenica pojasniti na što treba paziti pri odabiru novog klima uređaja kako bi donijeli ispravnu odluku da bi sa zadovoljstvom koristili i uživali u komforu koji će Vam pružiti uz najmanji mogući trošak.

I u ovom slučaju vrijedi staro pravilo: koliko para toliko i muzike, pa je prema tome najbolje kupiti klima uređaj vrhunskog proizvođača iz visoke klase koji će osigurati maksimalan komfor.

TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2022. godini
Savjeti kupcima iz bogatog 25 godišnjeg iskustva!

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje naprosto iz razloga što postoji puno uvjeta i parametara koji utjeću na konačni izbor.

Pokušat ćemo Vam u nekoliko rečenica pojasniti na što treba paziti pri odabiru novog klima uređaja kako bi donijeli ispravnu odluku da bi sa zadovoljstvom koristili i uživali u komforu koji će Vam pružiti uz najmanji mogući trošak.

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2022. GODINI
Klima koncept preporuka za kupnju povoljnijih kvalitetnih klima uređaja jeftinije

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prostora.

U povoljnijim ulaznim klasama veća cijena nije uvijek garancija bolje kvalitete i funkcije jer ako se dobro informirate kod povjerljivog stručnjaka za klimatizaciju možete kupiti bolji klima uređaj za manji iznos.

Zbog toga dajemo na temelju iskustva dajemo preporuke za kupovinu klima uređaja niže klase...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!
Informacije iz 25 godišnjeg iskustva

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupnjom klima uređaja japanskog proizvođača ne može pogriješiti.

Ipak treba obratiti pažnju na serije klima uređaja određenog proizvođača pa se tako početna ili ulazna serija gdje su klima uređaji i najpovoljniji uglavnom koristi za hlađenje i dogrijavanje prostora a za kvalitetno i komforno grijanje čak i na vrlo niskim vanjskim temperaturama treba razmatrati nešto skuplje uređaje.

Najveća razlika između klima uređaja japanskih i kineskih proizvođača se primjeti u režimu grijanja gdje su klima uređaji japanskih proizvođača, posebno oni nešto skuplji, nadmoćni u odnosu na kineske i besprijekorno će grijati u svim uvjetima.

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?
Sve što treba znati za pokretanje investicije...

Koliko košta dizalica topline?
Koliki je povrat investicije?
Koju dizalicu topline odabrati?
Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja
Planiranje i projektiranje dizalice topline
Grijanje potrošne tople vode PTV
Izračun potrošnje dizalice topline
Izračun troškova/investicije po kvadratu površine

VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON
Planirate ugraditi Dizalicu topline? Sve što trebate znati o Dizalicama topline! Od ideje do realizacije!

Želite / trebate sustav za klimatizaciju Vašeg objekta:
* najpoželjniju i najkomforniju klimatizaciju
* podno grijanje
* dizalicu topline za radijatore
* grijanje i hlađenje dizalicom topline
* grijanje potrošne tople vode

Na pravom ste mjestu, sve vam to možemo ponuditi, ugraditi i održavati bilo gdje u Hrvatskoj i po najboljoj cijeni na tržištu!

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke, kao i način instalacije.

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE
Sve o magnetskim kontaktima, funkciji, načinu spajanja i uštedi

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog kontrolera i senzora pokreta.

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR
Oplemenite svoj prostor odabirom unutarnje jedinice u boji.

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određeni brandovi klima uređaja prepoznali su ovu potrebu te su izašli u susret svojim klijentima na način da su proizveli serije klima uređaja u boji.

Ovdje u Klima konceptu nudimo vam različite serije klima uređaja u boji.

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČENIM?
Preporuke za uštedu električne energije prilikom podešavanja klima uređaja.

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje:

da li je jeftinije ostaviti klima uređaj uključen cijeli dan? Ili biste ga trebali isključiti kad god izađete iz kuće?

Danas ćemo odgovoriti na ova i druga pitanja.

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?
Savjeti kako se riješiti vlage u stanu

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti čistim, sigurnim i ugodnim za život?

Jeste li znali da je vlažni zrak teže zagrijati?
To znači da su manji i troškovi za grijanje ako je manje vlage u zraku.

Za postizanje sobne temperaturu od 22°C potrebno nam je:
26% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 70%
36% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 80%
47% više energije za grijanje ako je vlaga u zraku 90%

To znači da su toliko i skuplji troškovi grijanja u odnosu na relativnu vlažnost zraka od 45%. Previsoka vlaga dovodi do pojave plijesni, hrđe, gljivica i truleži. Prekomjerna vlaga u zraku može uzrokovati zdravstvene probleme i oštećenje nekretnine i stvari u njoj.

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u kojem boravimo.

Kvaliteta zraka uvelike utječe i na kvalitetu života i zdravlje. Čisti zrak je nužnost za dugotrajan i kvalitetan život. Zrak se sastoji od niza molekula i čestica koje bitno utječu na naše zdravlje.

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u kojem boravimo.

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem:

KEKS PAY
Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpunosti sigurno tako da na našem web shopu plaćanje KEKS Pay-om možete obavljati bezbrižno.

AIRCASH
Aircash je gotovinski novčanik na koji korisnici mogu novac, u iznosu kojem žele, trenutačno i jednostavno uplatiti ili s njega isplatiti, poslati nekome te plaćati online.

PAYCEK
PayCek omogućava jednostavno, sigurno i brzo plaćanje usluga i proizvoda najpoznatijim kriptovalutama.
Na zadnjem koraku narudžbe slijedite jednostavne upute za plaćanje.

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI
Ove godine odvojili smo čak 2 prestižne nagrade...

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne strane vodeći stručnjaci i s druge strane korisnici.

Ponosni smo što smo u 20221. godini osvojili dvije prestižne nagrade:
1. mjesto u kategoriji Home & garden
2. mjesto za najbolju web trgovinu po odabiru kupaca

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI
JOŠ JEDNA VRIJEDNA NAGRADA - Ponosni smo!

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u web trgovinama prijavilo se gotovo 400 web trgovina.

Klima koncept je osvojio prestižnu nagradu najbolje web trgovine po izboru kupaca!

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden
Ovo je nagrada za 25 godina rada i zahvala što smo postali najveća online trgovina klima uređaja u Hrvatskoj!

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 2019. godinu!

Kod dodjele nagrade uvažavalo se mišljenje struke za izradu i marketing, ali i zadovoljstvo samih kupaca.

Iznimno nam je drago što smo prepoznati i od strane struke kao web shop koji se pozicionirao na samom vrhu u području klima uređaja i klimatizacije.

Ovo je jedna odlična potvrda kontinuiranog rada zadnjih 25 godina i puta do specijaliziranog web shopa za klima uređaje od 2010.


OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblok i split sustava dizalica topline.

Monoblok i split sustavi dizalica topline mogu vršiti jednake uloga u grijanju i hlađenju. Vrlo jednostavno, obje varijante mogu zagrijavati PTV, ali samo kod integrirane verzije imate sve potrebne elemente i spremnik unutar jedne kompaktne jedinice.

Na monoblok i na split sustav se mogu spajati unutarnje jedinice, ventilkonvektori bilo kojeg proizvođača i vrste jer se ventilkonvektori žičano i komunikacijski ne povezuju s dizalicom topline već imaju svoju autonomnu regulaciju putem zasebnog upravljača.

Ukratko, monoblokovi i split sustavi, imali oni integrirani spremnik ili ne, mogu obavljati iste zadaće, stvar je samo razlike rasporeda samih elemenata unutar sustava.

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi klimatizacije) i klasičnog centralnog grijanja s radijatorima i kotlom tj. bojlerom (plin, biomasa, peleti…)?

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno te s vremenom dizalica topline doprinosi uštedama koje ukupne troškove investicije i održavanja prebacuju na povoljniju stranu u odnosu na centralno grijanje.

Još jedna od prednosti je što nema potrebe za izgradnjom dimnjaka, samim time nema ispuha dima ni potrebe za dodavanjem energenata poput peleta, drva i tomu slično.

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije) u odnosu na klasično centralno grijanje s radijatorima i kotlom tj. bojlerom (plin, biomasa, peleti…)?

Odabir adekvatnog sustava grijanja može predstavljati veliku nepoznanicu svakome laiku. Stoga je svaka informacija i prijedlog stručnih osoba dobrodošao. U ovom tekstu ćemo Vam pokušati približiti osnovne razlike između klimatizacijskih sustava i sustava klasičnog centralnog grijanja.

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA
Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristika koje dizalice topline diferenciraju u odnosu na klimatizacijski sustav, ali i nekoliko zajedničkih detalja!

Kad je riječ o cijeni početne investicije klimatizacijski sustavi su tu definitivno povoljniji u odnosu na dizalice topline. Ali takvo što je i logično s obzirom da su sustavi koje pogoni dizalica topline znatno kompleksniji sustavi od klimatizacijskih. Klimatizacijski uređaji mogu biti u mono split i multi split izvedbi.

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima.

1. Koliko košta centralno grijanje za 100 kvadrata?
2. Koliko košta podno grijanje po kvadratu?
3. Koliko kw je potrebno za zagrijavanje prostora?
4. Koje grijanje je najisplativije
5. Koje grijanje odabrati?
6. Kako radi centralno grijanje?

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA
Funkcionalnosti modernih klima uređaja s kojima niste upoznati!

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje.

Windfree tehnologija - Samsung
Breezeless tehnologija - Midea
3D I-see senzor - Mitsubishi Electric, Daikin, Fujitsu, Panasonic, Samsung...
Dvostruka krilca (horizontalna i vertikalna) - Mitsubishi Electric

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA
Vrijedni savjeti iz 20-godišnjeg iskustva

- kojeg proizvođača odabrati
- koju snagu
- koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati
- gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najbolji učinak
- tko će ugraditi klima uređaj
- što je sa garancijom i što sve spada u garanciju itd.

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ
Vrijedne informacije za kupnju i montažu klima uređaja

Informacije iz 25 godina iskustva:

- gdje kupiti klima uređaj
- gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju
- zašto je važna ovlaštena montaža klima uređaja
- sve o jamstvu
- zašto je važan godišnji servis klima uređaja

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA
Najbolje od klimatizacije u 2019./2020. godini.

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije.

Tako se 2018 i 2019. godine dogodila smjena zbog nove Europske regulative za zaštitu ozona pa novi modeli koriste ekološki plin R-32.
Zbog novog efikasnijeg plina R32 te zahvaljujući naprednoj tehnologiji svi novi modeli su energetski još efikasniji.

* Pregled novih modela vrhunskih japanskih klima uređaja
* Usporedba, prednosti i razlike u odnosu na stare modele
* Preporuke za kopovinu
* Sve nove modele možete kupiti on-line na web shopu Klima koncept

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?
Informirajte se prije kupovine klima uređaja...

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja!

Klima uređaj mi je preglasan!
Nisam očekivao/la ovoliku potrošnju energije!
Mjesto postavljanja klima uređaja nije prikladno!
Iskustva s ovlaživanjem/odvlaživanjem zraka u prostoriji
Morao/la sam vrlo dugo čekati na postavljanje svog klima uređaja!

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI
Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati visoki komfor i zadovoljstvo pri korištenju.

To su uglavnom klima uređaji kvalitetnijih serija japanskih proizvođača koji se izdvajaju iz mase prosječnih klima uređaja svojim ekskluzivnim dizajnom, najvećom energetskom učinkovitošću, vrlo kvalitetnim grijanjem pri niskim vanjskim temperaturama, naprednim opcijama i mogućnostima uključujući Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije i naprednim sustavima za pročišćavanje zraka.

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI
Mitsubishi Electric i Daikin na tronu klimatizacije

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i najprodavaniji klima uređaji a razlozi su brojni:

Najtiši na svijetu
Najveća energetska učinkovitost
Izvrsni u hlađenju i grijanju
Moderni dizajn koji stalno prati trendove
Napredne funkcionalnosti
Kvalitetna izvedba
Komponente najveće moguće kvalitete
Najdugotrajniji na tržištu
Omogućuju najbolji komfor i najveće zadovoljstvo korisnika

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!
Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba?
Kako to funkcionira u praksi?

Pročitajte obrazloženje stručnjaka i donesite ispravnu odluku!

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?
Ako ispravno koristite klimatizacijski sustav u vašem prostoru, on bi vas trebao štititi od vanjskih alergena...

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako klima uređaj pomoći s ovim neugodnim iskustvima?

Kako se mehanički zaštititi od alergena?
Ako ispravno koristite klimatizacijski sustav u vašem prostoru, on bi vas trebao štititi od vanjskih alergena.

Zbog prirode funkcioniranja klima sustava, oni ne upuhuju vanjski zrak u prostoriju već cirkuliraju postojeći zrak u prostoriji i hlade ga, odnosno griju, na odgovarajuću temperaturu. To se postiže izvlačenjem topline iz prostorije, ne upuhivanjem hladnog zraka izvana.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se