PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Vodič za podno grijanje: odgovori na vaša često postavljana pitanja

Podno grijanje sve je popularnija opcija, pružajući energetski učinkovitu alternativu tradicionalnim sustavima radijatora. No, je li podno grijanje najbolji izbor i kako funkcionira? U ovom tekstu donosimo vam ove i druge odgovore na pitanja o podnom grijanju.

Što je podno grijanje?

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornijih, ali i najskupljih varijanti centralnog grijanja. Postoji više vrsta podnog grijanja koji se mogu direktno ili indirektno pogoniti na struju, ili niz drugih energenata. Iz toga proizlazi i zaključak kada govorimo o podnom grijanju, govorimo i o centralnom grijanju, koje može biti podno ili centralno grijanje na struju, direktno, indirektno, ali i na niz drugih načina. U sljedećih nekoliko crta ćemo pisati o najčešćim i najboljim varijantama podnog grijanja.

Koje su vrste podnog grijanja?

Podna grijanja se mogu podijeliti u dvije veće skupine: hidraulička i električna. Hidraulička podna grijanja također mogu biti indirektno električna ukoliko je centralni izvor energije zagrijavanja struja. Glavno obilježje hidrauličkih podnih grijanja jest zagrijavanje prostorija strujanjem zagrijanog radnog medija (voda) kroz polietilenske cijevi koje su položene u pod. Zagrijana voda struji kroz petlju cijevi koja ima polazište i povrat u istom "centralnom" mjestu čime se postiže neprekidna cirkulacija vode kroz toplinsko polje.

Hidrauličko podno grijanje

Hidraulička podna grijanja su skuplja rješenja u vidu montaže i početne investicije, ali su dugotrajna, kvalitetna te iznimno komforna rješenja. Ukoliko je pogonski energent energetski efikasan uređaj (dizalica topline) riječ je o sustavu koji se može dugotrajno u kontinuitetu koristiti s jako malim mjesečnim troškovima. Hidraulička podna grijanja se mogu pogoniti na niz načina: plin, lož ulje, drva, struja, itd.

Podno grijanje dizalicom topline

Dugoročno najisplativiji način zagrijavanja podnog grijanja koji se nametnuo na tržištu jest zagrijavanje dizalicom topline koja uz pomoć struje koristi toplinu iz vanjskog zraka za zagrijavanje radnog medija. Kompletom kvalitetne dizalice topline uz vodeno podno grijanje se postiže najkvalitetnije i najkomfornije rješenje uz početnu veću investiciju, ali dugoročno iznimno kvalitetno i energetski učinkovito. Električna podna grijanja su direktno pogonjena na struju za razliku od vodenih koji mogu biti indirektno (strujom preko dizalice topline).

 

Takva vrsta podnog grijanja se spaja na stalno napajanje strujom te se za razliku od vodenog podnog grijanja ne ugrađuje u estrih nego ispod zadnjeg sloja poda ugradnje, bilo to keramika, parket ili neka druga vrsta završnog sloja. Takva vrsta podnog grijanja je jeftinija pri početnoj investiciji dobave i ugradnje ali je također riječ o puno ne efikasnijem sustavu grijanja u odnosu na hidrauličko.Za razliku od dizalice topline gdje potrošnja električne energije je cca 4 puta manja u odnosu na toplinsku energiju koju emitira, kod električnog podnog grijanja je to otprilike 1kw=1kw toplinske energije. Zato se električna podna grijanja najčešće postavljaju u manje prostorije gdje će utrošak energije biti manji.

 

Podno grijanje

Kako funkcionira podno grijanje?

Sa sustavima podnog grijanja vaš pod radi kao radijator. Podno grijanje zagrijava prostoriju od temelja, kroz niz cijevi (podno grijanje s toplom vodom) ili kabela (električno podno grijanje) ugrađenih u pod. Postoji mnogo različitih vrsta podnog grijanja – na primjer, tanko naknadno podno grijanje za renoviranje.

Koje su prednosti podnog grijanja?

✓ Razina udobnosti: Podno grijanje s toplom vodom daje ugodniju toplinu od radijatora. Osjećaj je prirodan, jer je sličan načinu na koji vas grije sunce. Gdje radijatori zagrijavaju zrak konvekcijom, uvlačeći hladan zrak preko poda i do stropa, podno grijanje proizvodi toplinu. Cijeli se pod zagrijava tako da se toplina ravnomjerno oslobađa – nema hladnih mjesta, zagušljivosti ili propuha. Dobivate i lijep topli pod.
✓ Niski troškovi rada: Jednom postavljeno, podno grijanje je vrlo energetski učinkovito – oko 25% učinkovitije od radijatora. Koristi niže temperature i pokriva mnogo veću površinu prostorije. Ako je pravilno postavljeno, podno grijanje može vam pomoći u uštedi energije i uštedjeti novac na mjesečnim računima.
✓ Sloboda dizajna: podno grijanje oslobađa zidni i podni prostor, dajući veću slobodu dizajna interijera. Sustavi podnog grijanja su nevidljivi, jer su skriveni ispod poda, što ih čini idealnim za život otvorenog tipa.
✓ Sigurnost i zdravlje: Nježna toplina i niska vlažnost stvaraju zdravije okruženje a cirkulacija prašine i grinja je smanjena, čineći zrak čišćim i manje alergenim. Podno grijanje idealno je za alergičare, ali i starije osobe i djecu jer nema izloženih vrućih ili oštrih površina.

Koliko košta ugradnja i rad podnog grijanja?

Možda sada znate kako funkcionira podno grijanje, ali može li vam to zapravo uštedjeti novac na vašim mjesečnim računima? Hidrauličko podno grijanje je stvarno učinkovito – oko 25% učinkovitije od radijatora kada je upareno s modernim kondenzacijskim bojlerom i do 40% učinkovitije kada radi iz toplinske pumpe. Zbog toga su troškovi rada često niži od tradicionalnog sustava radijatora i oko trećine cijene ekvivalentnog električnog sustava.

Je li moj dom prikladan za sustav podnog grijanja?

Bez obzira na starost, veličinu ili konstrukciju vaše nekretnine, velika je vjerojatnost da je prikladna za podno grijanje.
Sustav se može koristiti u starijim nekretninama sve dok su razine izolacije poboljšane što je više moguće u skladu s važećim građevinskim propisima. Gdje to nije moguće druge nadogradnje, kao što je dvostruko staklo, pomoći će. U zgradi gdje su takva poboljšanja nepraktična, podno grijanje se još uvijek može instalirati, ali može zahtijevati višu temperaturu polaza i bliži razmak cijevi nego u dobro izoliranom objektu.

Kako se postavlja podno grijanje – trebam li iskopati pod?

Ne! Za nove gradnje i proširenja popularan je izbor postavljanje cjevovoda u sloj estriha na novom podu dok je postavljen.
Podno grijanje također se može postaviti na vaš postojeći pod, a sustavi niskog profila smanjit će na najmanju moguću mjeru bilo kakvo ometanje čvora i armatura. Za renoviranje doma, gdje naknadno ugrađujete podno grijanje u postojećoj kući, tanki i niskoprofilni sustavi podnog grijanja su idealni.
 
Podno grijanje na struju

Koje podne obloge najbolje odgovaraju sustavu podnog grijanja?

✓ Kamen i keramika: Tvrdi pod je najučinkovitija vrsta podnih obloga za korištenje s podnim grijanjem. Kamen, mramor, polirani estrih ili keramičke pločice su toplinski najvodljivije podne obloge koje omogućuju brz prijenos energije na površinu. Pločama je potrebno više vremena da postignu odgovarajuću temperaturu, ali će emitirana toplina biti ista kao kod tanjeg kamena.
✓ Drvo: Drveni podovi najbolja su opcija za korištenje sustava podnog grijanja jer se dobro ponašaju s fluktuirajućim temperaturama. Čvrsto tvrdo i meko drvo također dobro prenosi toplinu, ali je bitna odgovarajuća debljina drveta. Parket se također može koristiti sve dok je kontinuirano zalijepljen na estrih ili drvenu podlogu za dobar prijenos topline. Važno je zapamtiti "efekt tepiha"! Ako stavite tepih na drveni pod preko podnog grijanja, zarobljena toplina može oštetiti drveni pod. Prije postavljanja podnog grijanja uvijek provjerite je li vaš pod prikladan.
✓ Laminati i vinil: Ovo su praktične i svestrane podne obloge, ali važno je provjeriti maksimalnu temperaturu podne površine koju preporučuje proizvođač kako biste bili sigurni da je podna obloga kompatibilna s podnim grijanjem.

Hidrauličko ili električno – koje vrste podnog grijanja su najbolje?

Kod hidrauličkog podnog grijanja zagrijana voda se pumpa kroz niz cijevi ugrađenih u pod. Sustavi tople vode su prikladni za veće objekte ili one s nižom razinom izolacije, zbog njihove veće toplinske snage. Ovi sustavi se mogu upariti s obnovljivim izvorima energije kao što su toplinska pumpa.
Električno podno grijanje sastoji se od kablova koji se polažu preko poda. Ovi sustavi savršeni su za ugradnju u male prostore kao što su kupaonice. Brzo se zagrijavaju, ali ne zadržavaju toplinu kao sustav podnog grijanja s toplom vodom. "Mokri" ili "suhi" tipovi podnog grijanja mogu se odnositi na to koristi li sustav vodu ili struju, ali i koristi li se postupak ugradnje tekućeg estriha za razliku od drugih metoda.

Mogu li koristiti podno grijanje sa dizalicom topline i solarnim panelima?

Ako stvarate ekološki prihvatljiviji dom, mnoge vrste podnog grijanja mogu se upariti s obnovljivim opcijama kao što su solarni termalni paneli ili dizalica topline.
Podno grijanje idealno je za integraciju s dizalicama topline, zbog niskih temperatura polaza koje koriste obje komponente. Podno grijanje nije ograničavajući čimbenik u takvom sustavu. Razina izolacije ključna je za dizajn, a potom i performanse. Ako je izolacija dovoljna, sustavi se mogu projektirati na najniže temperature, koje mogu biti niže od 40°C.

Imam bojler i radijatore – mogu li i ja imati podno grijanje?

Nije potreban poseban bojler – podno grijanje radi na plinske, uljne i LPG kotlove kao i sa dizalicom topline. Sustav podnog grijanja se može kombinirati sa vašim postojećim sustavom grijanja.

Razbijeni mitovi o podnom grijanju!

Drago nam je da vam je naš vodič za podno grijanje do sada bio koristan. Međutim, još uvijek postoje mnoge zablude o podnom grijanju.

Mit: Podno grijanje nije sigurno i može propuštati

Naše cijevi za podno grijanje su izuzetno čvrste i neće propuštati. Morali biste fizički probušiti cijev da bi se desilo propuštanje, što zahtijeva znatan trud! U cijevi nikada nema nikakvih spojeva osim na razdjelniku, tako da nema slabih točaka u sustavu gdje bi se moglo pojaviti propuštanje.

Mit: Podnom grijanju treba dugo da se zagrije

Različiti sustavi podnog grijanja nude različite toplinske snage i vrijeme odziva. Korištenje nekretnine važan je čimbenik u odabiru načina rada podnog grijanja. Neki sustavi podnog grijanja se vrlo brzo zagrijavaju i prikladni su za nekretninu u koju vlasnici često ulaze i izlaze tijekom dana. Drugi su dizajnirani da pohranjuju i polako oslobađaju toplinu te su idealni za nekoga tko provodi više vremena kod kuće. Podno grijanje s estrihom, najčešći sustav za novogradnje, drži cijev u debelom sloju estriha. Ovom rješenju potrebno je dulje zagrijavanje, ali također zadržava toplinu mnogo dulje.

Mit: Električno podno grijanje bolje je za kupaonice i kuhinje

Jeftiniji početni trošak električnog podnog grijanja može se činiti primamljivim kada se instalira u prostor kao što je kuhinja ili kupaonica, ali budući da se radi o električnom sustavu, znatno je skuplji u radu – oko tri puta više od cijene tople vode – pa je prikladniji za manje površine. Sustav podnog grijanja sa toplom vodom sastoji se od mnogo više komponenti, tako da košta malo više. Ali imate koristi od daleko nižih operativnih troškova u budućnosti, a 25% je učinkovitiji od sustava radijatora. Nema smisla instalirati električno podno grijanje u velikom prostoru ako ga nikada ne možete koristiti zbog velikih mjesečnih računa

Cijena podnog grijanja na struju

Samim time se prednost niže početne investicije u odnosu na hidraulička podna grijanja poništava s puno višim mjesečnim troškovima održavanja. Također, sam efekt vodenog podnog grijanja je najčešće veći za razliku od električnog zbog većeg promjera zagrijavajućeg sloja. Hidrauličko podno grijanje je inertnije, sporije od električnog podnog grijanja, ali se u oba slučaja radi o sustavima koji se upale i održavaju duže vrijeme na željenoj temperaturi. Stoga je efikasnost vodenog podnog grijanja ipak ključna prednost, pogotovo ako se upari s dizalicom topline.


Podno grijanje podiže kvalitetu boravka u grijanim prostorijama na višu razinu. Pored toga sustav je ugrađen u pod ili ispod podne obloge te kao takav ne zauzima prostor niti vizualno narušava prostor. Zbog toga su podna grijanja sustavi koji se ugrađuju u objekte različitih namjena i površina, od luksuznih vila do staračkih domova.

Podno grijanje kao rješenje

Iz svih navedenih razloga, podno grijanje je kompleksan sustav različitih varijanti pa tako na primjer jednostavno pitanje podno grijanje na struju postoji niz varijanti koje upadaju u tu kategoriju. Definitivno se može reći da je kombinacija vodenog podnog grijanja pogonjenog dizalicom topline najbolje i najmodernije rješenje.


Cijena dobave i ugradnje podnog grijanja varira u skladu s različitim vrstama podnog grijanja. Stoga bi bilo neozbiljno paušalno određivati cijene podnog grijanja dok se ne definira tip podnog grijanja sukladno vašim namjenama, preferencijama i budžetu. Za kvalitetnu procjenu i ponudu se slobodno obratite našem stručnom timu:


 
Upite pošaljite na mail: hrvoje@klimakoncept.hr
ili kontaktirajte Projekt inženjera:
Hrvoje Šerić, mag. ing. ind.
mob. 098 285 113
Rado ćemo odgovorit na sva vaša pitanja i dati vam korisne prijedloge i ponudu.
 


Možemo vam ponuditi:

 

- savjetovanje, prijedloge, ponude
- po potrebi izradu projekta i troškovnika termotehničkih instalacija
- dizalicu topline po najnižoj cijeni u Hrvatskoj 
- besplatnu dostavu na vašu adresu
- ovlaštenu montažu na području cijele Hrvatske
- puštanje u rad od strane ovlaštenog servisa uvoznika opreme
- višegodišnje jamstvo na opremu i uslugu ugradnje
- održavanje 

 

 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


SAVJETI ZA POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

 

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više