WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Odličan dodatak za još veći komfor


Zahvaljujući razvoju tehnologije omogućene su vam nevjerojatne blagodati a jedna od njih je i komforna klimatizacija prostora i upravljanje sa udaljene lokacije.

Rasprostranjenost Wi-Fi tehnologije te razvitak modernih i funkcionalnih digitalnih tehnologija i aplikacija za pametne telefone stvorili su preduvjete za upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije.

Vratiti se doma s posla u stan koji je klimatiziran uz zanemariv trošak jer ste pola sata prije dolaska doma putem smartphona uključili klima uređaj na određenu temperaturu nije više naučna fantastika već realnost.

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu razinu a osjećaj upravljanja na daljinu daje nam dodatnu sigurnost i u konačnici smanjuje troškove jer u svakom trenutku možemo provjeriti status klima uređaja odnosno da li je uključen ili ugašen, u kojem je režimu rada i druge detalje.

Zimi zagrijan ili ljeti ohlađen stan kada djeca dolaze iz škole – nikakav problem, rashlađen apartman na moru dok se satima vozimo po vrućini – također nikakav problem!

Ovom tehnologijom se omogućava i pametnije trošenje električne energije jer imamo kompletnu kontrolu nad klimam uređajem bez obzira gdje se nalazimo, ali o tome nešto kasnije.

 

 

Idemo vidjeti kako uopće funkcionira Wi-Fi na klima uređajima.

Klima uređaji s Wi-Fi adapterom su novi tehnološki dodaci koji kontroliraju klimatizaciju u vašem domu ili uredu lakše nego ikad, a sve uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu, tabletu ili računalu.

Klime koje imaju mogućnost Wi-Fi upravljanja sa udaljene lokacije, mogu posjedovati Wi-Fi ready ili integrirani Wi-Fi.

Wi-Fi ready znači da se za takve klima uređaje može posebno kupiti i ugraditi WiFi adapter, npr. kao Mitsubishi Electric Super Inverter Plus ili Daikin Comfora.

Ugradnja WIFi adaptera je vrlo jednostavna a adapter se na unutarnju jedinicu klima uređaja spaja priloženim spojnim kabelom ili je adapter u obliku USB sticka pa ga je potrebno samo uključiti. 

Klima uređaji sa integriranim WiFi adapterom ima tvornički ugrađen sklop za WiFi upravljanje sa udaljene lokacije a primjer takvih klima uređaja su Mitsubishi Electric Kirigamine Style Inverter ili Daikin Stylish.


Ilustracija na jednostavan način objašnjava princip rada WiFi upravljanja vašim klima uređajem

Zašto odabrati pametnu klimu?

Pretpostavimo da je zima i jako je hladno a idete doma ili u vikendicu gdje trenutno nema nikoga, i sama pomisao da dolazite u hladan prostor je neugodna ili se ljeti vračate sa posla i kuhate se u koloni pomislite kako bi dobro bilo da vas dočeka ohlađen prostor.

U takvim slučajevima, ali i u puno drugih, dobro bi došla mogućnost upravljati klima uređajem putem mobitela sa udaljene lokacije kao što to može Mitsubishi Electric Kirigamine Style Inverter klima koja osim integriranog WiFi adaptera ima još mnoge funkcije i mogućnosti. Energetski razred od A +++ ga čini izuzetno štedljivim, a mogućnost da se njime upravlja preko mobilne aplikacije, tableta ili računala još i više pogoduje štedljivosti uređaja.

Osim opcije tihog rada, ima filtar te je zgodan za osobe sa zdravstvenim problemima uzrokovanih nečistoćama u zraku. Preko mobitela se podešava temperatura, vrijeme uključivanja i isključivanja te dodatne opcije koje uređaj ima.


Prikaz WiFi aplikacija za pametni telefon za klima uređaje Mitsubishi Electric

 

Kada su u pitanju vikendice u unutrašnjosti ili apartmani na moru, ako želite podesiti da vas dočeka rashlađen ili topao prostor, a želite izdvojiti manje novca za klima uređaj za prostor u kojemu ne boravite često, preporučujemo Hyundai Elite Inverter seriju klima uređaja.

Ovaj model je Wi-Fi ready što znači da ima pripremu za ugradnju WiFi adaptera no trenutna akcija osigurava vam da uz ovu klimu dobivate WiFi adapter gratis.

Za potpuni i vrhunski komfor, vrhunsku kvalitetu i upravljivost te trenutno najbolji klima uređaj za kućnu upotrebu poznavatelji klima uređaja se slažu da je Fujitsu Nocria X Inverter čudo od klime kao i Mitsubishi Electric Kirigamine Style Inverter

Navedeni klima uređaji spadaju u najkvalitetnije/najbolje klima uređaje na tržištu i u skuplji cjenovni rang te im nema premca. Izuzetno su tihi, imaju najveći energetski razred A+++ i time su najštedljiviji na tržištu, a osim toga ugrađeni senzor prisutnosti osoba isključuje klima uređaj ako nema nikoga u prostoriji a ako ste ga kojim slučajem zaboravili ugasiti pri izlasku iz stana, mobilna aplikacija sve rješava. Jednim klikom na mobitelu, vaša klima je ugašena.

Svi navedeni klima uređaji znatno štede električnu energiju. To su klime koje spadaju u više energetske razrede, imaju najmanje A++ oznaku i samim tim su dizajnirane da štede električnu energiju. Kada se tome doda upravljanje sa udaljene lokacije i još neke pametne opcije koje ove klime posjeduju, korisnici se slažu da je ušteda električne energije dva do tri puta manja u odnosu na standardne klima uređaje bez navedenih funkcija.

 

Kako štedimo ako imamo klima uređaj s Wi-Fi ready ili već integriranim priključkom?


Već smo rekli da Wi-Fi adapter omogućava da se klimom upravlja i ako nismo u kući, dakle aplikacijom na mobitelu uključimo klimu samo pola sata prije dolaska kući. To znači da klima uređaj ne mora raditi cijeli dan kako bi klimatizirao prostoriju nego samo kada mi to želimo. Nakon pola sata klima postiže željenu temperaturu te se sama i gasi. Ovakve klime imaju opciju da prepoznaju prisutnost u prostoriji. U slučaju da u prostoriji ne borave osobe, uređaj se prebacuje u režim uštede energije te po povratku u prostoriju sustav se pokreće.

 

Usporedba funkcija sustava za WiFi ready klima uređaja. MelCloud je namijenjen klima uređajima proizvođača Mitsubishi Electric, dok se AirPatrol može ugraditi na klima uređaje proizvođača Fujitsu i Toshiba. Daikin i Hyundai klima uređaji imaju vlastiti sustav

 

Još jedna prednost upravljanja preko aplikacije je što možete kontrolirati više klima uređaja istovremeno. Dakle, na jednu aplikaciju je povezano više klima uređaja. Istovremeno kontrolirate i kuću i vikendicu, ili poslovni prostor. Nadalje, preko mobilne aplikacije možete prilagoditi brzinu ispuhivanja zraka ako ste se iznenada odlučili vratiti kući. I ovo je odličan način štednje.


Putem aplikacije na vašem telefonu možete upravljati s više klima uređaja odjednom, pa je tako u jednu cjelinu moguće povezati sve prostorije u vašoj kući ili uredu

 

Tehnologija je evoluirala u našu korist i trebamo iskoristiti svaki njezin aspekt. Kontrolirajte svaki aspekt svoga klima uređaja gdje god imate pristup Wi-Fi konekciji i posjedujete pametni telefon.

Dakle, WiFi upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije je definitivno povećalo upravljivost i komfor te promijenilo navike upravljanja klima uređajima a sami klima uređaji su kupcima postali zanimljiviji i još korisniji.

I da se vratimo na početak priče… kada krenete s posla kliknite i uključite svoju klimu u stanu. Dok putujete doma, vaša klima radi na tome da vam život bude ugodniji i ljepši. 

 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više