Česta pitanja i odgovori

Da bi Vam olakšali snalaženje na našim stranicama, odgovorili smo na Vaša najčešća pitanja. Vjerujemo da će Vam odgovori pomoći kako biste što lakše, brže i bez nedoumica izvršili narudžbu željenog proizvoda.

 
Kako mogu naručiti i platiti?
Naše proizvode i usluge možete naručiti online putem web shopa na način da željene proizvode i usluge ubacite u košaricu.
U košarici odaberite način plaćanja te dovršite narudžbu. Na upisanu mail adresu odmah ćete dobiti potvrdu narudžbe nakon čega naši komercijalisti otpremaju naručene uređaje na vašu adresu. Upute za online kupovinu.
 
Omogućujemo različite načine plaćanja, ovisno o Vašim mogućnostima i životnom stilu. Svoju narudžbu možete platiti internet bankarstvom, virmanom ili općom uplatnicom, gotovinom prilikom preuzimanja, karticom jednokratno ili do 24 rate, KeksPay, Aircash i Paycek. Način plaćanja možete mijenjati u košarici a iznos košarice će se mijenjati sukladno odabranoj vrsti plaćanja.
 
Koliko je online plaćanje sigurno?
Bez obzira koji način plaćanja odaberete, Vaša transakcija će proći sigurno, za to jamči SSL certifikat 256 bitne enkripcije. U poslovanju koristimo jednake standarde sigurnosti koje koje koriste eBay, Amazon i ostali veliki web shopovi.

Koji je rok isporuke za naručene uređaje?
Ukoliko je uređaj raspoloživ na skladištu u Hrvatskoj rok isporuke je 2 do 7 radnih dana. U slučaju nemogućnosti isporuke ili nekog drugog roka isporuke obavijestit ćemo Vas prilikom obrade narudžbe.
 
Koji su uvjeti i cijena dostave?
Dostava se vrši do ULAZA U STAMBENI OBJEKT. Unos u stan ili kuću ne vršimo. Dostava na području Hrvatske je besplatna za iznos košarice koji prelazi 200€. Za iznose košarice manje od 200€ dostava se naplaćuje 6,70€ i iskazano je u košarici i na ponudi prilikom narudžbe.
Ne dostavljamo na otoke na koje ne vozi trajekt!
Kurir će Vas nazvati prije dostave, a ukoliko u to vrijeme niste u mogućnosti primiti paket možete s kurirom dogovoriti drugo vrijeme dostave.
 
Gdje mogu pronaći kupon za popust?
Kupone za popust možete pronaći na web shopu Klima koncept kada Vam se pojavi chat pop-up prozor te klikom na opciju: "►KOD ZA POPUST◄" i upisom Vaše e-mail adrese sustav će vam na upisani e-mail poslati kod za popust. Kupon kodove možete pronaći i na web shopu uz proizvod i na drugim kanalima oglašavanja i newsletterima. Kod za popust unesite na označeno mjesto u košarici i potvrdite nakon čega će se umanjiti iznos za vrijednost kupona. Kupon kod nije moguće zamijeniti za novac. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na webshop@klimakoncept.hr, a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
 
Kako mogu dobiti R1 račun?
Možete, web shop Vam omogućuje upis podataka za R1 prilikom kreiranja narudžbe. Odabirom opcije: "Treba mi R1 račun" upisujete potrebne podatke: naziv tvrtke ili obrta, OIB i sjedište (punu adresu). U tom slučaju račun će glasiti na ime tvrtke ili obrta.
Naknadna izmjena računa nije moguća.
 
Mogu li napraviti narudžbu, a da platim kada mi paket stigne doma?
Možete, prilikom kreiranja narudžbe odaberete način plaćanja: "Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja". To se odnosi na način plaćanja gdje dostavljaču plaćate paket gotovinom kada Vam stigne na adresu dostave. Ako uz klima uređaj naručite i uslugu montaže, kuriru prilikom preuzimanja klima uređaja plaćate i montažu, odnosni ukupan iznos košarice koju ste naručili.

Je li u cijenu klima uređaja uključena i montaža?
Ne, montaža nije uključena u cijenu klima uređaja već se naručuje i plaća posebno. Cjenik usluga s detaljnim opisom možete pogledati ovdje. 
 
Mogu li naručiti prethodni izvid situacije na objektu?
Da, možete naručiti dolazak montažera prije same montaže pozivom na naše kontakt telefone ili slanjem e-maila na: info@klimakoncept.hr. Ipak prije narudžbe izvida situacije na objektu predlažemo da nam pošaljete tlocrt prostora, slike i čim više informacijama a mi ćemo Vam dati besplatne savjete i odgovoriti na sva Vaša pitanja i dvojbe te poslati odgovarajuće ponude i rješenja. Ako je situacija zahtjevnija možemo se spojiti video pozivom i na taj način u 99% slučajeva možemo Vam dati informacije i prijedloge kao da smo fizički izišli na objekt. Napomena: ljeti kada je temperatura iznad 30°C ovu uslugu nije moguće naručiti jer su montažeri prezauzeti montažama pa nema slobodnih termina. 
 
Koju uslugu trebam naručiti i kako ću znati hoće li biti dodatnih radova na montaži i dodatnih troškova?
Ako imate staru klimu koju treba demontirati naručite demontažu stare klime. Cijena ovisi o snazi klime: CJENIK DEMONTAŽE KLIMA UREĐAJA.
Zatim naručite STANDARDNU MONTAŽU jer preporučujemo ukloniti stare bakrene cijevi zbog mogućih problema kao što strano tijelo ili vlaga/voda u cijevima, sužen protok i dr. te za novu klimu ugraditi nove cijevi koje su ključne za rad nove klime. Problemi sa starim cijevima mogu smanjiti učinkovitost ili prouzročiti ozbiljne posljedice na novom uređaju te u tom slučaju prodavatelj i montažer neće prihvatiti odgovornost. U novogradnji gdje postoje instalacije za klima uređaj ili kada su instalacije od stare klime postavljene u zidu i ne mogu se mijenjati, naručite MONTAŽU NA POSTAVLJENE INSTALACIJE. U tom slučaju prema procjeni montažera može biti dodatnih radova, kao propuhivanje i/ili prilagodba instalacija prema novoj klimi što se dodatno naplaćuje u dogovoru s montažerom. Cjenik ostalih dodatnih radova koji se posebno naplaćuju. 
 
Napravili ste narudžbu ali niste dobili potvrdu narudžbe na email.
Ako ste izvršili narudžbu, a niste dobili mail potvrde, molimo Vas da provjerite unesenu email adresu. Moguće je da je upisana email adresa pogrešna ili narudžba nije potvrđena i dovršena. Svakako nam se javite na mail: webshop@klimakoncept.hr i pomoći ćemo Vam oko Vaše narudžbe.

Naručeno je više artikala, a stigao mi je samo jedan. Što se događa?
Kako bi se osigurala što brža dostava, isporuka narudžbi s više artikala vrši se direktno iz trgovine ili skladišta u kojem je artikl na stanju. Zato je u pojedinim situacijama moguće da naručeni artikli na isporuku idu s više različitih lokacija - u tim slučajevima možete očekivati isporuku u više paketa. Za ovakav način isporuke ne snosite nikakve dodatne troškove dostave. Ako se dogodi takva situacija preporučamo Vam da pričekate nekoliko dana da stignu i ostali paketi.
 
Trebam li pregledati uređaj prilikom preuzimanja i kako reklamirati fizičko oštećenje?
Prilikom preuzimanja pošiljke, molimo Vas da pošiljku pregledate s vanjskih strana i provjerite da nema fizičkih oštećenja na proizvodu ili ambalaži.
Naručenu robu preuzmite isključivo ako je pošiljka neoštećena, a ako zamijetite oštećenje, odbijte preuzeti pošiljku.
Ako ipak želite preuzeti takav uređaj obavezno od kurira zatražite zapisnik o oštećenju s opisom oštećenja kojeg Vam kurir treba potpisati i koji je temelj za obeštećenje.
 
Potpis na primitku pošiljke znači da Kupac pregledom pošiljke bez otvaranja i vađenja iz ambalaže nije uočio nikakva oštećenja niti nedostatke na preuzetom proizvodu te da model i količina odgovaraju proizvodu sa narudžbe.

Nakon preuzimanja pošiljke raspakirajte i detaljno pregledajte proizvod. Ako zamijetite oštećenje, odmah ili najkasnije u roku do 24 sata po primitku pošiljke pošaljite nam fotografije oštećenja i NEOŠTEĆENE AMBALAŽE na mail: webshop@klimakoncept.hr
Reklamacije za fizička oštećenja izvan roka, bez fotografija oštećenja i neoštećene ambalaže ili zapisnika o oštećenju s potpisom dostavljača NE UVAŽAVAMO.
Naknadne reklamacije za bilo kakva fizička oštećenja nećemo uvažiti. Isto je navedeno i u svakoj narudžbi koju kupac neposredno nakon narudžbe primi na mail.

Stigao mi je proizvod na adresu, ali ne i račun. Što se događa?
Račun ćete dobiti u digitalnom obliku putem email-a kojeg ste naveli na narudžbi.
 
Naručio sam i montažu, tko montira i u kojem roku i da li će me montažer kontaktirati?
Ovlaštenu montažu vršimo na području cijele Hrvatske osim na otocima na koje ne vozi trajekt. Kada uz uređaj platite ili zatražite ovlaštenu montažu, Vaše podatke s narudžbe šaljemo našem partneru, ovlaštenom montažeru s Vašeg područja koji će Vas kontaktirati radi dogovora termina montaže. Ukoliko Vas montažer ne kontaktira 3 dana nakon primitka uređaja svakako kontaktirajte Klima koncept, a mi ćemo provjeriti razlog i sve ubrzati da se montira u roku.
Montaža se trenutno odrađuje u roku 5 do 10 radnih dana od plaćanja klima uređaja. Na otocima maksimalno do 15 radnih dana.
 
Mogu li vratiti ili zamijeniti krivo naručeni uređaj?
Da, možete u roku do 14 dana od datuma primitka proizvoda vratiti kupljeni uređaj na način kako je to navedeno na na slijedećoj poveznici: POVRAT NARUČENE ROBE
Ako naručeni uređaj vračate iz razloga jer Vam ne odgovara i želite ga zamijeniti za drugi odgovarajući uređaj molimo Vas da nam na mail: webshop@klimakoncept.hr pošaljete upit sa modelom koji trebate i sa slikama uređaja kojeg ste ste dobili. Kada je god to moguće napravit ćemo zamjenu. U tom slučaju trošak vraćanja neodgovarajućeg uređaja i dostavu novog uređaja plaća kupac.

Koja je procedura u slučaju reklamacije/kvara?
Ukoliko reklamirate tehnički kvar na ugrađenom uređaju, na slijedećoj poveznici pogledajte postupak i popis dokumenata koje nam trebate poslati za pokretanje reklamacijskog postupka i popravka uređaja: POSTUPAK U SLUĆAJU KVARA NA UREĐAJU
 
Jesu su cijene u fizičkoj trgovini iste kao na web shopu? ​​​​​​
Cijene na webu nisu nužno iste kao cijene u fizičkoj trgovini. Web shop može imati popuste namijenjene isključivo web kupcima.
 
 

Ostale informacije pogledajte na slijedećim poveznicama:
 
 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više