TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2021.

Savjeti i preporuke iz 25 godišnjeg iskustva u prodaji i montaži klima uređaja.

 
 
 
Ovo su trenutno najprodavaniji i Best Buy klima uređaji optimizirani za grijanje te ujedno i naša preporuka povoljnijih uređaja za primarno grijanje u priobalju i na kontinentu:

3. HAIER FLEXIS - senzor pokreta, grijanje do -20°C

4. AZURI SUPRA - grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -22°C

5. HISENSE ENERGY - grijanje do -20°C

 A ovo je naš izbor TOP 5  japanskih/najprodavanijih klima uređaja za grijanje u 2021. godini:
To su japanski klima uređaji više klase i nešto skuplji od uređaja iz gornjeg popisa. Oni omogućavaju tiši rad, još manju potrošnju struje, precizniju regulaciju temperature u prostoru i naravno japansku finoću i kvalitetu.

1. MITSUBISHI ELECTRIC - SUPER INVERTER
2. DAIKIN - COMFORA
3. TOSHIBA - SHORAI EDGE
 
U popisu su sve raspoložive snage navedenih serija. Birajte snagu koja odgovara vašem prostoru, cca. 1kW na 10m2 prostora.
 
 

Slijedi poučan i koristan tekst o grijanju klima uređajima koji će Vam pomoći pronaći optimalnu klimu za grijanje vašeg prostora. 
 

 

 


Iz gornje usporedbe troškova grijanja možete vidjeti kako je grijanje klimom najpovoljniji način grijanja.
Tehnologija klima uređaja je napredovala pa se klimom može kvalitetno grijati na vrlo niskim vanjskim temperaturama do -25°C. Ipak, nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za grijanje prostora naprosto iz razloga što postoji puno uvjeta i parametara koji utječu na konačni izbor.
 
Pokušati ćemo Vam u nekoliko rečenica pojasniti na što treba paziti pri odabiru novog klima uređaja kako bi donijeli ispravnu odluku da bi sa zadovoljstvom koristili i uživali u komforu koji će Vam pružiti uz najmanji mogući trošak.
 
Naravno da je najbolje kupiti klima uređaj vrhunskog proizvođača iz visoke klase koji će osigurati najbolje grijanje i maksimalan komfor a što je ujedno i najskuplje rješenje koje se možda ne uklapa u planirani budžet. Ipak unazad nekoliko godina na tržištu su se pojavili povoljniji klima uređaji optimizirani za grijanje koji su vrlo dobra zamjena za skupe japanske klima uređaje.
 
Obzirom na činjenicu da prosječan kupac nastoji uz čim manji trošak kupiti najbolji mogući klima uređaj nastojat ćemo Vam u par crta prenijeti naše 20-godišnje iskustvo i olakšati odabir.


 

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača i modela pa se kupcu sa prosječnim poznavanjem klima uređaja teško snaći i izabrati odgovarajući klima uređaj za grijanje.
Najbolji i najpouzdaniji su klima uređaji japanskih proizvođača: Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, FujitsuPanasonic i Hitachi.
Svi navedeni proizvođači u svojoj gami proizvoda imaju nekoliko klasa: ulazna i najpovoljnija klasa koja je odlična za hlađenje i dogrijavanje prostora, ali uglavnom ne daju očekivani učinak i komfor u grijanju kad su vanjske temperature znatno ispod nule.

 


Krenimo od ulaznih klasa odnosno serija renomiranih japanskih proizvođača:

Serija SENSIRA od proizvođača Daikin
Serija SEIYA od priozvođača Toshiba
Serija STANDARDNI INVERTER od proizvođača Panasonic
Serija DODAI 2 INVERTER od proizvođača Hitachi

 


Gore navedeni klima uređaji iz ulazne klase japanskih proizvođača su odlični za hlađenje i za grijanje u priobalju gdje se zimi vanjska temperatura zraka rijetko spušta ispod -5°C. Za ozbiljnije grijanje u zahtjevnijim uvjetima ipak treba razmatrati skuplje i bolje klima uređaje kako ne bi pri prvom pravom grijanju uslijedilo razočarenje. 

 


 

 


Slijedi srednja klasa koja je po našem uvjerenju temeljeno na 20 godina iskustva najbolji izbor za grijanje imajući u vidu odnos učinka, cijene i kvalitete.
To su redom klima uređaji japanskih proizvođača koji se diče visokom energetskom učinkovitošću, kvalitetom izrade, trajnošću, dodatnim opcijama, i naravno vrhunskim grijanjem sve do 15 stupnjeva ispod nule.
 
Za grijanje prostora pri vanjskim temperaturama ispod nule potreban je kvalitetan klima uređaj koji će držati kapacitet pri nižim temperaturama.

Kvalitetnije klime za grijanje pri nižim temperaturama bolje drže kapacitet pa će tako niže preporučeni klima uređaji pri vanjskoj temperaturu od 0 stupnjeva davati oko 90% nazivne snage u grijanju, kako se vanjska temperatura spušta tako se i kapacitet klima uređaja smanjuje pa će niže navedeni uređaji pri vanjskoj temperaturi od 5 stupnjeva ispod nule raditi sa 80% nazivnog kapaciteta a na 10 stupnjeva ispod nule će davati oko 70% nazivnog kapaciteta dok će na 15 stupnjeva ispod nule davati oko 60% nazivnog kapaciteta.  
 
Iz navedenog je vidljivo da se nazivni kapacitet klima uređaja smanjuje kad je vanjska temperatura niža a u tim situacijama je i gubitak topline iz prostora veći pa nam prema tome treba dodatna snaga grijanja. Ukoliko ne kupite kvalitetan klima uređaj ne možete niti očekivati kvalitetno grijanje u najhladnijem periodu.

Zbog toga kupci koji nisu upućeni drže da klima uređaj ne može kvalitetno grijati prostor a takvi navodi proizlaze iz neznanja odnosno iskustva samo sa najjeftinijim klima uređajima koji nisu niti namijenjeni za grijanje prostora pri vanjskim temperaturama ispod nule.

 
Ne treba izostaviti još jedan ključni faktor, a to je vlaga u vanjskom zraku koja uvelike smanjuje učinkovitost klima uređaja u grijanju. Kad klima uređaj grije a temperatura vanjskog zraka je između nule i 15 stupnjeva, pri visokom vlažnošću zraka iznad 70%, izmjenjivač na vanjskoj jedinici se zamrzava a led stvara izolaciju između lamela izmjenjivača i zraka, time se znatno umanjuje kapacitet klima uređaja. Što je led na izmjenjivaču deblji a time i izolacija prema vanjskom zraku veća kapacitet odnosno učinkovitost klima uređaja je manja.
 
Da bi se klima automatski oslobodila tog leda/izolatora kod starih ON/OFF klima uređaja dolazilo je do prekida grijanja na 5 do 10 minuta, ugasila bi se unutarnja jedinica a klima bi zagrijala vanjsku jedinicu i otopila led, zatim bi se nastavilo grijanje prostora, to bi se kod jeftinijih klima uređaja znalo događati 3 do 5 puta u jednom satu pa takav klima uređaj nije bio upotrebljiv u grijanju kad je relativna vlažnost vanjskog zraka bila veća od 70% a zahtjev za grijanjem prostora velik.

 
Inverter klima uređaji to rade na drugačiji način:
 
obzirom na Invertersku tehnologiju koja omogućava različite brzine rada kompresora a time i varijabilnu snagu, u situacijama kad učinkovitost-snaga klima uređaja počne padati zbog stvaranja leda-izolatora na izmjenjivaču vanjske jedinice automatika Inverter klima uređaja smanji snagu kompresora i prijeđe u fazu balansa između maksimalne raspoložive snage i minimalnog stvaranja leda/izolatora na izmjenjivaču vanjske jedinice. To znači da će u takvim situacijama klima raditi sa smanjenom snagom grijanja ali neće zastajati pa će grijanje biti kontinuirano.

 


Sada dolazimo do ključnog momenta:
 
kad je visoka vlaga u vanjskom zraku i/ili niska vanjska temperatura klima uređaj daje manje raspoložive snage od nazivne. Kvalitetniji i skuplji klima uređaji u takvim situacijama rade sa snagom bliže nazivnom a gubici su manji, dok jeftiniji klima uređaji imaju veće gubitke i rade sa znatno manjom snagom od nazivne. Zbog toga je kod odabira klima uređaja za grijanje važno izabrati klima uređaj koji ima bolji kompresor i koji daje više snage u grijanju u najkritičnijim situacijama. Treba voditi računa i o snazi klima uređaja, za grijanje je uvijek dobro odabrati malo jači klima uređaj kako bi isti kompenzirao gubitke u gore navedenom situacijama.
 
Nastavno na sve navedeno dajemo vam prijedlog za kupovinu klima uređaja koji će sigurno opravdati sva vaša očekivanja u grijanju i hlađenju i u svim dijelovima lijepe naše a uz umjerenu investiciju.

 


Ovo je naš izbor TOP 5  japanskih/najprodavanijih klima za grijanje:

1. MITSUBISHI ELECTRIC - SUPER INVERTER
2. DAIKIN - COMFORA
3. TOSHIBA - SHORAI EDGE
 
Naveli smo serije u kojima se nalaze različite snage iz iste serije tako da možete birati optimalnu snagu za svoj prostor.

Dakle, to su sve redom vrhunski klima uređaji koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe za vrhunskim i komfornim grijanjem i hlađenjem uz najnižu buku i visoku energetsku učinkovitost. Ako kupite neki od ovih klima uređaja naprosto ne možete pogriješiti.
 

Za one koji žele još veći komfor i maksimalni učinak pri vanjskoj temperaturi do -25°C preporučamo klima uređaje koji su optimizirani za grijanje. Kod takvih klima uređaja je pojačana snaga u grijanju tako da će u i u najzahtjevnijim situacijama zadovoljiti sve vaše potrebe za grijanjem prostora.
 
To što je klima uređaj deklariran za grijanje na nižim vanjskim temperaturama od -22°C do -25°C (iako kod nas tako niskih temperatura nema) osigurava bolje grijanje i manji pad kapaciteta pri niskim vanjskim temperaturama i što je možda još bitnije, manje ide u defrost a vanjskim temperaturama od 0 do 15°C a što značajno pridonosi kvaliteti grijanja i komforu.
 
Među ovim klimama postoje i klime za grijanje od manje poznatih proizvođača iz srednje klase a obzirom na ugrađeni tehnologiju i kompresor optimiziran za grijanje i unatoč nižoj cijeni možete računati na odlično grijanje s vrlo malim padom ogrjevnog učinka na niskim vanjskim temperaturama te stabilnim grijanjem u otežanim uvjetima.
 


Pogledajte našu ponudu najprodavanijih i najpovoljnijih klima uređaja koji su optimizirani za grijanje i trenutno su tehnološki najnapredniji uređaji za grijanje za kućnu upotrebu:

 
 
Ovi klima uređaji su optimizirani za grijanje, imaju bolji kompresor a neki modeli i grijač u vanjskoj jedinici koji se pali povremeno i otapa led u kadici/podnožju vanjske jedinice kako bi voda neometano otjecala te tako sprječava gomilanje leda na izmjenjivaču i bolje grijanje u najzahtjevnijim uvjetima. Klima uređaji optimizirani za grijanje bolje zadržavaju nazivni kapacitet s padom vanjske temperature i tako isporučuju više snage pri niskim vanjskim temperaturama.

 
 
Ponuda klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 


Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 

 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se