GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

 

Redovan godišnji servis klima uređaja

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Doćekajte spremno lijetnje vrućine i nemojte brinuti o prašini i alergijama koje mogu nastati kao posljedica nagomilavanja mikroorganizama na filterima klima uređaja. Kontaktirajte nas i pružiti ćemo Vam uslugu kompletnog godišnjeg servisa. Pozdravite se sa alergijama, kihanjem i zagušljivim prostorom i uživajte u efikasnijem radu Vašeg klima uređaja! U našem servisu možete dobiti dvije vrste servisa tj. veliki/generalni i mali/godišnji servis klima uređaja.
 

 

 

 

RADOVI NA UNUTARNJOJ JEDINICI


 • čišćenje i dezinfekcija maske i kućišta sa filterima zraka
 • skidanje maske unutarnje jedinice
 • čišćenje isparivača kemijskim sredstvima
 • čišćenje kade kondenzata
 • čišćenje kanalica isparivača-2 kom
 • čišćenje odvodnog crijeva kondezata propuhavanjem i vodom
 • čišćenje turbine
 • ispiranje vodom- nanošenje zaštitnog mirisnog baktericidnog premaza za dezinfekciju
 • mjerenje temperature usisa i ispuha
 • kontrola elektromehaničkih sklopova
 • kontrola plinske i elektroinstalacije
 • po potrebi ulaganje tableta u kadu kondezata
 


RADOVI NA VANJSKOJ JEDINICI


 • mjerenje radnih parametara, radnog pritiska-tlakova plina
 • kontrola rada ventilatora
 • provjera mehaničkih učvršćenja
 • ispunjavanje i ovjera radnog naloga
 • dolazak na objekt uračunat
 
 

PREDNOSTI REDOVNOG ODRŽAVANJA KLIMA UREĐAJA:

 1. GARANCIJA – mogućnost produženja do 7 godina
 2. ZDRAVLJE – smanjuje se rizik čestih prehlada, alergija, astme
 3. HIGIJENA – nema neugodnih mirisa i kapanja vode-kondezata
 4. EKONOMIČNOST – čak do 30% manja potrošnja električne energije
 5. FUNKCIONALNOST – puno veći učinak i duži vijek trajanja klima uređaja
 


Mali/godišnji servis klima uređaja se radi jednom godišnje a ponekad i dva puta što zavisi od toga koliko se koristi i kakva je mikro-klima na toj lokaciji. To su najčešće manji poslovni prostori tipa frizerski saloni, trgovine, mesnice, pekare, saloni ljepote, stomatološke ordinacija, ljekarne i slično.
 
Najčešće se servis vrši u proljeće ili u jesen. Takav servis traje od 30 do 45 minuta i podrazumjeva provjeru temperature usisa i ispuha na unutarnjoj jedinici, tlaka plina u ciklusu hlađenja i u ciklusu grijanja.
 
Ovo je vrlo važan dio servisa i tek ako su parametri normalni može se pristupiti čišćenju klima uređaja. Veliki broj servisera ne uradi ovaj test na adekvatan način što ostavlja mogućnost da kasnije dođe do većeg kvara. Ukoliko parametri nisu u redu mora se dijagnosticirati vrsta i obim neispravnosti tj. kvar klima uređaja. U tom slučaju nema svrhe raditi čišćenje i dezinfekciju uređaja dok se ne otkloni kvar. Zatim se uređaj dopunjuje plinom ukoliko je to potrebno.
 
Ukoliko fali više plina (što se utvrđuje pri kontroli pritiska) onda je jasno da se radi o neispravnosti klima uređaja, odnosno da spojevi nisu dobro povezani ili postoji začepljenje unutar sistema ili su ventili neispravni i tome slično. Ako uređaj radi normalno može se pristupiti čišćenju klima uređaja.
 
Najprije se skida poklopac maske unutarnje jedinice i vade filteri a zatim se skida i maska tj. panel unutarnje jedinice. Sve se pere i dezinficira profesionalnim sredstvima, a zatim ispire vodom. Zatim se čiste lamele izmjenjivača na unutarnjoj jedinici sa odmaščivaćem i četkom, mehanički jer se prljavština skuplja na površini lamela izmjenjivača. Sve se ispire vodom čime se ujedno provjerava protočnost odvoda kondenzata na iz unutarnje jedinice. Zatim se izmjenjivač dezinficira dezinfekcijskim sredstvom.
 
Nakon toga se unutarnja jedinica sklapa. Time je ovaj postupak završen i ostaje samo da se klijentima daju potrebna uputstva i sugestije oko načina korišćenja i održavanja klima uređaja. 
 


Veliki/generalni servis klima uređaja se radi jednom u periodu od tri do pet godina. U manjim gore navedenim poslovnim prostorima i češće. Traje od 50-90 minuta što zavisi od njegovog obima i pristupaćnosti unutarnje i vanjske jedinice. Zbog toga se njegova cijena utvrđuje na licu mjesta u određenom rasponu.Ovakav servis podrazumijeva kompletno rastavljanje unutarnje jedinice kako bi se izvadio aksijalni ventilator(turbina) koji je glavni generator grinja a kojeg korisnici klima uređaja uglavnom ne vide.
 
Izmjerene koncentracije grinja, virusa i bakterija koje je radio LG na svojim testovima su nevjerojatno visoke a njihov spektar raznovrstan. Turbina se pere i dezinficira kao i kadica za skupljanje kondenzata a ostatak unutarnje jedinice  kad je sve rastavljeno i dostupno može se potpuno očistiti od prašine pa je unutarnja jedinica „čista kao nova" i to bez pretjerivanja. Dalje, nije obavezno ali se mogu oprati pod pritiskom lamele izmjenjivača vanjske jedinice a ukoliko je vanjska jedinica izuzetno prljava ona se može demontirati i odnijeti u servis na kompletno čišćenje.
 
Ovaj postupak uvećava cijenu velikog servisa.Ovako servisiranom klima uređaju može se produžiti životni vijek i do 10 godina jer je najveći uzrok kvarova i rashodovanja klima uređaja neredovan i neadekvatan servis. Ne podcjenjujte prljavštinu na vašem klima uređaju jer će ona vrlo brzo dovesti do pregriajvanja i izgaranja kompresora. Da ne spominjemo utjecaj na vaše zdravlje ! 
 


Slike obavljanja godišnjeg servisa klima uređaja pogledajte u našoj Galeriji

Cijene godišnjeg servisa pogledajte OVDJE.

 

 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 
 


Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se