KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Savjeti i preporuke stručnjaka

 

Pitanje svih pitanja: Koji klima uređaj odabrati?

 
Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to odlučuje tek kada se zaredaju tropske vrućine. U šumi različitih proizvoda ponekad je teško odabrati onaj pravi, a ne pomaže ni to što već u startu postoji bezbroj opcija i termina: mobilna, split, multi-split, inverter, BTU, kilovati, ionizacija... U ovom vodiču donosimo najvažnije savjete za odabir idealnog klima-uređaja, premda bi se svaka klima trebala prilagoditi specifičnostima prostora koji će hladiti pa je uvijek preporučljivo pozvati stručnjaka da na licu mjesta procijeni kakav je uređaj potreban.
Ovim člankom želimo Vam prezentirati koji sve faktori utječu na odabir klime i zbog čega je mudro prepustiti izbor klima uređaja stručnjacima.
 
 
 
 

 
 
Prioritet pri odabiru odgovarajućeg klima uređaja za Vaš prostor je omjer snage i učinkovitosti. Dakle, što je taj omjer bolji - odnosno što je uređaj bolje odabran - to će Vaš prostor biti bolje rashlađen ili zagrijan uz minimalne troškove. Pri odabiru klima uređaja koji će se koristiti i za grijanje potrebno je uzeti jači uređaj (za oko 30% ) nego sto nam je potreban u hlađenju. Nekvalitetniji klima uređaji, iako se pravilno uzmu u obzir svi dolje navedeni kriteriji ne mogu kvalitetno zagrijati prostor kada je vanjska temperatura oko ili ispod nule (pritom stalno rade jer ne mogu postići zadanu temperaturu trošeći pritom i veću količinu električne energije, a zauzvrat ne nudeći nikakav učinak). Stoga pri odabiru klima uređaja koji će se koristiti i u grijanju potrebno je uzeti kvalitetniji klima uređaj po mogućnosti inverter koji rade i do - 15 C vanjske temperature trošeći pritom i do 40% manje električne energije nego standardni uređaji.

 
Potrebno je  obratiti pozornost i na potrošnju klima uređaja tj. na razvrstavanje prema energetskoj učinkovitosti tkz. SEER i SCOP.
 
 

 
 

VRSTE UREĐAJA

Mobilni klima-uređaji su praktični zbog činjenice da ne zahtijevaju montažu i k tome ih se može seliti iz prostorije u prostoriju. U pravilu nisu osobito skupi, niže su energetske klase (troše više električne energije) a rashladni učinak im je najčešće 2,5 ili 3,5 kW, što je dovoljno za oko 20 do 30 četvornih metara prostora. Nedostatak im je to što je nužno osigurati odvod toplog zraka, što opet znači bušenje zida (opcija izbacivanja crijeva kroz prozor nije osobito učinkovita). Osim toga, prilično su bučne a ako je cijev za otpadnu toplinu duža od 1m dolazi do znatnog pada kapaciteta i u tom slučaju korisnik neće biti zadovoljan.

Split klime su najčešće korišteni tip uređaja, a zovu se tako (split: odvojeno) jer se sastoje od dvaju odvojenih jedinica - vanjske i unutarnje. Međusobno su spojene plinskim i električnim instalacijama, a vanjska služi odvođenju topline iz prostora. Često imaju opciju grijanja prostora i uglavnom su visoke energetske učinkovitosti. Unutar split sustava postoji još jedna podjela na mono split i multi split sustav.
 
Mono split sustav sastoji se od jedne vanjske i jedne unutarnje jedinice i daleko je najprodavaniji tip klima-uređaja. Dostupni rasponi snage su između 2 i 10 kW, a najtraženija je verzija od 3,5 kW, dovoljna za rashlađivanje prostora od oko 35 kvadratnih metara. Postoje dvije izvedbe ovoga sustava - fix speed, s konstantnim radom kompresora, te inverter, koji ima promjenjiv rad kompresora. Svi kod nas dostupni klima uređaji su inverter izvedbe.
 
Multi split sustav sastoji se od dviju ili više unutarnjih jedinica te jedne vanjske jedinice, a idealan je za potrebe hlađenja više prostorija odjednom. Raspon snage im je najčešće između 4,0 i 18 kW, i svi su inverteri.
 
Klime se razlikuju i po tipu unutarnje jedinice. Najčešće su korištene zidne jedinice, ali postoje i kanalne, idealne za skrivenu ugradnju jer su kod njih vidljive samo vanjske rešetke; zatim kazetne unutarnje jedinice, koje su prikladne za ugradnju u strop, te podno-stropne jedinice koje se, jasno, ugrađuju na pod ili strop.

 

NAMJENA I OBLIK PROSTORA

Nije svejedno klimatizirate li kuću, stan, poslovni prostor, ured, kafić, restoran, ili veliku izložbenu halu. Prvo što je potrebno razmotriti je oblik objekta koji se klimatizira - npr. u stanu s mnogo soba neće biti moguće klimatizirati cijeli stan jednim uređajem već samo jednu ili eventualno dvije sobe, dok će u manjem studiju koji nema previše zidova jedan uređaj biti i više nego dovoljan.
 
Bitna je i površina stakala prozora i zidova prostora - niže prostore s manje prozora može se klimatizirati po učinu slabijim uređajem nego one visokih zidova s mnogo prozora (poput prodajno - izložbenih prostora).
 
Ukoliko je i frekvencija otvaranja vrata veća, biti će potrebno jačim uređajem smanjiti vrijeme ponovnog hlađenja prostora nakon zatvaranja vrata.
Svaki čovjek u prostoriji isijava određenu toplinu (tijelo, disanje). Poslovne prostore s mnogo zaposlenih biti će potrebno klimatizirati jačim uređajem.
 
Na koncu, u obzir se uzimaju i objekti koji isijavaju toplinsku energiju (žarulje, vitrine, računala, strojevi, televizori...) a nalaze se u prostoriji koju se namjerava klimatizirati.

 

VELIČINA / SNAGA KLIMA UREĐAJA

Nakon odabira vrste i tipa jedinice, najvažnija značajka klima-uređaja jest njezina veličina, odnosno snaga. Preslabi uređaj neće moći učinkovito rashlađivati prostoriju, dok će preveliki imati učestale intervale paljenja i gašenja, čime će bespotrebno rasipati energiju. Pri kupnji klima-uređaja za prosječno kućanstvo, raspon snage koji se najčešće uzima je između 2,5 i 5 kW, pri čemu je najčešća snaga od 3,5 kW. Početno pravilo je sljedeće: kvadraturu prostora u koji će uređaj biti ugrađen treba podijeliti sa 10, čime se dobiva broj potrebnih kilovata. No, na to utječe niz faktora koji mogu povećati potrebu za snagom: orijentacija prostora, posebice ako je okrenut prema jugu; kvaliteta izolacije; namjena prostora (primjerice, je li riječ o kuhinji); broj električnih uređaja u prostoriji; broj osoba koje će tu boraviti; broj i kvaliteta prozora...
 
Snaga uređaja ponekad se izražava i u staroj jedinici BTU/h (British Thermal Unit), koja označava energiju nužnu da se jedna funta vode zagrije za jedan stupanj Fahrenheita. Jedan kilovat jednak je 3412.1416 BTU/hr. BTU/hr može se vidjeti u šiframa kojima proizvođači označavaju svoje uređaje, jer će najčešće oni od 3,5 kW negdje u nazivu imati brojku 12, oni od 4,2 kW 15 i tako dalje. Uvijek je preporučljivo birati uređaje višeg energetskoga razreda, minimalno A, a po mogućnosti A+++.

 

KLIMATSKA ZONA

Živite li u unutrašnjosti gdje su zimske temperature dosta niže nego na moru za grijanje će vam trebati klima uređaj koji radi na nižim vanjskim temperaturama (inverter ili kvalitetniji klasični klima uređaj). Za hlađenje ne bi trebalo biti problema. Živite li na moru, vlažnost zraka je veća nego na kopnu. U prostorima blizu većih vodenih površina biti će potrebno u obzir uzeti prosječnu količinu vodene pare u zraku tijekom godine. Tako npr. mobilni uređaji koji imaju volumen posude za kondenzat od oko 5 litara nisu najpogodnije rješenje za primorske krajeve, pošto će se morati češće prazniti.
 
Kod montaže treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, probat ćemo Vas upoznati sa nekim osnovnim pravilima koja treba poštivati.
 
Pozicija unutarnje jedinice mora biti takva da ne puše u onaj dio prostora u kojem se ljudi najduže zadržavaju.
 
Niti unutarnja, niti vanjska jedinica ne smiju biti u ograničenom prostoru, koji bi im ometao ispuhivanje. Za unutarnju jedinicu nije dobro da je u nekom uskom hodniku, nasuprot drugog zida, odmah iznad nekakvoga ormara ili police a zbog odbijanja zraka na ambijentalni senzor šro rezultira nepravilnim radom klima uređaja koji uglavnom neće zadovoljiti. Vanjska jedinica jednostavno mora biti vani, a ne u potkrovlju, garaži ili slično.
 
Udaljenost između jedne i druge jedinice treba biti čim manja, zbog potencijalnih gubitaka i opterećivanja uređaja.
 
Treba razmišljati o odvodu kondenzata kojeg proizvodi unutarnja jedinica, kad se hladimo, odnosno vanjska jedinica kad se grijemo. S obzirom da klime uobičajeno nemaju ugrađenu pumpicu za vodu, od dna klime mora biti provučena cijev kojom se rješavamo kondenzata. Ta cijev mora imati konstantan pad, bez i jednog dijela koji bi predstavljao sifon u kojem bi se zadržavala voda.

 

INVERTER ILI FIX SPEED

Sljedeća bitna razdjelnica jesu inverterske i fix speed klime. Inverterska tehnologija je tehnologija nove generacije, kod koje se brzina kompresora prilagođava potrebama, odnosno, u početku hlađenja radi snagom i do 140 posto, a kako se približava željenoj temperaturi, smanjuje snagu. Time se uštedi i do 40 posto energije u odnosu na neinverterske modele. Osim toga, mnogo su tiše i ugodnije u prostoru jer daju ujednačeniju temeperaturu, bez velikih amplituda. Fix speed klime, s druge strane, imaju samo jedan način rada kompresora - punom snagom ili nikako - što znači mnogo veće temperaturne amplitude. Naravno, sve to znači da su inverteri skuplji, ali na duge staze isplativi ako je riječ o klima-uređaju koji će raditi veći dio dana.
 
Dodatna prednost invertera jest u tome što se njima može i grijati i kada su vanjske temperature niže, neke podnose i do -15 stupnjeva Celzija.

 
FUNKCIJE
Uz hlađenje, odnosno grijanje i filtraciju prostora, mnoge klime imaju i dodatne funkcije. Postoje tako filteri protiv nečistoće koji pročišćavaju zrak od peludi i prašine, zatim elektrostatski filteri koji čiste zrak od sitnih čestica ili dima, filteri za osvježavanje prostorija...
 
Pojedine klime imaju ionizatore koji neutraliziraju negativne utjecaje magnetskog i električnog zračenja, a istovremeno pročišćavaju zrak. Većina klima ima opciju odvlaživanja prostora te mogućnost vremenskog programiranja paljenja i gašenja. One najskuplje klime opremljene su i Wi-Fi upravljanjem sa udaljene lokacije putem smart fona ili računala te i-see senzorom i senzorom prisutnosti koji prati kretanje osoba u prostoru te u slučaju da u klimatiziranom prostoru nema ljudi klima smanjuje snagu te se ponovo vraća u prethodno podešeni režim kad korisnik ponovo uđe u prostoriju, također sustav laserom mjeri temperaturu na preko 1000 različitih točaka u prostoru i automatski ujednačava temperaturu u cijelom prostoru, u hlađenju izbjegava ljude u prostoru a u grijanju ih prati i tako štedi energiju jer nije potrebno zagrijavati cijeli prostor na zadanu temperaturu.

 

MONTAŽA I KORIŠTENJE

Montaža klima - uređaja u prosjeku košta 1.000 do 1.200 kuna plus PDV, što se često povećava ako je udaljenost između unutarnje i vanjske jedinice veća od tri metra, ako je vanjska jedinica na većoj visini i tako dalje.
 
Mjesto montaže trebalo bi odabrati u suradnji sa stručnjakom kako bi se postigla maksimalna učinkovitost uređaja. Trebao bi stajati u neutralnom kutu prostorije, odakle će učinak od strujanja zraka biti najveći, ali neće puhati ravno u dio prostorije gdje se najviše boravi. Razlika u vanjskoj i unutarnjoj temperaturi ne bi smjela biti prevelika, maksimalna preporučena razlika je 6 stupnjeva Celzija. Veće razlike mogu dovesti do zdravstvenih poteškoća, a svaki stupanj znači razliku od 10 posto u potrošnji električne energije.
 
Klima-uređaje važno je redovito servisirati prije svake sezone hlađenja, a filtere je nužno čistiti svakih mjesec dana.

 
BRANDOVI
Kod odabira marke klima-uređaja postoji jasna hijerarhija, kod koje u vrhu stoje - Japanci. Dakle, najkvalitetnije klime na današnjem tržištu su Mitsubishi electric, Daikin, Toshiba i Fujitsu. U rangu ispod njih su korejske i kineske klime GREE, Hyundai, Samsung, Midea, Haier i LG, a na dnu poželjnosti su kineske klime kao što su Vivax, Quadro i slične. Naravno, cijena igra veliku ulogu, jer i kod klima vrijedi pravilo o parama i muzici...
 
 
 
 
 
 
  

 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:ŽELIM DIZALICU TOPLINE - KAKO U REALIZACIJU?


TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2022. GODINI


TOP 5 VRHUNSKIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE


TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA


10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA


SAVJETI ZA POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA


NAJJEFTINIJE GRIJANJE - GRIJANJE NA KLIMU


TOP 5 NAJBOLJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE


KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE


MONO ILI MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ - KOJI KUPITI I UGRADITI?


KAKO POBOLJŠATI UČINKOVITOST KLIMA UREĐAJA I PRODULJITI VIJEK RADA KLIME?


KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?


KAKO ZNATI DA U VAŠEM KLIMA UREĐAJU NEDOSTAJE PLINA?


5 PREDNOSTI KORIŠTENJA KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE DOMA


PREDNOSTI I MANE PODNOG-PARAPETNOG KLIMA UREĐAJA U ODNOSU NA ZIDNI


MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA UŠTEDU ELEKTRIČNE ENERGIJE


KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINICP RADA I NAČIN UGRADNJE


SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR


DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?


SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA


ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA


SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA


NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI


GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ - Vrijedne informacije za kupovinu i montažu klima uređaja


VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA


KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?


STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA


ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?


JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI


10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!


ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE


NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI


WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE


EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI


GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM


KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba! - Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


INVERTER KLIMA UREĐAJI - što je Inverter, zašto inverter, koje su prednosti Inverter klima uređaja


NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA


SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI O PODNOM GRIJANJU!


NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA


NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA


PREDNOSTI I MANE FREONA R32 U ODNOSU NA R410A


SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE - GRIJANJE NA KLIMU?


KLIMATIZACIJA - Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora


KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?


MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?


POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad! - Vječna dilema - pogledajte savjete stručnjaka


PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA


DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE - Kompletna rješenja za stambene i poslovne prostore


VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I PUŠTANJE U POGON


DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - Veliki vodič za usporedbu sustava grijanja!


DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA


ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!


REKUPERATORI ZRAKA - Izmjena zraka bez gubitka energije


PROČISTAČI ZRAKAPogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:ŠTO JE KLIMA UREĐAJ?


PRINCIP RADA KLIMA UREĐAJA


ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?


GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?


KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE


TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA


ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA


MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ


MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ


ZIDNI KLIMA UREĐAJI


PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI


PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI


KAZETNI KLIMA UREĐAJI


KANALNI KLIMA UREĐAJI


KLIMA UREĐAJI BEZ VANJSKE JEDINICE


ZRAČNE ZAVJESE


ODVLAŽIVAČI ZRAKA


PRIJENOSNI KLIMA UREĐAJI - PREDNOSTI I NEDOSTACI MOBILNE KLIME


POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?


VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA


MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!


ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?


TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI


UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA


DIZALICA TOPLINE


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!


POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ


MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE


DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA


POPRAVAK KLIMA UREĐAJA


GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA


PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA


SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVAVašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se