VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA

VODIČ - SAVJETI ZA KUPNJU KLIMA UREĐAJA
 
 
Cijenjeni kupci,

Par riječi iz 20 godišnjeg iskustva u namjeri da Vam pomognemo oko izbora odgovarajućeg klima uređaja.
Klima uređaj se ne kupuje svaki dan a većina kupaca nema potrebna znanja iz područja klimatizacije pa odabir klima uređaja nije jednostavan.

Pa krenimo od samog početka,
osnovna namjera je da klimatiziramo željeni prostor i već tu se otvara niz pitanja, što je sve potrebno znati i poduzeti prije kupovine i montaže klima uređaja da bi u potpunosti bili zadovoljni investicijom i radom klima:

 • kojeg proizvođača odabrati ?
 • koju snagu ?
 • koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ?
 • koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad klima uređaja i komfor ?
 • koju energetsku klasu odabrati ?
 • kako klima uređaj radi u hlađenju i na kojoj najnižoj vanjskoj temperaturi radu u grijanju ?
 • koje filtere ima i da li su mi bitni ?
 • da li mi treba ionizator i što time dobivam ?
 • da li mi je neophodno Wi-Fi upravljane sa udaljene lokacije?
 • koje funkcije i opcije ima na daljinskom upravljaču i što mi je sve potrebno ?
 • koliko traje tvorničko jamstvo ?
 • što je produženo jamstvo i koliko traje ?
 • tko će mi montirati klima uređaj ?
 • da li montažer odgovara za klima uređaj i uslugu za vrijeme jamstvenog roka ?
 • na koju poziciju postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu, da li je izvedivo i da li je to optimalna pozicija ?
 • itd.
 
 
Na raznim internetskim stranicama, web shopovima i katalozima možete pronaći sve tehničke podatke klima uređaja koje razmatrate kao i kod nas na download stranicama, ipak iz takvih izvora nećete pronaći podatke iz prakse, kako se određeni klima uređaj ponaša u praksi i u radnim situacijama i vanjskim temperaturama i uvjetima a isto tako nećete naći usporedne podatke različitih klima uređaja raznih proizvođača a iste snage, odnosno kako se ponašaju u praksi u određenim situacijama i uvjetima i koji je klima uređaj za vas najbolji.
Takve informacije isključivo možete dobiti od specijaliziranih trgovaca klima uređaja i od iskusnih montažera pa se u praksi pokazalo da je takva informacija ključna za odluku kupca koji će klima uređaj kupiti.
U tom će slučaju trgovac jamčiti za preporučeni klima uređaj i voditi računa da njegov kupac bude zadovoljan.
Dakle, preporuka je kupovati klima uređaje u specijaliziranim trgovinama klima uređaja gdje možete dobiti sve informacije o određenom klima uređaju iz prakse i kako će se taj klima uređaj ponašati u vašem prostoru i prije nego se montira.
 

Slijede podaci iz našeg dugogodišnjeg iskustva u ovlaštenoj prodaji, montaži i servisu klima uređaja većine klima uređaja koji se mogu pronaći i kupiti i Hrvatskoj
 
Naravno da je najbolje kupiti skupi klima uređaj i time osigurati kvalitet, tišinu rada, energetsku učinkovitost i komfor, međutim to većini kupaca nije opcija jer je takav klima uređaj skup i prelazi planirani budžet.
 
Postavlja se logično pitanje, da li kupiti najjeftiniji klima uređaj i time zadovoljiti osnovnu namjeru, klimatizirati prostor ili razmišljati i o drugim detaljima za vrhunsko zadovoljstvo i maksimalni komfor.
 

Ako pogledamo ponudu na internetu odnosno Web Shopovima ili fizičkim trgovinama uočit ćemo velike razlike u cijenama raznih klima uređaja iste snage te se već tu postavlja pitanje, u čemu je bitna razlika ?

 
Klima uređaji Japanskih proizvođača: MITSUBISHI ELECTRICDAIKINTOSHIBAFUJITSU i PANASONIC su najkvalitetniji i najskuplji, zatim slijede klima uređaji proizvođača koji spadaju u srednju klasu: GREE, SAMSUNG, LG, MIDEA, HAIER i SINCLAIR, HYUNDAI i na kraju jeftiniji klima uređaji Kinsekih priozvođača: KOREL, AZURI, MAXON, TCL,  QUADRO, VIVAX, FUJIAIR, TERMA i mnogi drugi.
 
Klima uređaji svih navedenih priozvođača u Vrhunskoj i srednjoj klasi imaju 3 do 5 serija koje su različite po cijeni, kvaliteti, mogućnostima , energetskoj učinkovitosti, razini buke i kvaliteti hlađenja i grijanja u određenim uvjetima.
 
Da Vam bolje približimo različite serije unutar jednog proizvođača za primjer ćemo uzeti Mitsubishi electric.
 
 
 

Mitsubishi electric početna/ulazna serija STANDARD INVERTER oznake HJ je planetarno poznt klima uređaj prihvatljive cijene i solidnih tehničkih karakteristika koji će odgovarati manje zahtjevnim kupcima te svojom stabilnošću i pouzdanošću zadovoljiti osnovu namjenu. Klima uređaji serij HJ se u praksi ne kvare i odlične rezultate postižu u hlađenju na svim područjima te u grijanju u priobalju gdje se zimske temperature ne spuštaju ispod -5 stupnjeva. U praksi su dovoljno tihi da njihov rad ne smeta a rad vanjske jedinice neče čuti susjed niti vlasnik ako su vrata zatvorena, ipak za spavaće sobe postoje i bolje, tiše klime iz bolje/skuplje serije.

 

Ovo su klima uređaji koje je Mitsubishi electric plasirao na tržište prije 10-ak godina u namjri da dobije kupce sa manjim buđetom koji su kupovali klime srednje klase jer je u to vrijeme osnovni model Mitsubishi electric bio skup ali i kvalitetan (to je sada serija SF, ispred koje postoje 3 jeftinije serije).

 
 

Slijedeća serija Mitsubishi electric STANDARD INVERTER + oznake DM je unaprijeđeni model poćetne serije HJ koji ima gotovo identični izgled unutarnje i vanjske jedinice s time da je za jedan plus energetski učinkovitiji i ima opciju WiFi upravljanja ako se posebno kupi i ugradi WiFi adapter, sve ostalo vrijedi kao za ulaznu seriju HJ

 
 
 

Slijedeća serija Proizvođača Mitsubishi electric je serija ACCEPT INVERTER oznake WN je novi model koji je proizveden i u trgovine došao 2017 godine a odlikuje ga bolja energetska učinkovitost A++ i rad u grijanju na vanjskoj temperatuti do -15 stupnjeva.
 

Prilagođen je za upravljanje sa udaljene lokacije putem WiFI adaptera kojeg treba posebno kupiti i ugraditi.

 
 
 

Zatim na red dolazi planetarno popularna i proslavljena serija SUPER INVERTER oznake SF a koja je uistinu vrijedna pažnje pa ćemo ovoj seriji pokloniti više pažnje. Ovo je serija sa kojom se ne može pogriješiti jer se najviše cijeni i prodaje na svijetskoj razini te će zadovoljiti potrebe i najzahtijevnijih kupaca.

 
Osim kvalitetnog hlađenja i grijanja sve do -15 stupnjeva vanjske temperature, vrlo tihog rada unutarnje i vanjske jedinice, odlično prihvaćenog dizajna, mogučnosti ugradnje WiFi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije i ovlašteni montažeri ga vole jer je odlićno i robustno konstruiran te ga je zadovoljstvo i montitati. Ovaj uređaj će kupcu osigtrati najbolji odnos uloženo/dobiveno i to na svim odručjima u RH. Njegova jedinstvena konstrukcija i dizajn te dupli usmjerivač zraka, jedan postavljen vertikalno a drugi horizontalno osiguravaju nesmetani ispuh čak i u slućaju kada se unutarnja jedinica nalazi poviše sjedeće garniture.

 
Klima ima pripremu za WiFI adapter za upravljanje sa udaljene lokacije a koji je potrebno posebno kupiti ugraditi.

 
Mitsubishi electric SUPER INVERTER oznake SF svakako preporučujemo svim kupcima koji žele vrhunski klima uređaj po prihvatljivoj cijeni.

 
Za ovaj klima uređaj se zaista isplati izdvojiti koju kunu više posebno ako je to za klimatizaciju prostora u kojem Vi boravite jer će Vam ovaj klima uređaj za razliku od nešto povoljnijih zbilja osigurati puno bolju klimatizaciju i komfor.
 
Ovaj uređaj je na tržištu od 2013. godine pa Vam iz iskustva možemo reći da je vrlo pouzdan i ako montira kvalitetno i po pravilu struke nećete imati primjedbe. NAŠA PREPORUKA !!
 
 
 
 

Slijedeća serija proizvođača Mitsubishi electric je KIRIGAMINE ZEN serija oznake EF


Ovo je dizajnerski model pametne klime sa senzorom prisutnosti a unutarnja jedinica je dostupna u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji.
 
Unutarnja jedinica se savršeno uklapa u moderne interijere a vrhunska energetska učinkovitost A+++, vrlo tihi rad i ugrađeni senzor prisutnosti dokazuje da je to klima uređaj najviše klase te će sa njim biti zadovoljni i najzahtjevniji kupci kojima je sve bitno.
 

Klima ima pripremu za WiFI adapter za upravljanje sa udaljene lokacije a koji je potrebno posebno kupiti ugraditi.

 
Par riječi o senzoru prisutnosti:
 
 • Integrirani senzor prisutnosti u realnom vremenu mjeri temperaturu na svim točkama prostora te klimi daje naredbu gdje treba pojačano hladiti ili grijati da bi temperatura u svim dijelovima prostora bila ujednačena.
 • Senzor prati kretanje ljudi u prostoru te kada ni jedne osobe nema u prostoru klima smanjuje snagu ili se gasi a kada osoba uđe u prostor klima uređaj nastavlja sa radom sa prethodno postavljenim postavkama.
 • U hlađenju klima izbjegava puhati u osobe a u grijanu ih prati, te na taj način postiže dodatnu energetsku učinkovitost a time i uštedu energije i komforniji boravak u klimatiziranom prostoru.
 
 
 
 

I najbolja zidna klima kućne serije Mitsubishi electric, njihova perjanica KIRIGAMINE LUXE INVERTER serija oznake FH

 
Ovo je TOP model koji ima največu energetsku učinkovitost A+++, odlično grije na -15 stupnjeva, 4 krilca za najbolju distribuciju zraka, pripremu za WIFI adapter, senzor prisutnosti.


Klima ima pripremu za WiFI adapter za upravljanje sa udaljene lokacije a koji je potrebno posebno kupiti ugraditi.

 

Ukratko, ako želite najbolji klima uređaj na tržišt model FH će najvjerojatnije biti Vaš izbor.

 

Kao što vidite, svaki proizvođač ima više serija a u većini serija postoje klime snage od 2,5, 3,5, 4,2, 5,5, 6 i 7 kW.
Svaka serija je specifična na svoj način pa je jako važno odabrati klima uređaj iz odgovarajuće serije koji će zadovoljit zahtjeve kupca,
nadalje potrebno je odabrati i odgovarajuću snagu a to bitan faktor za osiguranje kvalitetne klimatizacije prostora.
 
 
 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja razvrstanu po snazi i površini prostora: 


Ponuda klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2

 
 
 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima !


 
 

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.
 
Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna u roku 2-4 radna dana.

Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo na širem području slijedećih gradova:
Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Dubrovnik, Osijek, Vukovar, Varaždin, Karlovac, Velika Gorica, Sisak, Šibenik, Pula, Opatija, Makarska, Imotski, Omiš, Sinj, Trilj, Rovinj, Gospić, Čakovec, Virovitica, Bjelovar, Slavonski Brod, Đakovo, Koprivnica, Ploče i Ogulin te na otocima: Brač Hvar, Šolta, Drvenik, Ugljan, Pag, Krk i Cres.
 
Ako imate potrebu za ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 504 2215, email: info@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.

Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

         
 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se