VODIČ ZA ODABIR DIZALICE TOPLINE ZA VAŠ DOM TE UPUTE I SMJERNICE ZA MONTAŽU I OVLAŠTENO PUŠTANJE U POGON

Planirate ugraditi Dizalicu topline? Sve što trebate znati o Dizalicama topline! Od ideje do realizacije!

Gradite ili renovirate Vaš stan ili kuću, želite dugoročno riješiti problem grijanja i hlađenja?


U tom slučaju ste vjerojatno čuli za dizalice topline ali ne znate detaljne informacije. Na jednom mjestu ćete pronaći sve informacije koje trebate znati za realizaciju projekta kojim možete dugoročno riješiti pitanje komfora u Vašem domu.


Dizalice topline su u svijetu već nekoliko godina proizvod koji se koristi kao najmodernije i najefikasnije rješenje za grijanje i hlađenje. Kako se i u Hrvatskoj sve više približavamo svjetskim standardima komfornog boravka tako se i na našem tržištu sve više ugrađuju dizalice topline (toplinske pumpe). 


Unatoč tome kupci trebaju prave informacije od strane stručnjaka, inženjera kako bi mogli steći objektivnu sliku o tome da li im dizalice topline trebaju, da li su prava rješenja za njihove domove, te koliko sve to skupa košta. Bitno je da te informacije budu podržane stručnim tehničkim razlozima, a ne isključivo površnim prodajnim argumentima. 

DIZALICE TOPLINE – vrste i namjena

Dizalice topline zrak-voda su uređaji koji zahvaljujući naprednim tehničkim elementima koriste toplinu iz zraka te time obrađuju radni medij (voda) koji se koristi za grijanje, hlađenje i zagrijavanje potrošne tople vode. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4.


Pojednostavljeno, dizalica topline može za svaki 1 kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije pa i više, ovisno o vanjskoj temperaturi, brandu i snazi uređaja. U toj ključnoj osobini leži razlog zašto su dizalice topline najisplativiji način grijanja i hlađenja uz najvišu razinu komfora. Postoji više vrsta dizalice topline ali ćemo se u ovom tekstu baviti dizalicama topline zrak-voda, najčešćem i najraširenijem tipu dizalica koji se ugrađuje.


Postoje dvije osnovne podjele dizalica topline a to su: visoko temperaturna i nisko temperaturna, ovisno o tome do koje temperature mogu osigurati polaz radnog medija vode. Nisko temperaturne najčešće mogu zagrijati polaz vode do 60 C, dok visoko temperaturne do 80 C. Kada ugraditi nisko temperaturnu, a kada visoko temperaturnu?


Nisko temperaturne dizalice topline se ugrađuju u objekte koji imaju podno grijanje, PTV, ventilokonvektore ili nisko temperaturne radijatore. Nisko temperaturne su više energetski učinkovite te su i povoljnije, stoga u velikoj većini objekata se ugrađuju nisko temperaturne dizalice topline. Visoko temperaturne dizalice topline se ugrađuju u objekte sa visoko temperaturnim radijatorima, najčešće u sustave gdje imate postojeće radijatore, a želite zamijeniti postojeći visoko temperaturni izvor energije (peleti, lož ulje, drva, struja). Tada dizalica topline može osigurati polaz vode viši od 60 C za osiguravanje dovoljne toplinske energije.


Razlike između split i monoblok sustava

Više o razlikama između split i monoblok sustava možete pročitati na našem tekstu o split i monoblok sustavima dizalica topline.

Primjer monoblok sustava - OVDJE.

Primjer istovjetnog modela sa integriranim PTV spremnikom - OVDJE.

Primjer bez integriranog PTV spremnika - OVDJE.


 

ODLUČIO SAM SE ZA SUSTAV DIZALICE TOPLINE. KOJU DIZALICU TOPLINE TREBAM ODABRATI?

Dizalice topline se mogu ugraditi u sve objekte, manjih i većih kvadratura, dobre i loše izolacije, samo je bitno da se pravilno projektira snaga dizalice ovisno o sustavu koji će pogoniti te temperaturnim zahtjevima mjesta gdje se ugrađuje. S obzirom da je riječ o ozbiljnom sustavu koji se sastoji od niz elemenata potrebno je ići korak po korak. Svaka paušalna procjena bez kvalitetne razrade sustava bi bila netočna za procjenu snage ali i budžeta koji Vam je potreban.


Za Vaš objekt je potrebno prvo izraditi strojarski projekt/proračun gdje bi se točno izračunali toplinski gubitci Vašeg objekta, te sukladno tome i adekvatni uređaji. Po tom proračunu bi se izradio troškovnik koji bi predstavljao preciznu procjenu Vaših troškova. Sa izrađenim projektom i troškovnikom od strane ovlaštenog strojarskog projektanta dobivate dokument pomoću kojeg možete pratiti montažu sustava od početka do kraja uz potpunu kontrolu svih predviđenih troškova. Ukoliko želite da Vam izradimo strojarski projekt, cijena ovisi o složenosti projekta.


U konačnici, taj iznos predstavlja minimalni postotak u odnosu na veličinu projekta cca. 5% ukupne investicije, ali isto tako predvidi sve buduće troškove te eliminira potrebu za naknadnim većim troškovima što je čest slučaj. Samo projektirani sustav može biti u potpunosti ispravan i dugotrajan sa proračunatim dimenzijama svih cjevovoda, ventila, pumpi i ostalih elemenata. Takav sustav će u potpunosti ispuniti Vaša očekivanja, a to je visoka razina komfora i zadovoljstvo dobivenog za uložen novac.


Ukoliko ne želite izradu strojarskog projekta, te imate potrebe za tehničkim rješenjem ili pomoći i savjetu pri odabiru dizalice topline slobodno nam se obratite.


 

Odabir dizalice topline ovisi o potrošačima koji iskorištavaju njenu energiju. Stoga se dizalica topline teško može procijeniti prema kvadraturi Vašeg objekta, ona se procjenjuje prema ukupnim zahtjevima koji je opterećuju. Zbog njene visoke efikasnosti, preporuka je dizalicu topline što više opteretiti sustavima kako bi njena štednja došla do punog izražaja.


U sljedećih nekoliko redaka ćemo proći kroz moguće scenarije koji mogu biti prilikom dimenzioniranja i odabira dizalice topline za Vaš dom.IMAM/ŽELIM PODNO GRIJANJE:

Dizalica topline je idealna za zagrijavanje podnog grijanja, te u ovom trenutku ne postoji bolji i srodniji način pogona podnog grijanja od dizalice topline. Riječ je o dva srodna sustava sličnih osobina (inertnost, niži temperaturna razina, efikasnost u dugotrajnom korištenju, nema potrebe za čestim paljenjem i gašenjem.) što ih čini idealnim partnerima. Ukoliko imate ili ćete ugraditi podno grijanje dalje od dizalica toplina ne trebate tražiti. Procjena potrebne snage dizalice za podno grijanje ovisi od uvjetima objekta, te podneblju u kojem se ugrađuje ali u pravilu se kreće mjera od 40-70 W /m2. Sukladno površini Vašeg podnog grijanja možete procijeniti snagu koja Vam je potrebna.IMAM/ŽELIM RADIJATORE:

Ukoliko imate postojeće radijatore, ili tek ugrađujete isti u Vaš objekt potrebno je odrediti ključnu prethodno pojašnjenu razliku, a to je da li su Vam radijatori nisko temperaturni ili visoko temperaturni. Sukladno tome odabirete i model dizalice koji Vam je potreban. Stariji radijatori su u velikoj većini visoko temperaturni te ukoliko želite promijeniti postojeći izvor energije na postojeće radijatore to najčešće bude visoko temperaturna dizalica topline. Ukoliko radite novi objekt možete odabrati nisko temperaturne ili visoko temperaturne radijatore te sukladno tome i pripadajuću dizalicu topline. Snaga dizalice topline se odabire sukladno ukupnom zahtjevu svih radijatora ovisno o broju članaka. Ukupni zahtjevi ovise o količini i vrsti radijatora/članaka koji su ugrađeni.IMAM/ŽELIM VENTILOKONVEKTORE:

Ventilokonvektori služe za grijanje/hlađenje zrakom, te ukoliko želite hlađenje pomoću dizalice topline ventilkonvektori su jedini način kojim se možete hladiti. Ventilokonvektorske jedinice/uređaji su vizualno slični klima uređajima koji vrše grijanje i hlađenje zrakom. Glavna razlika između klima uređaja i ventilokonvektora je u radnom mediju čijom se cirkulacijom osigurava grijanje ili hlađenje. U slučaju klima uređaja je to plin, dok je u slučaju ventilokonvektora to voda. Ovisno o režimu grijanja ili hlađenja instalacijama struji hladna ili topla voda. Postoje razne vrste ventilokonvektora, sličnog dizajna kao i klima uređaji (podni, zidni, kanalni, kazetni.)

Primjere ventilokovektora možete pregledati na ovoj poveznici.


Snaga dizalice topline koja pogoni ventilokonvektore se određuje prema ukupnom zahtjevu kW svih ventilokonvektora, kako bi u najkritičnijem zahtjevu ukoliko svi ventilokonvektori rade u maksimumu dizalica topline mogla sve uredno pogoniti.IMAM/ŽELIM ZAGRIJAVANJE POTROŠNE TOPLE VODE:

Zagrijavanje potrošne tople vode je u prošlosti najčešće bilo riješeno uređajima poput klasičnih električnih bojlera koji su izrazito neefikasni. Vremenom su se na tržištu pojavile dizalice topline koje su dugoročno najjeftiniji i najučinkovitiji način zagrijavanja potrošne tople vode. Na pripremu potrošne tople vode (PTV) u prosječnom kućanstvu u kontinentalnom dijelu RH otpada otprilike 20% ukupne godišnje potrošnje toplinske energije, dok se ostatak troši na grijanje prostora (oko 73%) i kuhanje (oko 7%). U primorskim dijelovima, udio energije za pripremu PTV-a još je i veći. U sezoni bez grijanja, priprema potrošne tople vode predstavlja pojedinačno najveći izdatak za energiju jednog kućanstva, bez obzira koji se energent koristi. Učinkovita priprema i korištenje potrošne tople vode može stoga znatno utjecati na smanjenje ukupnih troškova za energiju u kućanstvu.


Ako imate riješen način grijanja i hlađenja, te ga nemate potrebe mijenjati u dogledno vrijeme pravo rješenje za PTV su specijalizirane dizalice topline za potrošnu toplu vodu. To su dizalice topline koje mogu ili ne moraju imati vanjsku jedinicu, a unutarnja jedinica je hidro tank, kompaktni uređaj unutar kojeg imate spremnik za potrošnu toplu vodu sa svim potrebnim elementima. 

Primjeri takvih uređaja - OVDJE.


Spremnici takvih, specijaliziranih dizalica topline se kreću oko 180-260 L što je dovoljno za trajno korištenje za 4-6 osoba. Takva vrsta dizalica topline se pokazala idealna za turističke namjene gdje je bitna spremnost PTV potrošnje i za najkritičnije slučajeve uz što manje mjesečne troškove. Zahvaljujući modernog tehnologiji specijalizirane PTV dizalice od oko 200 L imaju mjesečnu potrošnju el. energije kao klasični bojler od 80 L zbog čega se vrlo brzo, kroz nekoliko godina isplate u vidu uštede električne energije.IMAM/ŽELIM KOMBINIRATI RAZLIČITE SUSTAVE POPUT PODNOG GRIJANJA, PTV, RADIJATORA I PTV-A

U tom slučaju se dimenzionira snaga dizalice topline dovoljne snage da može pogoniti tražene sustave istodobno, ovisno o tome koliko složen sustav imate. To su i najčešći načini ugradnje s obzirom da je dizalica izuzetno efikasna, pa je cilj iskoristiti njenu efikasnost sa što većom razinom komfora. Dimenzioniranje takvih sustava je najbolje prepustiti nama.

 
 

CIJENA MONTAŽE, ISPLATIVOST SUSTAVA

Ukoliko ste definirali način grijanja i hlađenja, sa našim stručnjacima odabrali model dizalice topline koji želite, još je ostalo pitanje ugradnje čitavog sustava. S obzirom da se svaki objekt znatno razlikuje nije moguće dati preciznu ponudu za montažu na temelju nekoliko informacija.

 

Iz iskustva možemo reći da trošak sustava sa dizalicom topline iznosi od 110 do 160 Eura + PDV po m2. To ovisi o mnogim parametrima uz koje imate mogućnost smanjiti ili povećati cijenu kao što je ugradnja podnog grijanja, zagrijavanja potrošne tople vode, solarnog grijanja, posebne kontrole upravljanja i upravljanja sa udaljene lokacije. Ovaj podatak iz prakse može vam poslužiti kao okvirni primjer za procjenu vaše investicije iako nije uvijek konačan i ovisi o vašim željama, načinu izvedbe i vrsti opreme koja se ugrađuje. 

 

 

 


 

Kao jedna od najboljih tvrtki ovlaštenih za ugradnju ovakvih sustava dnevno primamo desetine upita. Iz tog razloga ne želimo pružati kupcima krive i površne informacije. Svakom upitu pristupamo maksimalno ozbiljno i precizno te nam je kvaliteta na prvom mjestu.


Iz tog razloga Vam prvo pomognemo pri odabiru uređaja, a ukoliko Vam je ponuda prihvatljiva te idemo u realizaciju šaljemo montažere na uviđaj da se s Vama dogovore o obujmu i zahtjevima radova. Pri tom uvažavamo sve Vaše zahtjeve sukladno vašem objektu i budžetu. Cijene montaže ovakvih sustava su uvijek predmet dogovora Vas i Klima koncepta. Montaža uređaja i sustava može biti i u Vašem aranžmanu. Ukoliko je u Vašem aranžmanu mi pružamo inženjersku podršku Vama i Vašim instalaterima kada Vam je potrebna. Na kraju ovlašteni serviser provjeri sve parametre sustava, podesi sustav na željenu razinu te probno pusti u rad. Napravi se zapisnik o ovlaštenom puštanju u pogon koji je valjani dokument za jamstvo uz račun.


Jedino ovlaštenom montažom uz savjete stručnjaka možete ispuniti sva Vaša očekivanja, te riješiti pitanje komfora za dugi niz godina.


 

Sufinanciranje dizalica topline

Republika Hrvatska u suradnji s Europskom unijom često nudi subvencije za sustave dizalice topline. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost građanima sudjeluje u troškovima za korištenje obnovljivih izvora energije.
 
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.
Javite nam se za izradu ponude za dizalicu topline Mitsubishi electric, Daikin, LG, Vaillant ili GREE, koju ćete priložiti svom zahtjevu.

Više o sufinanciranju pročitajte na stranicama fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

 


Pogledajte našu ponudu dizalica topline:

 Dizalice topline Mitsubishi Electric - ECODAN 


Dizalice topline GREE - VERSATI


  
 

DIZALICE TOPLINE - od projekta do realizacije u cijeloj Hrvatskoj!

Dizalica topline je kompleksan sustav pa je potreban i poseban pristup!

Ako od nas tražite savjet ili ponudu molimo da nam pošaljete što više detalja:
1. Za što Vam točno treba dizalica topline: hlađenje, grijanje, podno grijanje, potrošna topla voda PTV, spajanje na solar itd.
2. Lokacija objekta.
3. Broj prostorija, površina i namjena.
4. Ako imate projekt i/ili troškovnik termotehničkih instalacija sa navedenim tipom uređaja, pošaljite nam - to će puno pomoći za razradu ponude.
5. Tlocrt, slike i ostalo što može pomoći za specificiranje ponude.

Upite pošaljite na mail: hrvoje@klimakoncept.hr
ili kontaktirajte Projekt inženjera:
Hrvoje Šerić, mag. ing. ind.
mob. 098 285 113
Rado ćemo odgovorit na sva vaša pitanja i dati vam korisne prijedloge i ponudu.

 


Možemo vam ponuditi:

- savjetovanje, prijedloge, ponude
- po potrebi izradu projekta i troškovnika termotehničkih instalacija
- dizalicu topline po najnižoj cijeni u Hrvatskoj 
- besplatnu dostavu na vašu adresu
- ovlaštenu montažu na području cijele Hrvatske
- puštanje u rad od strane ovlaštenog servisa uvoznika opreme
- višegodišnje jamstvo na opremu i uslugu ugradnje
- održavanje 
 

 

 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

Blog i novosti

TOP 5 BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA HLAĐENJE U 2024. godini

Svima je poznato da je ugradnja klima uređaj jedini način hlađenja prostora, ipak nije jednostavno izabrati najprimjereniji klima uređaj za hlađenje n...

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH - BEST BUY KLIMA UREĐAJA ZA GRIJANJE U 2024. GODINI

Svima je poznato da je klima uređaj najpovoljniji način grijanja uz činjenicu da tehnologija napredovala pa se klima uređajima može kvalitetno grijati...

ŽELIM DIZALICU TOPLINE! - KAKO U REALIZACIJU?

Koliko košta dizalica topline? Koliki je povrat investicije? Koju dizalicu topline odabrati? Osnovni koraci prije ugovaranja izvođenja Planiranje ...

TOP 7 POVOLJNIJIH BEST BUY KLIMA UREĐAJA U 2024. GODINI

U moru klima uređaja koji se nude na tržištu često tražimo povoljniji klima uređaj koji će zadovoljiti našu potrebu za hlađenjem i dogrijavanjem prost...

10 RAZLOGA ZAŠTO SU JAPANSKI KLIMA UREĐAJI NAJBOLJI IZBOR!

Poznato je da japanski proizvođači imaju drugačiju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupn...

5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

Navodimo 5 glavnih prednosti korištenja klima uređaja za grijanje vašeg doma.

Saznajte kako se možete grijati bez velikih troškova!...

WEB RETAILER AWARD 2023. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Petu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden! Ovogodišnji E-commerce...

Koliko je zapravo glasan klima uređaj?

U tekstu otkrivamo stvarne podatke o buci klima uređaja. Saznajte koliko je zapravo glasan klima uređaj, gdje pronaći ove važne podatke i koji su ...

Da li se isplati platiti nekoliko stotina eura više za japanski klima uređaj?

Da li su japanski klima uređaji zaista toliko kvalitetni da zaslužuju biti skuplji od ostalih? Pročitajte naš tekst i saznajte da li je to doista tak...

Kako klima uređaji utječu na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da klima uređaji mogu pomoći u smanjenju nekih zdravstvenih rizika, te da mogu biti korisni za ljude s astmom ili alergijama....

Najjeftinije grijanje - grijanje na klimu?

Svjedoci smo rapidnog poskupljenja svih energenata.
U članku donosimo izračune te dokazujemo da je grijanje na klimu još uvijek najjeftiniji način...

Savjeti za postavljanje klima uređaja

Osim odabira klima uređaja, vrlo je važno gdje će se postaviti unutarnja i vanjska jedinica. Pravilna ugradnja nije važna samo zbog estetike, već i za...

Mono ili multi split klima uređaj – koji kupiti i ugraditi?

Rješavamo vječnu dilemu: da li je za vaš dom prikladniji mono-split ili multi-split klima uređaj. Saznajte koje su prednosti i mane ovih uređaja te ko...

WEB RETAILER AWARD 2022. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

I četvrtu godinu za redom Klima koncept osvaja nagradu na Web Retailer Award natjecanju - prvo mjesto u kategoriji Home & Garden!...

Kako poboljšati učinkovitost klima uređaja i produljiti vijek rada klime

Donosimo vam top 10 savjeta kako poboljšati učinkovitost klima uređaja. Savjete možete primijeniti odmah i uživati u ugodnoj temperaturi u vašem domu....

KADA JE VRIJEME ZA ZAMJENU STAROG KLIMA UREĐAJA?

Saznajte kada je vrijeme za kupnju novog klima uređaja, da li se isplati popravljati vašu staru klimu te kada je vrijeme da vaš stari klima uređaj bac...

Kako znati da u vašem klima uređaju nedostaje plina?

Kako da znate kada u vašem klima uređaju nedostaje rashladno sredstvo i da li je vrijeme da zovete majstora? U ovom tekstu ćemo objasniti 4 glavna ...

Prednosti i mane podnog-parapetnog klima uređaja u odnosu na zidni

Saznajte koje su prednosti i mane podnog/parapetnog klima uređaja i zašto se podni klima uređaj sve više koristi u stanovima i kućama. Podni klima-...

MAGNETSKI KONTAKTI NA VRATIMA I PROZORIMA ZA SMANJENJE POTROŠNJE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saznajte kako osvariti dodatnu uštedu energije i kako da smanjite troškove prilikom korištenja klima uređaja ugradnjom magnetnih kontakata, kartičnog ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI - PRINCIP RADA I NAČIN UGRADNJE

U ovom članku detaljno razmatramo sve značajke konfiguracije kazetnih klima uređaja, uključujući uređaj, princip rada, njegove prednosti i nedostatke,...

SERIJE KLIMA UREĐAJA U BOJI - OPLEMENITE SVOJ PROSTOR

Današnji trendovi u uređenju interijera jednostavno zahtijevaju nešto više od dosadne standardne bijele boje unutarnjih jedinica klima uređaja. Određe...

DA LI JE JEFTINIJE OSTAVITI KLIMA UREĐAJ UKLJUČEN ILI STALNO ISKLJUČIVATI I UKLJUČIVATI?

Bez obzira na to da li se vaš klima uređaj nalazi u modu grijanja ili hlađenja, sigurno ste si postavili ovo pitanje: da li je jeftinije ostaviti k...

SPAS ZA VLAŽNE PROSTORIJE – GRIJANJE NA KLIMU?

Tamne mrlje, vlaga u zraku, gljivice ili plijesan na zidovima - problem je koji pogađa mnoga kućanstva. Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti...

DIZALICE TOPLINE VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE

Jeste li se ikad pitali koja je razlika između sustava grijanja dizalicom topline, središnjim klimatizacijskim sustavima (tzv. multi-split sustavi kli...

KAKO OSIGURATI NAJBOLJU KVALITETU ZRAKA U VAŠEM DOMU?

Suvremeni život i tehnologija doprinose negativnim utjecajima na kvalitetu zraka zbog čega je potrebno voditi brigu o kvaliteti zraka u prostoru u koj...

KLIMATIZACIJA VS. KLASIČNO CENTRALNO GRIJANJE - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

U dilemi ste kakav način grijanja odabrati za Vaš stan? Ne poznajete prednosti i mane klimatizacijskih sustava (tzv. multi-split sustavi klimatizacije...

OBJAŠNJAVAMO - RAZLIKE IZMEĐU MONOBLOK I SPLIT SUSTAVA DIZALICA TOPLINE

Odlučili ste da želite dizalicu topline ali niste još upoznati s detaljima odabira i montaže dizalica topline? Upoznajte se s razlikama između monoblo...

DIZALICE TOPLINE VS. KLIMATIZACIJA - USPOREDBA SUSTAVA GRIJANJA

Zbunjuju vas razlike i karakteristike sustava dizalice topline u odnosu na klimatizacijske sustave? Objasniti ćemo Vam nekoliko ključnih karakteristik...

ODGOVARAMO NA NAJČEŠĆA PITANJA O CENTRALNOM GRIJANJU!

Odgovaramo na najčešće pitana pitanja o centralnom grijanju! Saznajte sve o cijenama, potrebnoj snazi, isplativosti i ostalim pitanjima. 1. Koliko ...

NOVE TEHNOLOGIJE I MOGUĆNOSTI KLIMA UREĐAJA

Današnji klima uređaji, pored svojih osnovnih funkcija, imaju i niz dodatnih funkcija koji ih čine potpunijim i komfornijim uređajima za korištenje. ...

STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

- kojeg proizvođača odabrati - koju snagu - koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati - gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najb...

GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Informacije iz 25 godina iskustva: - gdje kupiti klima uređaj - gdje dobiti prefesionalnu i nepristranu informaciju - zašto je važna ovlaštena mo...

NOVI MODELI VRHUNSKIH JAPANSKIH KLIMA UREĐAJA

Svake godine renomirani japanski proizvođači klima uređaja "lansiraju" nove poboljšane modele klima uređaja koji mijenjaju stare serije. Tako se 20...

ISKUSTVA KORISNIKA - ŠTO NISMO ZNALI PRIJE KUPNJE KLIMA UREĐAJA?

Iskustva postojećih korisnika koje bi bilo korisno znati prije odabira svog prvog klima uređaja! Klima uređaj mi je preglasan! Nisam očekivao/la o...

NAJKVALITETNIJI KLIMA UREĐAJI

Pregled vrhunskih klima uređaja za najkvalitetnije hlađenje i grijanje prostora koji će vam svojom naprednom tehnologijom i mogućnostima osigurati vis...

EVO ZAŠTO SU MITSUBISHI I DAIKIN NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Mitsubishi Electric i Daikin su već 20 godina na tronu klimatizacije i ponajbolji proizvođači klima uređaja. U Hrvatskoj su definitivno najtraženiji i...

POSTAVLJANJE KLIMA UREĐAJA U HODNIK, DA ili NE pitanje je sad!

Da li postaviti unutarnju jedinicu u hodnik za klimatizaciju nekoliko soba? Kako to funkcionira u praksi? Pročitajte obrazloženje stručnjaka i don...

MOŽE LI VAS KLIMA UREĐAJ SPASITI OD PROLJETNIH ALERGIJA?

Dolaskom toplog vremena u ožujsku i travnju kreće i sezona prvih proljetnih alergija koja se pojačava u svibnju i toplijim mjesecima. Može li i kako k...

KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Cijenjeni kupci, Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u priobalju i na ...

PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Kad unutarnja ili vanjska jedinica nije postavljena na odgovarajuću poziciju... To smanjuje učinkovitost, povećava potrošnju električne energije i ...

AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Svaki mjesec nove akcije i promocije ... Nagradne igre ... Kupon kodovi za popust ... Pratite nas i na društvenim mrežama i ostvarite brojne pop...

KLIMA UREĐAJI - Kako kupci kupuju klima uređaj?

U moru klima uređaja teško je odabrati onaj najbolji za vas i vaše potrebe. Stručnjaci Klima koncepta daju odgovore na većinu pitanja koje kupci po...

MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja ...

WIFI UPRAVLJANJE KLIMA UREĐAJIMA SA UDALJENE LOKACIJE

Tehnologija nam omogućava kompletno i plansko upravljanje klima uređajima sa udaljene lokacije zahvaljujući kojem je komfor podignut na nevjerojatnu r...

DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

Ugradnja dizalice topline zahtijeva veću početnu investiciju u odnosu na klasično centralno grijanje. Ipak, troškove stanovanja promatrate dugoročno t...

NAJBOLJI KLIMA UREĐAJI

Pregled najboljih klima uređaja na svijetu koje odlikuje visoko napredna najnovija tehnologija, najviša energetska učinkovitost, najniža razina buke i...

Ostvarite državni poticaj za sustav dizalice topline - Saznajte kako vam možemo pomoći!

Objavljen je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća! Ovim državnim poticajem možete ostvariti sufinanciranje u iznosima između 40% i 80% uk...

PODNO GRIJANJE - SVE ŠTO STE HTJELI ZNATI

Podno grijanje je oblik grijanja pri kojem se zagrijavanje prostora vrši zagrijavanjem konvekcijom preko podne površine. To je jedan od najkomfornij...

REKUPERATORI ZRAKA

Rekuperacija zraka je postupak izmjene „potrošenog" boravišnog zraka sa svježim zrakom iz vanjske okoline u uređaju koji se naziva - rekuperator zraka...

PREDNOSTI I MANE NOVOG FREONA R32 U ODNOSU NA R410A

Odgovori na pitanja:

- Da li je bitna vrsta plina u klima uređaju?
- Da li tip freona utječe na energetsku učinkovitost?
- Da li će freon...

MITSUBISHI - DAIKIN - TOSHIBA - FUJITSU - PANASONIC - GREE - KLIME AKCIJA

Vrhunski japanski klima uređaji na akciji i uz kupon kod dostupni svima ... Platite karticom do 24 rate Besplatna dostava Ovlaštena montaža u cijel...

PROČISTAČI ZRAKA

Zašto kupiti pročistač zraka?

U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, ...

KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je proces održavanja željene temperature, vlažnosti i čistoće zraka u zatvorenim prostorima radi osiguravanja uvjeta za udoban boravak i...

KLIMA UREĐAJ S DVIJE UNUTARNJE JEDINICE: MULTI SPLIT - DUAL

Multi split klima uređaj DUAL Dvije unutarnje i jedna vanjska jedinica Komaktan dizajn Kvalitetno tehničko rješenje za klimatizaciju dva prostora s...

MITSUBISHI ELECTRIC - NOVI ELITE INVERTER

Novi rekorder energetske učinkovitosti te tehnološki lider među klima uređajima na tržištu. Postiže najviše SEER i SCOP koificijente, omogućuje upravl...

KLIMA KONCEPT UVEO 3 NOVE VRSTE PLAĆANJA: KEKS Pay, Aircash i PayCek

Od sada u našem web shopu klimakoncept.hr možete plaćati i putem: KEKS PAY Plaćanje putem aplikacije obavlja se bez ikakvih naknada te je u potpun...

WEB RETAILER AWARD 2021. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U REGIJI

Ovo je još jedna potvrda u nizu koja potvrđuje naš rad i želju da budemo vodeći shop klima uređaja u Hrvatskoj. To su ovaj put potvrdili s jedne stran...

WEB RETAILER AWARD 2020. – NAJBOLJI WEB TRGOVCI U ADRIATIC REGIJI

Na prestižnom natjecanju Web Retailer Award 2021. koji su organizirali Shopper’s Mind i Jeftinije.hr, najveći portal za usporedbu cijena i ponuda u we...

Klima koncept 2019. nagrađen kao web trgovac godine u kategoriji Home&Garden

Na godišnjoj konferenciji Ecommerce Day koja se održala u Zagrebu, Klima koncept nagrađen je kao najbolja web trgovima u kategoriji Home&Garden za 201...

KLIMA KONCEPT - VEĆ 25 GODINA S VAMA!

Priča Klima koncepta počinje davne 1995. godine. Gospodin Jozo Kekez vlasnik i jedini osnivač pokreće obrt za prodaju i servis TV, audio/video opreme....

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA KLIMA UREĐAJA

Vrhunski klima uređaji na velikoj Božićnoj Akciji

Na najvećem web shopu klima uređaja u Hrvatskoj nudimo vam:
Preko 50 klima uređaja po nepo...

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene u kompletu sa montažom na web shopu www.klimakoncept.hr od 0...

BLACK FRIDAY 2023. - NAJVEĆI POPUSTI U GODINI NA SVE KLIMA UREĐAJE

Ne propustite Veliku BLACK FRIDAY Akciju i najveće popuste u godini. Dostava na Vašu adresu je je besplatna. Ovlaštenu montažu klima uređaja vršim...

Sve o klima uređajima:

KAKO PODESITI KLIMU DA GRIJE

Kad prođe ljeto i sezona hlađenja potrebno je za grijanje na daljinskom upravljaču postaviti mog rada: grijanje. To čete napraviti na način da na d...

GRIJANJE PROSTORA KLIMA UREĐAJEM

Savjeti stručnjaka za odabir adekvatnog klima uređaja za grijanje. Odabir kvalitetnog klima uređaja i postavljanje unutarnje i vanjske jedinice na ...

POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA - KOLIKO STRUJE TROŠI KLIMA?

Inverterski način rada klima uređaja ostvaruje značajnu uštedu energije, ovisno o uvjetima rada čak i do 30% u odnosu na klasične klima uređaje. A...

SVE O INVERTER KLIMA UREĐAJIMA

Jedno od čestih pitanja kod kupnje klima uređaja je INVERTER! Odgovaramo - što je to inverter, ima li određena klima inverter, što dobivam ako kupim k...

ŠTO JE KLIMA UREĐAJ I VRSTE KLIMA UREĐAJA

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja.Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna d...

Princip rada klima uređaja

Efekt hlađenja klima uređaja postiže se cirkulacijom radne tvari u tzv. kružnom procesu. Radna tvar kao kapljevina ulazi u isparivač koji se nala...

KOJI KLIMA UREĐAJ ODABRATI?

Iako je idealno vrijeme za kupnju klime izvan ljetne sezone, kada su učestale akcijske cijene samih uređaja, ali i njihove ugradnje, većina se na to o...

ŠTO JE DOBRO ZNATI PRI KUPNJI KLIME?

Najčešća pitanja o klima uređajima: 1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju...

Vodič - Savjeti iz iskustva za kupnju klima uređaja

Kojeg proizvođača odabrati ? Koju snagu ? Koji je najbolji odnos cijene i kvalitete ? Koje su tehničke opcije bitne i kako se to odražava na rad kl...

ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE

Koju snagu klima uređja odabrati ? Gdje postaviti unutarnju njedinicu ? Gdje postaviti vanjsku jedinicu ? Gdje odvesti vodu-kondenzat ? Gdje spoji...

GDJE I KAKO MONTIRATI KLIMA UREĐAJ?

Kod montaže klima uređaja treba obratiti pažnju na nekoliko detalja. S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo V...

NAJČEŠĆA PITANJA O KLIMA UREĐAJIMA

1. Zašto klima preko ljeta toči vodu iz unutarnje, a preko zime iz vanjske jedinice? 2. Zašto klima u grijanju ponekad prestane sa radom i napravi je...

10 NAJČEŠĆIH KVAROVA NA KLIMA UREĐAJIMA

Zašto curi voda iz unutarnje ili vanjske jedinice Zašto klima slabo hladi ili slabo grije Zašto klima neće da se uključi Zašto ne radi daljinski up...

TIPOVI UNUTARNJIH JEDINICA

ZIDNI KLIMA UREĐAJ Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga ...

SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

Sa konstantnim napretkom u tehnologijama klima uređaja sigurno vas zbunjuju svi složeni nazivi i simboli na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja....

JAPANSKI VS. OSTALI KLIMA UREĐAJI

Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija a očekivanja kupca su velika,klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, k...

VRSTE FILTERA NA UNUTARNJIM JEDINICAMA KLIMA UREĐAJA

Sastavni dio klima uređaja čine filteri. Uloga filtera za klima uređaje je održavati kvalitetu zraka, pročišćavati, uklanjati mirise, ionizirati i niz...

ŠTO JE IONIZATOR ZRAKA?

Ionizator zraka stvara negativne ione te neutralizira negativne utjecaje magnetnog i električnog zračenja koje nastaje upotrebom različitih električni...

SMART - PAMETNI KLIMA UREĐAJI SA SENZOROM PRISUTNOSTI

Sve o 3-D senzoru prisutnosti i kako možete postići uštedu električne energije. - senzor temperature - pretraživanje područja - otkrivanje aktivn...

KAKO PRIPREMITI KLIMA UREĐAJ ZA SEZONU HLAĐENJA?

Provjerite je li vaš klima uređaj spreman za ljeto već danas, kako biste uštedili novac i vrijeme čekajući stručnu pomoć kasnije. Sezona hlađenja k...

ZAŠTO CURI VODA NA UNUTARNJOJ JEDINICI KLIMA UREĐAJA

Pregled situacija koje dovode do curenja vode na unutarnjoj jedinici klima uređaja i savjeti za rješavanje problema. U režimu hlađenja klima uređaj...

MONO SPLIT KLIMA UREĐAJ

Mono split klima uređaji sastoje se od dvije odvojene jedinice. Unutarnje koja se postavlja na zid prostorije koja se želi klimatizirati i vanjske jed...

MULTI SPLIT KLIMA UREĐAJ

Multi split klima uređaji su setovi koji se sastoje od dvije ili više unutarnjih jedinica koje se plinskim i elektro instalacijama spajaju na jednu va...

ZIDNI KLIMA UREĐAJI

Zidni klima uređaji su najtraženiji tipovi klima uređaja koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora i objekata sa specifičnim ...

PODNI - PARAPETNI KLIMA UREĐAJI

Podni klima uređaji su vrlo traženi tipovi klima uređaja sa naglaskom na grijanje a koji se koriste za klimatizaciju kuća, stanova, poslovnih prostora...

PODSTROPNI KLIMA UREĐAJI

Podstropni klima uređaji se koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih prostora. ...

KAZETNI KLIMA UREĐAJI

Kazetni klima uređaji se uglavnom koriste za kvalitetno hlađenje poslovnih prostora, ureda, sala, ugostiteljskih objekata i drugih uglavnom većih pros...

KANALNI KLIMA UREĐAJI

Kanalni klima uređaji su odlično rješenje za klimatizaciju hotelskih soba, ureda i drugih prostora koji zahtijevaju indirektnu distribuciju zraka i di...

ZRAČNE ZAVJESE

Zračna zavjesa je uređaj koji proizvodi mlaz zraka velike brzine preko cijele širine otvora. Ova zračna barijera odvaja područja sa različitim tempera...

Prijenosni klima uređaji - Prednosti i nedostaci mobilne klime

Prijenosni klima uređaji, odnosno mobilne klime, imaju svoje prednosti i nedostatke. U ovom ćemo tekstu odgovoriti na pitanje "Kako funkcioniraju prij...

TABLICA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Što znače novi pokazatelji SEER i SCOP? Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti...

UPUTSTVA ZA RAD SA KLIMA UREĐAJIMA

PRAVILNI POSTUPCI • Podesite pogodnu sobnu temperaturu. Odstupanja od maksimalne razlike od 7°C između vanjske i unutarnje temperature izazivaju zd...

DIZALICA TOPLINE

Što je dizalica topline? Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA - CIJENA UGRADNJE I OSTALA PITANJA!

U standardnu montažu klima uređaja uključena su: do 3 metra duljine plinske i elektro instalacije između unutarnje i vanjske jedinice do 3 metra d...

POSTAVLJANJE 1. FAZE - INSTALACIJA ZA KLIMA UREĐAJ

Svaki mono split klima uređaj koji se sastoji od unutarnje i vanjske jedinice mora imati instalacije koje povezuju unutarnju i vanjsku jedinicu. Te in...

DEMONTAŽA KLIMA UREĐAJA

U klima uređaju se nalazi plin koji uništava ozon pa Vas molimo da demontažu vašeg klima uređaja povjerite profesionalcima koji imaju znanje za demont...

POPRAVAK KLIMA UREĐAJA

Ako imate bilo kakav problem sa klima uređajem, javite nam se s povjerenjem jer je iza nas 20 godina uspješnog rada i više tisuća popravljenih klima u...

GODIŠNJI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Nemojte čekati da Vaš klima uređaj zakaže da biste osigurali protok čistog zraka u prostoru u kojem boravite. Dočekajte spremno ljetne vrućine i n...

PREVENTIVNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

Da bi Vaš klima uređaj radio besprijekorno bio zdravstveno ispravan potrebno je periodično obaviti preventivni servis. Preventivni servis uključuje...

GENERALNI SERVIS KLIMA UREĐAJA

VAŽNOST SERVISA KLIMA UREĐAJA! Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održav...

SERVIS KLIMA UREĐAJA SA PRODUŽIVANJEM JAMSTVA

Kupcima kojima je Klima koncept prodalo i montirao klima uređaj omogućavamo produljenje jamstvenog roka na ukupno 7 godina. Jedini uvjet je da svak...

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA NA POSTAVLJENE INSTALACIJE

Montaža klima uređaja na postavljene instalacije podrazumijeva da je instalacija ispravno postavljena i da odgovara klimi koja se montira. Važno je da...

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više