VODIČ ZA ODABIR KLIMA UREĐAJA - ključne značajke najprodavanijih modela, usporedbe i preporuke

 

Cijenjeni kupci,
 
Kako bismo vam olakšali i pojednostavnili odabir odgovarajućeg klima uređaja baš prema vašim potrebama i očekivanjima, u nastavku Vam na jednostavan i razumljiv način nudimo pregled najprodavanijih modela po proizvođačima s ključnim podacima, usporedbama i savjetima iz dugogodišnjeg iskustva u prodaji i montaži.
Vjerujemo da će Vam ovi podaci biti od koristi i da ćete slijedom naših uputa odabrati uređaj koji će ispuniti sva Vaša očekivanja.
 

Na početku nekoliko riječi o proizvođačima:
Mitsubishi electric, Daikin, Toshiba, Panasonic, Hitachi i Fujitsu su japanski proizvođači. Najviše se traži i prodaje Mitsubishi electric koji u Hrvatskoj slovi kao premium brend. Odmah iza Mitsubishi electric po prodaji je Daikin, a zatim slijedećim redom: Toshiba, Panasonic, Hitachi, Fujitsu.
 
Samsung i LG su vrlo popularni južno korejski proizvođači.
 
GREE, Midea, Haier i Hisense su kineski proizvođači. Najtraženiji i najprodavaniji je GREE, zatim Midea, Haier pa Hisense.
 
Kineski brendovi koji se proizvode u poznatim kineskim tvornicama su slijedeći:
Vivax, Korel i Maxon se uglavnom proizvode u tvornici Midea.
Azuri se proizvodi u tvornici GREE.
 

 
  
Comfort Inverter DW je novi i najpovoljniji Mitsubishi model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike za hlađenje i dogrijavanje prostora. 
 
Standard Eco Inverter HR je duže na tržištu a bitna razlika u odnosu na DW model je što ima ugrađen WiFi adapter. Također je kao i DW model primjeren za odlično hlađenje i dogrijavanje. Ne preporučujemo ga za primarno grijanje jer u grijanju na vanjskim temperaturama ispod nule može češće ići u defrost pa neće zadovoljiti a to je posebno izraženo na kontinentu jer je najkritičnija temperatura od 0 do 10°C kada je velika relativna vlaga u vanjskom zraku.
 
Super Inverter Plus AY je nasljednik najpopularnijeg modela AP a koji je još bolji u grijanju a model AY-VGKP ima ugrađen WIFi adapter i napredni Plazma filter. AY model rado preporučujemo za hlađenje i grijanje u svim uvjetima i za kupce kojima je bitan vrlo tih rad.
 
Kirigamine Zen Inverter EF je premium klasa koja je na tržištu prisutna više od 10 godina a do nedavno je bila Mitsubishijeva perjanica dok se nije pojavila LN serija.
Postoji u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji i spaja sve najnaprednije tehnologije za najzahtjevnije korisnike. Odličan je izbor za hlađenje i za primarno grijanje čak i u najtežim uvjetima.
 
Kirigamine Style Inverter LN je najviša premium klasa koju uglavnom kupuju kupci za osobnu upotrebu a jer LN serija trenutno pruža najveći mogući komfor u klimatizaciji. LN serija je izvrstan izbor za vrhunsko hlađenje i grijanje bez premca. Dostupna je u četiri boje: bijeloj, biserno bijeloj, crnoj i crvenoj.
 

ZAKLJUČAK: 
Ako trebate klima uređaj niže cijene i nije vam primarno grijanje DW i HR model je odličan izbor. Od ovih modela možete očekivati vrlo stabilan i pouzdan rad te stabilnu temperaturu u prostoru. Što se tiče grijanja u priobalju gdje temperature ne padaju značajno ispod nule uglavnom će zadovoljiti osim u situacijama kada je velika vlaga u vanjskom zraku jer će tada često ići u defrost.
Ipak ako želite vrlo tih klima uređaj za hlađenje i za primarno grijanje preporučujemo najprodavaniju AY seriju a za najzahtjevnije tu su EF i LN modeli.
 
 
 
 
 
Malezijska Sensira FTXC je ulazni i najnoviji Daikin model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike hlađenje i dogrijavanje prostora. 
 
Europska Sensira FTXF je duže na tržištu i malo je bolja u grijanju od Malezijske Sensire. Odličan je izbor za hlađenje i dogrijavanje prostora. Čak će u mnogim situacijama biti dobra i za grijanje u priobalju ali zbog mogućeg čestog defrosta bolje je birati Comforu i skuplje modele.
 
Comfora FTXP je prvi Daikinov model kojega možemo osim za hlađenje preporučiti i za primarno grijanje za priobalje i kontinent.
 
Perfera FTXM je Daikin premium klasa koju uglavnom kupuju kupci za osobnu upotrebu i odličan izbor za vrhunsko hlađenje i grijanje u svim uvjetima.
 
Stylish FTXA je visoka premium klasa s dizajnerskim unutarnjim jedinicama dostupnim u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji. Daikin Stylish svakako preporučujemo za vrhunsko i komforno hlađenje i primarno grijanje u svim uvjetima.
 
Emura FTXJ je Daikinova najviša klasa koja spaja najbolje performanse i jedinstveni dizajn. Daikin Emura je stvorena za vrhunski komfor i izvrsna je za hlađenje i za grijanje u svim uvjetima.


ZAKLJUČAK: 
Sensire su definitivno najprodavanije Daikin klime ali prvenstveno zbog cijene. Ipak ako od klime pored hlađenja očekujete solidno grijanje preporučujemo Vam Comforu ili skuplje modele.

 
  
 
Seiya Inverter je najprodavaniji Toshibin model i odličan izbor za hlađenje i dogrijavanje. Ipak ga ne možemo preporučiti za primarno grijanje jer će u uvjetima kad je velika vlaga u vanjskom zraku često ići u defrost te neće zadovoljiti.
 
Shorai edge Inveter je najprodavaniji model za hlađenje i primarno grijanje u priobalju i na kontinentu i svakako ga preporučujemo.
 
Super Daiseikai Inveter je dugi niz godina bio najbolji i najskuplji Toshibin model. Daiseikai je spoj najbolje tehnologije, učinkovitosti i tihog rada te ga preporučujemo čak i najzahtjevnijim korisnicima za hlađenje i grijanje u svim uvjetima.
 
Haori Inverter je dizajnerski model odličnih tehničkih karakteristika primjeren za hlađenje i za primarno grijanje u priobalju i na kontinentu.
 

ZAKLJUČAK: 
Ako trebate klima uređaj niže cijene i od vrhunskog japanskog proizvođača a grijanje Vam nije primarno Seiya Inverter je odličan izbor. Što se tiče grijanja u priobalju gdje temperature ne padaju značajno ispod nule uglavnom će zadovoljiti osim u situacijama kada je velika vlaga u vanjskom zraku jer će tada često ići u defrost. Ako želite vrlo tih klima uređaj za hlađenje i za primarno grijanje preporučujemo najprodavaniji model Shorai edge a za najzahtjevnije korisnike najbolji su Super Daisekai i Haori Inverter modeli.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se