VODIČ ZA ODABIR KLIMA UREĐAJA - ključne značajke najprodavanijih modela, usporedbe i preporuke

 

Cijenjeni kupci,
 
Kako bismo vam olakšali i pojednostavnili odabir odgovarajućeg klima uređaja baš prema vašim potrebama i očekivanjima, u nastavku Vam na jednostavan i razumljiv način nudimo pregled najprodavanijih modela po proizvođačima s ključnim podacima, usporedbama i savjetima iz dugogodišnjeg iskustva u prodaji i montaži.
Vjerujemo da će Vam ovi podaci biti od koristi i da ćete slijedom naših uputa odabrati uređaj koji će ispuniti sva Vaša očekivanja.
 

Na početku nekoliko riječi o proizvođačima:
Mitsubishi electric, Daikin, Toshiba, Panasonic, Hitachi i Fujitsu su japanski proizvođači. Najviše se traži i prodaje Mitsubishi electric koji u Hrvatskoj slovi kao premium brend. Odmah iza Mitsubishi electric po prodaji je Daikin, a zatim slijedećim redom: Toshiba, Panasonic, Hitachi, Fujitsu.
 
Samsung i LG su vrlo popularni južno korejski proizvođači.
 
GREE, Midea, Haier i Hisense su kineski proizvođači. Najtraženiji i najprodavaniji je GREE, zatim Midea, Haier pa Hisense.
 
Kineski brendovi koji se proizvode u poznatim kineskim tvornicama su slijedeći:
Vivax, Korel i Maxon se uglavnom proizvode u tvornici Midea.
Azuri se proizvodi u tvornici GREE.
 

 
  

je novi i najpovoljniji Mitsubishi model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike za hlađenje i dogrijavanje prostora. 
 
je duže na tržištu a bitna razlika u odnosu na DW model je što ima ugrađen Wi-Fi adapter. Također je kao i DW model primjeren za odlično hlađenje i dogrijavanje. Ne preporučujemo ga za primarno grijanje jer u grijanju na vanjskim temperaturama ispod nule može češće ići u defrost pa neće zadovoljiti a to je posebno izraženo na kontinentu jer je najkritičnija temperatura od 0 do 10°C kada je velika relativna vlaga u vanjskom zraku.
 
je nasljednik najpopularnijeg modela AP a koji je još bolji u grijanju a model AY-VGKP ima ugrađen Wi-Fi adapter i napredni Plazma filter. AY model rado preporučujemo za hlađenje i grijanje u svim uvjetima i za kupce kojima je bitan vrlo tih rad.
 
je Premium klasa koja je na tržištu prisutna više od 10 godina a do nedavno je bila Mitsubishijeva perjanica dok se nije pojavila LN serija.
Postoji u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji i spaja sve najnaprednije tehnologije za najzahtjevnije korisnike. Odličan je izbor za hlađenje i za primarno grijanje čak i u najtežim uvjetima.
Ima ugrađen 3D „I-SEE" senzor za kontrolu temperature u prostoriji unutar 752 zone te konstantno prilagođavanje uvjetima rada. Prepoznaje odsutnost osoba, te automatski prelazi u režim uštede energije.
 
je najviša Premium klasa koju uglavnom kupuju kupci za osobnu upotrebu a jer LN serija trenutno pruža najveći mogući komfor u klimatizaciji. LN serija je izvrstan izbor za vrhunsko hlađenje i grijanje bez premca. Dostupna je u četiri boje: bijeloj, biserno bijeloj, crnoj i crvenoj.
Ima ugrađen 3D „I-SEE" senzor za kontrolu temperature u prostoriji unutar 752 zone te konstantno prilagođavanje uvjetima rada. Prepoznaje odsutnost osoba, te automatski prelazi u režim uštede energije.
 

ZAKLJUČAK: 
Ako trebate klima uređaj niže cijene i nije vam primarno grijanje DW i HR model je odličan izbor. Od ovih modela možete očekivati vrlo stabilan i pouzdan rad te stabilnu temperaturu u prostoru. Što se tiče grijanja u priobalju gdje temperature ne padaju značajno ispod nule uglavnom će zadovoljiti osim u situacijama kada je velika vlaga u vanjskom zraku jer će tada često ići u defrost.
Ipak ako želite vrlo tih klima uređaj za hlađenje i za primarno grijanje preporučujemo najprodavaniju AY seriju a za najzahtjevnije tu su EF i LN modeli.
 
 
 
 
 
je ulazni i najnoviji Daikin model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike hlađenje i dogrijavanje prostora. 
 
je duže na tržištu i malo je bolja u grijanju od Malezijske Sensire. Odličan je izbor za hlađenje i dogrijavanje prostora. Čak će u mnogim situacijama biti dobra i za grijanje u priobalju ali zbog mogućeg čestog defrosta bolje je birati Comforu i skuplje modele.
 
je prvi Daikinov model kojega možemo osim za hlađenje preporučiti i za primarno grijanje za priobalje i kontinent.
 
je Daikin Premium klasa koju uglavnom kupuju kupci za osobnu upotrebu i odličan izbor za vrhunsko hlađenje i grijanje u svim uvjetima.
 
je visoka Premium klasa s dizajnerskim unutarnjim jedinicama dostupnim u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji. Daikin Stylish svakako preporučujemo za vrhunsko i komforno hlađenje i primarno grijanje u svim uvjetima.
 
je Daikinova najviša klasa koja spaja najbolje performanse i jedinstveni dizajn. Daikin Emura je stvorena za vrhunski komfor i izvrsna je za hlađenje i za grijanje u svim uvjetima.


ZAKLJUČAK: 
SENSIRE su definitivno najprodavanije Daikin klime ali prvenstveno zbog cijene. Ipak ako od klime pored hlađenja očekujete solidno grijanje preporučujemo Vam COMFORU ili skuplje modele.

 
  
 
je najprodavaniji Toshibin model i odličan izbor za hlađenje i dogrijavanje. Ipak ga ne možemo preporučiti za primarno grijanje jer će u uvjetima kad je velika vlaga u vanjskom zraku često ići u defrost te neće zadovoljiti.
 
je najprodavaniji model za hlađenje i primarno grijanje u priobalju i na kontinentu i svakako ga preporučujemo.
 
je dugi niz godina bio najbolji i najskuplji Toshibin model. Daiseikai je spoj najbolje tehnologije, učinkovitosti i tihog rada te ga preporučujemo čak i najzahtjevnijim korisnicima za hlađenje i grijanje u svim uvjetima.
 
je dizajnerski model odličnih tehničkih karakteristika primjeren za hlađenje i za primarno grijanje u priobalju i na kontinentu.
 
 
ZAKLJUČAK: 
Ako trebate klima uređaj niže cijene i od vrhunskog japanskog proizvođača a grijanje Vam nije primarno SEIYA INVERTER je odličan izbor. Što se tiče grijanja u priobalju gdje temperature ne padaju značajno ispod nule uglavnom će zadovoljiti osim u situacijama kada je velika vlaga u vanjskom zraku jer će tada često ići u defrost. Ako želite vrlo tih klima uređaj za hlađenje i za primarno grijanje preporučujemo najprodavaniji model SHORAI EDGE a za najzahtjevnije korisnike najbolji su SUPER DAISIKAI i HAORI INVERTER modeli.
 
 
 
 
 
je ulazni Panasonicov model. Primjeren je za manje zahtjevne korisnike hlađenje i dogrijavanje prostora. 
Kompaktan dizajn unutarnje jedinica, širina samo 779 mm. Super tih. Radi na samo 20 dB. Wi-Fi upravljanje - može se ugraditi (plaća se posebno). Radni medij: R-32. Tvorničko jamstvo: 3 godine.
 
Noviiji Panasonicov model. Tehnički isti kao Standardni Inverter UZ.
Primjeren je za manje zahtjevne korisnike hlađenje i dogrijavanje prostora. 
Kompaktan dizajn unutarnje jedinica, širina samo 779 mm. Super tih. Radi na samo 20 dB. Wi-Fi upravljanje - može se ugraditi (plaća se posebno). Radni medij: R-32. Tvorničko jamstvo: 3 godine.
 
Je najprodavaniji Panasonoc model primjeren pored hlađenja i za kvalitetno grijanje u priobalju i na kontinentu.
Ima sve značajke koje očekujete od modernog klima uređaja, snažan, tih i ekonomičan. 
 
Savršena izvana, savršena unutra Etherea je nevjerojatno tankog dizajna. Savršen uređaj za primarno grijanje u najzahtjevnijim uvjetima a 
S pomoću nano tehnologije elektrostatičke atomizirane čestice vode nano veličine pročišćuju zrak u prostoriji.
Dostupna u bijeloj, srebrnoj i grafitno crnoj boji.
 
Nanoe™ X s nanotehnologijom, elektrostatičke atomizirane čestice vode nano veličine pročišćuju zrak u prostoriji.
Razred visoke energetske učinkovitosti A++ SEER i A++ SCOP. 
Odličan za hlađenje i primarno grijanje.
 
 
ZAKLJUČAK:
UZ i BZ modeli su primjereni za hlađenje i dogrijavanje. TZ model jako dobar i za grijanje u priobalju i na kontinentu. ETHEREA je Panasonicova perjanica koja ima našu visoku preporuku za hlađenje i za primarno grijanje u svim uvjetima. Također je izvrstan za pročišćavanje zraka jedinstvenom Nanoe-X tehnologijom. Podni Inverter je tehnološki vrlo napredan uređaj odličan za primarno grijanje.


  
 
 
Novo ulazni Hitachi model odličan izbor za hlađenje, dogrijavanje, tih rad i visoku energetsku učinkovitost.
Od svih japanaca obzirom na odnos cijena/kvaliteta Hitachi je apsolutni Hit i Best Buy izbor.
 
Novi Premium model koji mijenja MOKAI INVERTER sa senzorom prisutnosti, tihim radom (19dB) i odličnim performansama za primarno grijanje.
 
Osnovni Hitachi model na odlasku, mijenja ga novi i tehnički bolji model AIRHOME 400 INVERTER
 
Najprodavaniji Hitachi model za primarno grijanje na odlasku. Mijenja ga novi, još bolji model AIRHOME 600 INVERTER.
 
Hitachi Premium model, izvrstan za hlađenje i primarno grijanje u najzahtjevnijim uvjetima.
 
Hitachijeva perjanica u zidnim klimama. Moderna LORAI AIR PUR jedinica elegantnog dizajna dolazi u dvije verzije: bijela i siva. Za razliku od ostalih klima koje imaju plastičnu unutrašnjost, Lorai klima u svojoj unutrašnjosti sadrži dijelove napravljene od nehrđajućeg čelika. Uštede energije postignute su senzorom pokreta koji regulira rad jedinice. Opcija Hi-Kumo daljinskog upravljanja.
Odličan uređaj za hlađenje i primarno grijanje.
 
Moderna podna jedinica elegantnog dizajna ima mogućnost proširenog protoka zraka. Visoke performanse uz energetski razred A+++ garantiraju komfor uz uštede energije. Uz uređaj je standardno uključeno i postolje koje se može jednostavno demontirati u slučaju da korisnik želi jedinicu montirati na zid.
Prednost: visina unutarnje jedinice: samo 59cm! 
Odličan uređaj za hlađenje i primarno grijanje.

 
 
 
 
Početni i najjeftiniji Fujitsu model. Predstavlja najbolji omjer cijene, kvalitete i performansi uz odličnu energetsku učinkovitost.
Ne preporučujemo ga za primarno grijanje, poglavito u kontinentu jer u grijanju u zahtjevnijim uvjetima može ići češće u defrost te neće zadovoljiti vašu potrebu za kvalitetnim grijanjem.
 
Pokazao se kao jedan od najstabilnijih modela u srednjem cjenovnom rangu za primarno grijanje. Pored kvalitetnog hlađenja odlikuju ga izvrsne performanse u grijanju pri nižim temperaturama. Jedan je od najboljih Best Buy izbora u srednjem cjenovnom rangu za hlađenje i primarno grijanje.
 
Fujitsu Advance Inverter je visoko učinkovita serija raskošnih funkcija i nenametljivog modernog dizajna odlikuje je kvalitetno grijanje na niskim vanjskim temperaturama do -15°C te ravan i elegantan prednji panel koji odgovara svim modernim interijerima i dekorima.
 
Za ljubitelje odlične klimatizacije s naglaskom na moderan i elegantan dizajn, jednostavnost i bez prijekornu funkcionalnost.
Odlične rezultate postiže u hlađenju a primjeren je i za grijanje u najhladnijim područjima.
 
Fujitsu podna-parapetna jedinica Inverter ima mogućnost poluskrivene ugradnje u zid te dvostruki ispuh u režimu grijanja i hlađenja pa tako pozicioniraju ovu podnu jedinicu ispred sličnih proizvoda drugih proizvođača.
Ova podna unutarnja jedinica ima ugrađen DEODIRAJUĆI IONSKI FILTER koji ima deodirajuće djelovanje zahvaljujući razgradnji upijenih mirisa oksidiranjem i smanjenjem efekta iona koje stvaraju keramičke čestice. Održavanje je vrlo jednostavno zahvaljujući prednjem panelu koji se lako uklanja i omogućava pranje prema potrebi. 
Odličan uređaj za hlađenje i za grijanje u najzahtjevnijim situacijama.
 
 
ZAKLJUČAK:
STANDARD ECO INVERTER preporučuje se za dogrijavanje a nikako ne za kvalitetno grijanje u kontinentalnim područjima RH, dok se Hisense SUPER ECO INVERTER, AVVANCE INVERTER, DESIGN INVERTER I PODNA/PARAPETNA preporučuje  za kvalitetno grijanje u svim područjima RH, te naravno i za ugodno hlađenje.


 
 
 
je najpovoljniji Gree model koji je jako dugo vremena na tržištu te je jedan od najprodavanijih modela klima uređaja na svijetu. Namijenjen je za primarno hlađenje i grijanje u prijelaznim razdobljima. Ne preporučujemo ga za primarno grijanje, poglavito u kontinentu jer u grijanju u zahtjevnijim uvjetima može ići češće u defrost.

je naprednija inačica Lomo Economicala sa istim performansama u grijanju i hlađenju ali s dodatnim funkcionalnostima poput automatskog vertikalnog i horizontalnog zakretanja krilaca i više stupnjeva brzina ispuha.

je također dugo vremena na tržištu te se pokazao kao jedan od najstabilnijih modela u srednjem cjenovnom rangu za primarno grijanje. Pored kvalitetnog hlađenja odlikuju ga izvrsne performanse u grijanju pri nižim temperaturama. Jedan je od najboljih izbora u srednjem cjenovnom rangu za hlađenje i primarno grijanje.

je inačica Lomo Regulara koja se odlikuje gotovo identičnim performansama kao i Lomo Regular ali nešto malo drugačijim dizajnom unutarnje jedinice. Bitna razlika je što postoji i ANTRACIT CRNA Fairy varijanta za kupce koji žele Gree uređaj drugačije boje.

su najskuplji i najbolji modeli iz Gree palete uređaja koji se odlikuju vrhunskim performansama u hlađenju, grijanju, energetskoj učinkovitosti i tihom radu. 
 

ZAKLJUČAK:
Ukoliko vam treba hlađenje i dogrijavanje preporučujemo LOMO ECONOMICAL i PULAR modele, dok za hlađenje i primarno grijanje preporučujemo LOMO REGULAR modele. FAIRY je za kupce LOMO REGULARA koji žele drugi dizajn, dok je U-CROWN za najzahtjevnije kupce.

 
 
 
 
 

AR3500 INVERTER

je najpovoljnija početna serija u širokoj Samsung paleti uređaja. Karakteriziraju je osnovne funkcije Inverterskog klima uređaja pouzdanog u hlađenju i dogrijavanju u nižem cjenovnom rangu.


LUZON

je nešto naprednija serija Samsung klima uređaja koja je također namijenjena za bazično hlađenje. Karakteriziraju je nešto naprednije funkcije poput plastičnog kućište vanjske jedinice što je dobro za uređaje ugrađene uz more, te usmjeravanje puhanja lijevo-desno na daljinskom upravljaču.

Nakon dva spomenuta uređaja počinje nova paleta Samsung uređaja kojih sve karakterizira WIND FREE karakteristika. Radi se o patentiranoj značajci gdje klima uređaj u hlađenju u režimu održavanja puše kroz 23.000 mikro-rupa te eliminira osjet puhanja klima uređaja. To je izvrsno za kupce kojima izrazito smeta osjet puhanja kod klima uređaja. Bitno je naglasiti da je to varijanta samo u hlađenju i to u režimu održavanja temperature.

 

WIND FREE COMFORT INVERTER

označava početnu seriju iz WIND FREE varijanti, slična je LUZON karakteristikama, izvrsno hlađenje i dogrijavanje. Nije namijenjena za primarno grijanje jer će u zahtjevnijim uvjetima ulaziti u defrost.

 

WIND FREE AVANT INVERTER

je napredniji uređaj u WIND FREE paleti, prvi koji ima bolje optimiziran kompresor koji može izdržati nešto zahtjevnije uvjete u grijanju od prethodnih Samsung modela. Što se tiče hlađenja jednako je izvrstan kao prethodni modeli.

 

WIND FREE PURE

je nova varijanta WIND FREE uređaja koju karakterizira Elektrostatički filter PM 1.0 te funkcija Freeze Wash za dubinsko čišćenje isparivača. Radi se o uređaju koji je naglasak stavio na higijensku stranu kod održavanja i filtracije uređaja. Ovaj uređaj je pogodan i za primarno grijanje.

 

WIND FREE ELITE

je najnapredniji uređaj u Samsung asortimanu kojeg karakterizira vrhunska sposobnost grijanja i hlađenja pored naprednih funkcionalnosti kao što su senzor prisutnosti. A+++ energetski razred je također pokazatelj da je riječ o odličnom uređaju na svakoj razini. Ovaj uređaj je pogodan i za primarno grijanje u  priobalju i na kontinentu.

 


ZAKLJUČAK:

Samsung uređaji se mogu podijeliti na dvije skupine, obične i WIND FREE varijante. Kod običnih varijanti tu su AR3500 i LUZON koji su dobri u hlađenju i dogrijavanju. Kod WIND FREE varijanti (bitna značajka za hlađenje) postoje COMFORT uređaji dobri za hlađenje i dogrijavanje, zatim napredniji AVANT i PURE uređaji nešto bolji u grijanju i filtraciji, te ELITE vrhunski model za primarno grijanje i WIND FREE hlađenje.

 
 
 
 
 

STANDARD DUAL INVERTER

je početni model u paleti LG klima uređaja, zadovoljava bazične potrebe za hlađenje te dogrijavanje. Jedan je od boljih izbora u Best Buy klasi za hlađenje.

Nije primjeren za primarno grijanje u zahtjevnijim uvjetima.


COMFORT / DUAL INVERTER + Wi-Fi

Tvornički ugrađen Wi-Fi modul, istovjetna STANDARD seriji osim što sadrži Wi-Fi modul koji omogućava upravljanje klima uređajem na daljinu. Ostale karakteristike su iste, uređaj je dobar u hlađenju i dogrijavanju.


ARTCOOL / DUAL INVERTER + Wi-Fi

Tvornički ugrađen Wi-Fi adapter, dizajnerska varijanta LG uređaja koju odlikuje specifičan dizajn za kupce kojima je izgled unutarnje jedinice od izrazite bitnosti. Postoje izvedbe u dvije boje, antracit i bež varijante. Tehnički, radi se o uređaju sličnom prethodno navedenim. Dobar je u hlađenju i dogrijavanju, nije namijenjen za primarno grijanje. Također ima napredniju higijensku karakteristiku (uklanja 99,99%* bakterija pomoću UV LED svjetla)

 

ARTCOOL GALLERY / DUAL INVERTER + Wi-Fi

Tvornički ugrađen Wi-Fi adapter, specifična i na tržištu jedinstvena verzija klima uređaja koju odlikuje jedinstveni izgled unutarnje jedinice poput slike. Izgledom i dizajnom se bitno razlikuje od bilo kojeg klima uređaja na svijetu. Funkcionalno se također može svesti u istu tehnologiju kao prethodni uređaji, namijenjeni za primarno hlađenje i dogrijavanje.

 


ZAKLJUČAK:

LG ima funkcionalno i tehnički istu paletu STANDARD DUAL inverter serije koju odlikuje kvalitetno hlađenje i dogrijavanje. Nisu namijenjeni za primarno grijanje u kontinentalnom području jer nisu izdržljivi za hladnije uvjete i visoku relativnu vlažnost. Postoji bazična varijanta (STANDARD), varijanta s Wi-Fi upravljanjem (COMFORT) te dvije dizajnerske varijante (ARTCOOL i ARTCOOL GALLERY).

 
 

 
 
Početni i najjeftiniji model iz Haier palete uređaja.
Predstavlja najbolji omjer cijene, kvalitete i performansi uz odličnu energetsku učinkovitost i napredno filtriranje zraka. Model s Frost Clean funkcijom za 99,9% dezinficiran zrak.
Ne preporučujemo ga za primarno grijanje, poglavito u kontinentu jer u grijanju u zahtjevnijim uvjetima može ići češće u defrost te neće zadovoljiti vašu potrebu za kvalitetnim grijanjem. 

Unaprijeđen model s već instaliranim wi-fi modulom, funkcijom Frost Clean (99,9% dezinficiran zrak). Pomoću specijalinih filtera uklanja bakterije, viruse, čestice, prašine, alergene, neugodne mirise te suzbija nastajanje plijesni.  Uz PID tehnologiju postižu se još veće uštede energije i preciznije održavanje željene temperature. 
Ovo je također uređaj koji se ne preporučuje za kvalitetno grijanje u kontinentalnim dijelovima RH, samo za dogrijavanje i hlađenje. 

Prednost Pearl Inverter uređaja je Steri-clean funkcija(uništava bakterije i viruse zagrijavanjem isparivača), Coanda more funcija (strujanje iz klima uređaja je jače te se postiže veči domet koji dopire do svakoga dijela prostorije)
Prednost mu je također električni grijač u vanjskoj jedinici (kadici) za bolje grijanje te super tihi rad.
Uređaj se preporuča za dogrijavanje i hlađenje, ne i  za kvalitetno grijanje u kontinentalnom dijelu.
Jako tihi rad. 

Odlikuje ga izrazito kvalitetno grijanje, pa uređaj pored hlađenja možete koristiti i za primarno grijanje u kontinentalnim dijelovima.
Prednost Flaxisa je kategorija A+++, usmjeravanje krilaca lijevo-desno na daljinski  te također besplatan wi-fi model.
Definitivno Best Buy od svih Haier modela za kvalitetno grijanje. 

Jako sličan Flexsis plus uređaju. Jako dobar u kvalitetnom grijanju u kontinentalnom dijelu RH, kao i u hlađenju.
Također ima besplatnu opciju wi fi uređaja, A+++ kategoriju 
Jamstvo 5 godina


ZAKLJUČAK:
Definitivna prednost svih Haier modela je 5 godina jamstva uz besplatnu opciju wi-fi uređaja.
TIDE, TUNDRA i FLAIR PLUS su modeli koji se preporučuju za hlađenje i dogrijavanje te su u srednjem cjenovnom rangu jako traženi modeli uz bogate recenzije kupaca, dok je model FLEXIS i EXPERT jako pohvaljen od strane mnogobrojnih kupaca u kvalitetnom grijanju a i hlađenju u svim dijelovima RH.
 
 

 
 
 
Ulazni Midein model prikladan za hlađenje. Ne preporuča se za kvalitetno grijanje u kontinentalnom djelu RH. Jamstvo 5 godina.
Wi-Fi: nije ugrađeno ali se može ugraditi.
 
Napredan model s grijačima u vanjskoj jedinici, primjeren za hlađenje i primarno grijanje.
Grije do -20°C vanjske temperature! Wi-Fi upravljanje je ugrađeno u unutarnju jedinicu i uključeno u cijenu.
 
MIDEA EXTREME s 2 grijača u vanjskoj jedinici - optimiziran za grijanje je toliko moćan kao što je i tih, sposoban jamčiti optimalni odmor za svakog člana obitelji. Također je opremljen vodećom Midea tehnologijom i izvrsnih performansi s pažnjom na potrošnju. 
Ima ugrađen grijač kompresora i grijač u tavici kondenzata, "Slijedi me" funkciju, UV lampu, I clean i 56°C clean te filter visoke gustoće i Cold catalyst filter.
Grijanje do -25°C vanjske temperature! Primjeren za primarno grijanje u svim uvjetima.
 
Midein najnoviji i najnapredniji model s nizom naprednih funkcija bez konkurencije!
Doživite Breezeless iskustvo, maska sa s 5013 mini rupica može transformirati snažan protok zraka kroz tisuće sićušnih struna zraka koje Vam daju najmekši dodir hlađenja.
Grijanje do -20°C vanjske temperature i ugrađen grijač kompresora i grijač u tavici kondenzata osigurava kvalitetno grijanje u najzahtjevnijim situacijama!
Klima uređaj Midea BREEZELESS E opremljen najnovijim inteligentnim algoritmom za učenje. Midea Breezeless E kombinira razne mogućnosti za postizanje veće učinkovitosti te veću uštedu eneregije. Potpuno ugodno iskustvo kroz Breezeless hlađenje, grijanje, Air Magic+ sterilizaciju te Over-The-Air tehnologiju (OTA)
 

ZAKLJUČAK:
Ukoliko vam treba hlađenje i dogrijavanje preporučujemo XTREME SAVE INVERTER, dok za hlađenje i primarno grijanje preporučujemo ALL EASY PRO INVERTERXTREME SAVE PRO INVERTER modele. Ako želite kupiti jedan od tehnološki najnaprednijih modela na tržištu i za primarno grijanje, pravi izbor je BREEZELESS INVERTER

 
 
 
 

ECO SMART CD INVERTER

je najpovoljniji model koji je odličan za hlađenje i dogrijavanje prostorija  i kad je vanjska temperatura do -15°C. U stanju mirovanja, klima uređaj automatski pokreće način rada sa štednjom energije. Umjesto 5 W, troši se samo 1 W na sat, što znači uštedu energije od 80%.

Značajna funkcija je: Četiri načina spavanja.  Odabir načina spavanja pruža različite načine temperatura spavanja, briga za sve članove obitelji: odrasle, starije, mlade, djecu. Krivulja temperature će se automatski prilagoditi i inteligentno, tako da možete udobno zaspati.

Prednost: jamstvo od 5 godina (2+3)

 

 

NEW COMFORT INVERTER

sa svojim vrhunskim značajkama preporučamo kao višefunkcionalan uređaj, hlađenje, grijanje i pročišćavanje zraka. Osim što ima A++  u hlađenju može osigurati toplinu i na temperaturi do -20°C zahvaljujući tehnologiji pred zagrijavanja i tehnologiji električnog zagrijavanja šasije.

Filter sa aktivnim ugljenom, HEPA filter i 4u1 filter uklanja kemikalije, isparenja i dim. On je savršeno rješenje za uklanjanje neugodnog zraka i osigurava uživanje u svježem i čistom zraku.

Prednost u odnosu na Hisense Eco Smart: Wi-Fi upravljanje je integrirano i uključeno u cijenu

Jamstvo od 5 godina(2+3)

 

SILENTIUM PRO INVERTER

jedanko je učinkovit u hlađenju kao i u grijanju sa svojim A+++/A+++.

Samo jednim gumbom možete probuditi inteligentni zračni upravitelj i kontrolirati temperaturu, vlažnost i smjer vjetra. Nema potrebe da brinete o tome kako koristiti klima uređaj, umjetna inteligencija će to učiniti umjesto vas. Uz pomoć pametnog oka osjeća položaj i protok grijanja informacija ljudskog tijela i prema tome prilagođava vjetar smjeru klima uređaja.

Također pročišćuje zrak najnovijom HI-NANO tehnologijom.

Jamstvo: 3 godine

 

PODNA INVERTER 

tankog dizajna uklapa se u sve prostorije. Osim što odlično hladi preporučuje se i za primarno grijanje, jer se ispuhivanje zraka vrši kroz dva ventilacijska otvora. Jedno je na vrhu uređaja i drugi je na dnu te time jamči optimalniji protok grijanog zraka u prostoriji što postiže efekt podnog grijanja.

Jamstvo: 3 godine

 


ZAKLJUČAK:

Hisense ECO SMART preporuča se za dogrijavanje a nikako ne za kvalitetno grijanje u kontinentalnim područjima RH, dok se Hisense NEW COMFORT i  Hisense SILENTIUM uređaj preporuča za kvalitetno grijanje u svim područjima RH, te naravno i za ugodno hlađenje.

 


 
 
 
 
 
Ulazni model, početni model prikladan za hlađenje. Ne preporuča se za kvalitetno grijanje u kontinentalnom djelu RH. Jamstvo 5 godina.
Wi-Fi: nije ugrađeno ali se može ugraditi.
 
Po karakteristikama jako sličan Q modelu samo se razlikuju u dizajnu. Također se X design kao i Q model ne preporuča za kvalitetno grijanje, više za hlađenje i dogrijavanje uz neki drugi izvor grijanja. Jamstvo 5 godina. Wi-Fi: nije ugrađeno ali se može ugraditi.
 
U odnosu na Q i X modele M design ima bio filter uz filter prašine (X i Q imaju katalistički). Nije preporuka za kvalitetno grijanje u kontinentalnom djelu RH, nego za dogrijavanje i hlađenje.  Jamstvo 5 godina. Wi-Fi: nije ugrađeno ali se može ugraditi  
 
U odnosu na prethodne modele ima  12 brzina strujanja zraka (ventilatora unutarnje jedinice), UV lampice i sterilizacija zraka (samo ovaj model). Nije preporuka za kvalitetno grijanje u kontinentalnom djelu RH. Jamstvo 5 godina. Wi-Fi: nije ugrađeno ali se može ugraditi  
 
Preporuka za kvalitetno grijanje u kontinentalnom djelu RH. Prednost mu je  ionizator, grijači kompresora i kondezatora, rad na -25 te  A+++ kategorija energetske klase. Još jedna razlika i prednost u odnosu na prethodne modele: dolazi u više boja (bijela, srebrna, zlatna, crvena, srebrna mirror). Jamstvo: 5 godina. Wi-Fi: nije ugrađen ali se može ugraditi.
 
U odnosu na prethodne modele posjeduje pametno strujanje zraka (ispuhuje topli zrak vertikalno dolje u pod, u modu hlađenja klima uređaj ispuhuje hladan zrak horizontalno gore u strop). Ovo je dizajnerski model te kao i R+ model dolazi u više boja: mat srebrena, mat zlatna. Uređaj se može koristiti za grijanje prostora pri niskim vanjskim temperaturama uz visoku učinkovitost. Dodatni grijači, od kojih jedan grijač služi za dogrijavanje ulja u kompresoru, a drugi poboljšava otapanje vanjske jedinice. Rad grijača je kontroliran putem glavnog procesora. Ovakav način kontrole i upravljanja omogućuje nesmetan i siguran rad uređaja kada vanjska temperatura padne i do -32 °C. Wi-Fi upravljanje - može se ugraditi (plaća se posebno). Tvorničko jamstvo: 5 godina. Energetska klasa: A+++  
 
Uređaj se može koristiti za grijanje prostora pri niskim vanjskim temperaturama uz visoku učinkovitost (grije do -32°C vanjske temperature). Kada se temperature spuste do čak -15 ˚C, Y Design model i dalje radi punim kapacitetom. Također kao i kod H+ modela Y design ima dodatne grijače. Od ostalih modela se razlikuje jer posjeduje:
Detektor pokreta-s  ugrađenim detektorom pokreta prilagođava se ispuh zraka prema vlastitim željama i potrebama.
Kontrola vlažnosti zraka: pomoću pametnih senzora kontrolira se temperatura i vlažnost zraka od 35 % do 85 %.
Prednost u odnosu na sve ostale modele je Wi-Fi upravljanje uključeno u cijenu.
Energetska klasa: A+++  
 

ZAKLJUČAK: 
Q, X, M i S PRO su modeli koji se ne preporučuju za kvalietno grijanje u kontinentalnom djelu RH nego više za dogrijavanje i hlađenje dok su modeli R+, H+ te pogotovo Y model više orjentirani na kvalitetno grijanje, naravno jako su dobri i u hlađenju.
 
 

 
NORA  
je početni i najjeftiniji model iz Azuri palete uređaja. Riječ je o pouzdanom modelu kojeg odlikuju jedne od najmanjih unutarnjih jedinica na tržištu. S obzirom da Gree proizvodi Azuri uređaje moglo bi se utvrditi da je to model jednakovrijedan Gree Lomo Economicalu. Pouzdan je i dobar u hlađenju, dok nije namijenjen za primarno grijanje.
 
novi model 2024. Napredni model ulazne klase s Cold Plazma filterom za ioniziranje zraka, noćnim načinom rada te I-feel funkcijom gdje se uključuje senzor temperature u daljinskom upravljaču u svrhu preciznije kontrole temperature na poziciji daljinskog upravljača odnosno na mjestu gdje se nalazi osoba.
Odličan je za hlađenje i dogrijavanje a za primarno grijanje bolji je model Supra ili drugi uređaji s oznakom: PREPORUKA ZA GRIJANJE.
 
je malo ažurirana verzija NORA uređaja, gotovo identičnih performansi u grijanju i hlađenju kao i Nora. Razlikuju je nekoliko dodatnih funkcionalnosti poput 7 brzina ventilatora. Cijena također odražava malu razliku između ova dva modela.
 
je prvi bitno različiti model u Azuri paleti u odnosu na spomenutu Noru. Odlikuje ga izrazito kvalitetno grijanje, pa uređaj pored hlađenja možete koristiti i za primarno grijanje u kontinentalnim dijelovima. S obzirom da je Gree proizvođač to je model jednakovrijedan Gree Lomo Regularu. Postoji i CRNA SUPRA koja je model identičan klasičnoj SUPRA varijanti samo crne antracit boje. 
 

ZAKLJUČAK:
Azuri se pozicionirao kao pouzdan brand u srednoj best buy klasi. Svi Azuri modeli se proizvode u tvornici GREE. Azuri NORA se preporuča za primarno hlađenje i dogrijavanje s naglaskom na manju unutarnju jedinicu gdje je to bitno. MIDORI je novi i napredniji model s Plazma filterom i dodatnim mogućnostima. NORA PREMIUM je slična Nori ukoliko je bitna dodatna funkcionalnost poput 7 brzina ventilatora i moderniji dizajn.
Azuri SUPRA se odlikuje kao odlično rješenje za hlađenje i primarno grijanje u srednjem cjenovnom rangu. 
 
 
 
 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više