MITSUBISHI ELECTRIC VS. DAIKIN - usporedba!

Uspoređujemo dva najpoznatija proizvođača klima uređaja


Uspoređujemo Mitsubishi Electric i Daikin, dva najbolja svjetska proizvođača klima uređaja.


Mitsubishi Electric i Daikin su dva najtraženija japanska proizvođača klima uređaja. To su ujedno i najkvalitetniji klima uređaji na svijetu pa ih je na neki način teško uspoređivati jer je sve to vrhunska klasa.

Ipak svaki proizvođač grupira klima uređajeu nekoliko serija pa tako kodMitsubishi electric imamo slijedeće serije:

STANDARD INVERTER

STANDARD+ INVERTER

ACCEPT INVERTER

SUPER INVERTER

SUPER+ INVERTER

KIRIGAMINE ZEN INVERTER

KIRIGAMINE LUXE INVERTER

KIRIGAMINE STYLE INVERTER

PODNA/PARAPETNA JEDINICA

KAZETNA JEDINICA ČETVERO STRUJNA

KANALNA JEDINICA


Svi klima-uređaji iz navedenih serija su Inverteri i visoke energetske učinkovitosti od A do A+++ te zadovoljavaju najveće standarde kad je u pitanju razina buke.


daikin mitsubishi usporedba 


Daikin serije klima uređaja mono Split:

BOP

COMFORT

SENSIRA

COMFORA

COMFORA - optimizirana za grijanje

PERFERA

PERFERA - optimizirana za grijanje

STYLISH

EMURA

URURU SARARA

PODNA/PARAPETNA JEDINICA

NEXURA - PODNA JEDINICA

KANALNA JEDINICA


Uspoređivati određene snage iz pojedinih serija Mitsubishi electric i Daikin je nezahvalno Iz razloga što svaka serija ima svoje specifičnosti i teško je uspoređivati sa serijom drugog proizvođača.

Tu kupci često griješe jer uspoređuju klima uređaje različitih proizvođača a koje se ne može uspoređivati jer su vrlo različiti u tehničkim mogućnostima i performansama. Na takav način se može donjeti krivi i zaključak i pogrešno odabrati.


Najbolje i najtočnije je uspoređivati po cijenama!

Cijena najtočnije pokazuje kvalitetu i opremljenost klima uređaja.

Npr. Daikin Comfort možemo uspoređivati sa Mitsubishi Electric Standard Inverter itd.
Slike su informativne i ne prikazuju stvarnu cijenu, cijene pogledajte na web shopu.Generalno gledajući Mitsubishi Electric i Daikin su dva ponajbolja proizvođača klima uređaja na svijetu od kojih svaki ima svoje serije klima uređaja sa različitim funkcionalnostima i tehničkim mogućnostima.

Kupci često griješe jer uspoređuju klima uređaje različitih proizvođača koji ne pripadaju istoj klasi jer imaju različite specifikacije, tehničke mogućnosti i funkcionalnosti te na taj način mogu donijeti pogrešnu odluku i krivo odabrati.


Predlažemo vam da klima uređaja prvenstveno uspoređujete te po sljedećim podacima:

  • nominalna snaga u hlađenju
  • raspon snage u hlađenju
  • nominalna snaga u grijanju
  • raspon snage u grijanju
  • vanjska temperatura do koje može raditi u grijanju
  • energetska klasa
  • razina buke unutarnje jedinice
  • razina buke vanjske jedinice
  • Raspoloživost Wi-Fi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije putem mobitela ili računala.

Ovo je naravno vječna i nedovršena tema, a svaki proizvođač ima svoje fanove.

Ipak jedno je zajedničko za sve: tko kupi prvi klima uređaj Mitsubishi electric ili Daikin ostaje vjeran tom proizvođaču do kraja a razlog je jednostavan: to su sve vrhunski uređaji koji većini slučajeva prelaze očekivanja kupca pogotovo ako se radi o boljem i skupljem modelu, odnosno seriji.


A sada pregled i usporedbe iz našeg dugogodišnjeg iskustva.

Usporedit ćemo ulazne, serije koje se najviše traže i prodaju.


Najviše se traže ulazne i povoljnije serije klima uređaja kao što su Mitsubishi Stadard i Standard+ Inverteri te Daikun Comfort i Sensira. Daikin Bop serija nije popularna niti tražena, uvoznici je ne drže na lageru pa se na isporuku čeka, ukratko slabo se traži i prodaje pa zbog toga Bop seriju nećemo komentirati.

Mitsubishi Standard serija oznake HJ postoji na tržištu od 2013. godine i česti je izbor kupaca za hlađenje turističkih i manje zahtjevnih stambenih objekata. Nema mogućnost ugradnje WiFi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije.


Noviji i napredniji Mitsubishi model Standard+ Inverter oznake DM gotovo identičnog izgleda energetski je učinkovitiji i ima mogućnost ugradnje WiFi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije putem mobitela ili računala. Ova dva modela, naravno različitih dostupnih snaga čine gotovo polovicu prodaje zbog prihvatljive cijene , 3 godine tvorničkog jamstva i kompaktnom dizajnu, posebno malim dimenzijama vanjske jedinice koja se dobro uklapa u skučene prostore.

Sa druge strane imamo Daikin Comfort seriju koja na tržištu egzistira gotovo 10 godina i omiljeni je izbor prosječnog korisnika za sve namjene pa čak i za grijanje na niskim vanjskim temperaturama. Nešto bolja energetska učinkovitost i bolje grijanje ovom modelu daje prednost u odnosu na Mitsubishi Electric Standard i Standard+ Inverter. Comfort modeli imaju mogućnost ugradnje WiFi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije putem mobitela ili računala s time da je Daikin WiFi adapter znatno povoljniji od Mitsubishi WiFi adaptera.

Pobjednik u ulaznoj klasi:


U ovoj klasi pobjeđuje Daikin zahvaljujući boljem grijanju, većoj energetskoj učinkovitosti i povoljnijem WiFI adapteru.

Kod skupljih serija nije tolika razlika u efikasnostima i mogućnostima je su i Mitsubishi Electric i Daikin vrhunski klima uređaji u svakom smislu, pa kod skupljih modela treba uspoređivati, dizajn, energetsku učinkovitost, cijenu WIFi upravljanja (bolje je ako je WIFI upravljanje integrirano u unutarnju jedinicu) mogućnosti, upravljanje, daljinski, filtere itd.

Ako birate neki od skupljih modela klima uređaja Mitsubishi ili Daikin, naprosto ne možete pogriješiti je su to sve redom najbolji klima uređaji na svijetu!


 


Zaključak usporedbe:

S obzirom na to da ovdje nema generalnog pobjednika jer su Mitsubishi Electric i Daikin vrhunski japanski proizvođači klima uređaja predlažemo vam da birate odgovarajući dizajn, veću snagu i naprednije tehničke mogućnosti i funkcionalnosti bez obzira da li se radi o klima uređaju Mitsubishi electric ili Daikin!


Dakle preporuka je, ne birati nužno proizvođača već se usmjeriti prema specifikacijama i mogućnostima i uspoređivati modele u istoj klasi i cijeni.


 


 

Pogledajte našu ponudu klima uređaja:

MITSUBISHI ELECTRIC mono-split (jedna unutarnja i jedna vanjska jedinica - komplet) 
MITSUBISHI ELECTRIC multi (više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu)
DAIKIN mono-split (jedna unutarnja i jedna vanjska jedinica - komplet)
DAIKIN multi (više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu)

 
 

 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se