PREMJEŠTANJE KLIMA UREĐAJA

Često se susrećemo sa situacijom gdje unutarnja ili vanjska jedinica nisu postavljene na dobru i odgovarajuću poziciju pa je treba premjestiti...

  

Ako prilikom montaže unutarnju i vanjsku jedinicu klima uređaja postavite na lošu poziciju, naknadno premještanje može biti skupo i iritantno,
stoga pročitajte slijedeći tekst i izbjegnite moguće skupe greške!

 
 
Često se susrećemo sa situacijom gdje unutarnja ili vanjska jedinica nisu postavljene na dobru i odgovarajuću poziciju pa je treba premjestiti...
Na primjer, ako se unutarnja jedinica nalazi na poziciji sa koje puše direktno u osobe koje sjede za stolom u trpezariji ili na kauč u dnevnom prostoru, to zasigurno nije sretno rješenje.
 
Ili kada je unutarnja jedinica postavljena u uskom prostoru i zrak puše u zid koji se nalazi na jedan do dva metra ispred unutarnje jedinice, bitno je smanjena učinkovitost jer se zrak odbija od zida ispred klime i dolazi na usis unutarnje jedinice gdje se nalazi temperaturni osjetnik koji registrira da je prostor klimatiziran i šalje komandu vanjskoj jedinici da smanji snagu a prostorije koje bi se trebale klimatizirati nisu klimatizirane.
 

 

 

Ako vanjsku jedinicu postavite u skučeni i zatvoreni prostor ista se ne može dovoljno hladiti pa će učinkovitost biti znatno smanjena kao i kapacitet hlađenja i grijanja a pritom će trošiti više električne energije, kompresor će se više zagrijavati a klima uređaj će se prije pokvariti.
 
Ako ipak suprotno preporuci stručnjaka vanjsku jedinicu postavite u korisni prostor kao što je terasa ili lođa možete imati problem sa pretjeranim zagrijavanjem ljeti jer vanjska jedinica ispuhuje zrak temperature čak do 85°C. Ako je vanjska jedinica postavljena na terasu ili lođu na način da puše prema ljudima koji to borave zasigurno će im smetati a isti će izbjegavati boraviti na takvim mjestima.
 
Iz navedenih razloga jako je važno da se savjetujete sa stručnjakom o izboru najbolje pozicije za unutarnju i vanjsku jedinicu jer ćete time povećati efikasnost klima uređaja, trošiti manje električne energije i biti zadovoljniji klima uređajom i općim dojmom.
 
Zbog gore navedenog još jednom naglašavamo važnost pozicije unutarnje i vanjske jedinice kako ne bi došli u situaciju da morate premještati unutarnju ili vanjsku jedinicu klima uređaja što je znatan trošak koji se planiranjem mogao izbjeći.
 
 

 
 
 

Neki montažeri koji ne drže do svog posla i zadovoljstva kupaca će napraviti onako kako je njima najjednostavnije ne gledajući pritom na negativne efekte koje korisniku može prouzrokovati klima uređaj postavljen na pogrešnu poziciju.
Zato uvijek koristite usluge renomiranih i ovlaštenih tvrtki koji su školovani i specijalizirani za klimatizaciju a pritom im je jako važno zadovoljstva kupca.
 
Ako ste ipak u situaciji da trebate premjestiti klima uređaj, unutarnju ili vanjsku jedinicu ili možda kompletan klima uređaj detaljno se informirajte o tome kako pozicija unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja utječe na funkcionalnost, potrošnju električne energije i konačno na komfor boravka u tako klimatiziranom prostoru.
 
Sve o odabiru najbolje pozicije unutarnje i vanjske jedinice klima uređaja pogledajte u našem blogu: ODABIR POTREBNE SNAGE KLIMA UREĐAJA I NAJBOLJE  POZICIJE UNUTARNJE I VANJSKE JEDINICE
 
 

 
 
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se