KLIMA UREĐAJI ZA APARTMANE - IZNAJMLJIVAČE

Vrijedni savjeti i pomoć u odabiru klima uređaja


 
Cijenjeni kupci,
 

Iz bogatog prodajnog iskustva i dugogodišnjeg rada na prodaji i montaži klima uređaja za klimatizaciju apartmana u primorju i na kontinentu želimo sa vama podijeliti važne informacije koje je poželjno  znati prije kupovine klima uređaja.

 

Klima uređaji za apartmane u primorju:

Pretpostavimo da imate apartman u primorju koji se iznajmljuje uglavnom u ljetnim mjesecima i prioriterno vam je potrebno kvalitetno hlađenje.  Najprije je potrebno odrediti tip i snagu klima uređaja. Za apartmane površine 30 do 40 m kvadratnih uglavnom se zidni klima uređaj snage 3,5 kW.
 
Naravno, ako se planira po jedna unutarnja jedinica u svakoj prostoriju, u tom slučaju se snaga klima uređaja određuje prema kvadraturi pojedine prostorije pa ćemo za prostorije do 25m2 razmatrati klime snage 2,5kW a za površine od 25 do 40m2 birat ćemo klimu snage 3,5kW.   
 
 
Zahtjev kupca je da takav klima uređaj bude povoljan tih i funkcionalan. Obzirom da u primorju nema niskih zimskih temperatura te se orijentiramo uglavnom za hlađenje prostora ljeti, kupcima za takvu namjeru preporučamo klima uređaj nekog od japanskih proizvođača iz ulazne ili slijedeće serije. Takvi klima-uređaji uglavnom koštaju od 3.500 do 4.500 kn + montaža.
 
Česti zahtjev kupaca je da takav klima uređaj ima Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije putem smartphonea ili računala što je jako zgodna funkcija jer se sa udaljene lokacije može kontrolirati klima uređaj i na taj način u određenim okolnostima smanjiti nepotrebne troškove. Preduvjet za Wi-Fi upravljanje je postojanje kućne bežićne Wi-Fi mreže.

Tišina rada klima uređaja je također bitan faktor pri odabir u klima uređaja jer će gost biti zadovoljni ukoliko je klima uređaj tih u radu. Naravno to je uvjetovano i većom cijenom jer su tiši klima uređaji uglavnom skuplji.
 

Predlažemo vam kupovinu klima uređaja japanskog proizvođača iz ulazne serije jer osiguravaju stabilan, učinkovit, tih, ekonomičan i dugotrajan rad uz prihvatljivu cijenu. Dobar izbor je odabrana serija vodećeg kineskog i korejskog proizvođača Gree i Hyundai.
Slijede naši prijedlozi i preporuke:

 
 
 
 

 
MITSUBISHI ELECTRIC
Solidni klima-uređaji poznatog japanskog proizvođača koje odlikuje stabilnost u radu i dugotrajnost. Standard inverter serija nema mogućnost ugradnje Wi-Fi adaptera za upravljanje sa udaljene lokacije dok Standard + Inverter tu mogućnost ima.
 
DAIKIN
Vrlo pouzdani i cijeneni klima uređaji vrhunskog japanskog proizvođača koje diči kvalitetno hlađenje i solidno grijanje pri vrlo niskim vanjskim temperaturama, Obje serije podržavaju Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije kao opciju pa je potrebno Wi-Fi adapter posebno kupiti i ugraditi.
 
TOSHIBA
Nova generacija klima-uređaja sa novim ekološkim plinom R-32, odličan za hlađenje i tih u radu. Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije je opcionalno i potrebno je adapter posebno kupiti i ugraditi.
 
FUJITSU
Jedan od najboljih serija ulazne klase japanskog proizvođača koji odlično hladi i grije pri niskim vanjskim temperaturama pa se može koristiti i za grijanje prostora u kontinentalnoj Hrvatskoj. Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije potrebno je posebno kupiti i spojiti na unutrašnjoj jedinicu.
 
PANASONIC
Solidna klima ulazne serije japanskog proizvođača koji se na tržištu nalazi nekoliko godina te je dokazao svoju kvalitetu i stabilnost. Wi-Fi adapter za upravljanje sa udaljene lokacije potrebno je posebno kupiti i ugraditi.
 
GREE
najveći proizvođač klima uređaja na svijetu u suradnji sa vodećim japanskim proizvođačima Daikinom proizvodi odlične klima-uređaje u srednjoj klasi.
Poznati i traženi klima uređaji iz srednje klase koje odlikuje kvalitetno hlađenje i grijanje pri niskim vanjskim temperaturama. Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije je ugrađeno u uređaj.
 
HYUNDAI
Poznati korejski proizvođač nudi dvije nove, moderno dizajnirane serije klima uređaje sa novim ekološkim plinom R-32 i uključenim Wi-Fi adapterom za upravljanje sa udaljene lokacije.
Serija Performance Inverter i posebno Elite Inverter imaju našu visoku preporuku.
 
 
 
 
 

Klima uređaji za apartmane u kontinentalnoj Hrvatskoj:

Za hlađenje vrijedi sve kao i za primorsku Hrvatsku s tim da za grijanje u kontinentalnoj Hrvatskoj treba birati kvalitetnije klima uređaje koji mogu kvalitetno grijati do -15°C vanjske temperature.
Od gore navedenih uređaja za takvu namjenu izdvajamo Fujitsu Standard Inverter seriju te Daikin Comfort i Daikin Sensiru.
 
Ako želite kvalitetno osnovno grijanje u kontinentalnoj Hrvatskoj treba birati skuplje serije koje imaju kvalitetnije kompresore i bolje griju pri niskim vanjskim temperaturama. 
 
Izdvajamo nekoliko serija klima uređaja koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za grijanje na niskim vanjskim temperaturama u kontinentalnoj Hrvatskoj:
 
MITSUBISHI ELECTRIC
Super Inverter ili skuplje serije.
 
DAIKIN
Comfora ili skuplje serije.
 
TOSHIBA
Suzumi plus ili skuplje serije.
 
FUJITSU
Super Inverter ili skuplje serije.
 
PANASONIC
Kompaktni Inverter ili skuplje serije. 
 
 
Vjerujem u da vam je sada puno jasnije i da smo vam pomogli da lakše odaberete adekvatan klima uređaj za vas apartman.
 Ako još dvojite ili imate pitanja slobodno nas nazovite na brojeve telefona:
 

ili nam se javite na mail: webshop@klimakoncept.hr

 
 
 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se