GDJE KUPITI KLIMA UREĐAJ

Vrijedne informacije za kupnju i montažu klima uređaja

 

Planirate li kupiti klima uređaj već u startu se postavlja niz pitanja:

- koji klima uređaj mi najbolje odgovara za moje potrebe?
- kome se javiti za informaciju?
- gdje kupiti?
- što je sa dostavom klima uređaja na kućnu adresu?
- tko će obaviti montažu?
- kolika je garancija i da li dobivam garanciju i na montažu?

 

Obzirom da kupci klima uređaja imaju dobra i loša iskustva, na prvu izgleda da je kupnja i montaža klima uređaja naučna fantastika posebno za kupce koji žele solidan klima uređaj i profesionalnu montažu sa podrškom odnosno dobru klimatizaciju bez problema i kvarova.


 

Ipak, proces kupnje i montaže klima uređaja može biti jako jednostavan ako se pridržavate savjeta koje ćemo vam podijeliti iz 25 godišnjeg iskustva:


1. Informaciju tražite kod specijaliziranih trgovina klima uređajima koji rade samo sa klima uređajima i gdje su trgovci educirani i imaju odgovore i savjete na sva vaša pitanja. U specijaliziranim trgovinama trgovci su često i serviseri/montažeri tako da Vam iz iskustva mogu dati vrijedne informacije i vrlo brzo preporučiti za Vas najbolji klima uređaj prema vašem budžetu, potrebama i očekivanjima. 

2. Posjetite specijalizirane fizičke trgovine klima uređaja i pogledajte asortiman koji se nudi. Zastupljenost velikog broja proizvođača i modela jamči da trgovac nije pristran i da neće nužno nuditi određeni klima uređaj jer to njemu odgovara.
 
3. Posjetite specijalizirane Web trgovine klima uređajima, upoznajte se sa proizvođačima, modelima i cijenama te pročitajte vrijedne članke o klima uređajima.
 
4. Usporedite nekoliko odgovarajućih modela klima uređaja i tražite objašnjenje o prednostima i manama odabranih modela. Dobar trgovac mora znati sve detalje o klima uređajima pa čak i kako će određeni klima uređaj grijati i hladiti kad se postavi na određenu poziciju u vašem prostoru. Obratite pozornost na funkcije daljinskog upravljača, na mogućnost Wi-Fi upravljanja, filtere, veličinu unutarnje i vanjske jedinice.
 
5. Informirajte se ovlaštenoj montaži koju treba obaviti ovlašteni i školovani montažer sa iskustvom. Razgovarajte o detaljima montaže, npr. o načinu odvoda vode-kondenzata iz unutarnje i iz vanjske jedinice, načinu postavljanja instalacija između unutarnje i vanjske jedinice (nadžbukno u kanalice ili podžbukno sa izradom šliceva u zidu)
 
6. Provjerite koliko traje tvorničko jamstvo, na što se odnosi, postoje li uvjeti: npr. uz obavezan godišnji servis, da li se nudi produženo jamstvo i pod kojim uvjetima. Da li jamstvo na montažu traje koliko i tvorničko jamstvo na klima uređaja. Da li se prilikom popravka u jamstvu naplaćuje putni trošak ukoliko je serviser udaljen ili je objekt na otoku.
 
7. Za kupljeni klima uređaj čuvajte račun a za montažu tražite pečat i potpis ovlaštenog montažera/firme koji je obavio montažu. Jedino na taj način možete osigurati svoja prava u jamstvenom roku.
 
8. Informirajte se o korištenju klima uređaja i redovno ga održavajte: redovno čistite filtere prema uputama o korištenju a jednom na godinu pozovite servisera koji vam je klima uređaj ugradio da napravi dubinski godišnji servis
 
9. Za godišnje servise i druge intervencije angažirati isključivo tvrtku/servis koji je montirao klima uređaj jer jedino na taj način osiguravate kontinuitet jamstvenog roka.

 
 
 
 

Da bi izbjegli moguće probleme prilikom kupnje i ugradnje klima uređaja nikako ne preporučamo:


1. Kupnju klima uređaja u nespecijaliziranim trgovinama gdje prodavači nemaju potrebna znanja o klimatizaciji.

 
2. Kupnju klima uređaja u trgovinama koje nemaju osiguranu ovlaštenu montažu sa garancijom.
 

3. Montažu klima uređaja od strane neovlaštenih montažera ili montažera koji rade u fušu ili za sebe nakon radnog vremena u firmi. Na taj način sebe dovodite u neugodnu situaciju i nepotreban trošak ako nešto pođe po zlu ili u slučaju kvara u jamstvenom roku.
 

 
 
I na kraju, ako želite bez gubljenja vremena kupiti klima uređaj sa ovlaštenom montažom na području cijele Hrvatske Klima koncept d.o.o. stoji Vam na raspolaganju sa velikim izborom klima uređaja od preko 1000 modela.
 
 
 
 

Ponuda klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW

 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2 

Kompletna ponuda vrhunskih Japanskih klima uređaja na jednom mjestu

 

Multi split klima uređaji - više unutarnjih jedinica na jednu vanjsku jedinicu

 

Klima uređaji na akciji

 

Cjenik montaže klima uređaja

 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.

 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više