STRUČNJACI SAVJETUJU NA ŠTO TREBA PAZITI PRI KUPNJI KLIMA UREĐAJA

Vrijedni savjeti iz 20-godišnjeg iskustva

 

Obzirom na veliki izbor proizvođača, vrsta, snaga i mogućnosti kupnja klima uređaja postaje pravi izazov pogotovo kad za određeni budžet želimo osigurati kvalitetnu klimatizaciju stambenog ili poslovnog prostora.

Samo po sebi se nameću brojna pitanja:

- kojeg proizvođača odabrati
- koju snagu
- koje opcije i mogućnosti klima uređaj treba imati
- gdje postaviti unutarnju i vanjsku jedinicu za najbolji učinak
- tko će ugraditi klima uređaj
- što je sa garancijom i što sve spada u garanciju itd.


Krenimo od početka,
ukoliko nemate osnovna znanja o klima uređajima poželjno je informirati se i bolje razumjeti osnove o klima uređajima i klimatizaciji.

 

 


 
 

Slijede savjeti stručnjaka na što sve treba paziti kod kupnje klima uređaja:

1. Klima uređaj kupujte u specijaliziranim trgovinama/tvrtkama koje sa isključivo bave klimatizacijom.

Time ćete osigurati najbolju i najtočniju informaciju o svemu što Vas zanima i dobiti najbolju preporuku iz višegodišnjeg iskustva.

Danas se klima uređaji mogu kupiti u svim većim trgovačkim centrima koji su i najpopularniji te kupci često kupovini klima uređaja pristupe bez potrebnog znanja i pripreme razmatrajući samo dizajn, mogućnosti, specifikacije na papiru i cijenu a trgovci u nespecijaliziranim trgovinama nemaju potrebna znanja o klima uređajima i klimatizaciji već prodaju ono što imaju! 

Kupovinom klima uređaja bez prethodne pripreme i znanja uglavnom se pokaže lošom investicijom jer takvi kupci nakon montaže klima uređaja uglavnom nisu zadovoljni kvalitetom hlađenja i grijanja, razinom buke i upravljanjem pa klima uređaje ili generaliziraju da nisu dobar način grijanja prostora ili se tek nakon kupovine počinju informirati i educirati i na kraju zaključe da na tržištu postoje i kvalitetniji klima uređaji od onih jeftinih u velikim trgovačkim centrima.

Za razliku od ponude klima uređaja u velikim trgovačkim centrima koji uglavnom nude klima uređaje kineskih i korejskih proizvođača koji su u nižoj ili srednjoj klasi po kvaliteti hlađenja i grijanja, energetskoj efikasnosti i razini buke, u specijaliziranim i ovlaštenim trgovinama klima uređaja kakav je i Klima koncept d.o.o. u ponudi imate vrhunske japanske klima uređaje: Mitsubishi electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu i Panasonic. Takvi klima uređaji osiguravaju vrhunsko hlađenje i grijanje prostora sve do -20°C vanjske temperature a tišina rada i visoka energetska učinkovitost zadivit će i najzahtjevnije korisnike.

Na izboru imate 3 do 7 serija od svakog proizvođača a svaka serija postoji u raznim snagama od 2,5kW do 8kW odnosno za prostore površine do 80m2. Za veće prostore ili prostore poslovne i industrijske namjene u ponudi imamo uređaje iz poslovne serije koji su još kvalitetniji i postoje u svim izvedbama i za sve namjene.

Trgovci u specijaliziranim trgovinama klima uređajima su educirani i imaju potrebna znanja i iskustva te će vam dati pravu informaciju i odgovoriti na sva vaša pitanja te predložiti najbolji klima uređaj za vaše potrebe i u skladu sa planiranim budžetom.
 
Izbor klima uređaja je najosjetljiviji trenutak jer je kupovina klima uređaja dugoročna investicija i treba je tako i gledati.
Ako klima uređaj kupujete za sebe onda ćete nastojati izabrati kvalitetan i tih klima uređaj koji troši malo struje i da traje a ako kupujete za apartman onda obično birate solidan klima uređaj prihvatljive cijene.
 
Naš pristup prema kupcima je individualan i svakom kupcu pristupamo sa razine njegovih potrebe i planiranog budžeta kako bi mu osigurali najbolji klima uređaj za njegove potrebe a naši prijedlozi i objašnjenja su temeljeni na više od 20 godina iskustva u klimatizaciji i konkretnom iskustvu na uređajima koje nudimo tako da i prije ugradnje kupcu možemo sa velikom sigurnošću pojasniti kako će klima uređaj raditi u predmetnom prostoru i što od njega može očekivati u režimu hlađenja i u grijanju.
 
Ove informacije su ključne za odabir određenog modela jer mi preuzimamo odgovornost za zadovoljstvo u korištenju klima uređaja! 
Zbog svega navedenog još jednom naglašavam da klima uređaje treba kupovati u specijaliziranim i ovlaštenim trgovinama klima uređaja je čete jedino tako osigurati isplativost investicije, nećete pogriješiti u odabiru jer ćete prethodno dobiti sve informacije temeljene na dugogodišnjem iskustvu a vaše zadovoljstvo u korištenju klima uređaja će biti iznimno.
 
 
 
 


2. Snagu klima uređaja odaberite prema kvadraturi, visini, orijentaciji, namjeni i drugim parametrima.

Snaga klima uređaja je najvažniji faktor da bi klima uređaj dobro hladio a posebno je važan faktor za kvalitetno grijanje prostora.
Svakako poslušajte savjet trgovca ili montažera profesionalca jer je najvažnije odabrati odgovarajuću snagu klima uređaja.

Mnogo je faktora koji utječu na odabir snage klima uređaja. Ako pojednostavnimo, za hlađenja prostora dovoljno je 1 kW snage kllima uređaja na 10m2 površine prostora. Ipak, kako su danas svi klima uređaji sa inverter kompresorom oni imaju prikazanu nominalnu snagu i raspon od minimalne do maksimalne snage prikazanu kao: 3,5 kw (0,8 - 5,1) kW.  Koji podatak gledati ?  Gleda se nominalna snaga u hlađenju, podatak ispred zagrade koji označava nominalnu snagu i prema tom podatku se klasificira klima uređaj pa kažemo da je to klima uređaj snage 3,5 kW.
 
Za grijanje prostora je malo drugačija situacija i treba uzeti u obzir više podataka i parametara: kvadraturu prostora, visinu, izolaciju, orijentaciju, oblik prostora, položaj unutarnje i vanjske jedinice, duljinu instalacija, tip unutarnje jedinice, količinu izmjene zraka m3/h idr.
Svi ti parametri su bitni pa nije čudno što je vrlo zahtjevno odabrati odgovarajući klima uređaj.
 
Nadalje, kod grijanja klima uređajem na niskim vanjskim temperaturama kapacitet klima uređaja pada sa nižom temperaturom pa je to potrebno predvidjeti i odabrati klima uređaj dovoljne snage i raspona u grijanju te po mogućnosti vanjsku jedinicu smjestiti na zaštićenije i toplije mjesto jer će tako biti manji pad kapaciteta na nižim temperaturama a klima uređaj će bolje grijati.
 

 

3. Informirajte se o mogućnostima klima uređaja.

Za maksimalno zadovoljstvo pri korištenju odaberite slijedeće mogućnosti i funkcije:
- nižu razinu buke
- grijanje na niskim vanjskim temperaturama - do -15°C
- razne standardne i dodatne filtere
- Wi-Fi adapter za upravljanje sa udaljene lokacije
- Timer, dnevni/tjedni
- Mogućnost spajanja na magnetske kontakte za prozore i vrata
- više brzina ventilatora unutarnje jedinice
- i-see senzor prisutnosti
- bolju energetsku učinkovitost
- funkciju samo čišćenja


 

4. Ovlaštena montaža klima uređaja

Ovlaštena montaža je ključan faktor za ispravan, učinkovit i dugotrajan rad klima uređaja. Montažu svakako treba povjeriti ovlaštenoj firmi za klimatizaciju jer u tom slučaju montažu izvode školovani i licencirani tehničari koji rade po pravilu struke i po uputama proizvođača sa profesionalnim alatima te koriste atestirane materijale što osigurava maksimalnu kvalitetu a time i funkciju klima uređaja.

Nadalje, ako klima uređaj ugradi ovlaštena tvrtka za klimatizaciju možete biti mirni po pitanju jamstva jer u će u slučaju kvara u jamstvenom roku ovlaštena tvrtka koja je klima uređaj montirala u najkraćem mogućem roku besplatno otkloniti kvar.

 


Slijedi naša ponuda klima uređaja po snazi i površini prostora: 

Ponuda klima uređaja po snazi:

klima uređaji snage 2 kW
klima uređaji snage 2,5 kW
klima uređaji snage 3,5
klima uređaji snage 4 do 5 kW
klima uređaji snage 5 do 6 kW
klima uređaji snage 6 do 7 kW
klima uređaji snage 7 do 8 kW
klima uređaji snage 8 do 10 kW


 

Ponuda klima uređaja prema površini prostora koji se klimatizira:

klima uređaji za prostor površine do 20 m2
klima uređaji za prostor površine 20 do 25 m2
klima uređaji za prostor površine 25 do 30 m2
klima uređaji za prostor površine 30 do 35 m2
klima uređaji za prostor površine 35 do 40 m2
klima uređaji za prostor površine 40 do 45 m2
klima uređaji za prostor površine 45 do 50 m2
klima uređaji za prostor površine 50 do 55 m2
klima uređaji za prostor površine 55 do 60 m2
klima uređaji za prostor površine 60 do 65 m2
klima uređaji za prostor površine 65 do 70 m2

 

 

Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.
Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.
 
 
 

Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


 
Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se