5 prednosti korištenja klima uređaja za grijanje doma

 
Klima uređaji ljeti nas spašavaju od neizdrživih vrućina i sparine, a sve češće u upotrebi ostaju i tijekom zimskih mjeseci kao praktičan, učinkovit i cjenovno pristupačan način grijanja.
 
U nastavku saznajte koje prednosti klima uređaji imaju nad drugim oblicima grijanja te kako učinkovito klima uređajem zimi grijati svoj dom

Prednosti korištenja klima uređaja za grijanje

Najveća prednost klima uređaja leži u tome što isporučuju 3.5 puta više toplinske energije nego što troše struje. Evo nešto više o tome, ali i drugim prednostima grijanja pomoću klima uređaja.
 

1. Grijanje klima uređajem cjenovno je isplativije od drugih oblika grijanja

 
Detaljni izračun cijene grijanja na gradski plin i pelete/drvni ogrijev usporedili smo s potrošnjom klima uređaja i došli do jasnog zaključka kako je grijanje pomoću klima uređaja i do 50 % jeftinije.
 
 
Iako na potrošnju utječe mnogo faktora kao što su veličina prostora koji grijete i kvaliteta njegove termoizolacije, stanje sustava grijanja, broj klimatizacijskih jedinica i sl., čak i najkonzervativnije procjene prednost daju klima uređajima.
  
Grijanje klima uređajem ne samo da će Vas manje koštati, već ćete tako dobiti više topline nego što uređaj potroši struje. Klima uređaji su među najučinkovitijim uređajima u kontekstu potrošnje energije, a to savršeno ilustrira idući primjer.

Nova generacija klima uređaja jačine 3.5 kW tijekom jednog sata neprekidnog rada potrošit će oko 1 kW električne energije, ali će zato u isto vrijeme isporučiti oko 4 kW toplinske energije. Za usporedbu, uređaji za grijanje poput uljnog radijatora ili termoakumulacijske peći daju onoliko toplinske energije koliko potroše.

Ukratko - s klima uređajem dobijete tri puta više od uloženog.

2. Uređaj lako održava zadanu temperaturu

 
Klima uređaj počinje grijati već jednu ili dvije minute nakon što ga upalite. Nakon pet do deset minuta on postiže punu snagu i radi dok se prostorije ne zagrije, a zatim se uključuje po potrebi kako bi održavao zadanu temperaturu.
 
Postavite li postavke uređaja na automatske, on će sam brinuti o tome da je temperatura u prostoriji uvijek optimalna, odnosno izbjeći ćete oscilacije temperature, uz potrošnju energije svedenu na minimum.

3. Instalacija i održavanje klima uređaja nisu zahtjevni

 
Kod drugih sustava grijanja ugradnja i održavanje često su velik i dugotrajan proces, pogotovo kada je potrebno postaviti kotao, spojiti cijevi, ugraditi radijatore, skladištiti ogrijev, čistiti pepeo, održavati dimnjak...

Vrijeme ugradnje klima uređaja ovisi o tome imate li mono ili multi split sustav klima uređaja, ali i najkompliciranije ugradnje ne traju duže od nekoliko sati.
 

Ugradnju prepustite stručnjacima čije iskustvo garantira da će posao biti obavljen po najvišim pravilima struke i u kratkom roku. Nakon toga ste slobodni koristiti svoj novi sustav grijanja i hlađenja jednostavnim pritiskom gumba.

Održavanje je također vrlo jednostavno. Čišćenje filtera na uređaju čak možete obaviti sami, ali najbolje je dva puta godišnje održavanje klima uređaja prepustiti stručnom servisu koji će temeljito očistiti i dezinficirati vanjsku i unutarnju jedinicu.

4. Klima uređaj zauzima malo mjesta i jednostavan je za korištenje

 
Sve što trebati napraviti kako biste klima uređajem grijali prostor jest pritisnuti gumb na daljinskom upravljaču.

Klima uređaj nema zagrijanih površina o koje se mališani ili kućni ljubimci mogu opeći, kao ni dijelova koje je potrebno svakodnevno čistiti, a također Vam nije potreban poseban prostor za skladištenje i pripremu ogrjeva.

5. Prostor zagrijan klima uređajem ima kvalitetniji zrak

 
Način na koji grijemo dom bitno utječe na njegovu kvalitetu. To posebno dolazi do izražaja kod osoba koje pate od astme, alergija ili drugih poteškoća povezanih s dišnim sustavom.

Jedan od najvećih problema kod grijanja na klasične radijatore jest to što oni isušuju zrak te potpomažu pri nastanku prašine i elektrostatskih čestica. Grijanje na drva ili pelete pak sa sobom donosi druge probleme u obliku pepela i dima.

Dok grije, klima uređaj ne isušuje zrak, a istovremeno zadržava kvalitetu zraka na visokoj razini tako što zrak koji uzima iz prostorije propušta kroz filter. Zahvaljujući njemu sve su čestice prašine i drugi alergeni koji povećavaju rizik od respiratornih problema uklonjeni iz zraka tako da možete disati punim plućima.
 

Kako klima uređajem učinkovito grijati prostor

 
 
Zahvaljujući inverterskom kompresoru moderni klima uređaji mogu grijati Vaš dom čak i kada vanjska temperatura padne do -25 °C. Srećom, temperature u našim krajevima ne ulaze u tako ekstremne minuse, ali svejedno biste trebali poduzeti određene korake koji će vam pomoći optimizirati grijanje prostora i izvući najbolje iz klima uređaja.

Za što veću učinkovitost grijanja uz što manji trošak važno je znati kako odabrati klima uređaj prilagođen prostoru i uvjetima u kojima ćete grijati. Zato smo pripremili kratak vodič kroz best buy klima uređaja za grijanje u 2022. godini.

Živite li u unutrašnjost Hrvatske, iznimno je važno da se radi o kvalitetnom uređaju renomiranog proizvođača sa snažnim kompresorom koji ima nizak gubitak nazivne snage u grijanju kada su vani niske temperature jer se kod takvih kompresora vanjska jedinica manje zamrzava.

Planirate li koristiti klima uređaj primarno za grijanje prostora, vanjsku jedinicu postavite na topliju poziciju. Unutarnju jedinicu izbjegavajte postaviti u hodnik ili drugi skučeni prostor jer se zrak iz klime odbija od zida i senzoru temperature šalje pogrešne podatke zbog čega se klima gasi prije nego rashladi ili zagrije prostor na zadanu temperaturu.

Misao za kraj

Nesigurnosti u kojima trenutno živimo potaknute su sve težom opskrbom prirodnim resursima i neprestanim rastom cijena nafte i plina. Zato ne iznenađuje što se mnogu okreću električnoj energiji kao pouzdanom resursu.

Osim početne investicije u sam klima uređaj, financijska ulaganja u sustav grijanja su minimalna, a uređaj se sam brzo isplati kroz uštedu na električnoj energiji.

Kontaktirajte nas za sva pitanja oko odabira odgovarajućeg klima uređaja, pronalaska najbolje pozicije za smještaj unutarnje i vanjske jedinice te za profesionalnu montažu. Naši stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom stoje Vam na raspolaganju.


Pogledajte naše ostale blogove koje smo pisali za vas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


Pogledajte još zanimljivih i poučnih tekstova o klima uređajima:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.

 
 
Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.
 


Hvala na povjerenju! 
Vaš Klima koncept tim. 

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više