PROČISTAČI ZRAKA

 
Alergeni su nečistoće u zraku koje mogu dovesti do alergijske reakcije. U urbanom okruženju, mješavina ovih alergena s drugim nečistoćama koje postoje u zraku – pod nazivom dodatne tvari – poput čestica ispuha dizelskih goriva (eng. - Diesel Exhaust Particles (DEP)) i hlapljivih organskih spojeva (eng. Volatile Organic Compounds (VOC)) koji su prisutni u nekim građevnim materijalima i kozmetici, mogu proizvesti teške alergene. Navedeno znači da imaju povećane negativne učinke na zdravlje poput simptoma pogoršanog disanja i iniciranja latentnih alergija.


Zašto kupiti pročistač zraka?

 
U zraku postoji mnogo čestica, mnoge od njih su prirodne i općenito bezopasne dok su druge kemijska onečišćenja, tako da više ne uživamo pogodnosti čistog zraka. Stoga je važno ukloniti i uništiti kemijska onečišćenja i sve postojeće alergene budući da imaju izravan negativan utjecaj na zdravlje i mogu inicirati ili pogoršati astmu i alergijske reakcije.

Pročistači zraka namijenjeni su da to čine učinkovito i efektno, te da proizvode čisti zrak koji se ponovno koristi za disanje. Oni istovremeno filtriraju čestice koje proizvode neugodne mirise, "uklanjaju" ih, te stoga eliminiraju zaostale i neželjene mirise. Uklanjanjem neželjenih i potencijalno opasnih čestica, pročistači zraka izravno doprinose stvaranju poboljšanog i zdravijeg okruženja stanovanja.
 
 
 

Što je Daikin streamer tehnologija ?

Streamer pražnjenje je vrsta pražnjena plazme u kojoj su generirani elektroni velike brzine sposobni da vrše oksidativnu neutralizaciju. Imaju mogućnost eliminirati bakterije i plijesan, kao i opasne kemijske tvari i alergene itd. U usporedbi sa standardnim pražnjenjem plazme (pražnjenje tinjanjem), raspon pražnjenja Daikin Streamer pražnjenja širi je i jednostavniji za elektrone koji se sudaraju s molekulama kisika i dušika u zraku. Ovo omogućuje elektronima velike brzine trodimenzionalno generiranje preko širokog podrućja, što rezultira brzinom oksidativne neutralizacije koja je veća preko 1.000 puta s istim električnim napajanjem. Daikin Streamer tehnologija dokazano je uspješna u stabilnom generiranju elektrona velike brzine, značajke koja se do sada smatrala vrlo teškom.

Kako radi mehanizam za neutralizaciju Streamer tehnologije?

Veliko streamer pražnjenje pogađa viruse, neutralizira i komada njihove proteinske površine, koje su potom uništene kroz oksidaciju te na taj način čine virus sigurnim. Streamer pražnjenje potom se razgrađuje u sigurne atome dušika i kisika, te molekule vode. 
 
Primjeri rezultata nakon neutralizacije

U nastavku su neke od opasnih čestica u zraku koje su često opasne po zdravlje no pročistači zraka ih filtriraju, neutraliziraju velikim streamer pražnjenjem i čine zrak sigurnim.
 
 
 
 

Poboljšna tehnologija znači čisti zrak

Čisti zrak može se definirati uklanjanjem svih štetnih čestica i onečišćenja, no Daikin ide i dalje od toga. Daikin tehnologija pročišćavanja zraka namijenjena je ne samo uklanjanju i potom neutraliziranju štetnih čestica, već i prašine, neugodnih mirisa, bakterija, dlaka kućnih ljubimaca, plijesni, peluda i grinja te drugih alergena ostavljajući zrak u čistom i zdravom stanju.
 

Snažna neutralizacija u šest  slojeva i sustav za uklanjanje

         

Popis funkcija

Fotokatalitički filter od titana/apatita

Bakterije i virusi su temeljito apsorbirani od strane titan apatita i potom uklonjeni od fotokatalizatora.


Plisirani filter za skupljanje prašine

Vrlo ekonomičan, pročistač zraka standardno se isporučuje s 5 zamjenskih filtera. Nećete morati kupovati filtere 10 godina (1 filter se može koristiti 2 godine).


Način rada protiv peludi

Prebacivanjem između normalnog i niskog protoka zraka za stvaranje nježnog kovitlaca, pelud je zahvaćena prije nego padne na pod.


Tajmer isključen

Može se postaviti vrijeme za zaustavljanje rada.


Streamer pražnjenje

Ova funkcija brzo razgrađuje neugodne mirise i alergene, itd., pomoću elektrona velike brzine koji imaju snažnu mogućnost oksidiranja.


Žaruljice senzora za prašinu i neugodne mirise

Prašina i neugodni mirisi su otkriveni i prikazani u 3 lako razumljive boje koje naznačuju razinu.


Način rada pri spavanju

Način rada se u skladu sa zagađenosti zraka automatski prebacuje između načina rada „Tiho” i „Nisko”. Ovo se preporučuje za vrijeme spavanja.


Blokada za djecu

Ovo se može koristiti za sprječavanje da mala djeca pogrešno rukuju pročistačem zraka.


Streamer deodorirajući katalizator

Neugodni mirisi i alergeni, itd., su apsorbirani u katalizatoru i potom razgrađeni snagom streamera.

Inverter s uštedom energije

Za smanjenje utroška energije inverter štedi energiju učinkovitim kontroliranjem brzine rotacije motora.


Turbo način rada

Ovaj pouzdani način rada pruža vrlo snažan rad za brzo čišćenje zraka u prostoriji kada ste, primjerice, doma ili kada imate više gostiju.


Podešavanje zaslona

Svjetlina žaruljica na ploči s pokazivačima može se podesiti.


Plazma skupljanje prašine
 
Prašina i pelud sakupljeni su na način da ih se napuni pozitivnim nabojem dok se elektrostatički filter za sakupljanje prašine napuni negativnim nabojem.


Automatska ušteda energije
 
Pročistač zraka je pokrenut bez nepotrebnog rada, samo u skladu s razinom zagađenja u zraku, koja je detektirana putem senzora.


Predfilter
 
Ovo zahvaća velike čestice prašine. Bakterije i alergeni su uklonjeni preko streamera i filtera.
 

    

   DAIKIN PROČISTAČI ZRAKA

   
Ako se ne snalazite, imate dilemu ili pitanja molim da nas kontaktirate jer mi imamo dugogodišnje iskustvo i odgovore na sva Vaša pitanja i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći u odabiru za Vas najboljeg klima uređaja te po potrebi prethodno napraviti izvid situacije na objektu i zajedno sa Vama odabrati odgovarajući klima uređaj i utvrditi najbolju poziciju za smještaj unutarnje i vanjske jedinice.

Sve navedeno će Vam osigurati vrhunski klimatiziran prostor i profesionalnu montažu sa minimalnim zahvatima u prostoru uz najbolju cijenu na tržištu.

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.



Dostava plaćenih klima uređaja na području cijele Hrvatske je besplatna.



Ovlaštenu montažu klima uređaja sa garancijom vršimo u cijeloj Hrvatskoj.



Ako imate potrebu za nabavom, ugradnjom ili održanjem klima uređaja javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 4466 880, email: webshop@klimakoncept.hr


ili pošaljite upit preko kontakt forme.



Kontaktirajte nas 


Hvala na povjerenju!


Vaš Klima koncept tim.

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International MasterCard Maestro Visa KEKSpay aircash PayCek Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više