TOSHIBA DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE

TOSHIBA DIZALICE TOPLINE - TOPLINSKE PUMPE
 

TOSHiBa je br. 1 kada je riječ o energetskoj učinkovitosti.

 

ESTIA toplinske pumpe - dizalice topline zrak/voda koriste se prirodnom toplinom iz okolnog zraka kako bi se grijanje i priprema tople vode, ali i hlađenje u kući izvodili uz vrlo povoljne troškove i na ekološki prikladan način. 

 

U jednom jedinom sustavu ostvaruje grijanje, pripremu tople vode, a kao opciju nudi i režim hlađenja za stambene prostore.
Zahvaljujući primjeni tehnologije toplinske pumpe, ESTIA je atraktivna, troškovno povoljna i vrlo učinkovita varijanta uz uobičajene sustave grijanja. Tehnologija toplinske crpke pretežni dio potrebne energije dobiva iz okolnog zraka, čime se štede troškovi i smanjuju emisije CO2.

 

VRHUNSKI KOEFICIJENTI UČINKOVITOSTI

Ugrađeni twin-rotary kompresori mogu se savršeno regulirati preko širokog raspona broja okretaja, pri čemu se proizvede samo onoliko energije, koliko je potrebno, pa tako režijski troškovi ostaju niski.

■IPDU-invertersko upravljanje brzo i točno proračunava struje motora i tako jamči optimalno upravljanje pogonom.
■Integrirana zaštita protiv smrzavanja sprječava gubitke učinkovitosti.
■Preko temperature upravljana regulacija otapanja aktivira se samo u ekstremnim uvjetima, što se opet ogleda u niskim troškovima električne energije.

 

 


SMRZAVANJE NE DOLAZI U OBZIR

ESTIA toplinske pumpe pomoću specijalne cijevi za zaštitu od smrzavanja djeluju protiv mogućeg stvaranja leda od kondenzirane vode. Ova cijev održaava donji dio lamela bez leda - uređaaj se ne može zalediti! 

 

VODENA CRPKA A-KLASE

Glavna vodena pumpa spada u energetski razred A pa tako troši minimum struje (indeks ener-getske učinkovitosti ≤ 0,23). ESTIA po potrebi može upravljati još i nekom dodatnom crpkom: npr. pomoćnom pumpom kod vrlo dugačkih cijevi ili vodenom pumpom za drugi ogrjevni krug.

 

2-ZONSKO UPRAVLJANJE TEMPERATUROM

Ova opcija omogućuje upravljanje dvjema različitim temperaturnim zonama, s tim da dodatno postoji opcija sniženja temperature noću (npr. radijatori i podno grijanje).

 

 

VANJSKE JEDINICE TIHE POPUT ŠAPATA

ESTIA vanjske jedinice rade ekstremno tiho jer su ugrađeni twin-rotary kompresori koji se odlikuju standardno tihim hodom. Dva diska u kompresorskoj komori koja su zadu-žena za kompresiju rashladnog sredstva, zahvaljujući svojoj izvedbi rade gotovo bez vibracija i lagano, te jamče ne samo tihi rad, već i dugovječnost. Dodatno, istosmjerni ventilatorski motor reguliran brojem okretaja, kao i krila ventilatora velike površine dopri-nose niskoj razini buke. Za posebno mirni rad (do 7 dB(A) manje) može se aktivirati funkcija noćnog spuštanja praga buke, čije se vrijeme starta i zaustavljanja programira na ESTIA upravljaču.

 

JEDNOSTAVNA MONTAŽA

Unutarnja jedinica (hidroboks) i vanjska jedinica mogu se montirati jednostavno, bez dodatnih građevinskih zahvata. Nisu potrebni ni dimnjaci ni zemljani radovi, a isto tako otpada i gradnja skladišnih prostora za gorivo ili rezervoara.

 

VISOKA POUZDANOST

Zahvaljujući izvedbi s razdvojenim jedinicama (split izvedba), na otvorenom se ne polažu nikakve cijevi za vodu, čime se sprječavaju oštećenja od smrzavanja. Cijeli sustav ESTIA kon-struiran je za najviši stupanj zahtjevnosti, upotrijebljene vanjske jedinice nalaze se između ostalog u trajnom pogonu za brojne industrijske namjene, te godinama besprijekorno funkcioniraju. 

 

Više tehničkih podataka pogledajte u katalogu.

 

   TOSHIBA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA


 


 

 

Vašim potrebama pristupamo s velikom pažnjom te primjenjujemo višegodišnje iskustvo stečeno na montaži i servisu komercijalnih klimatizacijskih sustava. Naši stručni i ovlašteni tehničari stalnom edukacijom osiguravaju savjetovanje prilikom kupnje i ugradnje vašeg klima uređaja ili sustava uz kvalitetu koja nas stavlja par koraka ispred konkurencije.
 
Ako imate potrebu za ugradnjom ili održanjem dizalice topline Toshiba javite nam se s povjerenjem na telefone: 021 470 232091 504 2215, email: info@klimakoncept.hr
ili pošaljite upit preko kontakt forme.


 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se