VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Poklanjamo Vam godišnji servis klima uređaja

VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA!

Klima koncept d.o.o. Vam poklanja ovlašteni godišnji servis za sve klima uređaje kupljene na web shopu www.klimakoncept.hr od 01.12. do 31.12.2018.

Ponuda vrijedi na području cijele Hrvatske isključivo za kupljeni klima uređaj u kompletu sa montažom u istoj košarici.

Nakon obavljene navedene kupovine na mail ćemo vam poslati potvrdu za prvi besplatni servis.

Prvi ovlašteni godišnji servis se obavlja na zahtjev kupca 12 mjeseci nakon ugradnje a obuhvaća slijedeće radove:

 

RADOVI NA UNUTARNJOJ JEDINICI

Prije samog servisa naši tehničari vizualno provjeravaju unutarnju i vanjsku jedinicu i utvrđuju razinu zaprljanja, mehaničke i elektro spojeve te sustav odvodnje kondenzata.

Nakon vizualne provjere naš ovlašteni i iskusni tehničar uključuje klima uređaj i provjerava rad daljinskog upravljača, ispravno uključivanje unutarnje jedinice, ispravno otvaranje i kontrolu vertikalnih usmjerivača ispuha zraka i rad ventilatora na unutarnjoj jedinici. Tehničar zatim provjerava paljenje i ispravnost rada kompresora na vanjskoj jedinici, rad ventilatora vanjske jedinice koji je ključan za ispravno hlađenje i grijanje i po potrebi provjerava tlak radnog medija-freona u bakrenim cijevima. I na kraju se provjerava odvod vode-kondenzata iz vanjske jedinice.

Nakon obavljene provjere pristupa se servisu klima uređaja prema slijedećim fazama:

- skidanje maske unutarnje jedinice

Da bi se pristupilo unutrašnjosti i sklopovima unutarnje jedinice tehničar skida masku unutarnje jedinice na način da otvara poklopac filtera, zatim vadi filtere zraka, uklanja spojne vijke te odvaja masku unutarnje jedinice. Sada tehničar ima pristup svim vitalnim dijelovima unutarnje jedinice te može pristupiti čišćenju. 


- čišćenje i dezinfekcija maske i kućišta sa filterima zraka

Skinuta maska unutarnje jedinice se prska profesionalnim sredstvom za čišćenje, pusti se 10 minuta da sredstvo nagrize prljavštinu i masnoću te se zatim ispire vodom, suši se i briše finom krpom i na kraju se maska i kućište unutarnje jedinice tretira dezinfekcijskim sredstvom.


- čišćenje isparivača kemijskim sredstvima

U ovoj fazi lamele isparivača unutarnje jedinice se prskaju profesionalnim sredstvom koji za 5-10 minuta rastvara prašinu i masnoću. Zatim se isparivač ispire vodom ručnom prskalicom pod tlakom a sva voda se slijeva u kadicu kondenzata koja se nalazi ispod izmjenjivača odnosno isparivača.


- čišćenje kade kondenzata

Kadica kondenzata koja ima funkciju prikupljanja kondenzirane vode u režimu hlađenja prska se proifesionalnim sredstvom koje rastvara nakupljenu prljavštinu i tvrdokorne nakupine te vodenu sluz. Kadica kondenzata se zatim ispire vodom koja mora neometano otjecati kroz crijevo kondenzata u pripremljeni odvod.


- čišćenje kanalica isparivača-2 kom

Kanalice isparivača su dio kučišta-šasije unutarnje jedinice i imaju ulogu prikupljanja i odvođenja vode-kondenzata sa stražnjeg i prednjeg izmjenjivača u kadicu kondenzata i dalje kroz crijevo ili cijev kondenzata u odvod. Provjera i čišćenje ovih kanalica je jako važno jer nakupljena prljavština u kanalicama uglavnom uzrokuje izljevanje vode iz unutarnje jedinice po zidu i na pod. 


- čišćenje odvodnog crijeva kondenzata propuhavanjem i vodom

U odvodnom crijevu vode-kondenzata iz unutarnje jedinice može biti tvrdokorne prljavštine i vodene sluzi koja onemogućuje otjecanje vode pa je potrebno prekontrolirati na način da se u kadicu kondenzata unutarnje jedinice ulije voda i provjeri otjecanje u odvod. Ukoliko je protok vode kroz crijevo kondenzata smanjen potrebno crijevo propuhati zrakom pod pritiskom.


- čišćenje turbine

Turbina odnosno ventilator na unutarnjoj jedinici je kliučna za ispuhivanje odnosno izmjenu zraka u prostoru. Tijekom rada klima uređaja na lamelama turbine se sakuplja prašina koja se pod utjecajem vlage iz zraka pretvara u tvrdokorne naslage koje smanjuju propusnost a time i potrebnu izmjenu zraka pa se umanjuje učinkovitost klima uređaja i povećava potrošnja električne energije. Kada tehničar procijeni da je turbinu potrebno očistiti istu je potrebno skinuti, poprskati profesionalnom tekućinom koja uklanja tvrdokorne naslage a zatim se turbina ispire vodom, suši i postavlja na svoje mjesto.


- nanošenje zaštitnog mirisnog baktericidnog premaza za dezinfekciju

Zadnja faza čišćenja unutarnje jedinice klima uređaja je nanošenje mirisnog baktericidnog premaza za dezifekciju koji će duže vrijeme davati svježinu u prostoru te spriječiti stvaranje bakterija a time i mogućih neugodnih mirisa.

- mjerenje temperature usisa i ispuha

Tehničar nakon čišćenja unutarnje jedinice mjeri temperaturu usisa i temperaturu ispuha zraka čime se s velikom sigurnošću može utvrditi ispravnosr klima uređaja i potvrditi da izmjerene vrijednosti temperature odgovaraju nazivnim tvorničkim vrijednostima.


- kontrola elektromehaničkih sklopova

Potrebno je provjeriti i sve elektromehaničke sklopive i dijelove a to su: upravljačka elektronika, motor turbine, motorič klapne-usmjerivača zraka, prijemnik daljinskog upravljača, signalne elemente i sve elektro spojeve.


- kontrola plinske i elektro instalacije

Ukoliko tehničar posumnja na ispravnost rada klima uređaja u bilo kojem režimu rada izvršit će kontrolu bakrenih cijevi, spojeva na unutarnjoj i vanjskoj jedinici i kontrolu elektroinstalacije a posebno među vezu odnosno komunikacijski elektro kabel koji povezuje unutarnju i vanjsku jedinicu.


- po potrebi ulaganje tableta u kadu kondenzata

Preventivno i u svrhu sprječavanja taloženja kamenca i tvrdokorne prljavštine koja može blokirati otjecanje vode-kondenzata u kadicu unutarnje jedinice postavljaju tablete koje će te efekte znatno umanjiti i spriječiti izljevanje vode iz unutarnje jedinice po zidu i na pod.


 
 
 

RADOVI NA VANJSKOJ JEDINICI

Radovi na vanjskoj jedinici klima uređaja nije nužno raditi ukoliko tehničar vizualnim pregledom vanjske jedinice i prethodnom detaljnom provjerom unutarnje jedinice utvrdi da klima uređaj radi ispravno u skladu sa nazivnim tvorničkim vrijednostima i ako vanjska jedinica nije zaprljana.
Ukoliko je potrebno čišćenje vanjske jedinice ili drugi servisni radovi to se dogovara i naplaćuje posebno.

- mjerenje radnih parametara, radnog pritiska-tlakova plina

Radni parametri na vanjskoj jedinici se rade samo u slučaju kada tehničar posumnja u ispravan rad klima uređaja. U tom slučaju jedini pravi podatak ispravnosti ili neispravnosti grijanja i hlađenja je izmjera radnog pritiska plina.


- kontrola rada ventilatora

Ventilator na vanjskoj jedinici je ključan dio koji je odgovoran za ispravnu izmjenu zraka kroz izmjenjivač-kondenzator vanjske jedinice. Ukoliko ventilator radi smanjenom brzinom ili ako između lamela izmjenjivača na vanjskoj jedinici postoji prljavština koja smanjuje protok zraka kroz izmjenjivač te stvara izolacijski film između lamela izmjenjivača i vanjskog zraka pa se time lošije prenosi toplina, klima uređaj će slabije hladiti odnosno grijati.

U tom slučaju potrebno je očistiti ventilator na vanjskoj jedinici kao i ukloniti prašinu i tvrdokorne naslage sa lamela izmjenjivača.


- provjera mehaničkih učvršćenja

Pri svakom servisu klima uređaja potrebno je provjeriti mehanička učvršćenja vanjske jedinice za nosače i nosača na zidu ili plafonu.


- ispunjavanje i ovjera radnog naloga

Nakon obavljenog servisa tehničar ispunjava radni nalog sa podacima vlasnika klima uređaja i samog klima uređaja i po potrebi upisuje izmjerene radne parametre kao dokaz ispravnosti klima uređaja i dobro obavljenog posla.

 

- dolazak na objekt uračunat

Dolazak na objekt se ne naplaćuje posebno, uračunat je u cijenu.
 

 


PREDNOSTI REDOVNOG ODRŽAVANJA KLIMA UREĐAJA:


1. GARANCIJA – mogućnost produženja do 7 godina

Klima koncept na području Splitsko-dalmatinske županije a na upit i u cijeloj Hrvatskoj nudi produžavanje tvorničkog jamstva klima uređaja na ukupno 7 godina uz uvjet da se servis sa produžavanjem jamstva obaclja svake godine.

Cijenu i ostale podatke servisa sa produžavanjem jamstva pogledajte na našem cjeniku.


2. ZDRAVLJE – smanjuje se rizik čestih prehlada, alergija, astme

Čist klima uređaj =  Zdrav zrak bez prašine i alergena!


3. HIGIJENA – nema neugodnih mirisa i kapanja vode-kondenzata

Neugodni mirisi iz unutarnje jedinice su česta pojava i uglavnom se pojavljuje u karakterističnim uvjetima posebice kod klima uređaja koji se redovno ne održavaju. Kada se jednom pojavi neugodan miris to je znak da je došlo do stvaranja supstanci koje uzrokuju takve neugodne mirise i koje su prodrle u porozne marerijale unutarnje jedinice pa je u tom slučaju nakon obavljenog servisa česta ponovna pojava neugodnih mirisa. Jedina prava prevencija je redovno obavljanje servisa-čišćenja klima uređaja minimalno jednom na godinu.


4. EKONOMIČNOST – čak do 30% manja potrošnja električne energije

Čist klima uređaj troši oko 30% manje električne energije od zaprljanog klima uređaja!


5. FUNKCIONALNOST – puno veći učinak i duži vijek trajanja klima uređaja

Redovno održavanje klima uređaja osigurava maksimalan ućin u hlađenju i grijanje pa redovno održavan klima uređaj traje i do 50% duže od klima uređaja koji se redovno ne održava-servisira.
 


Pročitajte više na našoj stranici o generalnom servisu klima uređaja!

 


MITSUBISHI ELECTRIC KLIMA UREĐAJ MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA

MITSUBISHI ELECTRIC KLIMA UREĐAJ MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA

STANDARD INVERTER - komplet zidna unutarnja i vanjska jedinica
FUJITSU KLIMA UREĐAJ ASYG12LLCE/AOYG12LLCE

FUJITSU KLIMA UREĐAJ ASYG12LLCE/AOYG12LLCE

STANDARD INVERTER - komplet zidna unutarnja i vanjska jedinica
-15%
TOSHIBA KLIMA UREĐAJ RAS-13BKVG-E/RAS-13BAVG-E R32

TOSHIBA KLIMA UREĐAJ RAS-13BKVG-E/RAS-13BAVG-E R32

MIRAI INVERTER - komplet zidna unutarnja i vanjska jedinica
4.666,00 kn
3.966,10kn
Dodaj u košaricu

SIGURNO PLAĆANJE OMOGUĆENO PUTEM

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se